• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

לקום לתחייה מהאפר

• פותח הנושא פותח הנושא עידו ג
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אותות מצוקה
מנסה לשבור את ההרגל,
מוצא את עצמי ברצפה
נלחם בעצמי ובשדי, עד מתי?
אבוד ובודד באפלה
מנסה למצוא האור
מנסה למצוא את הדרך
עבדתי תקופה כמורה ובעיצומה של הקורונה ניסיתי לרומם את מצב הרוח של התלמידים שלי. סיפרתי להם על שלמה המלך שביקש מחכמיו לחרוט לו על הטבעת משפט לחיים שיהיה תמיד נכון. הם ישבו וחשבו במשך ארבעים יום וארבעים לילה ולבסוף רשמו "גם זה יעבור". החיים דינמיים. כשרע לך תזכור שזה זמני. גם כשהכל הולך חלק צריך לזכור שהפתעות יכולות לבוא.

זה קצת כמו נפילות בבורסה. אם אנחנו מניחים שהם יגיעו מראש אנחנו פחות נלחצים מהם. באותו אופן אם אנחנו מוכנים לזה שהחיים ישליכו עלינו מגוון דברים פחות נלחץ כשזה יקרה.

מאוד מתקשה למצוא מוטיבציה ללמוד.
מתחיל לפקפק בעצמי לגבי לימודי התואר, אולי זה לא בשבילי.
יחד עם זאת מה העתיד שלי ללא תואר? במה אפשר לעסוק ללא תואר היום? מרגיש קצת אבוד. אשמח לשמוע דעות, הערות והארות - לגבי עתיד ללא תואר.

אשמח לשמוע דעות, הערות והארות - לגבי עתיד ללא תואר.
לי אין תואר והולך לי טוב בלעדיו, מכיר גם אחרים בלי תואר שהגיעו למקומות טובים בהתפתחות המקצועית.
מה שתואר בעיקר נותן זה כרטיס כניסה מהיר יותר, אבל משם ואילך זה בעיקר תלוי בך (למעט במקצועות שמחייבים תואר, כמובן).

מאוד מתקשה למצוא מוטיבציה ללמוד.
מתחיל לפקפק בעצמי לגבי לימודי התואר, אולי זה לא בשבילי.
יחד עם זאת מה העתיד שלי ללא תואר? במה אפשר לעסוק ללא תואר היום? מרגיש קצת אבוד. אשמח לשמוע דעות, הערות והארות - לגבי עתיד ללא תואר.
קודם כל, תואר ולימודים גבוהים הם לא קלים לרובנו. כך בחשבון שלפעמים צריך לנשוך שפתיים ולחרוק שיניים בשביל לעבור את זה.
מצד שני, לכל דבר יש גבול ולא צריך ללכת עם הראש בקיר. אני מכיר מישהו שניסה ללמוד תואר ראשון במשך קרוב לעשור ובסוף הצליח. עשה המון מועדי ב ג ד. חזר על קורסים, החלפים תארים באמצע. בסופו של דבר המשרה שלו היום לא קשורה ללימודים. האם זה היה חכם? לא יכל לעצור את הטרלול אחרי 5 שנים? אני חושב שזה היה בזבוז זמן.

איפה אתה בין שתי הדוגמאות, אני לא יודע בלי לדעת יותר על מצבך.

לגבי תואר או לא - למה התחלת ללמוד מראש? מה הייתה התוכנית? יש סיבה לחשב כיוון מחדש?

לי אין תואר והולך לי טוב בלעדיו, מכיר גם אחרים בלי תואר שהגיעו למקומות טובים בהתפתחות המקצועית.
מה שתואר בעיקר נותן זה כרטיס כניסה מהיר יותר, אבל משם ואילך זה בעיקר תלוי בך (למעט במקצועות שמחייבים תואר, כמובן).
לא זכור לי ששיתפת יותן מסע, אך תוכל לשתף לגבי מסלול הקריירה שלך ובאזור הגיאוגרפי בו אתה מתגורר (בלי להיכנס לפרטי פרטים).
אשמח לשמוע מה מסלול הקריירה, מה אופק ההתקדמות והשתכרות עד כה ובעתיד (לדעתך).
אם לא תרצה לשתף זה כמובן מובן, כל אחד שיעשה מה שנוח לו במסגרת פורום אנונימי.

@מלפפון במלח
לגבי תואר או לא - למה התחלת ללמוד מראש? מה הייתה התוכנית? יש סיבה לחשב כיוון מחדש?
אני חושב שאני אדם חכם, רגשי, נגיש ואכפתי. מבחינת תכונות יש לי את התכונות להצליח בעולם העבודה, אני רק צריך להתגבר על שדי העבר, מה שעשיתי בשנתיים האחרונות.
המחשבה ללכת לתואר לא הייתה אך ורק עבור לימודים, אלא כ"תירוץ" לצאת מהבית, להכיר לראשונה זה זמן רב אנשים חדשים, לנסות למצוא חברים.

במכללת תל חי (קריית שמונה) הייתה להם תוכנית מקיפה שתומכת בסטודנטים עם לקויות למידה - שלי מאוד קסמה כמקפצה להצלחה. ראיתי את עצמי מצליח להשתלב במסגרת הזאת, לעומת העבר שלא האמתי שאני מסוגל ללמוד (מסיבותי).

עקב המלחמה ויתרתי על הלימודים בתל חי. בחרתי בתואר מעט מורכב יותר במכללה למנהל בראשון לציון, אני מאוד מתקשה עם הבדידות, המטלות הפשוטות שאין לי אנרגיה עבורן. השיעורים שאני לא פותח כבר שבועיים ולא לומד בכלל. הכל בזמן האחרון בירידה מאוד משמעותית, אולי ריחוק מבית ההורים (כעת) הוא לא עבורי.

החיסרון שהעבודה (בחרתי בתואר בחשבונאות עבורה במובן מסוים), היא עבודה מהבית. כך שאם אוותר על התואר ואתחיל לעבוד במשרה מלאה, אוותר על העתיד החברתי שלי. אחזור ללא להכיר אף אחד ולאותה בדידות.

הייתי מעדיף לוותר על התואר, אולי אחרי כמה שנות ניסיון בעבודה בה אני נמצע היום לצאת למסע כעצמאי (תחום תכנון פיננסי/תמיכה פיננסית שחשבתי עליו בעבר).

תודה על השיתוף והפתיחות!
אני חושב שאני אדם חכם, רגשי, נגיש ואכפתי. מבחינת תכונות יש לי את התכונות להצליח בעולם העבודה, אני רק צריך להתגבר על שדי העבר, מה שעשיתי בשנתיים האחרונות.
ממעט התגובות שלך שיצא לי לקרוא, אז זה בהחלט נכון. מסכים לחלוטין.

המחשבה ללכת לתואר לא הייתה אך ורק עבור לימודים, אלא כ"תירוץ" לצאת מהבית, להכיר לראשונה זה זמן רב אנשים חדשים, לנסות למצוא חברים.
מעניין, אז הלימודים הם רק מטרה משנית בתואר. המטרה הראשית היא חברתית. האם אתה מכיר אנשים ומצליח למצוא חברים בתואר (זה לא תמיד קל)?

למה עבודה מהבית אם אתה מעוניין במפגשים החברתיים?

בלימודים אכן חורקים שיניים, ההבדל הוא מי יותר ומי פחות. עברת הרבה בחיים וחריקת שיניים זה לא זר לך...

תפנה לאיזה יועץ במכללה ותנסה להבין מהו הקושי וממה הוא נובע, אולי יהיה לו רעיון קונקרטי.

בקיצור, במקומך עוד לא הייתי מרימה ידיים.

למה עבודה מהבית אם אתה מעוניין במפגשים החברתיים?
חיפשתי עבודה מהבית בתקופה שהייתי קרוע בין קריית שמונה לנהרייה ולחיפוש תואר במקום אחר. גם עכשיו שאני בין נהרייה לראשון לציון זה מאוד נחמד.
בנוסף אני סובל מנכות, כך שעבודה פיזית, או מאמצים, קשים לי. מאוד נחמד לי לעבוד בפיג'מה. אם לא תהיה לי מסגרת, בהחלט אפשרי לשנות מסגרת עבודה.
עבודה מהבית הייתה אידיאלית מכיוון ויכולתי לעבוד גם מקריית שמונה וגם מנהרייה.
אני חושב שהעבודה בה אני עכשיו יכולה לקדם אותי מאוד מבחינת למידה, אך בשביל הרבה דברים אצטרך רישיון, אלא אם כן אשנה כיוון (למשל, בתכנון פיננסי יש הרבה תחומים אפורים שלא חייב בהם רישיונות).
מעניין, אז הלימודים הם רק מטרה משנית בתואר. המטרה הראשית היא חברתית. האם אתה מכיר אנשים ומצליח למצוא חברים בתואר (זה לא תמיד קל)?
לא הייתי אומר שהם מטרה משנית - אבל זה בהחלט משהו שחשוב לי והייתי רוצה להצליח בו (יצירת אינטרקציה חברתית).
לצערי, במכינה זה לא כל כך עבד. במכינה בתל חי עבד הרבה יותר טוב. לכן גם אולי הביאוס על המצב הנוכחי.

במקור, התוכנית הייתה לעשות תואר בכלכלה, כי הוא "חוסך" מבחנים ברישיונות ביטוח ופנסיונים.
עקב העבודה שמצאתי, החלטתי ללכת על תואר בחשבונאות. עבור תואר בחשבונאות היה חשוב לי להיות במוסד "נחשב". כלומר, לא במכללת הגליל המערבי למשל שצמודה לבית.
היה חשוב לי גם לצאת מהבית ולמצוא חברה, מה שיהיה קשה יותר במכללת הגליל המערבי למשל.

כרגע הנסיעות די גומרות אותי, מאוד קשה לי נפשית, אין בי כוחות. עקב הקשיים הנפשיים אין רצון ומוטיבציה ללימודים - מה שיוצר משבר.
אני חושב שלימודי התואר דווקא יהיו קלים יותר מהמכינה, יהיה יותר מלל, במלל אני יכול להשתמש במחשב לכתיבה, במטמטיקה, אני לא עומד בקצב.
אני תוהה אם אני מבזבז את הזמן "הולך עם הראש בקיר".

לדעתי הצנועה ועל סמך ניסיון אישי אתה כרגע נמצא באחד החלקים הכי קשים בתהליך, ההתחלה. אני הייתי מציע לך לקחת חלק מהכסף שחסכת ולהפנות אותו לשיעורים פרטיים רבים. שווה לך לדעתי להשקיע אפילו 10-15 אלף שקל בשיעורים פרטיים לאורך השנה הקרובה בנושאים שאתה מתקשה בהם. (נניח 200 שקל לשעה, אתה יכול לעשות 50 שיעורים פרטיים).
ברגע שתעבור את התקופה הנוכחית ותצבור ביטחון התואר יהיה קל יותר. נכון שמדובר בהרבה כסף להשקיע, אבל שאתה מסתכל 5-10 שנים קדימה זה שווה את זה אם תצליח בזכות זה לעבור את התקופה הקשה ולסיים את התואר.
מבחינה מנטלית - אתה חייב להקל על עצמך. לא יודע איך אבל אם החלטת שאתה רוצה לעשות תואר בחשבונאות שזה תואר קשה אתה חייב להתמקד בלימודים. כל דבר שלא הכרחי צריך לרדת מהלו"ז שלך, כולל צמצום עבודה ונסיעות. שוב מדובר רק בשנה, שנה וחצי הקרובות כי דברים ייעשו קלים יותר בהמשך.
שוב, תואר בחשבונאות (או בכלכלה) זה תואר קשה, ולך יש גם מטען מהעבר שמקשה עליך עוד יותר. לדעתי לעבוד במקביל יותר מפעם פעמיים בשבוע גג + תואר חשבונאות + לחיות מחוץ לבית + לנסות גם להתקדם בתחום החברתי זה פשוט יותר מדי בשלב זה בשבילך. אתה חייב להיות ריאלי לגבי המטרות שלך בשנה שנה וחצי הקרובה.
בטח שאפשר להצליח בלי תואר אבל האמת העצובה היא שבלי תואר לרוב האנשים תהיה תקרת זכוכית משמעותית בתחום הפיננסיים. זה לא כמו תכנות וכדומה שאפשר ללמוד לבד ולהיכנס לחברה רק על סמך הידע שלך ממה שלמדת באופן אישי. ברוב המכריע של התפקידים בתחום הפיננסיים סביר להניח שאתה לא תגיע לריאיון בלי תואר בכלכלה/חשבונאות.
יחד עם זאת, כמובן שאם אתה תותח ותרצה להיות עצמאי ולעסוק בייעוץ בצורה כזו אחרת (שלא דורש רישיון וכדומה) אז תוכל להצליח בלי תואר. אבל לעניות דעתי ומניסיוני, לקריירה סטנדרטית בתחום הפיננסיים אתה צריך תואר רלוונטי בכלכלה/ניהול/חשבונאות

נערך לאחרונה ב:
נשמע שאתה מתקשה בשני אזורים, החברתי והלימודי, אשתף כמה עקרונות/,תובנות, מקווה שיהיה רלוונטי.

- אם אתה רוצה להשתפר במשהו, תלמד אותו, וזה נכון להשקעות/אינטרקציות חברתיות/לימודים אקדמאיים/ספורט/כל דבר בחיים.
באיזור החברתי, כל אדם הוא שונה, ועם זאת יש המון במשותף, ספרים כמו HOW TO WIN FRIENDS & INFLUENCE, וספרי פסיכולוגיה ותקשורת רבים מציגים את הבסיס המשותף שיש לכולנו, ניכר שאתה עושה מאמץ ליצור כמה שיותר אינטרקציות חברתיות, תדאג למקסם את היכולות שלך וההבנה מפעם לפעם בעזרת ידע כזה.
באיזור הלימודי, אני לא מחדש, תמיד יהיו את אלו שיספיק להם רק להקשיב להרצאות כדי לשלוט בחומר, ואת אלו שצריכים לשבת כמה ימים כדי להבין נושא מסויים, רובנו באמצע, תעזור לעצמך ע"י תכנון זמן ואסטרטגיית לימוד שמתאימות לך, באחד הקורסים היותר קשים שלקחתי (ותסכל אותי לגמרי) מה שעזר לי היה לפרק את הנושאים הרבים לתת נושאים, לעשות ימים מרוכזים על כל נושא ברמה של מבחן, ורק בסוף להתחיל לפתור מבחנים בשלמותם ולעבוד על שילוב שלהם.

- מוטיבציה באה והולכת, עקביות היא הדבר האמיתי.
אני חושב שזה משותף לכולם, יש תקופות שאנחנו יותר על דברים, יותר פנויים, יותר ממוקדים, יותר עם השראה, ויש תקופות שלא, תקופות שאתה עסוק בלעבור את השבוע והחודש העמוס ש"נפלו עלייך", תקופות שאירוע מצער קרה ואת מי זה מעניין הלימודים/הקריירה עכשיו.
תעזור לעצמך לבסס עקביות, יומן מעקב הוא כלי מעולה, אחד כזה שכל שבוע\שבועיים תמפה בו דברים טקטיים, ופעם ברבעון או חצי שנה תמפה בו דברים אסטרטגיים, זה מסוג הדברים שיכולים לדאוג שתישאר על המסלול גם בתקופות פחות טובות.

ממעקב אחרי היומן שלך, יש לך במה להתגאות, אתה עובד על עצמך, וזו מטרה חשובה וערכית.
המון בהצלחה!

@Tor50
תודה על התגובה המפורטת והכנה.
היום אמורה להיות לי שיחה עם המנהלת שלי, אשקול לשאול אותה לגבי וויתור על תואר ועבודה במשרה מלאה, או קיצוץ בעבודה כמו שהצעת בשנה הקרובה.
אולי אני באמת פשוט מנסה לקחת על עצמי יותר מדי.

תודה!

תודה על התגובה המפורטת והכנה.
היום אמורה להיות לי שיחה עם המנהלת שלי, אשקול לשאול אותה לגבי וויתור על תואר ועבודה במשרה מלאה, או קיצוץ בעבודה כמו שהצעת בשנה הקרובה.
אולי אני באמת פשוט מנסה לקחת על עצמי יותר מדי.
אני לא יודע במה אתה עובד בחברה הנוכחית אבל אני משער שזה קשור להנהלת חשבונות? ציינת שזה קשור לתואר בחשבונאות אז הנהלת חשבונות זה הכי הגיוני. אם כן - יכול להיות שאתה יכול לעזוב את התואר בחשבונאות וללכת לעשות קורס מנהל חשבונות? זה יכול מצד אחד לתת לך את הגושפנקא של השכלה בתחום ויחד עם זה זה הרבה פחות קשה מתואר בחשבונאות ולדעתי תוכל לעשות את זה במקביל לעבודה בלי קושי רב מדי.
באופן כללי גם אם התפקיד הנוכחי לא קשור, יש מצב שהנהלת חשבונות יתאים לך.. הרי מדובר בתחום פיננסי שאתה מתחבר אליו, יהיה לך השכלה רשמית בתחום ותוכל להתפתח ובסך הכל יש המון עבודה למנהלי חשבונות בחברות. אולי זה לא התפקיד הכי נוצץ אבל זה בהחלט תפקיד נחוץ וחשוב בחברות רבות. עבדתי עם הרבה מנהלי חשבונות שעבדתי בארץ ככלכלן וקיבלתי את הרושם שרובם המכריע היה מרוצה מהעבודה והתנאים.

תודה לכולם על שלל הדעות, התגובות וגם אלו שכתבו בפרטי.
כנראה אמשיך עם התואר, אבל אעשה חושבים לגבי המוסד הלימודי. אולי אבחר במכללה האקדמית גליל מערבי בשביל נוחות ופשטות.

לבעלי ניסיון בחשבונאות - כמה לדעתכם "יוקרה" של מוסד אקדמי משפיעה על העתיד?
בעיקר מבחינת קבלה להתמחות במשרד גדול,
(בתקווה שבשלוחה בחיפה).
בין המכללה למנהל בראשל"צ - לגליל מערבי.

ירידה לצורך עלייה
החלטתי לוותר על ראשון לציון - מאוד מאוכזב מעצמי - אבל באותו הזמן גאה בעצמי שאני יודע להקשיב לנפש ולקחת צעדים נכונים במקום להיות אומלל בשנים הבאות. קיזזתי הפסדים בשלב מוקדם.
אם אחליט לעשות תואר - אעשה אותו בגליל המערבי ב2025, לאחר מכינה. קצת הזוי לעשות 3 מכינות... אבל זה המצב.
לא בטוח האם בכלל אני רוצה לעשות תואר. הייתי שמח פשוט לעבוד בפיננסים. מצד שני, בצפון אין כל כך אפשרויות לשכר טוב ללא מקצוע אמיתי או תואר - כך שככל הנראה אעשה תואר. שוקל לעבוד במשרה מלאה ולעשות קורסים מקצועיים תוך כדי (קורס אחד בכל תקופה). ואז בעתיד לעבוד כעצמי בתחום תכנון פיננסי. יש לי זיקה עזה לעזרה לאנשים, שיח עם אנשים ונושאים כלכליים. כרגע - ממש לא בשל כדי לפתוח עסק, לדעתי (כלכלית או מקצועית).

מאוכזב, מתוסכל ומבולבל. אך אין לי ספק שלירידה הזו בשנה האיומה האחרונה תהיה עלייה.

בצד הכלכלי אין יותר מדי מה לעדכן. מכרתי את הקרן הכספית לחלוטין הערב. אין בה טעם בחצי שנה הקרובה ואולי גם בשנים הקרובות אם אגור עם ההורים.
מתכנן להתחיל לעבוד שוב במשרה מלאה עד שינוי סטטוס לסטודנט.

בקרוב ראש השנה, אנצל את ההזדמנות לאחל שנה הרבה יותר טובה מהשנה האחרונה, שנדע נחת, חטופינו וחיילנו יחזרו בשלום.

רבעון נוסף חלף לו. שבוע די קשה בעבודה שהוציא לי רוח מהמפרשים בנוסף לתקופה הלא קלה לאחרונה.
מצוברח וממורמר, אך שבוע חיובי חיובי בסופו של דבר. קיבלתי אתמול שיחה שעזרה לי להתגבר על המרמור, וקצת כיוונה אותי לגבי העתיד הלימודי.

קיבלתי אישור לחזור לעבוד במשרה מלאה עד אשר אחזור ללמוד. לצערי לו"ז העבודה הצטמצם מ11 שעות ל9 שעות ביום, כך שאני לא יכול להגיע לשעות נוספות :(
סיימתי לשלם שכר דירה עבור הדירה בקריית שמונה והדירה בראשון לציון.
כנראה לא אקבל יותר מענק אכלוס (להבנתי חוקית - אין כל קשר לשכר דירה וחוזה דירה אלא רק לכתובת בת.ז, לא יודע מה הסטטוס של מענק האכלוס).
מתכנן אחרי החגים להתחיל ללמוד בימי שישי-שבת. ככל הנראה קורסים פיננסים. ככל הנראה בזבוז כסף.

מכרתי אחזקות ברווח ב- $VTWO (ראסל 2000) לאחר הורדות הריבית על מנת לנצל הפסדי הון מועברים.
קניתי בכסף שהעברתי ובכסף שהתפנה $EQQS (נאסדק 100).
אין לי בעיה להיות חשוף לחלוטין לשוק האמריקאי וכמובן ב100% מניות. אני בתחילת שלב הצבירה. בעתיד הלא קרוב אשקול איזון.

10,000 בעו"ש כי ככל הנראה אצטרך בקרוב להחזיר לביטוח לאומי תשלומים עבור המכינה בראשון לציון היות ולא ניגשתי למבחנים.

אחזקות נזילות נכון לעכשיו:
CSPX$ - 65 - 73%
EQQS$ - 166 - 26.3%

לא נזיל:
פנסיה 5,200 ש"ח. במגדל במסלול S&P.

monthincomespendingsavingsaving %portfolio investedportfolio net worth$ to ₪ קרן כספיתעו"שפנסיהתאריך
Jan 8,375 2,370 6,005 71.70%8181-183.5-15/02/2024
Feb 12,630 2,565 10,065 79.69%8183.7-16.328.6-11/03/2024
Mar 21,357 21,581
-224 ​
-1.05%101108.23.763.311.2-12/04/2024
Apr 20,520 4,899 15,621 76.13%116123.13.7311.23.3-12/05/2024
May 19,659 5,050 14,609 74.31%116124.63.7111.917.9-11/06/2024
Jun 18,466 10,971 7,495 40.59%116129.73.6219.118.1-16/07/2024
Jul 18,609 4,834 13,775 74.02%146159.23.69201.5-15/08/2024
Aug 17,637 8,644 8,993 50.99%166188.83.780105.220/09/2024

כרגיל מתקשה לישון. מחשבות רצות...
שלחתי אתמול קורות חיים לראשונה מאז 2023.
מרגיש מיצוי במקום העבודה הנוכחי, בעיקר לנוכח העובדה שלצערי, ככל הנראה לא אוכל להתקדם בו ואין לי בו אופק (הוא בהחלט כן יכול לעזור להתקבל לעבודות/משרדים בעתיד), אך במקום עצמו, אין לי את האופק שאני מייחל לעצמי.
העבודה סופר נוחה, מהבית, אבל אני כבר ממש עוד רגע בן 29, אני צריך לעבוד במשרה שמשלמת יותר מ35 ש"ח לשעה, לדעתי. ואם עבודה שמשלמת 35 ש"ח לשעה, לפחות שיהיה לי אופק התקדמותי בחברה.

כרגע אין לי אופק התקדמותי בחברה עצמה, אלא רק צבירת ניסיון וידע (מוגבל) בתחום ראיית החשבון. מן הסתם לא אפשרי ליישם ידע זה אם לא אעשה תואר בחשבונאות ואעבור מבחנים לאחר התואר. וגם אם כן, להבנתי המסלול התקדמות איטי וסזיפי מאוד.

לא בטוח שאתקבל למקום החדש, אני לא יודע מה התנאים שלהם מבחינת רקע מעשי ולימודי, אך אני מקווה שכן אוכל לפתח שם קריירה.
הנסיעות עלולות להיות קצת קשות ואכזריות - אבל הגיע הזמן לצאת מאזור הנוחות אני מניח.
אוהב את מקום עבודתי והאנשים בו, כך שגם אם אתקבל למקום חדש, אצטרך לתת למקום הנוכחי מספיק זמן מראש להתארגן ולתת חפיפה ראויה למחליף.

המקום החדש מתקשר למסלול החיים שתכננתי בתל חי, בו אעשה תואר בכלכלה ולאחר מכן מבחנים מקצועיים בתחום הביטוח וכד'. מסלול לעבודה כעצמאי בעוד כX שנים.
יכול להיות שאעשה לימודים מקצועיים ישירות ואוותר על התואר.
מבולבל מעט, אך לא עומד במקום.
גמר חתימה טובה

כרגיל מתקשה לישון. מחשבות רצות...
שלחתי אתמול קורות חיים לראשונה מאז 2023.
מרגיש מיצוי במקום העבודה הנוכחי, בעיקר לנוכח העובדה שלצערי, ככל הנראה לא אוכל להתקדם בו ואין לי בו אופק (הוא בהחלט כן יכול לעזור להתקבל לעבודות/משרדים בעתיד), אך במקום עצמו, אין לי את האופק שאני מייחל לעצמי.
העבודה סופר נוחה, מהבית, אבל אני כבר ממש עוד רגע בן 29, אני צריך לעבוד במשרה שמשלמת יותר מ35 ש"ח לשעה, לדעתי. ואם עבודה שמשלמת 35 ש"ח לשעה, לפחות שיהיה לי אופק התקדמותי בחברה.

כרגע אין לי אופק התקדמותי בחברה עצמה, אלא רק צבירת ניסיון וידע (מוגבל) בתחום ראיית החשבון. מן הסתם לא אפשרי ליישם ידע זה אם לא אעשה תואר בחשבונאות ואעבור מבחנים לאחר התואר. וגם אם כן, להבנתי המסלול התקדמות איטי וסזיפי מאוד.

לא בטוח שאתקבל למקום החדש, אני לא יודע מה התנאים שלהם מבחינת רקע מעשי ולימודי, אך אני מקווה שכן אוכל לפתח שם קריירה.
הנסיעות עלולות להיות קצת קשות ואכזריות - אבל הגיע הזמן לצאת מאזור הנוחות אני מניח.
אוהב את מקום עבודתי והאנשים בו, כך שגם אם אתקבל למקום חדש, אצטרך לתת למקום הנוכחי מספיק זמן מראש להתארגן ולתת חפיפה ראויה למחליף.

המקום החדש מתקשר למסלול החיים שתכננתי בתל חי, בו אעשה תואר בכלכלה ולאחר מכן מבחנים מקצועיים בתחום הביטוח וכד'. מסלול לעבודה כעצמאי בעוד כX שנים.
יכול להיות שאעשה לימודים מקצועיים ישירות ואוותר על התואר.
מבולבל מעט, אך לא עומד במקום.
גמר חתימה טובה
שאלה - דיברת עם המנהלים הישירים ואמרת איך אתה מרגיש?

ממה שאני חווה ממך בפורום לפחות, כנראה שאתה עובד מסור ושווה לחברה משמעותית יותר. הם ימצאו דרך לתגמל אותך כראוי ואולי אפילו לסייע בבניית העתיד המקצועי שלך.

חשוב שתבין - אדם שאפשר לסמוך עליו זה המצרך הנדיר ביותר בעולם.

שאלה - דיברת עם המנהלים הישירים ואמרת איך אתה מרגיש?

ממה שאני חווה ממך בפורום לפחות, כנראה שאתה עובד מסור ושווה לחברה משמעותית יותר. הם ימצאו דרך לתגמל אותך כראוי ואולי אפילו לסייע בבניית העתיד המקצועי שלך.

חשוב שתבין - אדם שאפשר לסמוך עליו זה המצרך הנדיר ביותר בעולם.
לצערי כן, היו לי שתי שיחות בנושא. לא משנה כמה נאמן וביצועי אהיה, זה מה שהם יכולים להציע.
לא משתמע שיש לי לאן להתקדם מעבר למשרת סטודנט. לא משתמע שתהיה התקדמות כלשהי מבחינת שכר במשרת הסטודנט.
בראשון לציון הייתי חייב עבודה - על מנת לממן את השכר דירה והלימודים. אם אגור אצל ההורים, אולי עדיף פשוט להתמקד לחלוטין בתואר. לנסות ללכת על הציונים הכי גבוהים ללא עבודה, עד ההתמחות.

או לחלופין, לימודים מקצועיים, בתחום הפיננסי, פנסיוני, ביטוחי, תכנון פרישה וכד'. מאוד מתחבר לתחום ואשמח לעבוד בו, בחברה או כעצמאי (בעתיד).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
Back
למעלה