• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

נגיף ה-coronavirus

• פותח הנושא פותח הנושא Leo1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
ההסתכלות השטחית על מספר המקרים זה מה שהוביל לכשל שוק שהתחיל לפני שבוע, למרות שכל מי שיקרא את השרשור והמידע ש @Leo1 סיפק יראה שלפחות לפני לפני היה ברור שזה מתפשט באופן סמוי בכל העולם.
הפער בין זמינות המידע לבין היעדר התגובה של השוק עד שהמידע הפך לפורמט של מספרים קונקרטיים הוא כשל, שום דבר לא וודאי אבל אי הוודאות לא הייתה שווה ירידה של 10-15% במדדים. היה ממש מעניין לראות את זה בזמן אמת.

התפתחות הסיפור הזה וההשפעה על מניות בטווח המיידי תקום ותיפול על טיפול או חיסון.
בטווח הבינוני, יש נזק מצתבר בכלכלה שיקח לו חודשים ויותר להראות את עצמו בנתוני מאקרו.
אני חושב שהדרמה פה היא בעיקר מהפגיעה בכלכלת סין, ומהגלים וההדים שזה יוצר בשאר העולם. ואני מדבר על פגיעה ישירה כתוצאה מהמאמצים לבלימת המחלה.

אנחנו מדברים פה על מחלה שמסוכנת בערך פי 2-5 יותר משפעת עונתית. אין ספק שזה גורם נזק משמעותי לכלכלה. לא בטוח שזה בפני עצמו מצדיק ירידות כאלה.

למישהו יש פרטים על הסיפור של אנשים שהחלימו, מקבלים בדיקות חיוביות?
שמעון דהאן, שאושפז ביפן לאחר שנדבק בנגיף הקורונה על האונייה "דיימונד פרינסס", שוחרר אתמול ושב הבוקר לארץ - נמצא היום (שישי) שוב חיובי לנגיף. ממשרד הבריאות נמסר כי הוא יועבר לאשפוז בבידוד בבית החולים שיבא בתל השומר.
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5682816,00.html

אם ככה תכלס אני יכול לחכות עוד כמה ימים עם הכרטיסי טיסה אולי מהפאניקה עוד אנשים יבטלו ואיזיגט יורידו את המחיר שגם ככה זול ממש
לא יורידו. גם אם המטוס ריק.
ללא ספק אז אצטרך לחקור את הנושא לעומק :lol:
חד משמעית. עדכן אותי אם כן, אשלח לך מפה של גיבורים. אחרי ניסוי ותהייה ובלי מלכודות תיירים.

*נאפולי תמיד זולה בתאריכים האלו. איזיג'ט כפרה עליהם, **בלי שום קשר לקורונה זה היה המחיר גם לפני.***
שים לב שבמאי המחיר קופץ. זה לפי עונות.
בניגוד לבולוניה, שמה המחיר אכן נחתך בשליש.
אני על זה. הופעה של פרל ג'אם :)

* הייתי שם מס' פעמים.
** חושב שזה המקום עם האוכל [פיצה/פסטה/גלידה] הכי טעים בעולם.
*** אחזור לשם בקיץ הזה.
מקום מדהים נאפולי, למי שאוהב בלאגן, כמוני.
לא כדאי, השבועיים בידוד זה מאוד מלחיץ.
אין על פרל ג'ם. אהבתי.

עכשיו גם כלבים נדבקים:

12:12 pm: A dog in Hong Kong tests positive for the coronavirus, WHO confirms

אני ממש שוקל לטוס לנאפולי באזור אמצע מרץ
אח יקר,
מעדכן אותך כי החבר הישראלי האחרון שנדבק, חזר מנאפולי.
מציע בחום, על מנת שתימנע מחום [דאחקות איתי] ובידוד, לוותר כרגע על העניין, עד יעבור קורונה.

שבת שלום ובהצלחה!

אח יקר,
מעדכן אותך כי החבר הישראלי האחרון שנדבק, חזר מנאפולי.
מציע בחום, על מנת שתימנע מחום [דאחקות איתי] ובידוד, לוותר כרגע על העניין, עד יעבור קורונה.

שבת שלום ובהצלחה!
תודה על העדכון, מקווה שהמצב בארץ לא יהיה יותר גרוע משם עוד שבועיים, אחכה ואשמור את זה לטיול קרוס איטלי בזמן רגוע יותר..

דיווח מהשטח הפרטי שלי:
1. תודה לאל שאני גרה בקונכיה שלי במושב, אני מאלה שעלולים להיות בסיכון (עישון כבד וגיל).
2. השבוע התחלנו למלא את המזווה שיספיק לחודש. שבוע הקרוב- קניית מלאי חומרי ניקוי ואלכוהול 90% לחיטוי.
3. חולה קורונה ממגדל העמק הספיק לבקר לפחות במקום אחד שאני אוכלת בו מדי פעם. עוברים לאפס מסעדות.
4. מסתבר שבעפולה יש כבר כמה עשרות בבידוד (חלקם מסיפור הקוריאנים מלפני שבוע), צריכה לנהל בזהירות את הקניות.
5. הבן שלי וחברתו היו אמורים לטוס לרומא שלשום. הסכימו להם דחיית הטיסה לקיץ... ירד הלחץ של הפולניה.
6. הזוג הצעיר בילה בסופ"ש בירושלים במלון +מחניודה+מסעדה. יגיע בסופש הבא אלינו, מקווה שהוא לא נשא קורונה מכל המקומות האלה.
תובנה כללית - זה הזמן להירגע מכל מיני פרוצדורות חסרות שחר כמו קניות בגדים/גאדג'טים/תיקונים וללמוד להנות מהבית ומהטבע.
שבוע רגוע לכולם :)

Health officials in Washington state said on Saturday a coronavirus patient has died. The death is the first from coronavirus illness COVID-19 in the United States.

--

The Washington Department of Health has confirmed one person has died from the coronavirus infection in the state.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
2. השבוע התחלנו למלא את המזווה שיספיק לחודש. שבוע הקרוב- קניית מלאי חומרי ניקוי ואלכוהול 90% לחיטוי.
גמאני חשבתי להצטייד בשימורים ואוכל יבש.
יצאתי לשוק פייסל הבוקר ולא ראיתי שינוי או מגמת קניות מוגזמת.
נייר הלקמוס לרמת הפאניקה היא כמות בקבוקי המים על המדפים - המדפים היו מלאים וכמעט קרסו בעומס...
אז החלטתי שכל יום-יומיים אגיע לשוק ואקנה עוד כמה פריטים.
בשרים ועופות יש לי תמיד בשפע בפריזר והכול אטום הרמטי בשקיות וואקום.
ממש לא פאניקה, רק מוסיף עוד 50% למלאי הקיים אצלי תמיד, שיהיה ובראש שקט.

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים

נושאים דומים

Back
למעלה