אגב למה אתה חושב שמה שתיארתי זאת דעה קיצונית ושזה לא הולך לקרות?שמע, אם כל העננים שלך מסביב לזה הוא לשעשוע אינטלקטואלי וכו' אז סבבה להחזיק בדעות קיצוניות.
אגב למה אתה חושב שמה שתיארתי זאת דעה קיצונית ושזה לא הולך לקרות?שמע, אם כל העננים שלך מסביב לזה הוא לשעשוע אינטלקטואלי וכו' אז סבבה להחזיק בדעות קיצוניות.
הבנתי שchatgpt-o1 השתפר בעיקר בתחומים ספציפים. האם בנצמארק בודק זאת?תמונת מצב של יכולות ה-AI כיום.
לפי הבנצ'מרק https://livebench.ai/ שמבוסס על שאלות עם תשובה אובייקטיבית + חסין יחסית ל"זיהום" (השאלות לא נחשפו במהלך אימון המודל), אפשר לראות ש:
1) GPT כמעט שלא התקדם ביכולות לאחרונה - המודל החדש 4o חכם רק במעט בהשוואה לגרסה מוקדמת של GPT 4 שיצאה ב-2023 (מודל שנקרא gpt-4-1106-preview).
2) קלוד 3.5 הוא המודל החכם ביותר והציג שיפור משמעותי בזמן קצר מאוד - קראתי פוסט של אנת'רופיק שזוקף את השיפור לדאטה סינטתי.
3) גוגל משתרכת מאחור - המודל המתקדם ביותר של גוגל ממאי (gemini-1.5-pro-api-0514), מפגר משמעותית ביכולות מול GPT וקלוד.
צפה בקובץ המצורף 2521
*ידוע לי שקיימים בנצ'מרקים אחרים להשוואה בין מודלים כמו lmsys אבל הם סובלים מבעיות כמו Sampling bias, "זיהום" ותשובות שלא נבדקות באופן אובייקטיבי.
O1 נחשב טוב ב-Reasoning ובמקצועות ה-STEM.הבנתי שchatgpt-o1 השתפר בעיקר בתחומים ספציפים. האם בנצמארק בודק זאת?
מה לגבי התרחיש שהגישה לבינה מלאכותית על אנושית תהיה מפוקחת מאוד, ברמה של נשק אטומי, ללא גישה לאנשים רעים , ולא תהיה לה הרצון והיכולת לפעול בתור ישות עצמאית?באופן מצער, ככל שאני חושב על זה יותר, אני רק מצליח לחשוב על עוד טיעונים למה זה יביא להשמדת האנושות. אני יכול לחשוב גם על תרחישים טובים, אבל איכשהו הם נראים מאולצים, ואני לא יודע להגיד כמה הם מציאותיים. יש איתם לא מעט בעיות.
אני באמת אשמח לשמוע על תרחיש טוב בעל סבירות גבוהה. (רק בבקשה לא תרחישים בהם אנחנו מנסים אך לא מצליחים לפתח בינה מלאכותית על-אנושית. הסבירות של זה היא בדיוק אפס)
כן, כי כרגע זה עובד ממש טוב עם לתת שלטון רק לאנשים טובים. רק תסתכל על המזרח התיכון, ועל ישראל בפרט. וגם בשאר העולם יש בעיות.מה לגבי התרחיש שהגישה לבינה מלאכותית על אנושית תהיה מפוקחת מאוד, ברמה של נשק אטומי, ללא גישה לאנשים רעים , ולא תהיה לה הרצון והיכולת לפעול בתור ישות עצמאית?
אכן שאלה טובה. זה מצריך פיקוח אדוק ברמה של דיקטטורה נוקשה, מה שאנשים טובים בדרך כלל לא נוטים להאמין בו.מבחינת חסימת גישה לאנשים רעים, זאת שאלה טובה...
כרגע זה הולך בכיוון ההפוך בדיוק. כרגע הכל מחובר לאינטרנט. זה כאילו הכלל הראשון בכל סיפור מדע בדיוני של מה לא לעשות, והנה הפרנו אותו כבר על ההתחלה. וגם את שאר הכללים הפרנו.מבחינת חסימת יכולת של הבינה מלאכותית נראה לי שאפשרי ליצור sandbox אמין, מוכח מתמטית.
היא חייבת רצון להיות מסוגלת לענות נכון כדי לעבוד. את זה כבר יש לה. מה שחסר במודלים הראשונים זה היכולת לשפר את עצמה. כרגע כבר עושים את זה עם אדם בחוג, אבל מי שרוצה לקבל בינה מלאכותית חזקה ככל האפשר מהר ככל האפשר יתן לה לשפר את עצמה. התמריצים הכלכליים, הביטחוניים והאחרים הם גדולים יותר מכל תמריץ שהיה אי פעם בהיסטוריה האנושית. והנה, יש לבינה המלאכותית רצון חזק.ומבחינת רצון של הבינה המלאכותית, לא חושב שחייב להיות לה רצון משלה.
לדעתי sandbox אמין מוכח מתמטית כבר קיים. למשל sel4. נראה לי שעוד טכנולוגיות בכיוון קיימות, אבל כנראה הצבא שומר עליהם הן להגנה והן בשביל שהוא יוכל לחדור למערכות של אויבים, ואזרחים(למשל חשודים בטרור). איך האינטרנט משתלב בכל זה, האם חייבים גישה, האם אפשר לתת גישה חלקית ובטוחה זה שאלות חשובות.כן, כי כרגע זה עובד ממש טוב עם לתת שלטון רק לאנשים טובים. רק תסתכל על המזרח התיכון, ועל ישראל בפרט. וגם בשאר העולם יש בעיות.
זה מה שאכן היה רצוי, אבל המבנה הפוליטי העולמי הנוכחי כל כך רחוק מזה, שזה נראה חסר סיכוי לחלוטין.
אכן שאלה טובה. זה מצריך פיקוח אדוק ברמה של דיקטטורה נוקשה, מה שאנשים טובים בדרך כלל לא נוטים להאמין בו.
כרגע זה הולך בכיוון ההפוך בדיוק. כרגע הכל מחובר לאינטרנט. זה כאילו הכלל הראשון בכל סיפור מדע בדיוני של מה לא לעשות, והנה הפרנו אותו כבר על ההתחלה. וגם את שאר הכללים הפרנו.
לאף אחד אין שמץ של מושג איך לעשות שזה יהיה ניתן להוכחה מתמטית וספק רב אם זה אפשרי בכלל.
היא חייבת רצון להיות מסוגלת לענות נכון כדי לעבוד. את זה כבר יש לה. מה שחסר במודלים הראשונים זה היכולת לשפר את עצמה. כרגע כבר עושים את זה עם אדם בחוג, אבל מי שרוצה לקבל בינה מלאכותית חזקה ככל האפשר מהר ככל האפשר יתן לה לשפר את עצמה. התמריצים הכלכליים, הביטחוניים והאחרים הם גדולים יותר מכל תמריץ שהיה אי פעם בהיסטוריה האנושית. והנה, יש לבינה המלאכותית רצון חזק.
וזאת רק ההתחלה. יש עוד בעיות.
ועם כל זאת, יש פה גם דברים שאנחנו לא מבינים ועלולים להפתיע את כולם.
כמה שאלות -באופן מצער, ככל שאני חושב על זה יותר, אני רק מצליח לחשוב על עוד טיעונים למה זה יביא להשמדת האנושות.
רטב הסיכויים שהיא תהיה תחת שליטה של אנשים מטומטמים...ראה את מנהגי העולם1. למה שבינה מלאכותית תביא להשמדת האנושות?
אם אתה מסתכל בתור בן אנוש בעל משפחה....נראה לי התשובה ברורה.נניח וזה נכון, למה השמדת האנושות זה משהו רע?
Skynet?אם אתה מסתכל בתור
לגבי התשובה הראשונה - הבינה המלאכותית שמדובר פה לא תהיה תחת השליטה של האנושות. על זה מבוסס כל הפחד שלו.רטב הסיכויים שהיא תהיה תחת שליטה של אנשים מטומטמים...ראה את מנהגי העולם
אם אתה מסתכל בתור בן אנוש בעל משפחה....נראה לי התשובה ברורה.
אם אתה מסתכל בתור כדור הארץ...אז לא ממש אכפת לו.
שכנעת !המשך קיום במצב רע זה גרוע אלפי מונים.
אנחנו במצב רע?המשך קיום במצב רע
זה תלוי למה אתה משווה.אנחנו במצב רע?
הזכרת לי את הסרט "don't look up"זה תלוי למה אתה משווה.
בכל מקרה, כוונתי הייתה שהיעלמות של האנושות בן רגע עדיף על המשך קיום האנושות בתנאים רעים יותר מהתנאים הקיימים.
לא ראיתי את הסרט, אז אני לא יודע.הזכרת לי את הסרט "don't look up"
לסצנריו כזה התכוונת?
או התאבדות קולקטיבית?
קפה... אתה מטריל?אנחנו במצב רע?
טיפה..קפה... אתה מטריל?
לא צם, לא דואגאל דאגה
⌄
⌄
⌄
לדעתי בשלב הזה פיתוח בינה מלאכותית על-אנושית ברמה של כמעט אלוהים הופכת לבעיה כמעט טריויאלית. אני לא רואה שום תרחיש שבו זה לא קורה בעשור הקרוב, אם לא יותר מהר מזה.(חוץ מאולי התערבות של חייזרים). החלק הקשה הוא לעשות את זה בלי שנשמיד את עצמינו.
קשה להאמין באיזה שטויות בני האדם מתעסקים כשזה מה שמתקרב אלינו. אם האנשות תושמד בקרוב, זה יקרה רק באשמת הטמטום האנושי.
מודל שפה נשמע לי רחוק מאוד מ"רמה של כמעט אלוהים", בטח שלא השמדה של האנושות תוך עשור.עדיין אני מקווה שזה יסתדר, אבל אם זה יקרה, זה כנראה יהיה יותר מזל משכל.
| פותח הנושא | כותרת | פורום | תגובות | תאריך |
|---|---|---|---|---|
|
|
ביטוח מנהלים על סף פרישה | פנסיה, גמל וקרנות השתלמות | 6 | |
|
|
מענק קורונה, סף עשירון 7 | אוף טופיק | 53 | |
|
|
האם אנחנו על סף פיצוץ בועת הנדל"ן? | שוק ההון | 268 |