• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

נגיף ה-coronavirus

• פותח הנושא פותח הנושא Leo1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
באיטליה יש כרגע 231 נדבקים, 23 במצב קשה, 7 הרוגים.
לא הצלחתי למצוא נתונים על ההתפלגות הדמוגרפית של כל אחת מהקטגוריות (גילאים בעיקר). מישהו יודע איך למצוא?
מה שמטריד לא פחות זה פרסום ש-@Leo1 שם שמעיד שגם ״המחלימים״ סובלים בפגיעות באיברים בגוף ובריאות ואין על זה בכלל סטטיסטיקות.

באיטליה יש כרגע 231 נדבקים, 23 במצב קשה, 7 הרוגים.
7 נפטרים, לא הרוגים.. אמנם סמנטיקה אבל הביטוי הזה שמור לנסיבות אחרות (שלצערי עלולות להתרגש עלינו גם בקרוב).
לא הצלחתי למצוא נתונים על ההתפלגות הדמוגרפית של כל אחת מהקטגוריות (גילאים בעיקר). מישהו יודע איך למצוא?
חיפוש מהיר בגוגל. דוגמה. דוגמה 2. נראה שרוב הנפטרים מעל גיל 75, למרבה המזל.

לא ראיתי גם ראיות חותכות לכך שהנגיף מהונדס גנטית וברח מהמעבדה
קראתי שהאוניברסיטה הצבאית בווהאן (ששם מכוני המחקר) , נכנסה להסגר כחודש לפני ההסגר הרשמי על העיר.

אין לי מושג איפה קראתי את זה.

היה עוד ארוע מעניין שחמק מהכותרות :
האמריקאים עצרו כמה מדענים בהרווארד בקשר למכירת מידע לסין.פומפאו יצא בתקיפות נגד הסינים ממש בשיא המשבר שם,זה היה מוזר מאוד.

ועם הרבה מאוד אופטימיות לחיסון ו/או טיפול
מאיפה מגיעה האופטימיות? אני באמת לא מבין בנושא , אבל לסארס ,למארס אין חיסון...
לאבולה ואיידס יש קוקטייל תרופות שמן הסתם לא טוב כמו חיסון.
למה אתה מאמין שיימצא חיסון כל כך מהר ?

מאיפה מגיעה האופטימיות? אני באמת לא מבין בנושא , אבל לסארס ,למארס אין חיסון...
לאבולה ואיידס יש קוקטייל תרופות שמן הסתם לא טוב כמו חיסון.
למה אתה מאמין שיימצא חיסון כל כך מהר ?
תמריץ.
סארס, מארס - הם לא איום היום.
איידס לא הורג תוך כמה שבועות.
נכון אין שום הבטחה שיימצא חיסון, אבל תהיה בטוח שעובדים על זה במרץ.

@Glazgo תודה. אתה קורא לזה מזל, אני קורא לזה: הסיכוי של אנשים מעל גיל 70 לקבל דלקת ריאות מנגיף כמו שפעת או קורונה גבוה בהרבה.

אחוז מתים מתוך הדבקויות כרגע מקורונה בסין (כן כן הנתונים לא בטוח מדויקים, מי שכרגע חולה עשוי למות וכו'):
80+ years old
14.8%
70-79 years old
8.0%
60-69 years old
3.6%
50-59 years old
1.3%
40-49 years old
0.4%
30-39 years old
0.2%
20-29 years old
0.2%
10-19 years old
0.2%
0-9 years old
no fatalities
מקור

אני מחפש מידע גם על ה-23 שבמצב קשה... מה התפלגות הגילאים שלהם.
לגבי הרוגים/נפטרים - לא רואה הבדל בין המילים, אבל מכבד את ההערה. התקשורת הישראלית מלאה באזכור ל"הרוגים" כשמדברים על אנשים שנפטרו מקורונה.

נערך לאחרונה ב:
אתה קורא לזה מזל, אני קורא לזה: הסיכוי של אנשים מעל גיל 70 לקבל דלקת ריאות מנגיף כמו שפעת או קורונה גבוה בהרבה.
זה אכן מזל מבחינתי שרק הקבוצות המבוגרות באוכלוסיה חשופות באופן מוגבר (ולא כלל האוכלוסיה) - אבל אני מבין איך זה באותה מידה גם ביש מזל לעניין הקבוצה עצמה, כמובן. הייתי מעדיף שכולם יבריאו למען הסר ספק :)

לגבי ההערה הלשונית, סתם מציין את זה, לא משהו חשוב במיוחד. אני חושב שמילונית למילה "הרוגים" יש משמעות לכאלה שמצאו את מותם באופן פתאומי / בלתי צפוי, וככזו היא מתייחסת יותר למקרי תאונה או קרב - אבל שוב, לא מתיימר להיות מחיה השפה העברית :) אני חושב שריבוי השיומש במילה בתקשורת הישראלית נובע מתרגום קלוקל של כתבות בשפות זרות.

7 נפטרים, לא הרוגים.. אמנם סמנטיקה אבל הביטוי הזה שמור לנסיבות אחרות
לגבי הרוגים/נפטרים - לא רואה הבדל בין המילים, אבל מכבד את ההערה. התקשורת הישראלית מלאה באזכור ל"הרוגים" כשמדברים על אנשים שנפטרו מקורונה.
אני מאוד סולד מתיקוני לשון כל עוד מבינים במה מדובר אבל אם כבר תיקנת... :lol:
״נפטר״ אומרים רק על יהודי.

לא מכיר את הנושא.
היה לא מעט מחקר בנושא. הבעיה שהוירוס תוקף את מערכת החיסון, קשה לחיסון להיות אפקטיבי כשתאי ה t שלך מתים..
אם בעתיד יפתחו תרופה גנטית, לא אהיה מופתע.
סארס, מארס
חפש פרסומים בנושא...
מדובר בוירוסים יחסית יציבים מבחינה גנטית (בניגוד לשפעת) יש גם איזה קטע עם סוג החלבונים שיש על המעטפת (שאני לא מבין עד הסוף) שמעיד שכנראה אפשר לפתח יחסית בקלות.

בכל מקרה, האופטימיות לא שלי.... אני, לכל היותר, חוזר על דברים שחכמים ממני אמרו.

בנגיף החדש לא ראיתי שום טענות לרקומבינציה
לא חושב שזה אפשרי בקורונות...

אגב, מאיפה אתה מכיר את הנושא? השכלה רלוונטית?
לנגיף חדש, שרק עבר מבעלי חיים, זה נראה לי מדבק בטירוף.
ממה שהבנתי, זאת לגמרי רולטה, נגיף כזה, שמגיע ממין אחר, מביא איתו את התכונות שלו, בד"כ עם שינוי קטן שמאפשר לו להדביק בני אדם... הרוב מגיעים פח, מידי פעם, מגיע נגיף עם תכונות מאוד מסוכנות...

אז איזה מסיכות אתם קונים כנגד הקורונה?

״נפטר״ אומרים רק על יהודי.
לא לפי ויקיפדיה ואתר הארץ :)
נכתב ע"י הארץ:
הפועל "נפטר" מופיע לראשונה בלשון חז"ל, ופירושו "נפרד". משמעותו כמלה נרדפת למיתה היא אכן קיצור, אבל לא של "נפטר מן המצוות" כטענת המתחכמים והמיתממים, אלא של "נפטר מן העולם": "אין צדיק נפטר מן העולם עד שנברא צדיק כמותו" (יומא לח ע"ב). אין בביטוי כל זכר למצוות או לדת, ועל כן אין כל סיבה להניח ששימש ליהודים בלבד. ההפך הוא הנכון.
...
להבחנה "יהודי נפטר, גוי מת" אין איפוא כל יסוד במקורות. אין היא אלא ניסיון עכשווי, פוליטי, לגזען את השפה ואת החשיבה במסווה כוזב של "תיקון הלשון" ו"בקיאות במקורות".

אז איזה מסיכות אתם קונים כנגד הקורונה?
מסיכות ברמת סינון N95 / FFP2 ומעלה.

@Glazgo תודה. אתה קורא לזה מזל, אני קורא לזה: הסיכוי של אנשים מעל גיל 70 לקבל דלקת ריאות מנגיף כמו שפעת או קורונה גבוה בהרבה.

אחוז מתים מתוך הדבקויות כרגע מקורונה בסין (כן כן הנתונים לא בטוח מדויקים, מי שכרגע חולה עשוי למות וכו'):
80+ years old
14.8%
70-79 years old
8.0%
60-69 years old
3.6%
50-59 years old
1.3%
40-49 years old
0.4%
30-39 years old
0.2%
20-29 years old
0.2%
10-19 years old
0.2%
0-9 years old
no fatalities
מקור

אני מחפש מידע גם על ה-23 שבמצב קשה... מה התפלגות הגילאים שלהם.
למה התחשיב לא נסגר ל100%?

אף אחד לא קונה מסיכות?

גוי לא יכול להפטר מעול תורה ומצוות מכיוון שהעול הזה לא חל עליו :)
כמו שהבאתי מעלה -
נכתב ע"י הארץ:
הפועל "נפטר" מופיע לראשונה בלשון חז"ל, ופירושו "נפרד". משמעותו כמלה נרדפת למיתה היא אכן קיצור, אבל לא של "נפטר מן המצוות" כטענת המתחכמים והמיתממים, אלא של "נפטר מן העולם".
אין לי מושג לכאן או לכאן, פחות מתחבר לדיון ההלכתי :)

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לא חושב שזה אפשרי בקורונות...
אם זה בלתי אפשרי(או מאוד לא סביר), זה מחזק את הטענה, שקרה פה משהו מאוד מפתיע.
אגב, מאיפה אתה מכיר את הנושא? השכלה רלוונטית?
בעיקר ידע כללי. אני מתעניין בכל מה שקשור למדע. זה מעניין לנסות להבין את העולם. גם לקחתי כמה קורסים באוניברסיטה בנושא, למרות שלמדתי תחום אחר.
ממה שהבנתי, זאת לגמרי רולטה, נגיף כזה, שמגיע ממין אחר, מביא איתו את התכונות שלו, בד"כ עם שינוי קטן שמאפשר לו להדביק בני אדם... הרוב מגיעים פח, מידי פעם, מגיע נגיף עם תכונות מאוד מסוכנות...
הרבה נגיפים של בעלי חיים יכולים להיות קטלניים לבני אדם. הם אבל נוטים שלא לעבור בקלות בין בני אדם. הנגיפים האלה התאימו את עצמם לבעל חיים אחר. הם לא מתאימים לבני אדם, ואם הם כן היו מתאימים לבני אדם, הם היו עוברים אליהם מזמן. לא מצאתי מקרה דומה מוכר בהיסטוריה.

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים

נושאים דומים

Back
למעלה