• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ציון לשבח פיצ'ר מסוים ב-Notebook LM

דירוג
146
חבר'ה משתף Life Hack מבחינתי:

כבר הרבה שנים שאני מאזין או לפודקאסטים או לקורסים אקדמים שלמים ביוטיוב ובאתרים אחרים. את הטובים שבהם אני רוצה לסכם. זה גם עוזר בדיונים כאן כאשר מידע מבוסס מחקר זמין ומסודר בתיקיות במחשב או בממשק, אבל זה גם עוזר בחיים האישיים כאשר אני מגיע לתקופות שאני צריך שוב להתחקות אחרי המידע, בין אם מסיבות פסיכולוגיות או מעשיות.

תחילה רציתי לתכנת עם Vibe coding סוכן כזה שמסכם עבורי, אבל אז נזכרתי ש-Notebook LM בגדול יכול לדלות מידע מתרגומים אוטומטיים של סרטוני יוטיוב.
היתרון הוא, שאין צורך בקובץ השמע אלא רק להזין את הקישור לפרק/הרצאה ביוטיוב.

ניסיתי עם שיעור-שניים שלמים מהקורס: Awakening from the Meaning Crisis

עובד מדהים ויחסית מדויק! (למעט תכנים ויזואלים שקיימים בהרצאה ולא בכתוביות)

מה שמדהים הוא, שאתם יכולים להגדיר לסוכן באיזו צורה של סיכום אתם מעוניינים, האם קצרה או ארוכה? כמה שורות לכל תת-נושא? שאלות-תשובות? מילות מפתח? תרשים זרימה? משפך? וכן הלאה. ואפשר לסדר את זה בצורה יחסית נוחה בתוך הממשק, לפי נושאים/קורסים וכן הלאה.

גם יצא לי להכיר אנשים שאפילו סרטון של 15 דקות ביוטיוב עם מידע שימושי או אקטואלי, יכול להתיש אותם, עבורם סיכום של שניות ב-Notebook LM פותר את הבעיה במקרים רבים לדעתי.

בציניות - מוכרחים להתכונן לשעה בה כל אחד מהאזרחים יצטרך להיות החלטתי יותר לגבי מה שהוא רוצה, במובן הרחב, וסיכומים אקדמים יעזרו ;)

חיי לא יראו אותו הדבר יותר..

נערך לאחרונה ב:
אתה יכול להסביר מה הכוונה? לאן מזינים את הקישור?
בטח, אחרי שנכנסים לממשק לוחצים בצד שמאל למעלה על "יצירת תיקיית Notebook חדשה".
בשלב הזה אתה מצוי בצ'אט. תחילה אתה מגדיר לו מילולית שיסכם עבורך סרטון יוטיוב שתשף אותו, וכמובן אומר לו באיזו דרך וצורה תרצה הוא יסכם עבורף .

בסוף המללה מדביק את הקישור ליוטיוב במלואו.

תחילה הוא יבצע עיבוד של מספר שניות ולאחר מכן יציג לך אפשרויות מה לעשות לאחר העיבוד (כתגיות). בדר"כ התגית הראשונה שמוצגת היא "תסכם לי / תסכם עכשיו / תסכם את זה". וזהו-זה :)

אחרי שמבצעים זאת לכל השיעורים או הפרקים שרוצים לסכם, אפשר לבקש ממנו שיאגד הכל בתוך קובץ WORD אחד (או כל קובץ אחר) ויספק בצ'אט קישור להורדה. למרות שהרבה יותר יעיל פשוט לחזור אליו בכל פעם שזקוקים למידע ולבקש ממני שישחזר / יכווין אותך ספציפית לתת-הנושא או הסעיף שאתה זוכר שרלוונטים וכן הלאה. או להציג לו דילמה אקטואלית ולשאול מה מכל החומר המסוכם רלוונטי אליו.

עובד מדהים ומדויק!
חלק גדול מהרצאות נמצא בשקפים, נוסחאות, גרפים וכו'.
המרצה לא תמיד מקריא בדיוק מה שכתוב.
אני מניח שיעזור לך למצוא את החומר אחר כך, אבל הוא כנראה יפספס דברים שכתובים ולא נאמרו בעל פה.

חלק גדול מהרצאות נמצא בשקפים, נוסחאות, גרפים וכו'.
המרצה לא תמיד מקריא בדיוק מה שכתוב.
אני מניח שיעזור לך למצוא את החומר אחר כך, אבל הוא כנראה יפספס דברים שכתובים ולא נאמרו בעל פה.
הוספתי דיוק לטענתה המקורית ;)

וכן, סילבוסים ומצגות יכולים להשלים את החסר. גם אותם אפשר להכניס לאותו Notebook, ואז בצירוף תמלול ההרצאה וסיכום שלה + התוכן שזמין מהמקור שאותו הוספנו, הוא פשוט יכול להשיב לנו לכל שאלה שנשאל.

האם יש פתרון לקורסים בויאמו שנעולים עם קוד (בהנחה שיש לי את הקוד)
לא בחנתי זאת עדיין, אפשר לשאול אותו. חלק מהקורסים הנעולים בתשלום מאפשרים הורדת קובץ אודיו/ווידאו, ואם מצרפים אותו הממשק יכול לסכם. כמובן שצריך תחילה לברר מהי המדיניות של הקורס, בהקשרים הללו.

חבר'ה משתף Life Hack מבחינתי:

כבר הרבה שנים שאני מאזין או לפודקאסטים או לקורסים אקדמים שלמים ביוטיוב ובאתרים אחרים. את הטובים שבהם אני רוצה לסכם. זה גם עוזר בדיונים כאן כאשר מידע מבוסס מחקר זמין ומסודר בתיקיות במחשב או בממשק, אבל זה גם עוזר בחיים האישיים כאשר אני מגיע לתקופות שאני צריך שוב להתחקות אחרי המידע, בין אם מסיבות פסיכולוגיות או מעשיות.

תחילה רציתי לתכנת עם Vibe coding סוכן כזה שמסכם עבורי, אבל אז נזכרתי ש-Notebook LM בגדול יכול לדלות מידע מתרגומים אוטומטיים של סרטוני יוטיוב.
תודה רבה על המידע!

לא ידעתי שזה אפשרי,
אם כי בדיעבד זה הגיוני ש-NotebookLM יעבוד בצורה יעילה עם יוטיוב, כי שניהם שייכים לאותה חברה (אלפאבית).

אגב, לי אישית NotebookLM שימושי מאוד בכיוון ההפוך:
אפשר להעלות מסמכים ארוכים ומשמימים שאין עליהם יותר מדי סיכומים ברשת (למשל specs פנימיים, או תכנים מקצועיים ספציפיים שפחות מעניינים את הקהל הרחב),
וליצור בעזרת הכלי "פודקאסט" שמע שאפשר להאזין לו בזמן נסיעה / עבודות בית / הליכות וכדומה.

אגב, אפשר להגדיר את הפלט לעברית, וזה עובד בצורה סבירה למדי.

כמו שהעירו כאן למעלה - זה רק סיכום חלקי,
אבל מאוד נוח לעשות מעבר ראשוני על החומר בזמנים שאפשר רק להאזין לאודיו,
ואחרי זה הקריאה המלאה הרבה יותר זורמת ונעימה.

יש לי חבר שמעלה לשם את המסמכים של פוליסת הביטוח הפרטי ושואל שאלות לגבי כיסוי למקרים ספציפיים, גם מעלה לשם עשרות מסמכים של סיכומי ביקור רפואי ומקבל תובנות לגבי התקדמות בטיפול

יש לי חבר שמעלה לשם את המסמכים של פוליסת הביטוח הפרטי ושואל שאלות לגבי כיסוי למקרים ספציפיים, גם מעלה לשם עשרות מסמכים של סיכומי ביקור רפואי ומקבל תובנות לגבי התקדמות בטיפול
אלוקי ה-AGI כבר כאן? כיצד מבצעים את הפולחן הדתי שלו על-מנת שיחוס על חיי ביום הדין?

אגב, לי אישית NotebookLM שימושי מאוד בכיוון ההפוך:
אפשר להעלות מסמכים ארוכים ומשמימים שאין עליהם יותר מדי סיכומים ברשת (למשל specs פנימיים, או תכנים מקצועיים ספציפיים שפחות מעניינים את הקהל הרחב),
וליצור בעזרת הכלי "פודקאסט" שמע שאפשר להאזין לו בזמן נסיעה / עבודות בית / הליכות וכדומה.
מגניב לגמרי, טוב לדעת! תודה.

אגב, אפשר להגדיר את הפלט לעברית, וזה עובד בצורה סבירה למדי.
אני מבקש ממנו תמצות בעברית לקורסים אקדמים שלמים באנגלית, התרגום מדויק בערך 95% (למעט שמות פחות מוכרים של הוגים / מושגים שנכתבים בעברית פחות תקנית). מה שכן, אני מראש מבקש ממנו להגביל כל פסקה ל-3 שורות אז אולי לא אפשרתי לו מספיק הזדמנויות לטעות?

בתחום המקצועי ביקשתי ממנו לסכם את כל הקורס שעשיתי וזה יחד עם הסיכומים האישיים שלי מהווים "סגירת קצוות" לצד נקודות השקפה שונות/משלימות על אותו החומר. זה נהדר.

ומה עם פרטיות?
האם החומר חשוף לגוגל?

ומה עם פרטיות?
האם החומר חשוף לגוגל?
וה- gmail שלך לא חשוף לגוגל?

לעצם העניין, יש להם מדיניות שלעובדים אסור לקרוא פרטים אישיים שלך, אבל הם כן מאמנים מודלים באופן אוטומטי על הפרטים האלה.

כלי מעולה עובד איתו הרבה,
בנוסף אתה יכול לפתוח שיחה בgemini על מחברת שעשית ב notebooklm ואז כל השיחה מבוססת גם על המידע שנתת לה וגם מקורות חיצוניים,
עזר לי הרבה עם חוזים של פינוי בינוי, פוליסות ביטוח, ספרים של השקעות שהעלתי pdfים שלהם, סירטונים ארוכים ביוטיוב, ניתוח של שמאות שעשו לי, ניתוח אזורי השקעה לפי תוכניות מתאר שהוספתי לו תמ"א 70 וכו'

לידע כללי אתה כתבת לו מהצ'ט או שיש פיצ'ר כמו שאפשר לייצר פודקאסט או סרטון ?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לסוגי חשבונות גוגל שונים יש הגדרות פרטיות שונות. כשרציתי לעבור לגרסה בתשלום שכוללת ג'מיני שיכול לעבוד עם המייל וכל האפליקציות הסתבר לי שמידע כן זולג ויכול להגיע לבודקים אישיים.
אבל בחשבון workplace דווקא לא.

כותב מהזכרון אז לא לסמוך. לבדוק. אבל גם לא להניח שהפרטיות נשמרת.

נושאים דומים

Back
למעלה