• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

לקום לתחייה מהאפר

• פותח הנושא פותח הנושא עידו ג
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
ממש בהתלבטות מה לעשות עם התואר. לאחרונה נחשף ללא מעט אנשים שלא מרוצים מהתואר שלהם בכלכלה. שקשה מאוד למצוא עבודה בתחום עם משכורת טובה, שהתואר לא באמת יעיל, שהוא יותר מדי תיאורטי וכו'.
לא רציתי לפתוח דיון נוסף בנושא (לאחר קריאה של כמה דיונים כאלה בפורום הסולידית) אז החלטתי להרהר על זה במסע האישי שלי.

בחרתי בתואר כי אני מתעניין בשוק ההון, אז חשבתי שדרך תואר ראשון בכלכלה וניהול אצליח להשתלב בתחום, אך אני לא בטוח שזה נכון. בכל אופן, זה לא חשוב, לא באמת. בשוק ההון אני תמיד יכול להתעסק כ"תחביב" והכנסה מהצד, והכנסה עיקרית בעתיד הרחוק יותר.

לכן חשוב לי יותר להגיע למשכורת גבוהה. אני מבין ומכבד את הדעה שכדאי ללמוד משהו שאוהבים ומתחברים אליו, אבל אין לי מושג אם לימודי כלכלה וניהול הוא "המשהו" הזה בשבילי, אז אולי עדיף ללמוד משהו שיניב תוצאות (משכורות) טובות יותר.
אני לא אשלה את עצמי, אני לא אהיה (ככל הנראה), מהטובים ביותר. לא "שפיץ". אני לא יודע תכנות, אני לא יודע להשתמש טוב באקסל, אני לא הכי ייצוגי, אין לי ניסיון תעסוקתי שנותן לי נקודת פתיחה טובה לאחר התואר, אני לא הכי טוב במתמטיקה אז גם תואר שני לאחר תואר ראשון יהיה קשה מאוד להשגה.

שאלה לסטודנטים/בוגרי מדעי המחשב:
האם ניתן ללמוד מדעי המחשב ללא כל ידע קודם בתכנות? או שעדיף לא להתקרב לנושא ללא ידע קודם?
האנגלית שלי ברמה גבוהה מאוד, מתמטיקה סבירה. יש רקע במחשבים (בעיקר גיימינג, לא משהו טכני). חשבתי לשלב כלכלה ומדעי המחשב כתואר דו חוגי, יש אופציה כזו במכללה שאלמד בה. לא יודע אם אני יכול לשנות מסלול בשנה א', אבל אולי בעתיד אפשרי לעשות שינוי מסלול?

בגלל שאני כבר כמעט בן 28, אני די חושש להתחיל תואר שלא מתאים לי או אין לי בו את האופק שאני מעוניין בו. אוסיף גם שאני גר בצפון, ודי קשה לי לראות את עצמי עובר למרכז או לירושליים. אני לא בנוי לחיי העיר הגדולה והגועשת. האם בכלל אפשרי למצוא עבודות טובות באזון הצפון עם תואר ראשון בכלכלה וניהול? אם ישנם כן בוגרי תואר ראשון בכלכלה וניהול שעובדים בצפון אשמח לדעת במה אתם עוסקים.

חשבתי לעצמי מה אני יכול ללמוד מהבית בזמן שנותר עד תחילת הלימודים? כרגע הלימודים מתחילים ב24.12.2023, אבל אני מאמין שיידחו שוב כי יותר מדי אנשים במילואים.
חשבתי על ללמוד אקסל. אני זוכר שלפני כמה שנים ניסיתי ללמוד אקסל דרך אתר "campus IL" אך זה היה כל כך משעמם ונכשלתי בהתמדה. אולי אנסה שוב.
מכירים אתרים אחרים ללימוד אקסל? שתפו
חושבים שעדיף לי ללמוד משהו אחר (רצוי שיעזור לי לפתח קריירה ולא ל"פאן")? שתפו

בכללי גם מרגיש דכדוך רב בזמן האחרון. דכאון שהתחיל לפני ה7.10, והתגבר אחריו. יכול להיות שזה מחזק את חוסר האמונה העצמית, את החששות והתהיות.
קניתי את הספר "תורת הכלכלה" שנכתב ע"י פול סמואלסון על מנת לנסות להסיח את הדעת מהמצב, אך לא מצליח להתרכז ולקרוא. קשה לי עם השפה הגבוהה והעברית הרהוטה של הספר (מתורגם לעברית, אולי היה עדיף לקנות אותו בגרסה האנגלית).

לא מוצא את עצמי... מתוסכל... בודד... עצוב לי. מקווה לשינוי בקרוב.

@עידו ג כמה מחשבות כלליות

א. אם יש זמן שבו צריך לתרגל חמלה עצמית זה עכשיו. המדינה באטרף מוחלט כבר כמה חודשים ולך יש כמה אתגרים אישיים מהצד.

ב. יש לי תחושה שאנשים רבים הולכים לעשות תואר בגלל שזה נותן להם כיוון לעשות משהו בחיים. התחושה ש"יש לי כיוון גם אם הוא לא מושלם" הרבה יותר קלה לעיכול מהשהות שבחוסר הידיעה. אל תפחד מחוסר הידיעה.

ג. יכול להיות שהפוסט הזה שכתבתי על הצורך בהתנסות בעבודה לפני בחירת תואר יעניין אותך. הבעיה עם תארים היא שיש פער עצום בין הלמידה התיאורטית להתנסות המעשית. העובדה שהתואר מעניין / משעמם כמו המוות לא אומרת יותר מידי על העבודה שאחריו. לכן אני מאמין שחשוב מאוד לקבל התנסות כמה שיותר קרובה למציאות לפני שמתחייבים לתואר.

ולכן במענה לשאלה שלך על איך לנצל את הזמן הפנוי הנה מה שאני הייתי עושה: הייתי נכנס לקבוצת פייסבוק של כלכלנים (בטוח יש כזו) מסביר מי אני ושאני רוצה להרגיש קצת מה היא עבודה של כלכלן ושואל האם אני יכול לעזור למישהו בהתנדבות. אם תמצא מישהו שיסכים זה יתן לך משוב מהשטח על סגנון העבודה.

ד. אם להסתכן ביעוץ לניק אינטרנטי אני חושב שתואר יכול לעשות לך טוב. זו מסגרת מסודרת שבה תוכל להכיר אנשים ולהתמודד עם אתגרים. אני לא יודע האם כלכלה זה התואר המתאים לך אבל אני חושב שתוכל להנות מהחוויה הסטונדטיאלית.

ה. 28 זה אומנם מבוגר יחסית לסטודנט הממוצע אבל לא בהרבה.

חבר סיפר לי בזמנו על שיטת שתי הדלתות:

אפשר למיין החלטות לשני סוגים כאלו שהם חד כיווניות וקשה מאוד לחזור מהם אחורה. זו תהיה דלת מספר 1. החלטות כאלו יהיו להתחתן, להביא ילד לעולם וכו'. בדלת מספר 2 יהיו החלטות שקל יחסית לחזור מהם קניית רכב א' או ב'. טיול לסין או לאוסטרליה. בעיניי בחירת תואר נופלת איפשהו באמצע. זו החלטה עם עלות מסויימת בזמן ובמשאבים אבל אם תחליט אחרי סמסטר שניים שזה לא בשבילך תמיד תוכל לעזוב את התואר / לעבור לתואר אחר.

אז תואר הוא החלטה חשובה אבל זו החלטה שאפשר לחזור ממנה.

היי עידו מחזקת אותך מרחוק
לגבי עבודה - אולי תנסה לחפש משהו בתחום הביטוח? מניסיון תפקידים התחלתיים שם הם עם משכורות יותר גבוהות מאשר בבנקים בדרך כלל.
ובסוכנויות ביטוח פרטיות יש הזדמנויות לעבודה 100% מהבית. לא יודעת מה המצב עכשיו עם המלחמה אבל שווה לחפש גם שם.
לגבי תואר - אני חושבת שדווקא בחרת מסלול טוב. יש לך זיקה לתחום ואפשר להתקדם בו.. אני מכירה מישהו שעשה את התואר הנ"ל ועובד היום בתחום ההשקעות.
השכר הוא לא בשמים אבל יכול להיות מכובד.
הפיתוי שבעולם מדעי המחשב הוא מובן ומהיכרות עם אנשים שלומדים את זה לא חייב רקע בתחום אבל כן צריך קליטה טובה במה שקשור למחשבים.
אני לא בטוחה שזו בחירה עדיפה על כלכלה כי זה תואר די תובעני ולא פשוט בכלל והשוק היום מוצף בבוגרים של מדעי המחשב.
הייתי בודקת עם המכללה שלך מה ההבדל מבחינת היקף שעות הלימוד בין התואר שאתה רשום אליו לעומת הדו חוגי עם מדמ"ח ומה התנאי קבלה.
אני חושבת ששווה לך כן להתחיל את שנת הלימודים הנוכחית, במקרה הכי גרוע תפרוש בשלב מסוים אם תראה שלא תצליח לעמוד בזה. בתור אחת שגם מתחילה השנה תואר והתלבטתי הרבה אם לפרוש או לא אני הגעתי למסקנה שבמדינה כמו שלנו אין לדעת מה יוליד יום ואיך תיראה גם שנה הבאה ואני פשוט אשחה עם הזרם ואמשיך עם התוכניות שלי, לאן שזה לא יוביל..

ומה שרשמת על האקסל - חד משמעית ממליצה לנצל את הזמן ללמוד אקסל לעומק זה יכול להביא יתרון בחיפוש עבודה!

המון בהצלחה וכל הכבוד על הדרך המרשימה בהחלט מעורר השראה :)

נערך לאחרונה ב:
ועוד משהו ששכחתי לציין - תזכור שתואר זו לא חתונה קטולית וזה שאתה עושה תואר במשהו לא אומר שאתה חייב לעסוק בו, יש היום הרבה אפשרויות לקורסים בתחומי ההייטק השונים, אפשר לעשות תואר שני בתחום אחר או לעשות הסבת מקצוע בהמשך הדרך.
לעשות תואר יכול לתת כל מיני יתרונות, שאת חלקם כבר ציינת וזה לא קשור בכלל לתחום שבו עשית את התואר.
בקיצור נכון שתואר זו בחירה חשובה אבל אתה הולך ללמוד כלכלה, אני חושבת שזו נקודה טובה להתחיל ממנה את המסלול שלך ולזכור שזו רק נקודת ההתחלה ולא נקודת הסיום.
זו דעתי :)

אז תואר הוא החלטה חשובה אבל זו החלטה שאפשר לחזור ממנה
מחזק מאד כל מה שכתבת, ורק הרחבה למשפט המצוטט-

אכן תואר נופל באמצע הסקאללה שציינת, ובנוסף הוא עשוי להועיל גם בחלופה שמחליטים לא לעבוד בתחום. לתואר ראשון יכולה להיות תועלת הן בפיתוח החשיבה ומתן כלים מקצועיים והן כלימודים המאפשרים פטורים מקורסים במסגרת לימודים של מקצוע אחר.

בכללי גם מרגיש דכדוך רב בזמן האחרון. דכאון שהתחיל לפני ה7.10, והתגבר אחריו. יכול להיות שזה מחזק את חוסר האמונה העצמית, את החששות והתהיות.
קניתי את הספר "תורת הכלכלה" שנכתב ע"י פול סמואלסון על מנת לנסות להסיח את הדעת מהמצב, אך לא מצליח להתרכז ולקרוא. קשה לי עם השפה הגבוהה והעברית הרהוטה של הספר (מתורגם לעברית, אולי היה עדיף לקנות אותו בגרסה האנגלית).

לא מוצא את עצמי... מתוסכל... בודד... עצוב לי. מקווה לשינוי בקרוב.
ספציפית לגבי זה - הייתי מתחיל לקחת אומגה 3. אני גם היית במצבך ולי אישית זה היה כמעט משנה חיים.
לפחות 4000 מ"ג ליום (=4 כמוסות, ברוב המקרים זה 1000 מ"ג לכמוסה).
אחרי שבוע תעדכן אם אתה מרגיש שיפור.

• אהבתי
Reactions: Roi
בתור אחת שגם מתחילה השנה תואר והתלבטתי הרבה אם לפרוש או לא אני הגעתי למסקנה שבמדינה כמו שלנו אין לדעת מה יוליד יום ואיך תיראה גם שנה הבאה ואני פשוט אשחה עם הזרם ואמשיך עם התוכניות שלי, לאן שזה לא יוביל..
@vanilla נקודה טובה. פעם קורונה, פעם מלחמה, מי יודע מה יהיה הדבר הבא...
אני כבר די החלטתי לגבי זה שאני מתחיל את התואר השנה, ולא משנה באיזה מתכונת (זום או פיזי), במידה ונתחיל.
אני לא מצליח למצוא עבודה ששווה בשבילה לדחות את התואר "לזמן נוח יותר".

דיברתי הבוקר עם מישהו שהיה אמור להתחיל השנה את שנתו האחרונה בתואר למדעי המחשב. הוא אמר לי שלא צריך רקע בתכנות, אך כן צריך מתמטיקה ברמה גבוהה.
דיברתי עם המכללה, אך בגלל שלא הייתי במכינה מתאימה, אני לא יכול השנה להצטרף/לשנות מסלול לדו חוגי עם מדעי המחשב. נאמר לי שבשנה הבאה, בהתאם לציונים שלי אני אוכל להגיש בקשה לשינוי מסלול.

חבר סיפר לי בזמנו על שיטת שתי הדלתות:
אפשר למיין החלטות לשני סוגים כאלו שהם חד כיווניות וקשה מאוד לחזור מהם אחורה. זו תהיה דלת מספר 1. החלטות כאלו יהיו להתחתן, להביא ילד לעולם וכו'. בדלת מספר 2 יהיו החלטות שקל יחסית לחזור מהם קניית רכב א' או ב'. טיול לסין או לאוסטרליה. בעיניי בחירת תואר נופלת איפשהו באמצע. זו החלטה עם עלות מסויימת בזמן ובמשאבים אבל אם תחליט אחרי סמסטר שניים שזה לא בשבילך תמיד תוכל לעזוב את התואר / לעבור לתואר אחר.
אז תואר הוא החלטה חשובה אבל זו החלטה שאפשר לחזור ממנה.
@משה תודה. מכניס קצת לפרופרציות.

ספציפית לגבי זה - הייתי מתחיל לקחת אומגה 3. אני גם היית במצבך ולי אישית זה היה כמעט משנה חיים.
לפחות 4000 מ"ג ליום (=4 כמוסות, ברוב המקרים זה 1000 מ"ג לכמוסה).
אחרי שבוע תעדכן אם אתה מרגיש שיפור.
אתה הרופא שלו? מכיר את החוסרים שלו? די לקשקש המלצות שלעולם לא תיקח עליהן אחריות.

אתה הרופא שלו? מכיר את החוסרים שלו? די לקשקש המלצות שלעולם לא תיקח עליהן אחריות.
דבר ראשון אל תכעסי :)
דבר שני לא צריך להיות רופא כדי להמליץ על תוסף תזונה, זה לא שהמלצתי לו לקחת תרופה פסיכיאטרית (או תרופה בכלל). אומגה 3 זה רכיב תזונתי שהגוף שלנו חייב לקבל מהמזון, וקריטי לתפקוד תקין של המוח ומערכת העצבים. מחסור בו זה משהו שיש לחלק גדול מאוד מהעולם המערבי עקב התזונה הקלוקלת שלנו, וסביר להניח שאדם שמעיד על עצמו שהוא בדיכאון התזונה שלו ממילא לא כזאת בריאה ומסודרת. אני מכיר הרבה אנשים שזה עזר להם כולל אני עצמי. קצת פתיחות מחשבתית לא מזיקה :)

דבר ראשון אל תכעסי :)
דבר שני לא צריך להיות רופא כדי להמליץ על תוסף תזונה, זה לא שהמלצתי לו לקחת תרופה פסיכיאטרית (או תרופה בכלל). אומגה 3 זה רכיב תזונתי שהגוף שלנו חייב לקבל מהמזון, וקריטי לתפקוד תקין של המוח ומערכת העצבים. מחסור בו זה משהו שיש לחלק גדול מאוד מהעולם המערבי עקב התזונה הקלוקלת שלנו, וסביר להניח שאדם שמעיד על עצמו שהוא בדיכאון התזונה שלו ממילא לא כזאת בריאה ומסודרת. אני מכיר הרבה אנשים שזה עזר להם כולל אני עצמי. קצת פתיחות מחשבתית לא מזיקה :)
גם תוספי תזונה מומלץ לוודא עם רופא משפחה.
בבקשה לא להמליץ יותר ולא להסביר למה התוסף טוב, בלה, בלה.

פוסט סיכום שנה, דאגות, מטרות לזמן הקרוב והרחוק יותר.

פיננסי:
הכנסות חודשיות קבועות:

קצבת נכות: 3951 ש"ח
סיוע בשכר דירה ביטוח לאומי: 1200 ש"ח
*סיוע בשכר דירה מילגם: 600 ש"ח (הייתי אמור להביא לאישור חוזה השכרת דירה חדש, אך פרצה המלחמה. מאמין שאקבל כסף רטרואקטיבי אז אני מחשב את ה600 ש"ח).
סה"כ הכנסות: 5751 ש"ח

הוצאות חודשיות קבועות:

שכ"ד וחשבונות: 2150-2300 ש"ח
*כרגע אמא שלי עוד משלמת את הביטוח על הרכב שקניתי ממנה, ייתכן שבקרוב אני אתחיל לשלם אותו. לבינתיים היא משלמת.
*סופר - כרגע הלימודים מתחילים בזום, אז כנראה לא יהיה הוצאה של קניות בקרוב.
סה"כ צפי הוצאות חודשיות: 2500 ש"ח*
*
כולל הוצאות שונות כמו עטים, מחברות, דלק וכו'.
סה"כ צפי חיסכון לחצי שנה הקרובה: 55%~ / 3250~ ש"ח לחודש

נכסים:

קרן כספית 34,740 ש"ח
עו"ש 24,333
תיק במיטב 19,185 ש"ח
מט"ח - יעדכן בעתיד. עקרונית $750
סכום לא ידוע במטבע זר אחר (נוסע החודש לחו"ל להתאווררות לפני הלימודים). הוצאתי כ8,000 שקלים. 4000 שקלים שעליהם סיפרתי לאבא שלי שאני נותן למען הנסיעה, ו4000 שקלים נוספים שגם אותם הימרתי, ולא מספר לו עליהם. ב4,000 הנוספים אשתמש רק במקרה והולך מאוד גרוע בקזינו. מעדיף שאבא שלי לא ידע עליהם כדי שלא "יתפרע" בקזינו :)
נכסים כולל לפני מיסים: 81 אש"ח

החיים עצמם:
אירועים משמעותיים:
לימודים:

אתמול קיבלתי הודעה במייל שהלימודים צפויים להתחיל ב3.1.2024 ובניגוד לפעמים הקודמות שקיבלנו תאריך בערבון מוגבל (עד להודעה חדשה), עושה רושם שהפעם זה תאריך סופי. הלימודים יהיו במתכונת זום ואין צפי לחזרה (המכללה קרובה מאוד לגבול). בימים האחרונים ראיתי פוסט שהלימודים השנה במכללות הגבול (תל חי וספיר), היא חינם. כנראה אוסיף עוד 10,000-15,000 ש"ח לקרן כספית בעקבות כך. רגשות מאוד מעורבים לגבי תחילת הלימודים. קשה לי עם זה שרבים "נדפקים" עקב מילואים.
ביטוח לאומי:
כאמור במאי-יולי אמור להיות לי וועדות רפואיות של ביטוח לאומי. עד אז, אשמור את הכסף בקרן כספית ואחשב מסלול מחדש מבחינת מסלול ההשקעה (מניות או קרן כספית) בהתאם לצפי ההכנסות (המשך קצבת הנכות).
מאמין שלאור אי שיפור בריאותי, ובנוסף לקשיים הנפשיים הרבים, הקצבה תמשיך ואולי אף תגדל, מקווה שלא אתבדה. בכל זאת, אדבוק לקרן הכספית לחצי שנה הקרובה.
רכב:
כאמור הוצאתי רישיון. אני איום ונורא בחניות, בנסיעה עצמה אני מרגיש הרבה יותר בנוח. עדיין לא דפקתי את הרכב, הידד!
אהבה:
אוף. נושא קצת כואב. עזרתי אומץ ודיברתי עם הבחורה, לא צלח. ניסיתי לפגוש אותה פנים אל פנים, לא צלח בגלל מילואים. דיברנו בהתכתבות. בדיעבד, מתחרט. היה עדיף לחכות להיפגש פנים אל פנים. מצד שני, המצפון שלי קצת נקי יותר אבל עדיין מתקשה לישון בלילה (הסיבה העיקרית שדיברתי איתה היא הקושי לישון, חשבתי שזה יעזור, לא עזר).
עבודה:
לא מאמין שאצליח למצוא עבודה השנה (וגם לא חושב שמעוניין בשנה א'). בחודשים האחרונים חיפשתי עבודה בגלל דחיית הלימודים. לא הצלחתי למצוא משהו בנהרייה, כנראה שבעקבות המצב לא מחפשים עובדים.
בנוסף לחיפוש בנהרייה חיפשתי גם בק"ש, שזו נקודה יותר מדאיגה. מניח שגם שם לא מעסיקים, אך אני חושש שבעתיד לא אצליח למצוא משרת סטודנט (בטח ובטח בתחום). העיר די מתה ואין עבודות באזור. אמשיך לעקוב בכל אופן.
ניתוח:
מברר לגבי ניתוח קיצור קיבה. מנסה לנצל את העובדה שהלימודים בזום לביצוע ניתוח. לא יודע מתי אוכל לעשות ניתוח בשנים הקרובות, בין אם אהיה בלימודים פרונטאליים או אתחיל קריירה.

מטרות לחצי שנה הקרובה:
להתרכז בלימודים - להצליח ולצלוח את השנה הקשה שלפנינו. כשאחזור מחו"ל להתחיל ללמוד שוב את החומר של המכינה ולהתכונן.
לנסות לברר איזה חומר לומדים במכינת מדעי המחשב - ולראות אם זה משהו שאני יכול להתחבר אליו וללמוד באופן עצמאי.
ללמוד אקסל - אם יתאפשר לי. המערכת כנראה תהיה סופר סופר עמוסה עקב דחיית הלימודים בחודשיים+.
להתחיל לעקוב בעקביות (רצוי עם אקסל) אחר הוצאות והכנסות.
לנסות לברר יותר על לימודי מדמ"ח ומעבר למסלול דו חוגי (תלוי ציונים).
להגיע לשווי של 100 אלף שקל עד תחילת אוגוסט.
להמשיך לעדכן במסע האישי

תודה על ההאזנה ושנדע ימים טובים יותר.

בחודשים האחרונים חיפשתי עבודה בגלל דחיית הלימודים. לא הצלחתי למצוא משהו בנהרייה, כנראה שבעקבות המצב לא מחפשים עובדים.
בנוסף לחיפוש בנהרייה חיפשתי גם בק"ש
אם אתה מתגורר בנהריה, הייתי מחפש דווקא בחיפה ולא בקריית שמונה, גם היצע החברות גדול משמעותית, וגם ההגעה ברכבת תהפוך את הדרך נעימה וקצרה יותר.

אם אתה מתגורר בנהריה, הייתי מחפש דווקא בחיפה ולא בקריית שמונה, גם היצע החברות גדול משמעותית, וגם ההגעה ברכבת תהפוך את הדרך נעימה וקצרה יותר.
חיפשתי בזמן שהלימודים נדחו, אך כעט שהלימודים מתחילים, זה כבר לא אופצייה רלוונטית. מאוד רציתי למצוא עבודה באיזור נשר שבה אפשר לקבל הכשרה ולאחר מכן לעבוד מהבית, כך יכולתי לעבוד גם לאחר מכן שיש לימודים פרונטאליים מק"ש, אך לצערי לא התקבלתי.

כל עקבה לטובה. אולי בשנה ב'. השנה גם ככה יעמיסו אותנו בהמון חומר בגלל הזמן שאיבדנו. לא יהיה לי זמן למשמרות. רק אין לי מושג איך אצליח לשלב הכשרה בעתיד.

נערך לאחרונה ב:
כל עקבה לטובה. אולי בשנה ב'. השנה גם ככה יעמיסו אותנו בהמון חומר בגלל הזמן שאיבדנו. לא יהיה לי זמן למשמרות. רק אין לי מושג איך אצליח לשלב הכשרה בעתיד.
צעד אחד בכל פעם. אקדמייה (ופיתוח קריירה) זה מרתון לא ספרינט.
לא צריך לפענח הכל מראש סיים את השלב הנוכחי בהצלחה ותתקדם משם הלאה.

התלבטות. אשמח לקבל את דעתם של בוגרי תארים בפורום.

ממבט על הלו"ז המעודכן של המכללה, עושה רושם שהלו"ז לא עמוס.
ההתלבטות היא אם להעמיס יותר קורסים בשנה א' על מנת ששנה ב' והלאה יהיו פנויות יותר, כך אוכל לשלב עבודה (בתקווה שתתפנה משרה בבנק קרוב).

או שלדעתכם עדיף לצלוח את שנה א' בשלום?

שאלה נוספת, אם נרשמתי לקורס ונכשלתי או שאני לא מרוצה מהציון בו, אפשר להירשם אליו שוב שנה לאחר מכן?

לו"ז:
ראשון: 10:30 - 17:00
שני: 8:45 - 14:00
שלישי: 8:45 - 11:15
רביעי: 8:45 - 14:00
חמישי: 14:30 - 16:00

בנוסף אמור להיות לי לפחות שעתיים תגבורים בשבוע. מאמין שיותר עקב הדחיות של הלימודים.

להעמיס יותר כדי ששנים הבאות יהיה לו"ז מספיק פנוי לעבודה?

ההתלבטות היא אם להעמיס יותר קורסים בשנה א' על מנת ששנה ב' והלאה יהיו פנויות יותר, כך אוכל לשלב עבודה (בתקווה שתתפנה משרה בבנק קרוב).

או שלדעתכם עדיף לצלוח את שנה א' בשלום?

שאלה נוספת, אם נרשמתי לקורס ונכשלתי או שאני לא מרוצה מהציון בו, אפשר להירשם אליו שוב שנה לאחר מכן?

לו"ז:
ראשון: 10:30 - 17:00
שני: 8:45 - 14:00
שלישי: 8:45 - 11:15
רביעי: 8:45 - 14:00
חמישי: 14:30 - 16:00

בנוסף אמור להיות לי לפחות שעתיים תגבורים בשבוע. מאמין שיותר עקב הדחיות של הלימודים.

בד"כ יש בשבועיים הראשונים אפשרות לשנות עדיין את המערכת. אתה יכול לנסות להעמיס יותר ולראות איך אתה מתמודד עם זה. קח בחשבון שלקראת תקופת המבחנים העומס גדול בהרבה, ואז מערכת מאווררת היא יתרון גדול.
בכל מקרה, כדאי להשאיר לעצמך מספיק זמן לשיעורי בית ולרענון של החומר לפני כל שיעור.

בד"כ יש בשבועיים הראשונים אפשרות לשנות עדיין את המערכת. אתה יכול לנסות להעמיס יותר ולראות איך אתה מתמודד עם זה. קח בחשבון שלקראת תקופת המבחנים העומס גדול בהרבה, ואז מערכת מאווררת היא יתרון גדול.
בכל מקרה, כדאי להשאיר לעצמך מספיק זמן לשיעורי בית ולרענון של החומר לפני כל שיעור.
תודה על הנקודה לגבי המבחנים. לא לקחתי בחשבון. כנראה אוסיף רק קורס אחד בסמסטר.

אגב, האם יש הבדל בין לסיים תואר עם 120 נ"ז או 140? האם מעסיקים עתידיים מסתכלים על איזה קורסים למדת או על ציון התואר עצמו?

ניסיתי לבדוק לגבי ההבדל בנקודות זכות אך לא מצאתי מידע רלוונטי.

תודה על הנקודה לגבי המבחנים. לא לקחתי בחשבון. כנראה אוסיף רק קורס אחד בסמסטר.

אגב, האם יש הבדל בין לסיים תואר עם 120 נ"ז או 140? האם מעסיקים עתידיים מסתכלים על איזה קורסים למדת או על ציון התואר עצמו?

ניסיתי לבדוק לגבי ההבדל בנקודות זכות אך לא מצאתי מידע רלוונטי.
ראשית, אי אפשר לענות בשם כל המעסיקים.
בגדול נראה לי סביר שמתוך המעסיקים שבכלל מסתכלים (כלומר, מעבר לסינון ראשוני של מי שקורות החיים שלו לא עוברים סף), הרוב מסתכלים על איזשהו שילוב בין הממוצע לבין קורסים בולטים.

אבל לדעתי עבור רובם זה יותר עניין בינארי:
בהינתן שאין ניסיון תעסוקתי, דרוש תואר בנושא.

בחיים לא ראיתי מישהו ששלח קורות חיים וציין ממוצע / העלה את זה בראיון (ראיינתי לא מעט, גם בגאמפא) אבל יכול להיות שסתם לא יצא לי להיתקל.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.

השנקל שלי אל תעמיס. השנה הראשונה בתואר קשוחה. לוקח זמן עד שלומדים איך ללמוד. עדיף לקחת את השנה הזו באיזי ולהעמיס יותר בשנה הבאה. אם אתה מתעקש להעמיס תעשה את זה מהסמסטר השני.

Back
למעלה