למה עבודה מהבית אם אתה מעוניין במפגשים החברתיים?
חיפשתי עבודה מהבית בתקופה שהייתי קרוע בין קריית שמונה לנהרייה ולחיפוש תואר במקום אחר. גם עכשיו שאני בין נהרייה לראשון לציון זה מאוד נחמד.
בנוסף אני סובל מנכות, כך שעבודה פיזית, או מאמצים, קשים לי. מאוד נחמד לי לעבוד בפיג'מה. אם לא תהיה לי מסגרת, בהחלט אפשרי לשנות מסגרת עבודה.
עבודה מהבית הייתה אידיאלית מכיוון ויכולתי לעבוד גם מקריית שמונה וגם מנהרייה.
אני חושב שהעבודה בה אני עכשיו יכולה לקדם אותי מאוד מבחינת למידה, אך בשביל הרבה דברים אצטרך רישיון, אלא אם כן אשנה כיוון (למשל, בתכנון פיננסי יש הרבה תחומים אפורים שלא חייב בהם רישיונות).
מעניין, אז הלימודים הם רק מטרה משנית בתואר. המטרה הראשית היא חברתית. האם אתה מכיר אנשים ומצליח למצוא חברים בתואר (זה לא תמיד קל)?
לא הייתי אומר שהם מטרה משנית - אבל זה בהחלט משהו שחשוב לי והייתי רוצה להצליח בו (יצירת אינטרקציה חברתית).
לצערי, במכינה זה לא כל כך עבד. במכינה בתל חי עבד הרבה יותר טוב. לכן גם אולי הביאוס על המצב הנוכחי.
במקור, התוכנית הייתה לעשות תואר בכלכלה, כי הוא "חוסך" מבחנים ברישיונות ביטוח ופנסיונים.
עקב העבודה שמצאתי, החלטתי ללכת על תואר בחשבונאות. עבור תואר בחשבונאות היה חשוב לי להיות במוסד "נחשב". כלומר, לא במכללת הגליל המערבי למשל שצמודה לבית.
היה חשוב לי גם לצאת מהבית ולמצוא חברה, מה שיהיה קשה יותר במכללת הגליל המערבי למשל.
כרגע הנסיעות די גומרות אותי, מאוד קשה לי נפשית, אין בי כוחות. עקב הקשיים הנפשיים אין רצון ומוטיבציה ללימודים - מה שיוצר משבר.
אני חושב שלימודי התואר דווקא יהיו קלים יותר מהמכינה, יהיה יותר מלל, במלל אני יכול להשתמש במחשב לכתיבה, במטמטיקה, אני לא עומד בקצב.
אני תוהה אם אני מבזבז את הזמן "הולך עם הראש בקיר".