זה לא משנה איך את מגדירה את עצמך אם מישהו אחר שהוא הרוב שאת חיה תחתיו מגדיר אותך איך שהוא רוצה.
אז זה לא יעזור לך שאת היפית,אוהבת את כל בני האדם.
שהספרדים יחליטו שכל מי שיש לו דם יהודי או מוצא ישראל עד 5 דורות אחורה מגיע לו להרצח אז זה יקרה ואין שום דבר שתוכלי לעשות נגד זה.
ובואי אנחנו מדברים על דברים שהיסטורית קרו באותה מדינה, לא איזה הנפצה חסרת בסיס.
בדיוק. וזה בכלל לא צריך להיות קיצוני כל כך. אנשים מקצינים עמדה כדי להגחיך אותה, ואז לפטור אותה כלאחר יד.
כל מי שקונה נדל"ן בספרד ובפורטוגל, סתם דוגמא, באמת חושב שיש לו איזה קלף בטוח ביד? אם מדינת ישראל תופצץ, ויהיה מספיק זמן לברוח, ויקבלו אותנו, סבבה.
מה אם "סתם" יחליטו שמבטלים תנועת הון חופשית, ולא יאפשרו יותר לאזרחים זרים לקנות נדל"ן שם?
זאת לא הלאמה, חלילה, זה רק שלכל אזרח זר יש חצי שנה למכור נכס...
זה לא נגד יהודים, חלילה, זה רק "כל אזרח זר שאינו אזרח האיחוד ומתגורר בו רוב השנה בעשור האחרון" או כל תנאי חוקי מפולפל אחר.
הרי כבר היום זה לא נגד יהודים, נכון? זה אפילו לא נגד ישראלים, זה רק נגד "ציונים"...
ואני מבין שמי שלא מסתובב במעגלים הרלוונטיים לא יכול לראות קצת לעתיד, אבל כל ההפרדה הזאת בין ציונים ליהודים? לפני המלחמה לא שמעתי אותה מאירופאים.
אבל זו ההפרדה הטבעית והנפוצה ביותר במדינות ערב, זה הנרטיב שלהם כבר עשרות שנים (כנראה נולד בפרופגנדה סובייטית). מי שרק הקשיב, גם באנגלית, ככה הם דיברו.
אז מי שחושב שלגמרי אי אפשר להציץ לעתיד, טועה, כי אמנם אנחנו לא יכולים לדעת איזו תחזית תתממש, אבל אנחנו כן יכולים להגיד איזה אפשרויות קיימות כרגע.
אקסטרפולציה.
צ'רי פיקינג אופייני לצד מסויים של המפה. זה שאתה מראה לי גזענות בישראל בין יהודים לבין יהודים אחרים, זה חדשותי, כי זה אדם נשך כלב.
גזענות בין הרוב השולט לבין עוד איזה "רוכבי גמלים" מהמזרח התיכון, יהיו יהודים, יהיו ערבים, יהיו פקיסטנים, זה דבר של יום יום.
זה לא צץ על פני השטח יום יום באותה צורה, אבל תאמין לי שבמדינות שאינן מדינות מהגרים כמו איפה שאתה גר - מרגישים יום יום שאינך הרוב, עד שזה מתפוצץ.
בית כנסת לאשכנזים מול בית כנסת לספרדים.
עוד מאותו צ'רי פיקינג, ובניגוד לקודם, ממש חסר משמעות.
תן לי לנחש, אתה יהודי, אתה ציוני, ואתה לא אוהב ערבים, נוצרים, בודהיסטים, אתיופים, רוסים, גרמנים, ובכלל, לא אוהב כל מי שלא מצטופף איתך בתא הלחץ היהודי.
את לחלוטין מתבלבלת בין לאהוב אנשים אחרים, לבין שאותם אנשים גרים לך בבית ואוכלים מהצלחת שלך, לפעמים על חשבונך. זה לא נגמר טוב.