• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

טסלה

• פותח הנושא פותח הנושא 123W
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אז יאללה, כל החכמים פה שהשקיעו בטסלה, מה הדבר הבא? מי תהיה הטסלה הבאה? זרקו לנו עצם בבקשה.
למה להחליף סוס מנצח?
אני מניח שבQ1 וQ2 של 2022 נראה pullback חמוד של 20-30% בטסלה בגלל ירידה בprofit margins כתוצאה מהRAMP-UP של ה2 מפעלים החדשים.
אמרו את זה לפני שבוע בדוח. וולסטריט כמובן יראו את זה בתור cOmPeTiOn Is cOMing, הFUD יציף את CNBC ופורום הסולידית והמניה תרד, ותהיה הזדמנות נפלאה לקנות עוד.

בנתיים אני לא קונה.. סתם כי לא אוהב לקנות בשיא ומעדיף לצבור מזומנים
כמובן ששום דבר ממה שכתבתי לא המלצה

נראה pullback חמוד של 20-30% בטסלה בגלל ירידה בprofit margins
ניסיון העבר מלמד שכשהרווחים מהמכוניות יורדות אז אילן דואג לפמפם את הביט ולמכור חלק במהלך הרבעון.
זו הדרך שלו לשפץ את הדוחות במידת הצורך.

ניסיון העבר מלמד שכשהרווחים מהמכוניות יורדות אז אילן דואג לפמפם את הביט ולמכור חלק במהלך הרבעון.
זו הדרך שלו לשפץ את הדוחות במידת הצורך.
כן…. אני באמת לא חושב שאתה צריך לעשות fomo chasing לטסלה. אבל ״אילן״ זה עברות גאוני.

אתה חייב לפחות להודות, לעצמך, שאם אתה לא מבין בנושא אז הדעה שלך עליו לא שווה הרבה.
אתה מוזמן להביע אותה, אבל בזה זה נגמר פחות או יותר.
לקחתה את זה קשה , כולה לא הסכמתי איתך יש דבר כזה שנקרא לכבד דעה, במיוחד בזה שכנראה שאתה לא מבין "הרבה יותר ממני".
תקן אותי אם יש לך דוקטורט בהנדסת חשמל/חומרים שאתה יודע כמה זמן לוקח ואיך מתכנסים סוללות כאלה.
הדבר היחיד שאני יודע זה שאין מוצר פיזי שאי אפשר להעתיק, ואם חברה לא יוצרת לעצמה ערך מוסף מאשר המוצר עצמה שהיא מספקת היא לא שווה כלום.
ראה ערך למותגי אופנה/רכב אין באמת הבדל בין BMW למרצדס אבל בכל זאת לכל אחד יש את הקהל שלה והBRAND. אם זה אפל פיסבוק ואפילו אמזון.
המוצר כבר לא משנה, לאף אחד לא אכפת אם יהיה לו מצלמה שמצלמת ב0.015 אחוז טוב יותר מהגרסה המתחרה, אנשים רוצים שהמוצרים שלהם יהיו "נחשבים".

אז יאללה, כל החכמים פה שהשקיעו בטסלה, מה הדבר הבא? מי תהיה הטסלה הבאה? זרקו לנו עצם בבקשה.
זה:
או זה:

לא ממליץ לא מייעץ ולא מחזיק במניות טסלה מעבר למדדים

זה:
או זה:

לא ממליץ לא מייעץ ולא מחזיק במניות טסלה מעבר למדדים
לוסיד חברה מעניינת. מחזיק ממש קצת, אבל היא לא זולה ויש לה המון סיכונים.
ארקימוטו FUV גם חברה מעניינת. קטנה מאד עם פוטנציאל. המון סיכונים. גם מחזיק ממש קצת.
מי שמאמין ברכבים חשמליים יכול להרכיב לעצמו סל של חברות רכבים חשמליים (יש כבר לא מעט בבורסה) או ללכת על ETF. אבל אין ״עוד״ טסלה. טסלה יש רק אחת. שאר החברות עם מחיר מנופח (בגלל אפקט טסלה) שלא הוכיחו את עצמן ולא מסרו אפילו מכונית אחת לצרכן (לוסיד, ריוויאן, שתיהן אמורות להתחיל מסירות ממש עכשיו).

זה כבר נהייה שיח משיחי.
מה משיחי בזה? זה היה ברצינות trivial statement. זה נורא מתבקש שאנשים מחפשים את הטסלה הבאה, אבל זה לא קיים. טסלה חברה יחודית והמסלול שלה ל-1 טריליון דולר היה ייחודי. אין שום סיבה להניח שזה יחזור על עצמו עם חברה אחרת דומה.

אגב הסיכון העיקרי שאני רואה לטסלה לא קשור לטסלה או לרכבים בכלל.
יותר ציוצים פופוליסטיים של סנטורים דמוקרטיים כמו אליזבת וורן מאתמול, שחושבת שצריך לקחת מאילון מאסק 80% מהמניות שלו כדי לשלם משכורות לפקידים שילחמו במשבר האקלים וברעב באפריקה דרך ועידות יוקרתיות באירופה.

אני באמת מפחד מזה כי אני מבין כמה רעיונות "נאורים" ו"נכונים" בסגנון הזה פופולריים היום, על אחת כמה וכמה אם אילון יגיע לחצי טריליון או טריליון דולר.. יהיה קשה להילחם בפופוליזם עם סכומים כאלה לצערי

על אמזון אמרו שברגע שהתמרים יבנו אתרי e-commerce משלהן התחרות תרסק את אמזון והמכפילים המטורפים שלה (1000~) ירדו לרצפה.
על טסלה אומרים שברגע שהמתחרים יבנו ״סוללות״ או ״רכבים עם סוללות״ התחרות תרסק את טסלה והמכפילים ירדו לרצפה.

העתיד של טסלה אולי ולטילי (כמו ההיסטוריה של אמזון) אבל אני בעיקר חושש לגבי מה יקרה למניות המתחרים, לא חמניית טסלה (שכבר מקום 5-6 בסנופי).

1635483274766.png

אגב הסיכון העיקרי שאני רואה לטסלה לא קשור לטסלה או לרכבים בכלל.
יותר ציוצים פופוליסטיים של סנטורים דמוקרטיים כמו אליזבת וורן מאתמול, שחושבת שצריך לקחת מאילון מאסק 80% מהמניות שלו כדי לשלם משכורות לפקידים שילחמו במשבר האקלים וברעב באפריקה דרך ועידות יוקרתיות באירופה.

אני באמת מפחד מזה כי אני מבין כמה רעיונות "נאורים" ו"נכונים" בסגנון הזה פופולריים היום, על אחת כמה וכמה אם אילון יגיע לחצי טריליון או טריליון דולר.. יהיה קשה להילחם בפופוליזם עם סכומים כאלה לצערי
עיקול הון זה לא משהו שיעבור בקלות בארה״ב. ואם כן, אנחנו באמת בעולם חדש וסין כבר לא תהיה חלופה כזאת רעה.

על אמזון אמרו שברגע שהתמרים יבנו אתרי e-commerce משלהן התחרות תרסק את אמזון והמכפילים המטורפים שלה (1000~) ירדו לרצפה.
על טסלה אומרים שברגע שהמתחרים יבנו ״סוללות״ או ״רכבים עם סוללות״ התחרות תרסק את טסלה והמכפילים ירדו לרצפה.

ומה אמרו על נוקיה?

מה נוקיה עשתה, זה יותר חשוב. מה אמזון עשתה זה מה שחשוב. ומה טסלה עשתה ועושה זה מה שחשוב.
מה שאומרים ה-nay sayers, זה לא חשוב.

מודה שלא הבנתי מה אתה אומר.

נוקיה שלטה על השוק ולא החזיקה.
אמזון שלטה על השוק וכן החזיקה.
מדוע זה לדעתך? האם זה קרה כי לאמזון היתה טכנולוגיה מתקדמת שקשה להעתיק? לא, זה קרה כי אמזון בנתה חפיר לא טכנולוגי.
ולכן השאלת השאלה, מה החפיר שיש/יהיה לטסלה, אחרי שאנחנו מבינים שיתרון טכנולוגי לא מחזיק. אם לשאול את זה הופך אותי ל-nay sayer, אז שיהיה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אם לשאול את זה הופך אותי ל-nay sayer, אז שיהיה
לא אמרתי את זה
האם זה קרה כי לאמזון היתה טכנולוגיה מתקדמת שקשה להעתיק? לא, זה קרה כי אמזון בנתה חפיר לא טכנולוגי.
ולכן השאלת השאלה, מה החפיר שיש/יהיה לטסלה, אחרי שאנחנו מבינים שיתרון טכנולוגי לא מחזיק
חפרנו [no pun intended] מספיק על חפיר של טסלה. נראה לי שהגענו למבוי של מה אתה מחשיב חפיר ומה אני מחשיב חפיר.
נוקיה שלטה
איזה חדשנות טכנולוגית נוקיה הובילה בדיוק? היא הסתכלה מהצד כשמהפכת הסמארטפונים הגיעה. ע״י חברה פורצת דרך בשם ״אפל״. אם כבר ההקבלה לנוקיה צריכה להיות עם VW וההקבלה לאפל ברורה מאליו.

חפרנו [no pun intended] מספיק על חפיר של טסלה. נראה לי שהגענו למבוי של מה אתה מחשיב חפיר ומה אני מחשיב חפיר.

טכנולוגיה לא היתה חפיר, היא לא חפיר, ולא תהיה חפיר (בשווקים גדולים).
לכן אני שואל, מה החפיר שכן יהיה.
ככל שאני מבין, התשובה היא ״לחברה יהיה הרבה כסף, ומאסק גאון, ולכן הוא כבר ידאג לייצר איזשהו חפיר בעזרת הכסף״.
יכול להיות, ויכול להיות שלא. אני מעדיף לא לחתום על צ׳קים פתוחים על סמך מה שאולי יעשה מישהו.
ועכשיו אסיים באמת את הדיון הזה, בשורה של ג׳נסיס:
gambling only pays if you're winning.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
שווה לפתוח נושא חדש בשביל השאלה, רק בשביל הכיף.
המטרה - לבחור חברה שב-1.1.2025 (3 שנים) תהיה שווה פי 10 מהיום.
1. בוחנים לפי marketcap.
2. חברה שכבר היום היא ציבורית כדי שיהיה מדד להשוואה.
3. יהיה נחמד אם ינמקו / מודל בסיסי בשני משפטים עם התחזית האופטימית.

שווה לפתוח נושא חדש בשביל השאלה, רק בשביל הכיף.
המטרה - לבחור חברה שב-1.1.2025 (3 שנים) תהיה שווה פי 10 מהיום.
1. בוחנים לפי marketcap.
2. חברה שכבר היום היא ציבורית כדי שיהיה מדד להשוואה.
3. יהיה נחמד אם ינמקו / מודל בסיסי בשני משפטים עם התחזית האופטימית.
מוזמן לפתוח שרשור. אתה שואל שאלה שנשאלת בכל רחבי האינטרנט ע״י כל אדם שמרגיש שפספס רכבת. חיפוש בגוגל יוביל אותך לבור עמוק.
יש גם שרשורים קיימים עם אופי דומה:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מוזמן לפתוח שרשור. אתה שואל שאלה שנשאלת בכל רחבי האינטרנט ע״י כל אדם שמרגיש שפספס רכבת. חיפוש בגוגל יוביל אותך לבור עמוק.
יש גם שרשורים קיימים עם אופי דומה:

מבחינתי לא מדובר באותה השאלה, כי לא צריך לציין הסתברות.
נגיד גוגל / פייסבוק יכפילו את עצמן תוך 3 שנים בסבירות של 70% (לדעתי),אבל להכפיל את עצמן פי 10 תוך 3 שנים בסבירות של 1%. השקעות טובות מאוד. אבל לא הייתי בוחר אותן לשרשור שהצעתי.
עכשיו סתם אני זורק (וגם קצת חושב ככה) zillow / opendoor יכולים להגיע לשווי של פי 10 תוך 3 שנים, אבל בסבירות של 8%, קרי פי 8 יותר גבוה מגוגל, אבל תוחלת התשואה הצפויה בשלב הזה (מבחינתי) נמוכה משמעותית מגוגל.

קצת סיבכתי. מקווה שהצלחתי להסביר. הצעתי רק משחק ניחושים עם קצת הסברים. אין הכוונה שההצעות הן כרגע השקעות טובות.

נושאים דומים

Back
למעלה