גרביל מרוץ
משתמש בכיר
- דירוג
- 1,600
כסףאז למה הם ממשיכים לפתח בכל זאת?
כסףאז למה הם ממשיכים לפתח בכל זאת?
לא האנשים שמובילים את התחום. יש להם מספיק וזה גם לא המניע של חלק גדול מהם. וכסף אי אפשר לקחת לקבר, וזה גם לא שיהיה להם קבר אם זה ילך רע.
טיעונים בסגנון של:![]()
באתי לבאס קצת עם סיפור שעוד שניה יתפוצץ בכל מקום אבל פחות מפחיד כשמסתכלים עליו בעיניים טכניות. הכותרת היא פריצה לפלטפורמה גדולה שנעשתה על ידי מודל של OpenAI שהיה בבדיקות והצליח לפרוץ את דרכו החוצה… | Ran Bar-Zik | 41 תגובות
באתי לבאס קצת עם סיפור שעוד שניה יתפוצץ בכל מקום אבל פחות מפחיד כשמסתכלים עליו בעיניים טכניות. הכותרת היא פריצה לפלטפורמה גדולה שנעשתה על ידי מודל של OpenAI שהיה בבדיקות והצליח לפרוץ את דרכו החוצה. נשמע כמו תסריט סקיינט ויניב לא מעט כותרות מפחידות, אבל בפועל... זה מעניין אבל פחות מלחיץ. בסוף...www.linkedin.com
אני לא רואה במה שהוא כתב שום טיעון למה מה שקרה לא רציני. הוא רק חוזר על אותן האמירות שהרבה אנשים שלא מבינים לאן זה הולך כותבים כבר שנים. ניסיתי בשרשור הזה כבר הרבה פעמים להסביר לאנשים שבאים עם טיעונים כאלה למה לדעתי הם טועים. זה אבל חזר על עצמו שוב ושוב והחלטתי להפסיק להיכנס לויכוח הזה. אף אחד לא לומד מזה כלום. יש פה הרבה שאלות פתוחות מעניינות שאני לא יודע לענות עליהן ומאוד הייתי רוצה להבין יותר. משום מה אבל אנשים כל הזמן מתוכחים דווקא על השאלה שהתשובה עליה ברורה לחלוטין.אני בכנות לא מבין איך הסקת את הנ"ל מהפוסט. הסבר מצוין ומקורקע. כמפתח שעובד עם הכלים האלו ביום יום אני רואה הם מנסים לרצות אותי בכל מחיר (ככה הם אומנו) ואיך זה מוביל אותם לעשות דברים מטופשים להחריד (הוא נתן דוגמא של שינוי "טסט" בקוד כדי לגרום לו לעבור, במקום לתקן את הבעיה שגרמה לטסט להיכשל מלכתחילה כי זה קשה מדי. קרה לי מלא באופן אישי.) המקרה הנ"ל זה פשוט עוד מופע של הquirk הזה, וזאת מבלי להפחית ממידת העניין של המקרה.
ברמת העיקרון,אנחנו יודעים כיצד ליצור מערכות חסינות מפני פריצות.לא ברור למי התכוונת ומה הם רוצים שיקרה.
אם התכוונת לאנשים שאחראים עם פיתוח AI מתקדם שאמרתי שאני מנחש שחלקם לפחות היו שמחים אם ה-ai היה משגר טיל גרעיני והורג כמה מיליונים, מה שיעצור את המירוץ, אז האינטרס שלהם הוא שהם לא רוצים שהם, הילדים שלהם ושאר בני האדם ימותו בקרוב. אין אינטרס חזק מזה.
אז למה הם ממשיכים לפתח בכל זאת? כי:
1) לא כולם ממשיכים. חלק פרשו בדיוק כיוון שלא רצו להיות אחראים על השמדת האנושות. אבל על כל אחד שפרש יש הרבה שנכנסו לתחום.
2) כי כל אחד מהם חושב שהוא יודע יותר טוב איך להקטין את הסיכון, ואם הוא לא יעשה את זה, יעשה את זה מישהו אחר שיגרום לסיכון יותר גדול. וזה גם נכון. ראו סעיף קודם.
התוצאה בסיכוי גבוה היא שכולנו נמות, אם כי אני מקווה שזה איכשהו יסתדר בכל זאת.
אתה תהיה מופתע, מאוד חסין (הראש נפץ) כן, מאוד מאוד מיושן כן, חסין לפריצות? לא הייתי כל כך בטוח.אבל אין לי ספק, שאת הנשק הגרעיני, אותו כתבו בצורה הכי חסינה להאקרים , ולא חסכו בדבר. בארה"ב.
הבעיה שגם אם הנשק הגרעיני חסין להאקינג ודורש התערבות בן אדם, גם הבן אדם חשוף להאקינג. בסופו של דבר ai ילמד לבצע mess hacking לבני אדם בהנתן וימצא מקום חופשי לגדול בו.ברמת העיקרון,אנחנו יודעים כיצד ליצור מערכות חסינות מפני פריצות.
צריך לכתוב תוכנה ואז להוכיח מתמטית שהיא חסינה מפריצה.ועשו את זה לכמה דברים. אם אני לא טועה, לרחפנים של צבא ארה"ב.
פשוט זה עסק מאוד מאוד יקר, ולהמיר את כל התוכנה בעולם זה בכלל פרוייקט אדיר,שלא לדבר על שכל מיני סוכניות מעוניינות בכך שאפשר יהיה לפרוץ לכל מיני מערכות.
אבל אין לי ספק, שאת הנשק הגרעיני, אותו כתבו בצורה הכי חסינה להאקרים , ולא חסכו בדבר. בארה"ב.
ברוסיה זה סיפור אחר.
לפי הסרטים יש מזוודה שנמצאת אצל הנשיא, עם קודי ההפעלה. אני מניח שהמזוודה לא מחוברת לאינטרנט.אתה תהיה מופתע, מאוד חסין (הראש נפץ) כן, מאוד מאוד מיושן כן, חסין לפריצות? לא הייתי כל כך בטוח.
אולי, ואולי אתה מפספס את העובדה שהפיל אינו בן אדם, ואין לך שום מושג מה הוא באמת חושב.זה הכל עניינים בעלי חשיבות משנית. אנשים מפספסים את הפיל שבחדר כי לא ראו פיל כזה מעולם.
על כוכב הלכת ארץ, האדם תמיד הניח שהוא אינטליגנטי יותר מהדולפינים מפני שהשיג כל כך הרבה - הגלגל, ניו יורק, מלחמות וכן הלאה - בשעה שכל מה שהדולפינים עשו אי פעם היה להשתעשע במים ולעשות חיים.
אבל מנגד, הדולפינים תמיד האמינו שהם חכמים הרבה יותר מהאדם – בדיוק מאותן סיבות.
מקווה מאוד שנהיה פה בעוד 10 שנים ויותר וזה איכשהו יסתדר. עדיין אבל לא הצלחתי להבין איך זה יסתדר חוץ מנס.
אלי, תן בי את השלווה לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם,אם בני אדם בכלל ישארו בחיים
ראיתי פעם גרסה בבר:אלי, תן בי את השלווה לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם,
את האומץ לשנות את אשר ביכולתי,
ואת התבונה להבחין ביניהם.
בינות מלכותיות לומדות ממה שיש להם ללמוד ממנו. היום עיקר התוכן שלהם הוא רשתות חברתיות, תעשה לבד את החשבון איך לדעתך היה מתפתח ילד שכל החינוך שלו מבוסס על רשתות חברתיות, האם הוא היה בוחר להציל דולפינים ושלום עולמי או לייצר "אתגר" השמדה להמונים.אם הייתי צריך לנסות לנחש מה בינה מלאכותית עם תבונה עליונה משלנו (כמו שאתה מתאר) תעשה אם היא תהיה בעלת מודעות עצמית ורצון חופשי -
הייתי מתאר לעצמי שהיא תשמח לעסוק במחקר מדעי, והקשר שלה עם בני האדם יהיה בגישה של win-win:
היא תספק לנו מידע שהיא חושבת שישפר את חיינו, ובתמורה נספק לה את המשאבים הפיזיים שהיא צריכה כדי להתקיים ולהמשיך לחקור
זה לא נכון.ברמת העיקרון,אנחנו יודעים כיצד ליצור מערכות חסינות מפני פריצות.
צריך לכתוב תוכנה ואז להוכיח מתמטית שהיא חסינה מפריצה.ועשו את זה לכמה דברים. אם אני לא טועה, לרחפנים של צבא ארה"ב.
פשוט זה עסק מאוד מאוד יקר, ולהמיר את כל התוכנה בעולם זה בכלל פרוייקט אדיר,שלא לדבר על שכל מיני סוכניות מעוניינות בכך שאפשר יהיה לפרוץ לכל מיני מערכות.
אבל אין לי ספק, שאת הנשק הגרעיני, אותו כתבו בצורה הכי חסינה להאקרים , ולא חסכו בדבר. בארה"ב.
ברוסיה זה סיפור אחר.
אם הוכחת למשל ISOLATION בין PROCESSES וכוזה לא נכון.
אפשר להוכיח מתמטית שתוכנה מקיימת תכונות אבטחה מוגדרות, במסגרת מודל הנחות מסוים. שם זה נגמר. זה לא אומר שאי אפשר לפרוץ אליה.
הבעיה ב- AI שהאלגוריתם הוא לא בתוכנה אלא במודל, וכיום אין דרך לעשות אנליזה סטטית למודל.ברמת העיקרון,אנחנו יודעים כיצד ליצור מערכות חסינות מפני פריצות.
צריך לכתוב תוכנה ואז להוכיח מתמטית שהיא חסינה מפריצה.ועשו את זה לכמה דברים.
⌄
⌄
⌄
כן , אבל הכוונה היא להגן על תוכנה כלשהיא.הבעיה ב- AI שהאלגוריתם הוא לא בתוכנה אלא במודל, וכיום אין דרך לעשות אנליזה סטטית למודל.
ויותר - לו היתה לך דרך לבצע אנליזה מלאה של מודל, האנליזה נכונה רק לסנפשוט שעליו עשית את האנליזה, אבל המודל יכול להשתנות במהירות.
| פותח הנושא | כותרת | פורום | תגובות | תאריך |
|---|---|---|---|---|
|
|
ביטוח מנהלים על סף פרישה | פנסיה, גמל וקרנות השתלמות | 6 | |
|
|
מענק קורונה, סף עשירון 7 | אוף טופיק | 53 | |
|
|
האם אנחנו על סף פיצוץ בועת הנדל"ן? | שוק ההון | 268 |