• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

על סף סינגולריות

• פותח הנושא פותח הנושא Leo1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
זה בעצם מה שהשמלאנים בארץ עושים
זה הספיק לי לתייג אותך כמישהו שאין לי איתו שום דבר משותף מלבד זה ששנינו שותים מים.
הנסיון שלך ושכמותך להכפיף אותנו תחת אותה קבוצה, שבט או כל דבר אחר, לא עבדה כל הההיסטוריה (12 שבטים, יהודה וישראל, בני יעקב ובני עשיו, ושאר ירקות מהמיתולוגיה המזרח תיכונית)
אין לי אתכם כלום יותר, גורלי לא שזור בגורלכם, למרות שאתם בכח מנסים לשזור זאת.
ליבי עם אלו שהייתי שמחה לשזור את גורלי עימם ונשארו מאחור.

בהצלחה ושבת של שלום או משהו דומה

זה הספיק לי לתייג אותך כמישהו שאין לי איתו שום דבר משותף מלבד זה ששנינו שותים מים.
הנסיון שלך ושכמותך להכפיף אותנו תחת אותה קבוצה, שבט או כל דבר אחר, לא עבדה כל הההיסטוריה (12 שבטים, יהודה וישראל, בני יעקב ובני עשיו, ושאר ירקות מהמיתולוגיה המזרח תיכונית)
אין לי אתכם כלום יותר, גורלי לא שזור בגורלכם, למרות שאתם בכח מנסים לשזור זאת.
ליבי עם אלו שהייתי שמחה לשזור את גורלי עימם ונשארו מאחור.

בהצלחה ושבת של שלום או משהו דומה
צרות עין, אימפולסיביות ושיפוטיות חסרת בסיס.
את גרוע בדיוק כמו אלה שאת מגדפת.

אז זה לא יעזור לך שאת היפית,אוהבת את כל בני האדם

לספק את השנאה של זרים

עד כדי שלא יהיה ליהודים
מחוץ לארץ ישראל שום ביטחון, את מבינה את זה?

יהודיה ישראלית שמנסה לברוח מהמוצא שלה?

שכל מי שיש לו דם יהודי או מוצא ישראל עד 5 דורות אחורה מגיע לו להרצח

תכריחי אותם לחשוב מה שאלה ששונאים אותך יאמרו לך לחשוב (זה בעצם מה שהשמלאנים בארץ עושים; התרפסות)
בסך הכל אתה נשמע כמו מישהו כייפי, חופשי, חושב, עם ראיית עולם רחבה ובעיקר אוהב אדם, יציר האל עלי אדמות,
בצלמו ובדמותו.
והכי חשוב, מאמין שבורא עולם, ישתבח שמו, יודע מה הוא עושה ושהכל נעשה בדברו.
מדינה שלמה של כאלה...

בסך הכל אתה נשמע כמו מישהו כייפי, חופשי, חושב, עם ראיית עולם רחבה ובעיקר אוהב אדם.
והכי חשוב, מאמין שבורא עולם, ישתבח שמו, יודע מה הוא עושה ושהכל נעשה בדברו.
מדינה שלמה של כאלה...
יקירתי, ניכר מהשרשור שפגעתי בול בנקודה הרגישה.
אני מציע לך לקחת כמה שבועות שהאגו שלך ירגע תנסי להבין למה זה כזה כואב.
הרי את מתפתלת פה ושולחת כלפי עלבונות שלא מתארות אותי, חד וחלק.
אין פה שום דיון בכלל את די איבדת את זה.

עכשיו בעניניי, ממש לא מעניין אותי אם את משתייכת לקבוצת היהודים או הישראלים.
את זאת שחושבת שהשמש זורחת לה מהתחת ולא מנסה להבין מילה או משפט שכתבתי לך.
אני אישית לא מאמין באלוהי היהדות, רק כדי ככה לסבר את אוזנייך ואת התיאוריות העלובות שלך כלפיי.
כל שאר ההכפשות, גם הן כמובן שיפוטיות חסרות בסיס.
יש לך הרבה אגו יקירתי, אם תרצי לעלות שלב תצטרכי להתחיל משם.

היה לי כיף לקרוא חלק גדול מדברייך , אבל עכשיו זה כבר לא כל כך נעים,
בהצלחה ואהבה :-)

בחזרה לנושא השרשור והשמדת האנושות:
כעת ה- AI גם מפתח ביעילות וירוסים.

זה לא משנה איך את מגדירה את עצמך אם מישהו אחר שהוא הרוב שאת חיה תחתיו מגדיר אותך איך שהוא רוצה.
אז זה לא יעזור לך שאת היפית,אוהבת את כל בני האדם.
שהספרדים יחליטו שכל מי שיש לו דם יהודי או מוצא ישראל עד 5 דורות אחורה מגיע לו להרצח אז זה יקרה ואין שום דבר שתוכלי לעשות נגד זה.
ובואי אנחנו מדברים על דברים שהיסטורית קרו באותה מדינה, לא איזה הנפצה חסרת בסיס.
בדיוק. וזה בכלל לא צריך להיות קיצוני כל כך. אנשים מקצינים עמדה כדי להגחיך אותה, ואז לפטור אותה כלאחר יד.
כל מי שקונה נדל"ן בספרד ובפורטוגל, סתם דוגמא, באמת חושב שיש לו איזה קלף בטוח ביד? אם מדינת ישראל תופצץ, ויהיה מספיק זמן לברוח, ויקבלו אותנו, סבבה.

מה אם "סתם" יחליטו שמבטלים תנועת הון חופשית, ולא יאפשרו יותר לאזרחים זרים לקנות נדל"ן שם?
זאת לא הלאמה, חלילה, זה רק שלכל אזרח זר יש חצי שנה למכור נכס...
זה לא נגד יהודים, חלילה, זה רק "כל אזרח זר שאינו אזרח האיחוד ומתגורר בו רוב השנה בעשור האחרון" או כל תנאי חוקי מפולפל אחר.
הרי כבר היום זה לא נגד יהודים, נכון? זה אפילו לא נגד ישראלים, זה רק נגד "ציונים"...

ואני מבין שמי שלא מסתובב במעגלים הרלוונטיים לא יכול לראות קצת לעתיד, אבל כל ההפרדה הזאת בין ציונים ליהודים? לפני המלחמה לא שמעתי אותה מאירופאים.
אבל זו ההפרדה הטבעית והנפוצה ביותר במדינות ערב, זה הנרטיב שלהם כבר עשרות שנים (כנראה נולד בפרופגנדה סובייטית). מי שרק הקשיב, גם באנגלית, ככה הם דיברו.
אז מי שחושב שלגמרי אי אפשר להציץ לעתיד, טועה, כי אמנם אנחנו לא יכולים לדעת איזו תחזית תתממש, אבל אנחנו כן יכולים להגיד איזה אפשרויות קיימות כרגע. אקסטרפולציה.
אתה מתכוון לדברים כאלה:
צ'רי פיקינג אופייני לצד מסויים של המפה. זה שאתה מראה לי גזענות בישראל בין יהודים לבין יהודים אחרים, זה חדשותי, כי זה אדם נשך כלב.
גזענות בין הרוב השולט לבין עוד איזה "רוכבי גמלים" מהמזרח התיכון, יהיו יהודים, יהיו ערבים, יהיו פקיסטנים, זה דבר של יום יום.
זה לא צץ על פני השטח יום יום באותה צורה, אבל תאמין לי שבמדינות שאינן מדינות מהגרים כמו איפה שאתה גר - מרגישים יום יום שאינך הרוב, עד שזה מתפוצץ.
בית כנסת לאשכנזים מול בית כנסת לספרדים.
עוד מאותו צ'רי פיקינג, ובניגוד לקודם, ממש חסר משמעות.
תן לי לנחש, אתה יהודי, אתה ציוני, ואתה לא אוהב ערבים, נוצרים, בודהיסטים, אתיופים, רוסים, גרמנים, ובכלל, לא אוהב כל מי שלא מצטופף איתך בתא הלחץ היהודי.
את לחלוטין מתבלבלת בין לאהוב אנשים אחרים, לבין שאותם אנשים גרים לך בבית ואוכלים מהצלחת שלך, לפעמים על חשבונך. זה לא נגמר טוב.

מה במגמת עלייה בישראל ?
אנחנו המדינה הצומחת המוצלחת היחידה, מלבד אולי ארה"ב. תלוי מה תגדיר מוצלחת, כן? אבל בשילוב של מערבית-מוצלחת-דמוקרטית, אנחנו עם הילודה הגבוהה ביותר.
הדמוגרפיה לרעתנו.
בדיוק ההפך.
השנאה והקיצוניות משני הצדדים לרעתנו.
אני לא בטוח לאיזה צדדים אתה מתכוון, כמו שאמרתי תיקון חייב לבוא, אבל זה בכל העולם ככה, הקיטוב. זה לא סותר את זה שמצבנו טוב מהשאר מבחינת צמיחה.
המצב של ישראל בעולם גרוע(יחסי חוץ, איראן, קטאר, העולם הערבי).
אתה מסתכל על דברים במיקרו מדי. צמחנו ושגשגנו כשהיה עלינו החרם הערבי, לפני זה היה אמברגו נשק - ועדיין הצלחנו. המצב היום טוב בהרבה מאז.
יהיה לחץ? תמיד היה, תמיד יהיה, זה המהות של לגור כנטע זר כאן. המצב כרגע רע מאשר לפני עשור, אבל אנחנו לא מסתכלים בטווח של שנה לפה שנה לשם.
הדבר העיקרי שיש לישראל למכור זה שכל, אבל אולי יש כבר בינה מלאכותית. החובות של המלחמה. הנזק לנפש של הישראלים. חברה מרוסקת. יש הגירה של אליטות.
שוב, זה הכל במיקרו. בטווח הארוך האליטות החכמות ישלטו בAI. מחובות קל לצאת כשיש צמיחה. הנזק לנפש הוא זה שעושה גם חוסן.
אני בסך הכל אומר שיש לנו את הפוטנציאל, שוב, וצריך לתקן. אבל באירופה אין שום פוטנציאל. אין צמיחה, הכל זקן ומסואב, יש רק אדי דלק של העבר, ו"חדשנות" בדמות פלישה.
הדבר העיקרי במגמת העליה זה שאולי יתחלף שלטון. זה טוב, הלוואי שיצליחו לתקן.
מה רע באירופה?
כל מה שאתה מתאר זה רעות חולות בגלל הגסיסה של אירופה. מנסים להתמודד עם הפלישה הרוסית, ואולי זה מעט מדי ומאוחר מדי. מצבם טוב רק כי רוסיה בעצמה חולה.
מהגרים? לא סתם הביאו אותם. אין ידיים עובדות, אין ילודה, כל המנטליות האירופאית היא להנות עכשיו ולעזאזל אחר כך. זה לא פתיר ב"נגרש אותם", ואתה יודע שזה לא יקרה.
עכשיו, מה שתיארתי מאפיין בעיקר את המערב. אבל האם המזרח יוכל לשאת את כל היבשת על הכתפיים, כשהוא בעצמו משולל ילדים ונלחץ ממזרח? אני לא בטוח.
מהצד השני אם אירופה תסדר חלק מהבעיות הכלכליות שלה, אירופה היא מעצמת מחקר אדירה. יכולה להפוך את זה לכלכלה טובה מאוד.
אתה צודק, אבל היא לא יכולה. זו המנטליות, זה לא ילך לשום מקום. בארה"ב יש שכבה אדירה של צעירים עם רצון לחיות, והם יצילו אותה.
באירופה, שהיא יבשת שמאל מובהק, לתחושתי אין סיכוי כי זה פשוט מעט מדי ומאוחר מדי. מעט מדי צעירים עם גאווה עצמית לשגשוג, ומאוחר מדי לתוך ההגירה.
האם יתכן מצב בו פולין תשגשג ואיטליה תשקע? אולי, אני לא שולל, אבל בטווח הארוך האתגרים של אירופה גדולים משל ישראל, כן כן, אני עומד מאחורי זה.

בדיוק. וזה בכלל לא צריך להיות קיצוני כל כך. אנשים מקצינים עמדה כדי להגחיך אותה, ואז לפטור אותה כלאחר יד.
כל מי שקונה נדל"ן בספרד ובפורטוגל, סתם דוגמא, באמת חושב שיש לו איזה קלף בטוח ביד? אם מדינת ישראל תופצץ, ויהיה מספיק זמן לברוח, ויקבלו אותנו, סבבה.

מה אם "סתם" יחליטו שמבטלים תנועת הון חופשית, ולא יאפשרו יותר לאזרחים זרים לקנות נדל"ן שם?
זאת לא הלאמה, חלילה, זה רק שלכל אזרח זר יש חצי שנה למכור נכס...

זה לא נגד יהודים, חלילה, זה רק "כל אזרח זר שאינו אזרח האיחוד ומתגורר בו רוב השנה בעשור האחרון" או כל תנאי חוקי מפולפל אחר.

בחייאת. בוא נבנה תסריטים דמיוניים.
דרך אגב מי שמקבל אזרחות, הוא לא אזרח זר הוא אזרח המדינה. אזרח מלא.
ולבעוט החוצה מהגרים, זה כמה רמות פחות מאשר להעיף אזרחים. ואת זה אתה בעצמך אומר שאירופה לא תעשה .

בקיצור יש לנו כנראה ראיית מציאות שונה לגמרי.
הרי כבר היום זה לא נגד יהודים, נכון? זה אפילו לא נגד ישראלים, זה רק נגד "ציונים"...

ואני מבין שמי שלא מסתובב במעגלים הרלוונטיים לא יכול לראות קצת לעתיד, אבל כל ההפרדה הזאת בין ציונים ליהודים? לפני המלחמה לא שמעתי אותה מאירופאים.
אבל זו ההפרדה הטבעית והנפוצה ביותר במדינות ערב, זה הנרטיב שלהם כבר עשרות שנים (כנראה נולד בפרופגנדה סובייטית). מי שרק הקשיב, גם באנגלית, ככה הם דיברו.
אז מי שחושב שלגמרי אי אפשר להציץ לעתיד, טועה, כי אמנם אנחנו לא יכולים לדעת איזו תחזית תתממש, אבל אנחנו כן יכולים להגיד איזה אפשרויות קיימות כרגע. אקסטרפולציה.

צ'רי פיקינג אופייני לצד מסויים של המפה. זה שאתה מראה לי גזענות בישראל בין יהודים לבין יהודים אחרים, זה חדשותי, כי זה אדם נשך כלב.
גזענות בין הרוב השולט לבין עוד איזה "רוכבי גמלים" מהמזרח התיכון, יהיו יהודים, יהיו ערבים, יהיו פקיסטנים, זה דבר של יום יום.
זה לא צץ על פני השטח יום יום באותה צורה, אבל תאמין לי שבמדינות שאינן מדינות מהגרים כמו איפה שאתה גר - מרגישים יום יום שאינך הרוב, עד שזה מתפוצץ.

עוד מאותו צ'רי פיקינג, ובניגוד לקודם, ממש חסר משמעות.

את לחלוטין מתבלבלת בין לאהוב אנשים אחרים, לבין שאותם אנשים גרים לך בבית ואוכלים מהצלחת שלך, לפעמים על חשבונך. זה לא נגמר טוב.

בחייאת. בוא נבנה תסריטים דמיוניים.
מה דמיוני, שאלפי ישראלים קנו נדל"ן במדינות זרות בלי להיות אזרחים של המדינה?
שכחת אולי כמה קרובה הייתה ספרד לצאת מאמנת שנגן רק לפני שבועיים?

טוב נסכים שלא להסכים.

נערך לאחרונה ב:
ישראל הייתה הרבה יותר קרובה מביטול הסכם האסוציאציה עם אירופה מאשר מה שהייתה קרובה ספרד לצאת מאמנת שנגן.

ישראל הייתה הרבה יותר קרובה מביטול הסכם האסוציאציה עם אירופה מאשר מה שהייתה קרובה ספרד לצאת מאמנת שנגן.
בוא נגיד שאם נשחק במשחק "התסריטים המפחידים שכמעט קרו" , ישראל תנצח בגדול.

טוב נסכים שלא להסכים.
זה שאלפי ישראלים ללא אזרחות קפריסאית\ספרדית\פורטוגלית קנו נדל"ן בקפריסין\ספרד\פורטוגל, זו עובדה. אין פה שום דבר להסכים או לא להסכים.
אבל כרצונך.
אתה מפספס את הנקודה. המחשבה ש"יש לי דרכון אירופאי ולכן אני חסין ויכול להשקיע בכל אירופה בלי בעיה" היא שגויה, כי הסכמים יכולים להשבר ברגע.
זה שישראל נמצאת תחת חרם שקט זה לא סוד גדול, אבל זה לא רלוונטי בכלל לשאלה - מה יקרה ביום בו מדינות באיחוד יצאו מהאיחוד, ואז יאמצו חוקים מפלים על הון זר.
בוא נגיד שאם נשחק במשחק "התסריטים המפחידים שכמעט קרו" , ישראל תנצח בגדול.
זאת שוב לא הנקודה. ישראל נתונה תחת איומים, זה לא מחדש כלום לאף אחד. אבל כשהולנד\ספרד\פורטוגל יצרו את צעדי "הישראלים האירופאים", זה שינוי מהותי.
תמיד מפתיע אותי איך אלה שצועקים מעל כל במה "ישראל נתונה בחרם בפועל" (וזה נכון), גוזרים מזה את המסקנה "לכן צריך לברוח למדינות נורמליות [שעושות את החרם]".

המחשבה שהמדינות שנוקטות מדיניות אנטי-ישראלית יקבלו בזרועות פתוחות ישראלים, כאינדיבידואלים בעלי מצפון שברחו ממדינת האפרטהייד ומתנערים ממנה - נאיבית מאין כמוה.

ואני לא מדבר על איזשהו משחק מצפוני של "הנה, אנחנו אנשי בסדר שברחנו מישראל הרעה", אלא סתם עיוורון בירוקרטי של ישראלים=ישראל. כך בדיוק נהגו ברוסים ברוב המדינות.

אנחנו צריכים לפחד מהעניים ביותר, ומהעשירים שיש להם את כל רווחתם - ומחפשים משהו למלא את היום
נדמה לי שהמשפט הזה מגיע מרפרנס מסוים, ובכל אופן הוא לא מדויק לדעתי ביחס לעשירים בני ימינו, הם אנשים עסוקים מאוד מאוד.
זאת שוב לא הנקודה. ישראל נתונה תחת איומים, זה לא מחדש כלום לאף אחד. אבל כשהולנד\ספרד\פורטוגל יצרו את צעדי "הישראלים האירופאים", זה שינוי מהותי.
תמיד מפתיע אותי איך אלה שצועקים מעל כל במה "ישראל נתונה בחרם בפועל" (וזה נכון), גוזרים מזה את המסקנה "לכן צריך לברוח למדינות נורמליות [שעושות את החרם]".
אתה לא מבין, היהודים מגרמניה נרצחו בגלל האוסט יודען. זה ידוע.
:(

זה שאלפי ישראלים ללא אזרחות קפריסאית\ספרדית\פורטוגלית קנו נדל"ן בקפריסין\ספרד\פורטוגל, זו עובדה. אין פה שום דבר להסכים או לא להסכים.
אבל כרצונך.

אתה מפספס את הנקודה. המחשבה ש"יש לי דרכון אירופאי ולכן אני חסין ויכול להשקיע בכל אירופה בלי בעיה" היא שגויה, כי הסכמים יכולים להשבר ברגע.
זה שישראל נמצאת תחת חרם שקט זה לא סוד גדול, אבל זה לא רלוונטי בכלל לשאלה - מה יקרה ביום בו מדינות באיחוד יצאו מהאיחוד, ואז יאמצו חוקים מפלים על הון זר.

המחשבה שהמדינות שנוקטות מדיניות אנטי-ישראלית יקבלו בזרועות פתוחות ישראלים, כאינדיבידואלים בעלי מצפון שברחו ממדינת האפרטהייד ומתנערים ממנה - נאיבית מאין כמוה.

ואני לא מדבר על איזשהו משחק מצפוני של "הנה, אנחנו אנשי בסדר שברחנו מישראל הרעה", אלא סתם עיוורון בירוקרטי של ישראלים=ישראל. כך בדיוק נהגו ברוסים ברוב המדינות.
עזוב, בוא נסכים שלא להסכים.

נדמה לי שהמשפט הזה מגיע מרפרנס מסוים, ובכל אופן הוא לא מדויק לדעתי ביחס לעשירים בני ימינו, הם אנשים עסוקים מאוד מאוד.
יכול להיות, לא מוכר לי.
הכוונה היא שאני מאוד מאמין שאסור להכניס את הפלסטינים למצב שאין להם מה להפסיד - כי אז יפנו לפנאטיות ולטרור. מצד שני, לקטארים יש כל מחסורם - ולאן הם פונים?
אתה לא מבין, היהודים מגרמניה נרצחו בגלל האוסט יודען. זה ידוע.
אפשר להגיד שהיהודים בגרמניה נרצחו בגלל היהודים בגרמניה - שניסו להשתלב, מה שהיה דוחה במיוחד עבור הגרמנים שהאמינו בתורת הגזע.
אפשר להגיד שהיהודים נרצחו בגלל היהודים ממזרח, העניים, הפרימיטיביים, אלה שלא ניסו להשתלב ורק היו נטע זר באירופה.
והאמת היא שהיהודים נרצחו בגלל היהודים, בגלל המכלול שהיה פשוט זר מספיק למספיק אנשים, כשהגיעה עת צרה וחיפשו את מי להאשים.

למעשה הפרופגנדה הנאצית דיברה בגלוי על שני הסוגים, היהודי מהמזרח המגעיל הדוחה הפרימיטיבי, והיהודי מהמערב, החלקלק, התחמן, שמנסה להשתלב אבל תמיד יהיה יהודי.
ב"היהודי זיס" יש את שני הסוגים, היהודי הנלעג שמדבר ב"גרמנית-מקולקלת" ספק יידיש, ואת היהודי הנאור, איש העסקים המפולפל, שנראה מערבי אבל בסוף דואג רק לעצמו.
ככה שאי אפשר באמת לברוח.

מישהו דמיין לפני שנתיים שבשתי ארצות אהובי נפשנו - התאילנדים והיוונים - יהיו תקריות אנטישמיות - פשוט כי המאסנו את עצמנו עליהם באווירה עוינת ורותחת נגד ישראל?
מה הלאה, ההודים יתחילו לשנוא אותנו? צריך להיות עיוור כדי לא לזהות תהליכים.

נערך לאחרונה ב:
והאמת היא שהיהודים נרצחו בגלל היהודים, בגלל המכלול שהיה פשוט זר מספיק למספיק אנשים, כשהגיעה עת צרה וחיפשו את מי להאשים.
כמובן מאליו.
לא כל כך משנה מה יגידו או איך נסביר זאת, עובדה ברורה היא שיהודים חורגים משמעותית מהפרדיגמות הרגילות של העמים בעולם. אחת מחריגות אלו היא השנאה ליהודים מאלף סיבות ועוד אחת לקינוח.

לגבי זה
למעשה הפרופגנדה הנאצית דיברה בגלוי על שני הסוגים, היהודי מהמזרח המגעיל הדוחה הפרימיטיבי, והיהודי מהמערב, החלקלק, התחמן, שמנסה להשתלב אבל תמיד יהיה יהודי.
יש לציין כי חלק משמעותי מהטיעון שלהם היה כי היהודי המערבי פשוט מסתיר בתוכו את האוסט יודען המסריח.

לא כל כך משנה מה יגידו או איך נסביר זאת, עובדה ברורה היא שיהודים חורגים משמעותית מהפרדיגמות הרגילות של העמים בעולם. אחת מחריגות אלו היא השנאה ליהודים מאלף סיבות ועוד אחת לקינוח.
אני לא כל כך בטוח, אני לא מהחסידים של זה. אם תשים מספיק בלגים באיטליה, והם יהפכו ל"מדינה בתוך מדינה" שתאיים על האיטלקים מלידה, גם תיווצר שנאה. ויש תקדימים.
ורק תראה מה היחס לצוענים, עד ימינו.

ליהודים יש אולי פקטור שניים ש"עוזרים" לשנאה שלהם:
הסטריאוטיפים, מה שמאפשר למי ששונא יהודים לקחת מוטיבי גזענות "מוכנים מהמדף" - מאז ימי היוונים כבר יש עלילות דם, עד ישו, וכלה באנטישמיות מודרנית ושליטה בעולם.
העובדה שיש יהודים כמעט בכל מקום, או לפחות שמעו עליהם כמעט בכל מקום. ברמה הרעיונית זה מקל לשנוא קבוצה שכבר שמעת עליה ו"יש לה היסטוריה",
ולבסוף, זה שיש יהודים בכל מקום גם מאוד עוזר לרעיון של "נאמנות כפולה", שלמעשה, קשה לומר שהוא לא מדוייק, היהודים הם כמו מדינה שמפוזרת בין מדינות ונאמנה לעצמה.

אז אולי אם תצרף את כל אלה, אכן תגיע לחריגה משמעותית מהפרדיגמה.
יש לציין כי חלק משמעותי מהטיעון שלהם היה כי היהודי המערבי פשוט מסתיר בתוכו את האוסט יודען המסריח.
זה פילוסופי, אבל אני חושב שברמה הכי טהורה שלו, הטיעון הגזעי טוען שפשוט "הדם מלוכלך" או בשפה הפסודו-מדעית, גודל הגולגולת מעיד על יכולותיך, או הגנים, וכו' וכו',
כך שגם אם היהודי המערבי היה מתנהג 100% כמו גרמני - הוא אף פעם לא באמת יהיה משלנו, ודווקא את זה שהכי דומה לנו, חייבים להוקיע, שלא יטמא אותנו.
בכנות, זה כנראה רצון בסיסי לשמור על השבט, מהול בקנאה באדם זר ש"הוא לא משלך" ועדיין מצליח לקחת ממך ומהמשפחה שלך משאבים, ולהתחזות לחלק מהמשפחה שלך.

כשמדובר באינדיבידואל מול אינדיבידואל, למי אכפת. אבל כשזו קבוצה מול קבוצה, פתאום זה תופס מימד של מלחמת תרבויות ואינטרסים לאומיים.

אני לא כל כך בטוח, אני לא מהחסידים של זה. אם תשים מספיק בלגים באיטליה, והם יהפכו ל"מדינה בתוך מדינה" שתאיים על האיטלקים מלידה, גם תיווצר שנאה. ויש תקדימים.
ורק תראה מה היחס לצוענים, עד ימינו.
נכון, זו מחילת ארנב הנושא הזה של סינגולריות. מאוד קשה להוכיח/להפריך אותה.
הארכתי כאן ביחס ליחודיות של מדינת ישראל.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
יכול להיות, לא מוכר לי.
הכוונה היא שאני מאוד מאמין שאסור להכניס את הפלסטינים למצב שאין להם מה להפסיד - כי אז יפנו לפנאטיות ולטרור. מצד שני, לקטארים יש כל מחסורם - ולאן הם פונים?
קטאר היא מדינה פצפונת, עם צבא כמעט ולא קיים, שבמחי יד אתה יכול להשמיד, וכלואה בין שתי מדינות ענק מוסלמיות, שיעית וסונית - איראן וסעודיה. זאת הסיבה שהם יוצרים קשרים עם כל העולם ואשתו - זאת תעודת הביטוח שלהם.

נושאים דומים

Back
למעלה