• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

לקום לתחייה מהאפר

• פותח הנושא פותח הנושא עידו ג
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
איפה אתה גר? לדעתי כל עוד אפשר להסתדר בלי רכב כדאי. התחשיב הממוצע לרכב זה בין 1000-2000 ש"ח בחודש שזה הרבה כסף ביחס להכנסה שלך
בנהרייה. לומד במכללת תל חי (קרית שמונה). התחבורה ציבורית פה די על הפנים לכן רכב זה דבר מפתה

בנהרייה. לומד במכללת תל חי (קרית שמונה).
אני המומה שבשנת 2023 אין בכלל אוטובוס ישיר בין שתי הערים הצפוניות האלו.
מצד שני חייתי מספיק שנים באזור כדי לדעת שהתחב"צ על כביש הגבול (899) היא בושה.
אז אולי כן עדיף לקנות רכב זול בהמשך הדרך. אם נוסעים דרך כביש הגבול זה ממש טיול מקסים. נסעתי שעה לכל כיוון במשך שנים לעבודה שם והייתי מקנאה בעצמי
שאני נוסעת בנוף כזה לעבודה :)

אני המומה שבשנת 2023 אין בכלל אוטובוס ישיר בין שתי הערים הצפוניות האלו.
מצד שני חייתי מספיק שנים באזור כדי לדעת שהתחב"צ על כביש הגבול (899) היא בושה.
אז אולי כן עדיף לקנות רכב זול בהמשך הדרך. אם נוסעים דרך כביש הגבול זה ממש טיול מקסים. נסעתי שעה לכל כיוון במשך שנים לעבודה שם והייתי מקנאה בעצמי
שאני נוסעת בנוף כזה לעבודה :)
צריך ליסוע לחיפה כדי לחזור לנהרייה. זה מביך... וגם התחבורה הציבורית באיזור עצמו גרועה. מבחינת תדירות ומספר תחנות. מאוד מגביל מבחינת איזור הדירה שאני יכול לשכור.
משכיר באזור מרכזי קרוב לתחנה המרכזית, באופן טבעי המחיר קצת גבוה יותר.

כאשר יהיה לי רכב יהיה אפשרי להתרחק ולמצוא דירה זולה יותר. גם שיקול...

בכל מקרה תודה על הדעות. לדעתי אחכה חודש וחצי (לסיום המכינה). אם אתקבל לתואר אקנה רכב.

עברתי את הטסט :)
ומשהו שלא כל כך קשור למסע שלי, די הצלחתי לשכנע את ההורים סוף סוף להשקיע. כמו שכבר אמרתי הם די עשו כל טעות כלכלית אפשרית בדרך.

מקווה שבחודש אוגוסט, לאחר שהם ידעו מצבם הכספי (אמא מקבלת דמי פרישה לפנסיה). ממתינה לתשלום ראשון.

היא לא מוכנה להגיד לי את המצב בעו"ש, אבל נתתי לה דוגמאות (על בסיס עבר) על מה יקרה לשקל שהיא תשקיע בעוד 20 שנים. דוגמאות של כמה עלתה מנת שווארמה שהיו בצבא וכמה עולה היום. על מנת להדגיש להם כמה הם צריכים את זה לגיל 75 לדוגמא.
מאוד קשה איתם אבל אני מקווה שסוף סוף יפעלו בחוכמה וישקיעו סכום מסויים. מתרגש בשבילם!

קודם כל ברצוני לחזק ולחבק את כל עם ישראל ובמיוחד את תושבי הדרום, משפחות השכול, משפחות שמתמודדות עם מצב לא יתואר של ישראלים חטופים או נעדרים. וכמובן את חיילי הסדיר והמילואים. יישאר כוח.

באוגוסט לא פרסמתי עדכון כי רציתי לסיים את המכינה על מנת לדעת מה מצבי אך והייתי זקוק למועדי ב' ולכן ידעתי את מצבי רק באמצע ספטמבר. ואז דחיתי בגלל החגים, ואז קרה הנורא מכל...
אז יש לא מעט לעדכן.

התקבלתי ללימודי תואר ראשון בכלכלה וניהול, הידד!

קניתי את הרכב של אמי:
לפני חודש וחצי חודשיים קניתי את הרכב של אמי, רכב במצב טוב עם קילומטראז' נמוך מאוד. ההורים רצו לתת לי אותו במחיר מוזל, אבל רצונות לחוד ומציאות לחוד. אם היו עושים זאת אז היו לוקחים הלוואה כדי לקנות לאמי רכב חדש. וממש לא רציתי שיקחו הלוואה, בטח ובטח לא בתנאי הריבית שקיימים היום. אז הוצאתי מרבית החסכונות שלי שלי ממיטב דש, והעברתי להם 70 אלף שקלים בהעברה בנקאית.
בעתיד, אם יתאפשר, ההורים יחזירו לי סכום (נמוך יותר), כאשר אמי תקבל תשלומי קרן השתלמות (בערך עוד 3 שנים).

לאחר שאשלם את כל הסכום שאני צריך לשלם את למכללה, ואדע את מצבי הכלכלי הוודאי במאי לאחר וועדות ביטוח לאומי, אני ישקיע מחדש כסף. לבינתיים, משאיר בבנק את רובו. (רוצה להימנע ממצב של השקעה מחדש ומכירה בעוד 6-8 חודשים במקרה ולא אקבל קצבת ביטוח לאומי).

עברתי דירה: את האמת? צעד גדול עבורי. עברתי לדירה עם שתי שותפות. אף פעם לא גרתי עם שותפים. התביישתי. צעד משמעותי בעיקר מבחינה חברתית. גם כלכלית זול יותר מאיפה שהייתי לפני כן.

ולראשונה בחיי, אני חושב שאני מרגיש מאוהב. די מיוסר מהעניין למען האמת, אין לי ביטחון עצמי לדבר איתה. לא אעשה לגבי זה שום דבר.

בשבוע שעבר פינינו את אמא שלי ואחותה מנהרייה לאילת, לצערנו אנחנו לא מוכרים כישוב מפונה אז התשלום הוא תשלום מלא עלינו. אני נתתי לה כ4000 שקלים במתנה כי רציתי שהיא תתפנה והיא לא רצתה. גם היא וגם אחותה היסטריות ופגועות חרדה עוד מילדות בגלל מלחמת לבנון הראשונה. אבא שלי נשאר בנהרייה כדי לעבוד. הוא בנאדם מאוד מוגבל פיזית, לא מסוגל לדאוג לעצמו. אז אני גם נשארתי בנהרייה כדי לדאוג לבישולים, נקיונות, קניות, כביסות וכו'. עקרת בית בקיצור.

לפני כמה ימים שלחתי הודעת וואטסאפ לסגנית מנהלת הבנק שבו עבדתי בתקווה למצוא עבודה לתקופה קצרה, אבל לצערה ולצערי יש להם תקן רק למשרת כוח אדם אחת שכבר מאוישת. הייתי שמח לצאת קצת מהבית ולעבוד בעבודה חיונית, אבל די קשה למצוא עבודה לתקופה כל כך קצרה ובמצב הביטחוני.

לצערי את התואר הראשון אני מתחיל לגמרי ברגל שמאל בעקבות המצב, די מודאג למען האמת. הסמסטר כבר נדחה בחודש וחצי ואין לדעת מתי יתחיל. מאוד חושש שיתחילו "במתכונת זום" את לימודי התואר. המצב הנפשי גם עגום מאוד בעקבות המצב, הריחוק החברתי, וכו'.

מצבי הכלכלי נכון להיום, 27.10.2023 :
נכסים:
רכב במצב טוב
עו"ש:
50 אלף שקלים
מושקע:
10 מניות של VOO$

תודה על הקריאה ומאחל לכולנו זמנים טובים יותר.

קודם כל ברצוני לחזק ולחבק את כל עם ישראל ובמיוחד את תושבי הדרום, משפחות השכול, משפחות שמתמודדות עם מצב לא יתואר של ישראלים חטופים או נעדרים. וכמובן את חיילי הסדיר והמילואים. יישאר כוח.

באוגוסט לא פרסמתי עדכון כי רציתי לסיים את המכינה על מנת לדעת מה מצבי אך והייתי זקוק למועדי ב' ולכן ידעתי את מצבי רק באמצע ספטמבר. ואז דחיתי בגלל החגים, ואז קרה הנורא מכל...
אז יש לא מעט לעדכן.

קניתי את הרכב של אמי:
לפני חודש וחצי חודשיים קניתי את הרכב של אמי, רכב במצב טוב עם קילומטראז' נמוך מאוד. ההורים רצו לתת לי אותו במחיר מוזל, אבל רצונות לחוד ומציאות לחוד. אם היו עושים זאת אז היו לוקחים הלוואה כדי לקנות לאמי רכב חדש. וממש לא רציתי שיקחו הלוואה, בטח ובטח לא בתנאי הריבית שקיימים היום. אז הוצאתי מרבית החסכונות שלי שלי ממיטב דש, והעברתי להם 70 אלף שקלים בהעברה בנקאית.
בעתיד, אם יתאפשר, ההורים יחזירו לי סכום (נמוך יותר), כאשר אמי תקבל תשלומי קרן השתלמות (בערך עוד 3 שנים).

לאחר שאשלם את כל הסכום שאני צריך לשלם את למכללה, ואדע את מצבי הכלכלי הוודאי במאי לאחר וועדות ביטוח לאומי, אני ישקיע מחדש כסף. לבינתיים, משאיר בבנק את רובו. (רוצה להימנע ממצב של השקעה מחדש ומכירה בעוד 6-8 חודשים במקרה ולא אקבל קצבת ביטוח לאומי).

עברתי דירה: את האמת? צעד גדול עבורי. עברתי לדירה עם שתי שותפות. אף פעם לא גרתי עם שותפים. התביישתי. צעד משמעותי בעיקר מבחינה חברתית. גם כלכלית זול יותר מאיפה שהייתי לפני כן.

ולראשונה בחיי, אני חושב שאני מרגיש מאוהב. די מיוסר מהעניין למען האמת, אין לי ביטחון עצמי לדבר איתה. לא אעשה לגבי זה שום דבר.

בשבוע שעבר פינינו את אמא שלי ואחותה מנהרייה לאילת, לצערנו אנחנו לא מוכרים כישוב מפונה אז התשלום הוא תשלום מלא עלינו. אני נתתי לה כ4000 שקלים במתנה כי רציתי שהיא תתפנה והיא לא רצתה. גם היא וגם אחותה היסטריות ופגועות חרדה עוד מילדות בגלל מלחמת לבנון הראשונה. אבא שלי נשאר בנהרייה כדי לעבוד. הוא בנאדם מאוד מוגבל פיזית, לא מסוגל לדאוג לעצמו. אז אני גם נשארתי בנהרייה כדי לדאוג לבישולים, נקיונות, קניות, כביסות וכו'. עקרת בית בקיצור.

לפני כמה ימים שלחתי הודעת וואטסאפ לסגנית מנהלת הבנק שבו עבדתי בתקווה למצוא עבודה לתקופה קצרה, אבל לצערה ולצערי יש להם תקן רק למשרת כוח אדם אחת שכבר מאוישת. הייתי שמח לצאת קצת מהבית ולעבוד בעבודה חיונית, אבל די קשה למצוא עבודה לתקופה כל כך קצרה ובמצב הביטחוני.

לצערי את התואר הראשון אני מתחיל לגמרי ברגל שמאל בעקבות המצב, די מודאג למען האמת. הסמסטר כבר נדחה בחודש וחצי ואין לדעת מתי יתחיל. מאוד חושש שיתחילו "במתכונת זום" את לימודי התואר. המצב הנפשי גם עגום מאוד בעקבות המצב, הריחוק החברתי, וכו'.

מצבי הכלכלי נכון להיום, 27.10.2023 :
נכסים:
רכב במצב טוב
עו"ש:
50 אלף שקלים
מושקע:
10 מניות של VOO$

תודה על הקריאה ומאחל לכולנו זמנים טובים יותר.
אני מאחל לכל הורים ילד כמוך. בהצלחה.

כל הכבוד, בהצלחה. לגבי זה:
לא הייתי דואג לגבי אפשרות של זום. כרגע האמירה היא שיתחילו פרונטלית ב-3.12 (בטח עוד יידחה) ויעזרו למי שבמיל' להשלים את מה שצריך. אין סיבה ללמוד מרחוק.
לגבי המצב הנפשי - יש הרבה מה לעשות עם זה. להשלים עם מה שלא בשליטתך (המצב הביטחוני), להתעודד שהמון מרגישים כמוך עכשיו, ולשמוח שאתה נכנס למסגרת אקדמית שבה בין השאר רוכשים חברים משמעותיים. בנוסף לדירה החדשה שנכנסת אליה עם השותפות.

למה ככה? זה שווה את זה. לפי מבנה ההודעה לא ברור אם מדובר באחת השותפות או מישהי אחרת (מה שיכול לסבך את זה יותר).

אבא שלי נשאר בנהרייה כדי לעבוד. הוא בנאדם מאוד מוגבל פיזית, לא מסוגל לדאוג לעצמו. אז אני גם נשארתי בנהרייה כדי לדאוג לבישולים, נקיונות, קניות, כביסות וכו'.
כל הכבוד, מרשים מאוד שאתה עוזר ככה.

מושקע:
10 מניות של VOO$
יש איזשהו פירוט מעבר?

הייתי שמח לצאת קצת מהבית ולעבוד בעבודה חיונית, אבל די קשה למצוא עבודה לתקופה כל כך קצרה ובמצב הביטחוני.
אם תחפש בגוגל ''משרות חיוניות'' תמצא תוצאות.
גם באתר drushim.co.il יש ''משרות לשעת חירום''

אם תחפש בגוגל ''משרות חיוניות'' תמצא תוצאות.
גם באתר drushim.co.il יש ''משרות לשעת חירום''
תודה, לא מופיע לי עבודה חיונית בטווח של 20 ק"מ מנהרייה. בנוסף אני מוגבל פיזית, כך שהרבה עבודות/התנדבויות חיוניות לא רלוונטיות בשבילי.

למה ככה? זה שווה את זה. לפי מבנה ההודעה לא ברור אם מדובר באחת השותפות או מישהי אחרת (מה שיכול לסבך את זה יותר).
אני לא כל כך אוהב את עצמי, אז מתקשה לראות מישהו אחר אוהב אותי. חוסר הבטחון בעקבות המצב הפיזי שלי.
היא לא שותפה אך זה עדיין מסובך. לא אכנס לפרטים בפומבי לגבי העניין כי נתתי לא מעט פרטים על עצמי.
יש איזשהו פירוט מעבר?
כרגע אין מעבר. כאמור מכרתי מניותיי על מנת לקנות רכב. 10 מניות של VOO זה מה שנשאר.
לא מאמין גם שיהיה פה עדכון בקרוב בדיון הזה, כי אני לא מתכוון להשקיע מחדש עד סביבות מאי.

יש לי 50 אלף בעו"ש כאמור, מתוכם אני צריך עדייך לשלם בערך 8,000-10,000 ש"ח למכללה על שנת הלימודים, אבל אני אמור לקבל החזר מביטוח לאומי. אין לי מושג כמה זמן לוקח עד שמקבלים החזר מביטוח לאומי, אז לבינתיים אני רוצה כסף זמין.

אחרי שאדע את תוצאות הוועדות הרופאיות במאי, אם (ובתקווה) שאמשיך לקבל החזר על שנה ב' וג', בתוספת קצבה, אני ארגיש הרבה יותר בטוח להשקיע מחדש כסף.

אני די חסכן, אני יכול להסתדר עם סכום נמוך בעו"ש כל עוד אין לי הוצאות משמעותיות כמו שכר לימוד.פשוט כרגע אני לא רואה טעם להשקיע כאשר יש סיכוי שאני אהיה חייב למכור שוב לאחר זמן קצר.

אם יש פה אחרים שחושבים אחרת (כלומר, שעדיף לי להשקיע מחדש לדוגמא סכום של 30-40 אלף שקלים), אשמח לשמוע את הטיעונים שלכם.

אם יש פה אחרים שחושבים אחרת (כלומר, שעדיף לי להשקיע מחדש לדוגמא סכום של 30-40 אלף שקלים), אשמח לשמוע את הטיעונים שלכם.
כן, קרן כספית, נזילה ותשואה 4-5% לשנה או יותר.
רכישה דרך הבנק היא ללא עלות אבל תבדוק את דמי ניהול הקרן.

כן, קרן כספית, נזילה ותשואה 4-5% לשנה או יותר.
רכישה דרך הבנק היא ללא עלות אבל תבדוק את דמי ניהול הקרן.
תודה. לא חשבתי על קרן כספית או פקדונות עם תחנות יצאה למינהם את האמת.
עדיף לבדוק מול הבנק בפגישה בבנק? אפשרי בלחיצת כפתור דרך האינטרנט? והאם לא עדיפים התנאים של בית השקעות (מיטב לדוגמא)?
אם יש לך ניסיון בנושא אשמח לשמוע. אף פעם לא שקלתי בכלל השקעה בקרנות ואני חסר מושג בנושא

ניסית לחפש עבודה מהבית?
תחפש גם בקבוצות בפייסבוק
ניסיתי לחפש קצת בזמן המכינה האקדמית, אבל רובן אם לא כולן נראות ונשמעות כתרמית פרמידה. חלקן גם מנסות להחתים אותך על חוזה, לאחר מכן לא משלמות כסף, גורמות לך להפר חוזה, ואז אתה צריך לשלם פיצויים. לפחות 2 עבודות שפניתי עליהם כדי לקבל פרטים, ולאחר מכן עשיתי גוגל על שם החברה, ראיתי דיווחים וכתבות רעות עליהן. כך שאני די חושש ממציאת עבודות בפייסבוק לעבודה מהבית. יש לך אולי קבוצות יותר אמינות? אולי אני במקומות הלא נכונים. לא השתמשתי בפייסבוק מעל עשור.

תודה. לא חשבתי על קרן כספית או פקדונות עם תחנות יצאה למינהם את האמת.
עדיף לבדוק מול הבנק בפגישה בבנק? אפשרי בלחיצת כפתור דרך האינטרנט? והאם לא עדיפים התנאים של בית השקעות (מיטב לדוגמא)?
אם יש לך ניסיון בנושא אשמח לשמוע. אף פעם לא שקלתי בכלל השקעה בקרנות ואני חסר מושג בנושא
עדיף שתדבר עם היועץ בבנק.
יש כמה דיונים בפורום בפורום בנושא:

ע"פ חוק הבנק לא גובה דמי ק/מ עבור קרנות כספיות אבל בתי ההשקעות כן.
תבדוק אם הקרן פתוחה או סגורה. אם היא סגורה לא תוכל לרכוש, אם היא פתוחה תבדוק מה מינימום רכישה.
בינתיים צירפתי לינקים, תבדוק את הקרנות לפי דמי ניהול, דמי נאמנות ותשואות.

ניסיתי לחפש קצת בזמן המכינה האקדמית, אבל רובן אם לא כולן נראות ונשמעות כתרמית פרמידה. חלקן גם מנסות להחתים אותך על חוזה, לאחר מכן לא משלמות כסף, גורמות לך להפר חוזה, ואז אתה צריך לשלם פיצויים. לפחות 2 עבודות שפניתי עליהם כדי לקבל פרטים, ולאחר מכן עשיתי גוגל על שם החברה, ראיתי דיווחים וכתבות רעות עליהן. כך שאני די חושש ממציאת עבודות בפייסבוק לעבודה מהבית. יש לך אולי קבוצות יותר אמינות? אולי אני במקומות הלא נכונים. לא השתמשתי בפייסבוק מעל עשור.
גם אני לא בפייסבוק בכלל, אז לא יודעת לכוון אותך לקבוצות מתאימות.
תחפש באתרי הדרושים הגדולים (ג'ובמאסטר, אולג'ובס, דרושים ועוד), שם יש סיכוי יותר טוב כי הם לא יפרסמו מודעות חשודות כמו בפייסבוק.
רוב הסיכויים הם שהחוזים האלה לא חוקיים בכלל (אני לא עו''ד אבל מהתיאור שלך זה מה שמסיקה) וכמובן צריך להתרחק מחברות כאלה.

תבדוק אם הקרן פתוחה או סגורה. אם היא סגורה לא תוכל לרכוש, אם היא פתוחה תבדוק מה מינימום רכישה.
תודה.

תודה. קבעתי פגישה בבנק ביום שני בנושא פקדונות/חסכונות. בינתיים אברר לגבי קרנות כספיות לא בנקאיות. ממה שקראתי אין הבדלים משמעותיים, והשיקול הוא בעיקר עלויות ונוחות.

מהסתכלות באתר יהב לא מצאתי קרנות כספיות אבל יש חיסכון "דולפין", שבו אפשר למשוך את הכסף כל שלושה חודשים (בחסכון לשישה חודשים מקבלים 2.6%, מינימום קנייה של 25 אלף שקלים).

רק לא כל כך הבנתי איך הלכה למעשה קונים קרן כספית. אבל יש לי יומיים לברר את זה

בנהרייה. לומד במכללת תל חי (קרית שמונה). התחבורה ציבורית פה די על הפנים לכן רכב זה דבר מפתה
אתה יכול לנסוע דרך צפת\צ. כפר יאסיף מנהריה לק"ש , נכון לוקח יותר זמן וגם צריך להמתין בדרך אבל הנסיעה ברכב עולה משמעותית יותר בייחוד עם תיסע דרך כביש הצפון והעליות שלו.

אם בכל זאת אתה בוחר ברכב כדאי שתמצא עם עוד סטודנטים לחלוק את הוצאות הנסיעה.
יש לך מספיק אתגרים מעבר לנהיגה ותשלום על הרכב, תנוח באוטובוס יותר קל.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
כמה הערות/הארות
1. רכב הוא התחייבות ולא נכס. אמנם תקבל עליו סכום בבוא יום אבל בכל חודש ישנן הוצאות דלק, ביטוח, בלאי, טסט וכו'. אין מה לרשום אותו בפירוט כנכס אלא לכלול את עליו בפירוט ההוצאות השוטפות.
2. זוגיות - זה חלק מהחיים, זה יכול להיות קשה לעתים וכולם עוברים עליות, מורדות ופרידות. הלימודים וחיים סטודנטיאלים הם הזדמנות לחוות אך עם זאת לזכור את המטרה ארוכת הטווח של סיום התואר )ובריאותך הנפשית(

הסיפור שלך והתמודדויות שעברת מעוררות השראה, אל תשכח את זה בהמשך הדרך. אני מאחל לך המון הצלחה

Back
למעלה