ואני חושד שזה יותר קשור לכמות התיירים שטיילו בין המדינות (ובדומה, כמות התיירים שטיילו בין סין ובין המדינות בהן יש מספר גבוה של מקרים מדווחים) ביחס לכמות התיירים שטיילו בין סין ובין שאר העולם.אני חושד שהסיבה שכל המקרים האלה מתגלים בסינגפור מכל המדינות היא כי סינגפור היא המדינה בעלת היכולת הכי גבוה לאתר את הנדבקים. בשאר המדינות החולים פשוט לא מתגלים וממשיכים להדביק אחרים
לא זכור לי שהעלאתי כזה דבר. אין לי מושג איך זה עובר. יקח זמן להבין את זה. מה שאני כן יודע הוא שנגיף מדבק בטירוף. קצב ההתפשטות שלו גבוה בהרבה משפעת. חייבים להגיד שנגיף שעובר מבעלי חיים לא אמור להיות מדבק ככה בני אדם. זה פשוט לא הגיוני ונוגד כל תקדים היסטורי שמוכר לי(היו כמה תקדימים חלקיים, אבל אני לא מכיר שום דבר שאפילו קרוב לזה). חוץ מזה גם הנגיף התחיל מהשוק הזה, שממש במקרה נמצא ממש בסמוך למעבדה המרכזית של סין לחקר נגיפים, שידועה בניסויים בדיוק בנגיפים כאלה. זה היה נראה לי בהתחלה כמו תאוריית קונספירציה מוגזמת, אבל חייבים להגיד שיש פה כמה צירופי מקרים מדהימים במיוחד וזה שווה בדיקה. אני עדיין לא משוכנע שזה מה שקרה ואולי זה באמת הכל צירופי מקרים. בכל מקרה, כרגע מקור הנגיף פחות משנה. מה שיותר משנה זה איך העניין יתפתח.@Leo1
זכור לי שאולי אתה העלית שזה עובר דרך טיפות ולא דרך אוויר.
היום ואתמול קראתי שזה עובר דרך אוויר.
האמנם?
הנגיף התחיל מהשוק הזה, שממש במקרה נמצא ממש בסמוך למעבדה המרכזית של סין לחקר נגיפים, שידועה בניסויים בדיוק בנגיפים כאלה.
היו שני מקרי מוות מחוץ לסין היבשתית בפיליפינים והונג קונג. כמו כן, מצבם של 12 חולים קשה או אנוש, 7 מתוכם בסינגפור. התפתחות המחלה לוקחת זמן והמספרים עולים בהדרגה. לא יפתיע אותי בכלל אם יש עוד חולים מחוץ לסין, שחלו בדלקת ריאות ואולי אפילו נפטרו בלי שאף אחד הבין שהם נדבקו בנגיף החדש כי לא הייתה להם היסטוריה של נסיעה לסין. האם בישראל למשל כל חולה עם דלקת ריאות נבדק לנגיף החדש? אחת הבעיות היא שכמות ערכות הבדיקה מוגבלת והן יקרות. לכן מדינות רבות חוסכות בהן. אפילו היפנים הודיעו שאין להם יכולת לבדוק את כל נופשי הספינה והם בודקים רק את מי שיש לו חום, או היה במגע ישיר עם מישהו שידוע שנדבק.אבל עוד לא היה מקרה מוות אחד מחוץ לסין. שזה קצת מעודד,
נו, לזה אני כבר לא מאמינה.אפילו היפנים הודיעו שאין להם יכולת לבדוק את כל נופשי הספינה
https://english.kyodonews.net/news/2020/02/00ff9a937d41-focus-japan-torn-over-whether-to-test-all-on-cruise-ship-for-coronavirus.htmlנו, לזה אני כבר לא מאמינה.
While the solution may seem obvious -- screen the remaining people and let those who are negative disembark -- it is not so clear cut.
Health minister Katsunobu Kato said Monday his ministry is considering screening everyone aboard, but a government official said there is only a limited number of test kits to go around.
"We would be overrun," the official said.
לזה שאין יכולת או לזה שלא בדקו את כולם?נו, לזה אני כבר לא מאמינה.
נו, לזה אני כבר לא מאמינה.
יש פה גם עניין של תקדים.
זה תלוי בכמה הוירוס מדבק וכמה הוא מסוכן .יש פה גם עניין של תקדים.
נניח ויבדקו את כל מי שנמצא על הספינה.
ואז יש מקרים בטוקיו, יסגרו את כל טוקיו? יבדקו את כל מי שבטוקיו וישימו בהסגר רק את מי שחולה באופן ודאי?
קצת הגזמת.בינתיים סגרו את כל סין
ליכולת, מדובר על כמה אלפי אנשים בסך הכל.לזה שאין יכולת או לזה שלא בדקו את כולם?
האריכו את החופשה בפעם השניה עד ה17.2 , כל עוד הם לא חוזרים לשגרה כלכלית -המדינה סגורה...קצת הגזמת.
כן, יש מיליונים בהסגר.
יש גם מאות מיליונים שלא נמצאים בהסגר.
סין היא גדולה אז לפעמים אנשים מתקשים להבין את המימדים.
האם סינים שגרים בערים גדולות מסתובבים כמו שהם בדרך כלל עושים? ברור שלא, אבל זה לא עניין של ״סגרו את סין״ אלא זהירות מתבקשת.
ארוסתי, מורה, עובדת מהבית.האריכו את החופשה בפעם השניה עד ה17.2 , כל עוד הם לא חוזרים לשגרה כלכלית -המדינה סגורה...
אתה רומז לדילול אוכלוסין מכוון?יש משהו מוזר שנתקלתי בו. בסין הנגיף גורם לאנשים למחלה קשה. כנ"ל גם בסינגפור. מצד שני, האירופאים שנדבקו נראים בסדר. האם זה צירוף מקרים או שיש לזה בסיס גנטי? סינים פרסמו מאמר, שבו הם טוענים שיש בסיס גנטי והנגיף באמת פוגע בעיקר בסינים. עם זאת, גודל הדגימה במאמר הוא די בדיחה. פורסם כבר מאמר תגובה שטוען שזה לא נכון ושהאירופאים פגיעים לא פחות. חיפשתי שמות של אנשים שמתו מ-SARS מחוץ לסין ומצאתי בעיקר שמות אסיאתיים. מישהו יודע על זה משהו?
נשמע כמו קישור של נסיבתיות לסיבתיות.יש משהו מוזר שנתקלתי בו. בסין הנגיף גורם לאנשים למחלה קשה. כנ"ל גם בסינגפור. מצד שני, האירופאים שנדבקו נראים בסדר. האם זה צירוף מקרים או שיש לזה בסיס גנטי? סינים פרסמו מאמר, שבו הם טוענים שיש בסיס גנטי והנגיף באמת פוגע בעיקר בסינים. עם זאת, גודל הדגימה במאמר הוא די בדיחה. פורסם כבר מאמר תגובה שטוען שזה לא נכון ושהאירופאים פגיעים לא פחות. חיפשתי שמות של אנשים שמתו מ-SARS מחוץ לסין ומצאתי בעיקר שמות אסיאתיים. מישהו יודע על זה משהו?
ממש לא. אין בזה שום היגיון. אם אכן הסינים יותר פגיעים, זה כנראה צירוף מקרים. השאלה היא האם הם יותר פגיעים או לא.אתה רומז לדילול אוכלוסין מכוון?
למיטב הבנתי, כל החולים הקשים הם אסיאתים. אני לא יודע את המוצא של החולים השונים, אבל מנסיבות המקרים אני מנחש שבאירופה חלק ניכר מהחולים הם אירופאים. הם כולם בסדר. זה כמובן יכול להיות סתם צירוף מקרים. המאמר לעומת זאת טוען לקשר סיבתי.נשמע כמו קישור של נסיבתיות לסיבתיות.
גם מחוץ לסין, רוב החולים הם סינים כי מקורם מסין.
בינתיים לא פורסם, למיטב ידיעתי, על מחלה קשה באף אחד מהאנשים מהספינה. נצטרך לראות איך זה מתפתח.אם כבר תסתכל על התפלגות קושי החולי על הספינה שעוגנת ביפן, יש מגוון של אוכלוסיה בדיוק באותם תנאים.
ליאו יקר, מה אתה יודע... אנשים אשכרה מתים... לא ייאמן...הנגיף הזה הוא לא צחוק. הוא מתחיל כמחלה קלה ומחמיר בהדרגה. בסינגפור יש כבר 7 חולים במצב קריטי.
⌄
⌄
⌄
מצחיקה אותי סדרת הכתבות בערוץ 13 על ריכוז החיידקים בטיסות.ליאו יקר, מה אתה יודע... אנשים אשכרה מתים... לא ייאמן...
נגיף חצוף.
מי הוא חושב שהוא כאילו לא כבר 2020 ומצאנו תרופה לסרטן (כמה כאלו) ומכוניות מעופפות (כמה כאלו) ואנשים מתים חיים (הולוגרמות כאלו) ואנשים חיים מתים (דיכאונות שכאלו).
ציני ציני, אבל זה לא אישי, לו רק היית יודע על כל מה שמסתובב פה בסביבה ומחפש רק לדגור ולגדול בתוכך (ותהיה בטוח שדוגר וגדל ממש ברגעים אלו), היית מתפחלץ ולא ישן לעולם... בהן צדקי, תנסה פעם לקרוא כמה מערכי שיעור קורס בפרזיטולוגיה...
| פותח הנושא | כותרת | פורום | תגובות | תאריך |
|---|---|---|---|---|
| ש | נגיף בעולם, מיתון בישראל | שוק ההון | 14 | |
|
|
עקב נגיף הקורונה: איזה מניות\מדדים ירדו ? | שוק ההון | 11 |