כדי לדעת משהו בוודאות הכי גבוהה - אתה צריך שיהיה לך מידע פנים. לדוגמה דירקטור בפייפאל שהוצגה לו תחזית שאומרת שתוך Y חודשים החברה לא תוכל לשלם שכר/לפרוע את חובותיה; או רגולטור שיודע שתוך X חודשים חקירה סמויה נגד פייפאל תהפוך לחקירה גלויה; או מנכ"ל של לקוח גדול ואסטרטגי שיודע שתוך X חודשים הם לא יחדשו חוזה עם פייפאל.
אני שם בצד ששימוש במידע כזה יהיה בלתי חוקי. הנקודה היא שגם בכל המקרים האלה, תמיד יכול לקרות משהו שישבש את הוודאות. אירוע חיצוני או פנימי לא צפוי שיקפיץ את המניה. אבל כן, מבחינת וודאות, זו הרמה הכי גבוהה שאפשר לחשוב עליה.
לומר שאתה יודע בוודאות, על סמך תחושת בטן כללית, זה אומר 0 ודאות אמיתי, ומתכון לאסון כלכלי.
אתה יכול ללוות ממישהו כסף בהלוואת בלון תמורת חוזה חתום שבו תתחייב להחזיר את ההלוואה בתום התקופה (ללא תשלומי ריבית עד אז) בצורה של מניות החברה, בכמות ששווה לפי עשר (נניח) מהשווי המקביל שלהם כיום לפי ערכן הנוכחי בשוק.
אם אתה יודע את זה ב-"וודאות" (נניח - כזו של נוסע בזמן שמבקר פה מן העתיד) - תוכל לעשות בקלות קופה נאה.
מניח שקיימים האנשים שיהיו מוכנים להפרד מ-X כסף תמורת היכולת להכפיל אותו פי 10 בסיכון מסויים, בהינתן ערבויות כלשהן (נניח דירה).