• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

טסלה

• פותח הנושא פותח הנושא 123W
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אני לא היסטוריון.
הטעות העיקרית שלך לדעתי היא בהנחה שמדובר בפערים שניתנים לגישור תוך שנה שנתיים שלוש. אתה טועה בסדר גודל. הטעות מובנת, כי בעיות הנדסיות רגילות בד״כ לא לוקחות 5-10 שנים לפתור כשיש לך דוגמא להעתיק ממנה. אבל אלו לא בעיות הנדסיות רגילות. אם תלמד עליהן עוד, תבין טוב יותר למה, אבל בלי להכיר אותן אין לך אלא את האינטואיציה (השגויה) שלך או הטענה (הדוגמטית לכאורה) של Tesla bulls.

ואתה למדת מדוע מדובר בבעיות לא רגילות? מדוע מטוסי קרב אפשר להעתיק ומכוניות לא? מדוע את הנשק האטומי העתיקו ומכונית לא?
ואם אני אראה סרטון של המנכ״ל הכריזמטי ואנשיו אז גם אני אלמד?

נו שוין :)

ג"נ - בתור צרכן הייתי מאוד רוצה לקנות רכב של טסלה ואני גם מאמין שאני אקנה אחד בעוד כמה שנים (אחרי שאסיים לבנות בית), אבל צריך להודות ביושר שבסופו של דבר מדובר ברכבים שמיעוט שבמיעוט יכולים להרשות לעצמם, וגם מתוכם מדובר במיעוט שהרכב בכלל רלוונטי עבורו. גם מי שיש לו 200,000 ש"ח פנויים לא יקנה מודל 3 אם יש לו שלושה ילדים, לצורך העניין.

המחיר הולך לרדת
ומה הם כן יכולים להרשות לעצמם?
קניתי VW-POLO ב100K שקל. זו השנה ה3 ברציפות שאני שורף בערך 3500 שקל בשנה רק על טיפולים, ועוד אלפי אם לא עשרות אלפי שח בשנה על דלק

ג"נ - בתור צרכן הייתי מאוד רוצה לקנות רכב של טסלה ואני גם מאמין שאני אקנה אחד בעוד כמה שנים (אחרי שאסיים לבנות בית), אבל צריך להודות ביושר שבסופו של דבר מדובר ברכבים שמיעוט שבמיעוט יכולים להרשות לעצמם, וגם מתוכם מדובר במיעוט שהרכב בכלל רלוונטי עבורו. גם מי שיש לו 200,000 ש"ח פנויים לא יקנה מודל 3 אם יש לו שלושה ילדים, לצורך העניין.
מאחל לך לקנות טסלה בהקדם. שים לב שהמיסוי בארץ הוא נוראי. טסלה בארהב עולה 40 א״ד וטסלה עובדים על הרכב הקומפקטי שיעלה 25 א״ד (80 אשח לולא המסים). כשאתה לוקח בחשבון שעלות האחזקה של טסלה נמוכה בהרבה מזו של רכב רגיל זה יוצא אפילו זול יותר (קל לשכוח מעלות אחזקה כוללת).

הוא לא ממש שגוי.
מה לא שגוי ? הוא טען שכולם כאן היו סולידיים וחבל שלא קנו טסלה, הוכחתי לו שהיו גם כאלו שניסו דברים אחרים ונכשלו. קרא שוב את הציטוט
שיכנעתי כמה חברים שלי בלי שום זיקה לשוק ההון להשקיע 10-20 אלף שקל בנבידיה/טסלה בזמן הקורונה ועכשיו התיק שלהם שווה 200 אלף, בזמן שהסולידיים פה שווים 22,000
למען הדיוק מי שעשה פי 10 על טסלה בזמן הקורונה, היה עושה פי 1.7 או 2 אם באותה נקודת זמן היה קונה את הקרנות הפופולריות כאן.

ואתה למדת מדוע מדובר בבעיות לא רגילות? מדוע מטוסי קרב אפשר להעתיק ומכוניות לא? מדוע את הנשק האטומי העתיקו ומכונית לא?
ואם אני אראה סרטון של המנכ״ל הכריזמטי ואנשיו אז גם אני אלמד?

נו שוין :)
לא למדתי על מטוסי קרב ונשק גרעיני אותה כמות שעות כמו על טסלה, ותקן אותי אם אני טועה אבל אלו טכנולוגיות נורא קשות להעתקה.
אני חושב שאם תרצה ללמוד על טסלה מכיוון של סקרנות/למידה אתה תכיר את הטכנולוגיות טוב יותר ואת הפער של טסלה על המתחרים וזה יעזור לך להבין את היתרון שלהם. אבל אתה לא חייב לעשות את זה, אני רק אומר שזאת לדעתי הטעות שלך בהערכת הייחודיות של החברה. ובין השאר אלון מאסק עצמו כמנהיג, מהנדס ואיש חזון הוא נכס יקר ערך לחברה, בלעדיו (אם הוא יעלם היום) החברה לא תהיה שווה את מה שהיא שווה היום. בכל חברה אמון המשקיעים הוא חלק מהותי בקביעת המכפיל שבו חברה נסחרת, ואלון מאסק משרה אמון כמנהיג שמייעד גדולות לחברה ועומד במה שהוא מבטיח (אם כי לפעמים באיחור).

לא למדתי על מטוסי קרב ונשק גרעיני אותה כמות שעות כמו על טסלה, ותקן אותי אם אני טועה אבל אלו טכנולוגיות נורא קשות להעתקה.
אני חושב שאם תרצה ללמוד על טסלה מכיוון של סקרנות/למידה אתה תכיר את הטכנולוגיות טוב יותר ואת הפער של טסלה על המתחרים וזה יעזור לך להבין את היתרון שלהם. אבל אתה לא חייב לעשות את זה, אני רק אומר שזאת לדעתי הטעות שלך בהערכת הייחודיות של החברה.

״ראיתי סרטונים של החברה וקראתי פרסומים והבנתי שזה נורא קשה להעתקה״ - סבבה, נורא קשה. אם יש פרס של מאות מליארדים, אז אנשים עושים דברים נורא קשים. ככה היה תמיד, ואין סיבה לחשוב שקץ ההסטוריה / הסינגולריות הגיעו דווקא ברגע זה.

ובין השאר אלון מאסק עצמו כמנהיג, מהנדס ואיש חזון הוא נכס יקר ערך לחברה, בלעדיו (אם הוא יעלם היום) החברה לא תהיה שווה את מה שהיא שווה היום. בכל חברה אמון המשקיעים הוא חלק מהותי בקביעת המכפיל שבו חברה נסחרת, ואלון מאסק משרה אמון כמנהיג שמייעד גדולות לחברה ועומד במה שהוא מבטיח (אם כי לפעמים באיחור).

הנושא שאנחנו מדברים עליו הוא החפיר שיש לחברה, ולא גדולת המנהיג או אמון המשקיעים.

המחיר הולך לרדת
ומה הם כן יכולים להרשות לעצמם?
קניתי VW-POLO ב100K שקל. זו השנה ה3 ברציפות שאני שורף בערך 3500 שקל בשנה רק על טיפולים, ועוד אלפי אם לא עשרות אלפי שח בשנה על דלק

למה שהמחיר יירד? היום טסלה מוכרים כל רכב שהם מסוגלים לייצר, למה להם להוריד את המחיר? בלי קשר, כל השוק טס למעלה מאז הקורונה ולא עושה סימנים של לרדת. אני מאוד אשמח שתגיע טסלה זולה יותר, אבל גם אם היא תתחרה במחיר במשפחתית אוטומטית (קורולה/מזדה 3) זה עדיין יהיה רכב בקטגוריה שונה. בניגוד לפלאפונים שבהם כל מכשיר יכול לעשות הכל, מי שצריך רכב מסוג א' (משפחתית, קרוסאובר, סטיישן, טנדר, מנהלים, וואטאבר) לא יקנה טסלה מסוג ב' כי היא פשוט לא עונה לצרכים שלו, וזה שהיא עושה 0-100 בחמש שניות לא עוזר לו להכניס מאחורה שני מושבי ילדים ושתי עגלות בתא המטען.

לשאלתך, מה הם כן יכולים להרשות לעצמם? תפתח את טבלאות מסירות הרכב ותראה בעצמך. במקום הראשון נמצאת טויוטה קורולה (שזולה מהטסלה בכ-50 אלף ש"ח) ובמקום השני - קיה פיקנטו.
אפילו בגזרת הרכבים החשמליים, נמסרו מתחילת השנה כ-8,000 מכוניות. מתוכן כמעט 60% טסלה, אבל מצד שני - יותר מ-40% לא של טסלה. והמגוון שלהן נע ממכוניות זולות יחסית כמו הזואי או ה-GAC GE3, דרך מכוניות כמו איוניק 5 שעולה בדיוק כמו טסלה וכלה במכוניות הרבה יותר יקרות ממנה. אז תשאל מה מביא אדם שכבר יש לו את הכסף, לקנות רכב חשמלי שהוא לא טסלה? עובדה, משהו מביא אותו.

נ.ב. אם אתה שורף 3,500 כל שנה על טיפולים, כדאי שתחליף רכב ומהר.

אז תשאל מה מביא אדם שכבר יש לו את הכסף, לקנות רכב חשמלי שהוא לא טסלה? עובדה, משהו מביא אותו
יש רק מודל 3 בארץ ויש אנשים עשירים שאוהבים את הג'יפונים המחושמלים של הגרמניות.

@תל אביבי הטיעון שלך לגבי החפיר הטכנולוגי לא רלוונטי לטעמי. גם אם אפשר להעתיק את הטכנולוגיה ומדובר על פער של שנתיים ולא עשר שנים, זה לא משפיע על הטיעון שהם עדיין ממוצבים טוב יותר.

שוק הרכב הוא אנומליה לדעתי בהיקף החברות והדגמים שיש. כמו שאתה כותב בסוף זה מוצר מדף שהיה כבר מזמן צריך להתכנס ל-2-4 חברות כמו כל תחום אחר (אופניים, נעליים, טלפונים, משקפיים, טלוויזיות וכד'), אלמלא אגו של צרכנים בנוגע לרכבים מאותה מהמדינה שלהם והרצון להיות מיוחדים, אגו של ממשלות המעורב בעניין ושיקולים לא כלכליים אחרים של ארגוני עובדים.

גם יתרון של first mover יכול להיות חזק + אין סוף הון שיש לטסלה + מיתוג חזק. ושוב אני לא לוקח בחשבון את הנושא האוטונומי.

אז אתה כן חוזר לפער טכנולוגי.
פער אינו חפיר.
אם אתה מוכר משהו בשולי רווח גבוהים כי פיתחת משהו ואין לך מתחרים, והפער היחיד הוא שפיתחת קודם, אז תוך שנה, שנתיים או שלוש אני אפתח ואמכור יותר בזול.

לא מכיר דוגמא אחת בהסטוריה לכך שפער היה חפיר, אתה יכול לתת?
ברמה האישית אני "דובי" על טסלה, אבל יש הרבה יותר מדוגמה אחת בהיסטוריה שמוצרים שיצאו קודם לקחו את השוק במודל winner takes all (כמו מרבית המוצרים שמבוססים על network externalities) - כמה דוגמאות מההיסטוריה המודרנית - מערכת ההפעלה ווינדוס, אייפוד (לפני החיבור ל-app store), פייסבוק בשנים הראשונות, גוגל לפני הכניסה החזקה ל-AI

@תל אביבי הטיעון שלך לגבי החפיר הטכנולוגי לא רלוונטי לטעמי. גם אם אפשר להעתיק את הטכנולוגיה ומדובר על פער של שנתיים ולא עשר שנים, זה לא משפיע על הטיעון שהם עדיין ממוצבים טוב יותר.

שוק הרכב הוא אנומליה לדעתי בהיקף החברות והדגמים שיש. כמו שאתה כותב בסוף זה מוצר מדף שהיה כבר מזמן צריך להתכנס ל-2-4 חברות כמו כל תחום אחר (אופניים, נעליים, טלפונים, משקפיים, טלוויזיות וכד'), אלמלא אגו של צרכנים בנוגע לרכבים מאותה מהמדינה שלהם והרצון להיות מיוחדים, אגו של ממשלות המעורב בעניין ושיקולים לא כלכליים אחרים של ארגוני עובדים.

גם יתרון של first mover יכול להיות חזק + אין סוף הון שיש לטסלה + מיתוג חזק. ושוב אני לא לוקח בחשבון את הנושא האוטונומי.

אז אתה עובר לחפיר אחר, לא טכנולוגי - חפיר של מיצוב ונאמנות לקוחות, מהסוג של אייפון. זה כבר בהחלט יכול לקרות, ומספיק בשביל לתפוס נתח שוק נכבד אם כי לא בשביל להשתלט על השוק לגמרי.

ברמה האישית אני "דובי" על טסלה, אבל יש הרבה יותר מדוגמה אחת בהיסטוריה שמוצרים שיצאו קודם לקחו את השוק במודל winner takes all (כמו מרבית המוצרים שמבוססים על network externalities) - כמה דוגמאות מההיסטוריה המודרנית - מערכת ההפעלה ווינדוס, אייפוד (לפני החיבור ל-app store), פייסבוק בשנים הראשונות, גוגל לפני הכניסה החזקה ל-AI

ודאי שמי שיוצא ראשון יכול לנסות לייצר לעצמו חפיר, אבל זה לא חפיר טכנולוגי.
ווינדוס תפס כי לאנשים מסובך ללמוד מערכת הפעלה אז אם כבר מכירים אחת נשארים איתה, ובגלל שיווק צמוד לתואמי PC, ובגלל שקיום של מערכות הפעלה מרובות מכריח מפתחי תוכנה להתאים לכולן - ולא בגלל שהיה קשה לעשות משהו דומה (או לעשות משהו יותר טוב)
אז בטח שקיום חפיר הוא אפשרי, אני רק מנסה להבין את המנגנון האפשרי לזה בשוק הרכב.

גרף נחמד:
(אלון מאסק טוען שמודל y הולך להיות הרכב הכי נמכר בעולם, כנראה ב-2022)
1635436435322.png

אני שם מניית טסלה שהם אפילו לא יודעים שבימים אלו הסתיימה הבניה של ג׳יגה ברלין
רעיון:
כל מכונית טסלה צריכה לעלות ב-5 אלף דולר יותר כאשר טסלה שומרת בנאמנות מניות טסלה בשווי הזה (5 אלף) עבור בעל הרכב.

ככה טסלה יכולה להיות ה-vanguard של בעלי הרכב.

אם האוטו יהיה כל כך נמכר והמניה תתפמפם מכל קניה של טסלה, זה יכול להיות מדהים.

רעיון:
כל מכונית טסלה צריכה לעלות ב-5 אלף דולר יותר כאשר טסלה שומרת בנאמנות מניות טסלה בשווי הזה (5 אלף) עבור בעל הרכב.

ככה טסלה יכולה להיות ה-vanguard של בעלי הרכב.

אם האוטו יהיה כל כך נמכר והמניה תתפמפם מכל קניה של טסלה, זה יכול להיות מדהים.
או….. שלא נעשה את זה.

אז יאללה, כל החכמים פה שהשקיעו בטסלה, מה הדבר הבא? מי תהיה הטסלה הבאה? זרקו לנו עצם בבקשה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
ה ultra bulls יטענו שזה אכן המצב. שלטסלה יש עוד x20 באופק. זה לא בלתי אפשרי, אבל זה תרחיש סופר אופטימי שבו הכל מסתדר מושלם, כל שאר החברות מתאבדות מרוב תסכול והממשל לא מתערב, ושאנחנו חיים בעולם שמוכן לקבל שהשווי הנקי של אלון מאסק יהיה 6 טריליון דולר.

אני חייב להגיד, ש weirder sh*t has happened, כמו זה:
1635447556941.png

נושאים דומים

Back
למעלה