פוסט סיכום שנה, דאגות, מטרות לזמן הקרוב והרחוק יותר.
פיננסי:
הכנסות חודשיות קבועות:
קצבת נכות: 3951 ש"ח
סיוע בשכר דירה ביטוח לאומי: 1200 ש"ח
*סיוע בשכר דירה מילגם: 600 ש"ח (הייתי אמור להביא לאישור חוזה השכרת דירה חדש, אך פרצה המלחמה. מאמין שאקבל כסף רטרואקטיבי אז אני מחשב את ה600 ש"ח).
סה"כ הכנסות: 5751 ש"ח
הוצאות חודשיות קבועות:
שכ"ד וחשבונות: 2150-2300 ש"ח
*כרגע אמא שלי עוד משלמת את הביטוח על הרכב שקניתי ממנה, ייתכן שבקרוב אני אתחיל לשלם אותו. לבינתיים היא משלמת.
*סופר - כרגע הלימודים מתחילים בזום, אז כנראה לא יהיה הוצאה של קניות בקרוב.
סה"כ צפי הוצאות חודשיות: 2500 ש"ח*
*כולל הוצאות שונות כמו עטים, מחברות, דלק וכו'.
סה"כ צפי חיסכון לחצי שנה הקרובה: 55%~ / 3250~ ש"ח לחודש
נכסים:
קרן כספית 34,740 ש"ח
עו"ש 24,333
תיק במיטב 19,185 ש"ח
מט"ח - יעדכן בעתיד. עקרונית $750
סכום לא ידוע במטבע זר אחר (נוסע החודש לחו"ל להתאווררות לפני הלימודים). הוצאתי כ8,000 שקלים. 4000 שקלים שעליהם סיפרתי לאבא שלי שאני נותן למען הנסיעה, ו4000 שקלים נוספים שגם אותם הימרתי, ולא מספר לו עליהם. ב4,000 הנוספים אשתמש רק במקרה והולך מאוד גרוע בקזינו. מעדיף שאבא שלי לא ידע עליהם כדי שלא "יתפרע" בקזינו

נכסים כולל לפני מיסים: 81 אש"ח
החיים עצמם:
אירועים משמעותיים:
לימודים:
אתמול קיבלתי הודעה במייל שהלימודים צפויים להתחיל ב3.1.2024 ובניגוד לפעמים הקודמות שקיבלנו תאריך בערבון מוגבל (עד להודעה חדשה), עושה רושם שהפעם זה תאריך סופי. הלימודים יהיו במתכונת זום ואין צפי לחזרה (המכללה קרובה מאוד לגבול). בימים האחרונים ראיתי פוסט שהלימודים השנה במכללות הגבול (תל חי וספיר), היא חינם. כנראה אוסיף עוד 10,000-15,000 ש"ח לקרן כספית בעקבות כך. רגשות מאוד מעורבים לגבי תחילת הלימודים. קשה לי עם זה שרבים "נדפקים" עקב מילואים.
ביטוח לאומי:
כאמור במאי-יולי אמור להיות לי וועדות רפואיות של ביטוח לאומי. עד אז, אשמור את הכסף בקרן כספית ואחשב מסלול מחדש מבחינת מסלול ההשקעה (מניות או קרן כספית) בהתאם לצפי ההכנסות (המשך קצבת הנכות).
מאמין שלאור אי שיפור בריאותי, ובנוסף לקשיים הנפשיים הרבים, הקצבה תמשיך ואולי אף תגדל, מקווה שלא אתבדה. בכל זאת, אדבוק לקרן הכספית לחצי שנה הקרובה.
רכב:
כאמור הוצאתי רישיון. אני איום ונורא בחניות, בנסיעה עצמה אני מרגיש הרבה יותר בנוח. עדיין לא דפקתי את הרכב, הידד!
אהבה:
אוף. נושא קצת כואב. עזרתי אומץ ודיברתי עם הבחורה, לא צלח. ניסיתי לפגוש אותה פנים אל פנים, לא צלח בגלל מילואים. דיברנו בהתכתבות. בדיעבד, מתחרט. היה עדיף לחכות להיפגש פנים אל פנים. מצד שני, המצפון שלי קצת נקי יותר אבל עדיין מתקשה לישון בלילה (הסיבה העיקרית שדיברתי איתה היא הקושי לישון, חשבתי שזה יעזור, לא עזר).
עבודה:
לא מאמין שאצליח למצוא עבודה השנה (וגם לא חושב שמעוניין בשנה א'). בחודשים האחרונים חיפשתי עבודה בגלל דחיית הלימודים. לא הצלחתי למצוא משהו בנהרייה, כנראה שבעקבות המצב לא מחפשים עובדים.
בנוסף לחיפוש בנהרייה חיפשתי גם בק"ש, שזו נקודה יותר מדאיגה. מניח שגם שם לא מעסיקים, אך אני חושש שבעתיד לא אצליח למצוא משרת סטודנט (בטח ובטח בתחום). העיר די מתה ואין עבודות באזור. אמשיך לעקוב בכל אופן.
ניתוח:
מברר לגבי ניתוח קיצור קיבה. מנסה לנצל את העובדה שהלימודים בזום לביצוע ניתוח. לא יודע מתי אוכל לעשות ניתוח בשנים הקרובות, בין אם אהיה בלימודים פרונטאליים או אתחיל קריירה.
מטרות לחצי שנה הקרובה:
להתרכז בלימודים - להצליח ולצלוח את השנה הקשה שלפנינו. כשאחזור מחו"ל להתחיל ללמוד שוב את החומר של המכינה ולהתכונן.
לנסות לברר איזה חומר לומדים במכינת מדעי המחשב - ולראות אם זה משהו שאני יכול להתחבר אליו וללמוד באופן עצמאי.
ללמוד אקסל - אם יתאפשר לי. המערכת כנראה תהיה סופר סופר עמוסה עקב דחיית הלימודים בחודשיים+.
להתחיל לעקוב בעקביות (רצוי עם אקסל) אחר הוצאות והכנסות.
לנסות לברר יותר על לימודי מדמ"ח ומעבר למסלול דו חוגי (תלוי ציונים).
להגיע לשווי של 100 אלף שקל עד תחילת אוגוסט.
להמשיך לעדכן במסע האישי
תודה על ההאזנה ושנדע ימים טובים יותר.