• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

נגיף ה-coronavirus

• פותח הנושא פותח הנושא Leo1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
על סמך מה אתה אומר את זה?
עד כה רק אחד מתוך מאה אלף מאוכלוסית העולם נשא. מה הסיכוי לפגוש מישהו כזה?
בפורום הזה אתה אמור להכיר את הכוח של ריבית דריבית.

בפורום הזה אתה אמור להכיר את הכוח של ריבית דריבית.
א. מי שטס עכשיו לאחת המדינות הנגועות, עלול לפגוש רק מישהו שחולה בזמן שהותו, לא מישהו שיהיה חולה אחרי הביקור.
ב. רוב הנשאים מבודדים ולכן לא פוגשים בהם.
ג. על סמך מה אתה חושב שמודל הריבית דריבית רלבנטי להדבקה בוירוס הזה, בין השאר בהינתן הפעולות למניעת הדבקה?

א. מי שטס עכשיו לאחת המדינות הנגועות, עלול לפגוש רק מישהו שחולה בזמן שהותו, לא מישהו שיהיה חולה אחרי הביקור.
ג. על סמך מה אתה חושב שמודל הריבית דריבית רלבנטי להדבקה בוירוס הזה, בין השאר בהינתן הפעולות למניעת הדבקה?
תראה פה

א. מי שטס עכשיו לאחת המדינות הנגועות
בשלב זה זה כנראה כמעט כל המדינות בעולם, חוץ מכל מני מדינות קטנות ונידחות.
היית רוצה. אין לי ספק שעשרות אלפי נשאים מסתובבים חופשי מחוץ לסין.

יודעים בוודעות ממה זה התחיל?

:roll:
מישהו יכול להסביר לי את המספרים?
איך זה הגיוני שאף אחד מאלפי החולים שיש בסין מחוץ לחוביי לא מת?
ואיך זה הגיוני שהתווספו רק חמישה חולים בסין מחוץ לחוביי מתוך עשרות או מאות אלפי האנשים שהיו קרובים לאותם אלפי חולים?

לא מצליחה להבין איך אפשר להאמין למספרים שיוצאים משם

February 25: ​
  • 406 new cases (of which 401 in Hubei) and 52 new deaths (all in Hubei) occurred in China on Feb. 25, as reported by the National Health Commission (NHC) of
    China and Hubei.
    ​
    עריכה - המשפט יצא מחורבש בגלל היישור לימין. כתוב שיש-406 מקרים חדשים כש- 401 מתוכם בחוביי...

:roll:
מישהו יכול להסביר לי את המספרים?
איך זה הגיוני שאף אחד מאלפי החולים שיש בסין מחוץ לחוביי לא מת?
ואיך זה הגיוני שהתווספו רק חמישה חולים בסין מחוץ לחוביי מתוך עשרות או מאות אלפי האנשים שהיו קרובים לאותם אלפי חולים?

לא מצליחה להבין איך אפשר להאמין למספרים שיוצאים משם

February 25: ​
  • 406 new cases (of which 401 in Hubei) and 52 new deaths (all in Hubei) occurred in China on Feb. 25, as reported by the National Health Commission (NHC) of
    China and Hubei.​
    עריכה - המשפט יצא מחורבש בגלל היישור לימין. כתוב שיש-406 מקרים חדשים כש- 401 מתוכם בחוביי...

באמת יש הרבה יותר מתים בחובי מאשר בשאר המקומות בסין
אולי זה כי לקח זמן עד שהתחילו לטפל ואז מצב של הרבה חולים ספציפי באיזור הזה הפך לגרוע לפני שהספיקו לטפל בעניין ואולי כשהוא כבר התחיל להתפשט במקומות אחרים השלטון כבר היה יותר ערוך ומוכן לטפל באחרים..

אבל באמת מוזר

באמת יש הרבה יותר מתים בחובי מאשר בשאר המקומות בסין
אולי זה כי לקח זמן עד שהתחילו לטפל ואז מצב של הרבה חולים ספציפי באיזור הזה הפך לגרוע לפני שהספיקו לטפל בעניין ואולי כשהוא כבר התחיל להתפשט במקומות אחרים השלטון כבר היה יותר ערוך ומוכן לטפל באחרים..

אבל באמת מוזר
אין לי בעיה שיש הרבה יותר מתים וחולים בחוביי. זה לחלוטין הגיוני.
יש לי בעיה עם *אפס* מתים ו- 5 חולים נוספים בכל שאר סין הגדולה על מיליארד תושביה (כשידוע שיש שם עשרות אלפי חולים לפי הודעתם).

@KickR יש לך ידע/דעה אם אפשר להאמין למספרים שלהם?...

נערך לאחרונה ב:
יש לי בעיה עם *אפס* מתים ו- 5 חולים נוספים בכל שאר סין הגדולה על מיליארד תושביה (כשידוע שיש שם עשרות אלפי חולים לפי הודעתם).

גם בכל העולם הגדול אין מספרים פסיכים (עם כל הצער לנדבקים וכו.. בימים האחרונים יש רק כמה מאות גילויים נוספים מסביב לעולם) כמה מאות זה לא מספר פסיכי.. וביחס לכלל אוכלוסיית העולם

משבוע שעבר, בשקט בשקט כמות הנרפאים בכל יום, גדול מכמות הנדבקים בכל יום.
כמעט ביחס של פי 2 ופי 3.

מאיפה הבאת את זה?
בנתונים שראיתי אתמול היה עשרות מתים מחוץ לחוביי...

לגבי "להאמין למספרים", לדעתי,
בהתחלה לא. הם ניסו להסתיר ולטייח את כל הסיפור. ולא בקטע של "הם", אלא אחראים ספציפיים בעיר ובמחוז, ואפשר להבין אותם. המשטר יעשה מהם שעירים לעזאזל מבחינת הטיפול במשבר, וזה כנראה היה קורה בכל מקרה.
כעת, לדעתי, שמבוססת בעיקר עם שמועות, הם משתפים פעולה עם ארגון הבריאות העולמי, וכל מיני ארגונים בין לאומיים, פשוט כי הם מבינים שהאינטרס שלהם הוא לבלום את הוירוס כמה שיותר מהר.

מבחינת מספרים, הם עושים משהו, שמאוד פוגע ביכולת להבין את ממדי המגיפה, הקטלניות, וכושר ההדבקה שלה. מצד שני, מאוד הגיוני מבחינה קלינית.
וצריך לזכור ששיטות הספירה, לא אחידות בין אזורים שונים, ומשתנות באופן תדיר. לא מעודכן במה שקורה עכשיו, אבל אני יכול להגיד לך, שהיה שלב בווהאן שהספירה הייתה כזאת: מי שמראה סימפטומים של המחלה (חום גבוה, קוצר נשימה, וכו') - נספר כחולה. מי שלא - לא. לאחר מכן, כשהזמינות של ערכות הבדיקה עלתה, התחילו לוודא שהחולים מקבוצה 1 אכן חולים. אני מניח שעכשיו יש להם מספיק ערכות, משתמשים בהן גם בשביל לשלול. מה שכל זה אומר, שהם ספרו גם חולי שפעת, וכל מיני מחלות ויראליות אחרות, ולא ספרו כנראה דיי הרבה אנשים שנדבקו בקורונה ועברו את זה בקלות. ושוב, מבחינת הרופאים בבית החולים זה הגיוני, כי מעניין אותם לטפל בחולים, ולא לחשב סטטיסטיקות.

מאיפה הבאת את זה?
בנתונים שראיתי אתמול היה עשרות מתים מחוץ לחוביי....

אני הבאתי את הנתונים מכאן:
https://www.worldometers.info/coronavirus/
והמקור של זה זה כאן:
http://www.nhc.gov.cn/xcs/yqtb/202002/741ce06130284a77bfbf699483c0fb60.shtml

אגב, אני מדברת על שינוי יומי. אולי זה ההבדל בין הנתונים שלך לשלי?

א. אישית אני לא מאמין לנתונים הרשמיים בתוך סין
ב. צריך לזכור איך נספרים מקרים (אם אני נשא אבל מרגיש טוב ולא נתפס בביקורת אז אני לא נספר. אם אני משתעל אבל נשאר בבית במקום לוודא מה מצבי אני לא נספר)
ג. צריך לזכור שבעקבות הצעדים החריפים של ממשלת סין, כמעט מההתחלה מספר החולים מחוץ להוביי היה קטן ובזמן הזה רוב התושבים נכנסו לבידוד של יותר משבועיים (בכל עיר שדווחו בה מקרים בערך)
ד. גם כיום בכל עיר שמדווח בה חולה חדש מכריחים את התושבים להיכנס לבידוד נוסף (וזאת בזמן שהרבה מהם בוחרים להישאר בבידוד בלאו הכי)
ה. מקרי מוות הם הרבה יותר סבירים כשיש עומס משמעותי על מערכת הרפואה באזור, לכאורה מערכת הרפואה בהוביי הייתה גרועה מלכתחילה ובטח שלא הצליחה לעמוד בעומס ההדבקות שהיו ב״זכות״ שלב ההדבקה המאוד ״מוצלח״ בהתחלה

יכול להגיד (על אף שזה מדגם קטן יחסית במובנים הסיניים) שמבין כל מי שאני מכיר בסין ומבין כל מי שארוסתי מכירה אף אחד* לא נדבק ואף אחד לא מת
* היו שני מורים בבית הספר בו היא מלמדת ששבו מהוביי ואני לא זוכר אם הם נדבקו או רק היו בבידוד מוקדם יותר מהשאר.

גם בכל העולם הגדול אין מספרים פסיכים (עם כל הצער לנדבקים וכו.. בימים האחרונים יש רק כמה מאות גילויים נוספים מסביב לעולם) כמה מאות זה לא מספר פסיכי.. וביחס לכלל אוכלוסיית העולם

בשאר העולם היה מספר רב יחסית של מוות מהנגיף (כעשרה ביום) ומספר רב מאוד של נדבקים חדשים ובכל העולם יש כרגע פחות מ-3000 חולים מאומתים.
לעומת זאת בשאר סין (מחוץ לחוביי) יש מעל 12000 חולים מאומתים (לפי המספרים שלהם) וכמעט אין תמותה מהנגיף או התווספות של חולים.

אני יכולה להבין שבעולם מתחילים פשוט לגלות את המקרים (שכבר היו רק שלא התייחסו אליהם כשייכים לנגיף). מה שלא ברור לי זה העדר כמעט מוחלט של התפשטות הנגיף בכל שאר סין הגדולה. הרי הם לא בסגר מוחלט בשאר המקומות בסין מחוץ לחוביי (או שאולי הם כן?...). איך זה לא ממשיך להשתולל שם?

מה שלא ברור לי זה העדר כמעט מוחלט של התפשטות הנגיף בכל שאר סין הגדולה
לא שאני מאשש את המספרים מסין אבל תדמייני עולם שבו ברגע שמגלים שהייתה קבוצה של דרום קוריאנים בישראל שאולי היה לה את הוירוס, כל ישראל הייתה נכנסת להסגר של שבועיים+, ותדמייני גם שהישראלים היו צייתנים כמו סינים (שזה לא 100% אבל הרבה יותר מאשר ישראלים).
בעולם כזה כל מי שאולי נדבק מהקוריאנים היה מעביר את המחלה מקסימום למשפחה / שותפים לדירה.
בעולם שלנו אם הקוריאנים האלה הדביקו מישהו, סביר להניח שכל ישראל תהיה חולה תוך חודש.

והאיטלקים להבנתי (וגם ממה שחוויתי בעצמי) דומים לנו בחמימות שלהם (מה שמעלה סיכון להדבקה) ובחוסר האכפתיות ביחס לכללים.

א. אישית אני לא מאמין לנתונים הרשמיים בתוך סין
ב. צריך לזכור איך נספרים מקרים (אם אני נשא אבל מרגיש טוב ולא נתפס בביקורת אז אני לא נספר. אם אני משתעל אבל נשאר בבית במקום לוודא מה מצבי אני לא נספר)
ג. צריך לזכור שבעקבות הצעדים החריפים של ממשלת סין, כמעט מההתחלה מספר החולים מחוץ להוביי היה קטן ובזמן הזה רוב התושבים נכנסו לבידוד של יותר משבועיים (בכל עיר שדווחו בה מקרים בערך)
ד. גם כיום בכל עיר שמדווח בה חולה חדש מכריחים את התושבים להיכנס לבידוד נוסף (וזאת בזמן שהרבה מהם בוחרים להישאר בבידוד בלאו הכי)
ה. מקרי מוות הם הרבה יותר סבירים כשיש עומס משמעותי על מערכת הרפואה באזור, לכאורה מערכת הרפואה בהוביי הייתה גרועה מלכתחילה ובטח שלא הצליחה לעמוד בעומס ההדבקות שהיו ב״זכות״ שלב ההדבקה המאוד ״מוצלח״ בהתחלה

יכול להגיד (על אף שזה מדגם קטן יחסית במובנים הסיניים) שמבין כל מי שאני מכיר בסין ומבין כל מי שארוסתי מכירה אף אחד* לא נדבק ואף אחד לא מת
* היו שני מורים בבית הספר בו היא מלמדת ששבו מהוביי ואני לא זוכר אם הם נדבקו או רק היו בבידוד מוקדם יותר מהשאר.

האמת שהמדגם הקטן שלך דווקא כן מעודד! תודה ששיתפת.
מניחה שארוסתך מכירה הרבה מאוד אנשים וגם אם זו לא היכרות אישית הרי מידע כן עובר בין חברים (כמו שבארץ אתה מכיר חבר של חבר וככה השמועה עוברת כמו אש בשדה קוצים). אז אם היא לא שמעה על אף חולה (שלא היה בחוביי) זה ממש ממש מעודד (ואפילו מפתיע!).
טוב לשמוע.
אולי בכל זאת המחלה לא עד כדי כך מדבקת? (לפחות בתנאים סבירים... לא כמו בחוביי):roll:

לא שאני מאשש את המספרים מסין אבל תדמייני עולם שבו ברגע שמגלים שהייתה קבוצה של דרום קוריאנים בישראל שאולי היה לה את הוירוס, כל ישראל הייתה נכנסת להסגר של שבועיים+, ותדמייני גם שהישראלים היו צייתנים כמו סינים (שזה לא 100% אבל הרבה יותר מאשר ישראלים).
בעולם כזה כל מי שאולי נדבק מהקוריאנים היה מעביר את המחלה מקסימום למשפחה / שותפים לדירה.
בעולם שלנו אם הקוריאנים האלה הדביקו מישהו, סביר להניח שכל ישראל תהיה חולה תוך חודש.

והאיטלקים להבנתי (וגם ממה שחוויתי בעצמי) דומים לנו בחמימות שלהם (מה שמעלה סיכון להדבקה) ובחוסר האכפתיות ביחס לכללים.

קצת קשה לי לדמיין עולם כזה;)....
אבל אולי זה יכול להסביר את זה:roll:.

פשוט אני הבנתי, מהדיונים בתחילת השרשור, שרוב סין לא הייתה בסגר מוחלט אלא ״רק״ 60 מליון איש. זו הרי הייתה הסיבה שאמרו שלא כל הכלכלה של סין מושבתת. במקביל כבר היו דיווחים מ*כל* סין על חולים (עשרות ומאות חולים בכל עיר/אזור). בגלל זה לא הצלחתי להבין איך זה לא מתפשט באזורים שלא נמצאים בסגר.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים

נושאים דומים

Back
למעלה