ראיתי עכשיו את
הפודקאסט האחרון של OpenAI.
1) סאם אלטמן אמר שהכלל שהם רואים הוא שעלות יחידת אינטליגנציה יורדת פי 40 בשנה. בהינתן ההמשך של זה, בעוד 8 שנים המחיר ליחידת אינטליגנציה יירד פי 7 טריליון לעומת עכשיו.
תחשבו על המשמעות הכלכלית של זה. תחשבו שבעסק שלכם השכר שאתם צריכים לשלם לכל עובד יורד פי 40 בשנה, כל שנה. וזה כמובן קורה גם בעסקים אחרים וגם קל מאוד להקים עסקים חדשים, שיתחרו בכם. איך בדיוק הכלכלה הולכת לעבוד? מה נראה לכם שיקרה? אני באמת שואל לדעתכם כי אני לא יודע.
2) הם מתכננים שה-AI ישמש כחוקר AI. זה צעד שהיה צפוי, וידוע היטב לאן זה מוביל. זה יכול להגדיל את השיפור להרבה יותר מפי 40 בשנה.
3) הם מדברים על כל מני שכבות הגנה, אבל גם הם מודים שזאת בעיה לא פתורה.
4) הם מתכננים בניית תשתיות בשווי 1.4 טריליון דולר, וזה רק מה שהם מתכננים בינתיים ושוקלים עוד. בהינתן הסעיפים הקודמים זה פסיכי.
שאלו אותם מתי הם צופים שיגיע AGI. הם ענו בצורה טיפה מתחמקת, אבל מהתשובות של שניהם אני הבנתי שהם חושבים ש-AGI כבר הגיע. לי אישית ברור שהוא הגיע וכתבתי זאת בעבר. זה פשוט הגיע כ"כ מהר ובהפתעה שלאנשים קשה להודות בזה.
הם כמובן לא לבד. חברות אחרות עושות את אותו הדבר. על כולם יש לחץ להתקדם כמה שיותר מהר וברור לי שמה שהכי מעכב את התקדמות הם שיקולי בטיחות. זה מאוד מפתה לתת למודל לשפר את עצמו כדי לנצח את המתחרים.
מה אתם חושבים שהולך לקרות?
מה נראה לכם שהם חושבים שהולך לקרות?