• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

טסלה

• פותח הנושא פותח הנושא 123W
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
@האזרח הקטן
אני ישאל אותו ואענה בשמחה. קח בחשבון שהוא מקליפורניה אז הוא ישן עכשיו.
וגם יש דברים מין הסתם שהוא לא יכול לחלוק איתי בטלפון.

בהנחה שהקוד יציב ולא מוסיפים דברים חדשים ,והמטרה לשמור על התפקוד הנוכחי במינימום תקציב, מעניין:
א. כמה ואילו עובדים/משאבים טוויטר צריכה לשם כך ?
ב. מה אפשר לעשות כדי שיהיה צורך בפחות ?
ג. האם יש תחומים/תכונות במוצר שלוקחים יחסית הרבה עובדים/משאבים ?
אלו שאלות שהתשובה עליהן היא גם טכנית.
אם אתה עושה קוד פריז ומקפיא ריליסים לא צריך יותר מדי אנשים כדי להשאיר את המערכת למעלה.
להביא מתכנת מטסלה כדי ״לעבור״ על הקוד בטוויטר זו הזיה, בתור אחד שעובד בתחום אין חיה כזאת.
או שהוא עושה הכנה למזגן להעברת מפתחים מטסלה לטוויטר או שאין לו מושג בשיט.
אני מהמר על אופציה א.

@האזרח הקטן
אני ישאל אותו ואענה בשמחה. קח בחשבון שהוא מקליפורניה אז הוא ישן עכשיו.
וגם יש דברים מין הסתם שהוא לא יכול לחלוק איתי בטלפון.
כמובן.
אני רוצה להאמין שמאסק מספיק חכם כדי לא להיכנס לטעויות מטופשות שיעלו לו בתביעות גדולות בשביל לחסוך כסף קטן. אבל לאור ההתנהלות שלו עם טוויטר נראה שהרבה החלטות מתקבלות אצלו בגחמת הרגע, אז כבר אי אפשר לדעת.

כמובן.
אני רוצה להאמין שמאסק מספיק חכם כדי לא להיכנס לטעויות מטופשות שיעלו לו בתביעות גדולות בשביל לחסוך כסף קטן. אבל לאור ההתנהלות שלו עם טוויטר נראה שהרבה החלטות מתקבלות אצלו בגחמת הרגע, אז כבר אי אפשר לדעת.

אני מבין שזה נראה לא טוב מהמצד, אבל צריך לתת קצת קרדיט לאדם שכל מה שנגע בו עד היום בדכ הטיל לו ביצי זהב אחר כך.
אני מאמין שהוא יודע מה הוא עושה. ושוב, יש הרבה לכלוך לנקות שם כרגע.

כולכם לא מבינים... מדובר בגאון עולם. סופר מחונן שמפליץ קשתות ופרפרים ומפטר אנשים ומחזיר אותם יומיים אח"כ כשהוא מגלה שהם הכרחיים.
הנה עוד משהו שבטוח יקדם את טוויטר:
twitter.PNG

אני מבין שזה נראה לא טוב מהמצד, אבל צריך לתת קצת קרדיט לאדם שכל מה שנגע בו עד היום בדכ הטיל לו ביצי זהב אחר כך.
אני מאמין שהוא יודע מה הוא עושה. ושוב, יש הרבה לכלוך לנקות שם כרגע.
בוא נאמר שבסכום שהוא השקיע בטוויטר אני לא רואה איך הוא אי פעם מחזיר את ההשקעה.
אני מסכים שהיא חברה בזבזנית ובלי מודל עסקי בר קיימא, והיה צריך לקרות בה שינוי (עוד לפני כל העניינים של בוטים וצינזור). אבל ההתנהלות שלו היא כמו מישהו שנכנס לחדר עם חוטפים ובני ערובה ומתחיל לרסס על אוטומט בלי להסתכל לאן. טוב לא ייצא מההרפתקאה הזו.

כולכם לא מבינים... מדובר בגאון עולם. סופר מחונן שמפליץ קשתות ופרפרים ומפטר אנשים ומחזיר אותם יומיים אח"כ כשהוא מגלה שהם הכרחיים.
הנה עוד משהו שבטוח יקדם את טוויטר:
צפה בקובץ המצורף 1781

האמת שאני באמת לא מבין למה הוא צייץ את זה. ייתכן והוא פשוט ניסה להטריל חזרה את כל אלו שמבקרים אותו שהוא הורס את טוויטר

ההתנהלות שלו היא כמו מישהו שנכנס לחדר עם חוטפים ובני ערובה ומתחיל לרסס על אוטומט בלי להסתכל לאן. טוב לא ייצא מההרפתקאה הזו.

יותר כמו עם חגורת נפץ ומפוצץ את כולם ביחד, כולל את עצמו ואת המשפחה שלו שנמצאת בחדר הסמוך (טסלה).

אוקי. תעדכן כשמכרת הכל סופית. שאדע לסמן את נקודת הcapitulation.
למה אתה מחכה לי? אפילו אתה לא קונה למרות שהם גם השבוע נפלו ב10%

איפה ״כל שקל״ פנוי הולך לטסלה כשהמנייה הייתה 70% מעל המחיר היום?

קניתי פוטים. זה נחשב?

נערך לאחרונה ב:
למה אתה מחכה לי? אפילו אתה לא קונה למרות שהם גם השבוע נפלו ב10%

איפה ״כל שקל״ פנוי הולך לטסלה כשהמנייה הייתה 70% מעל המחיר היום?

קניתי פוטים. זה נחשב?
קנית פוטים על טסלה?
אין לי שום דבר נגד גידור.

קניתי עוד קצת היום וגם שבוע שעבר. אני לא חושב שאני צריך לדווח על כל קניה ומכירה אבל אם זה יעזור לך לישון בשקט בלילה:
1668795659441.png

אולי פיספסתי, אבל לא קראתי שמישהו כאן בדיון התחשב בכח הפוליטי העצום שיש למי ששולט בטוויטר.
הוא יכול להשפיע על התוצאות של הבחירות בארה"ב (ואולי גם במדינות נוספות שבהן טוויטר פופולרית) אם הוא יחליט לשים מקלות בגלגלים של הצד שהוא מתנגד לו,
ומנגד לפמפם את המסרים של הצד שהוא בעדו.

• אהבתי
Reactions: Roi
אלון מאסק שואל את משתמשי טוויטר האם להחזיר את דונלד טראמפ:

יש לטסלה איזה פרוייקט לנשק לוויני נגד טילים בליסטיים, משהו במאות מילארדים. רוסיה וסין חושבות שנשק כזה יכול לdestabilization בין הצבאות. בגלל זה כנראה בידן עצר את הפרויקט. הרפובליקנים יותר סימפטים לפרוייקט, ואת טראמפ בטח אפשר לשכנע לזה בקלות.

טוב דיברתי איתו

תוכל לשאול אותו האם זה בנוסף לשעות העבודה בטסלה או במקום?

במקום

והאם הוא מקבל על כך שכר מטוויטר ו/או ממאסק ישירות?

הוא מקבל גלובלי אז אין הבדל. השכר הוא כמובן מטסלה.

אם הוא משתמש בעובדי טסלה ובזמן שלהם כדי לעזור לחברה אחרת פרטית, ועל חשבון טסלה, זה נשמע כמו משהו שיגיע די מהר לתביעה מצד המשקיעים.

מאסק הוא הceo של שתי החברות לכן זה די זכותו המלאה.

להביא מתכנת מטסלה כדי ״לעבור״ על הקוד בטוויטר זו הזיה, בתור אחד שעובד בתחום אין חיה כזאת.

חבר שלי הסביר לי ככה:
תאר לך שאתה עובד כמוסכניק. בעל המוסך שלך קנה זה עתה מוסך חדש. הבוס שלך - בעל המוסך, לא יודע איך המיקצועיות של המוסכניקים החדשים במוסך שהוא זה עתה רכש, אבל הוא כן יודע, מכיר וסומך על המיקצועיות שלך ושל עמיתיך במוסך הותיק שלו.

לכן הגיוני מאוד שהוא ישלח אותכם לבחון את המוסכניקים שמה, שתיתנו לו חוות דעת אם להשאיר אותם או לא. וזה בדיוק הסיבה בגינה מתכנתי טסלה נשלחו לבדוק את הקוד של מתכנתי טוויטר. מאסק עצמו לא מבין יותר מדי בתיכנות, אבל הוא כן סומך על העובדים שלו מטסלה. הם בחנו את הקוד שעובדי טוויטר כתבו, ודיווחו למאסק מי השקיע יותר ומי השקיע פחות. מי היה מקצועי יותר ופחות, וזה עזר לו מאוד להחליט את מי להשאיר ומי לא.

מעבר לכך, חבר שלי הסביר לי שכל ההפחדות של התיקשורת, זה כי התקשורת מחפשת רייטינג. בפועל לטוויטר יש יותר מדי עובדים, באזור ה7000, שבפועל הסביר לי שבשביל להחזיק את טוויטר רצה ועובדת כמו שצריך, אתה לא צריך יותר מ500 עובדים בטוטאל.

הוא כן ביקר את הדרך שמאסק עושה את זה, בהרבה חוסר טאקט וכוחניות.. אבל הוא לא מערער על העובדה שזה נחוץ.

מאסק הוא הceo של שתי החברות לכן זה די זכותו המלאה.
בטוויטר זכותו המלאה, הוא מחזיק במלוא החברה.
בטסלה זו חברה ציבורית, המשקיעים שמים מכספם כדי שהחברה תשקיע אותו בצמיחה של החברה.
ברגע שהוא שם את המשאבים של טסלה על טובת העסק הפרטי שלו זה כמו שמנכ"ל של חברה בורסאית ישלם מכספי החברה על השיפוץ בבית הפרטי שלו.
אם מה שהוא תיאר נכון, אני מעריך שנשמע בעתיד על תביעת משקיעים בנושא.

בטוויטר זכותו המלאה, הוא מחזיק במלוא החברה.
בטסלה זו חברה ציבורית, המשקיעים שמים מכספם כדי שהחברה תשקיע אותו בצמיחה של החברה.
ברגע שהוא שם את המשאבים של טסלה על טובת העסק הפרטי שלו זה כמו שמנכ"ל של חברה בורסאית ישלם מכספי החברה על השיפוץ בבית הפרטי שלו.
אם מה שהוא תיאר נכון, אני מעריך שנשמע בעתיד על תביעת משקיעים בנושא.
מה זה מה שהוא תיאר? זה לא סוד. זה הופיע בחדשות. כולם יודעים שהוא שלח לטוויטר את עובדיו מטסלה לבדוק את הקוד.

מה זה מה שהוא תיאר? זה לא סוד. זה הופיע בחדשות. כולם יודעים שהוא שלח לטוויטר את עובדיו מטסלה לבדוק את הקוד.
זה החלק הידוע.
השאלה היא מי הגורם ששילם על כך - חברת טסלה או מאסק עצמו.

והנה, מאסק מכחיש שמדובר במשאבי טסלה וטוען שזה בוצע בהתנדבות.

זה החלק הידוע.
השאלה היא מי הגורם ששילם על כך - חברת טסלה או מאסק עצמו.

והנה, מאסק מכחיש שמדובר במשאבי טסלה וטוען שזה בוצע בהתנדבות.
או שהוא ירד סופית מהפסים או שהוא חושב שכל האנשים בעולם חוץ ממנו הם מטומטמים לגמרי. לא יודע מה יותר גרוע.

טוב דיברתי איתו
ראשית תודה על העדכון.
אני לא משקיעה בטסלה ישירות אלא רק דרך המדדים אבל זה הזוי (ומכעיס) ברמות על.

חבר שלי הסביר לי ככה:
תאר לך שאתה עובד כמוסכניק. בעל המוסך שלך קנה זה עתה מוסך חדש. הבוס שלך - בעל המוסך, לא יודע איך המיקצועיות של המוסכניקים החדשים במוסך שהוא זה עתה רכש, אבל הוא כן יודע, מכיר וסומך על המיקצועיות שלך ושל עמיתיך במוסך הותיק שלו.

לכן הגיוני מאוד שהוא ישלח אותכם לבחון את המוסכניקים שמה, שתיתנו לו חוות דעת אם להשאיר אותם או לא. וזה בדיוק הסיבה בגינה מתכנתי טסלה נשלחו לבדוק את הקוד של מתכנתי טוויטר. מאסק עצמו לא מבין יותר מדי בתיכנות, אבל הוא כן סומך על העובדים שלו מטסלה. הם בחנו את הקוד שעובדי טוויטר כתבו, ודיווחו למאסק מי השקיע יותר ומי השקיע פחות. מי היה מקצועי יותר ופחות, וזה עזר לו מאוד להחליט את מי להשאיר ומי לא.
זה אולי נורא נוח למאסק ואולי הגיוני מבחינה מקצועית אבל זה מאוד מאוד מאוד לא חוקי.
בוא ניקח את הדוגמא של החבר שלך אבל נתאים אותה למציאות - נדמיין עכשיו שהמוסך הראשון הוא בבעלות משותפת של מאסק, שלך @Tsachi01, ושלי (@קפיצת הדרך), אבל בניהול של מאסק. עכשיו מאסק, המנהל, קונה מוסך חדש בבעלות אישית פרטית שלו. הוא לוקח עובדים מהמוסך *שלנו* על חשבון הכסף שאני ואתה משלמים להם,ְ לעבוד במוסך הפרטי שלו. וזה כמובן בלי לשאול את רשותנו (שכמובן לא היינו נותנים, אלא אם כן היינו מקבלים רווחים מזה).

ברור שבמספר שעות בודד זה לא יעשה כלום לחברה (סליחה למוסך) שלנו, אבל זה לא מוסרי ולא חוקי.

מעבר לכך, חבר שלי הסביר לי שכל ההפחדות של התיקשורת, זה כי התקשורת מחפשת רייטינג. בפועל לטוויטר יש יותר מדי עובדים, באזור ה7000, שבפועל הסביר לי שבשביל להחזיק את טוויטר רצה ועובדת כמו שצריך, אתה לא צריך יותר מ500 עובדים בטוטאל.
אני לא בטוחה שנשארו/ישארו 500 עובדים… אם הוא יצטרך במיידי עוד עובדים הוא שוב ייקח (סליחה - יגנוב!) מטסלה?

למי שמתרגש מזה שכמה עובדים של טסלה הסתכלו על קוד של טוויטר יש תפיסה שגויה של הנדסת תוכנה היום ושל איך המהנדסים הכי טובים בעולם פועלים (יצא לי לעבוד עם כמה סופרסטארס), הם משגשגים ונהנים מלעזור לאחרים לפתור בעיות קשות (בתוך הארגון / מחוץ לארגון), זה תג הכבוד הכי גדול עבורם כאשר מבקשים מהם להסתכל על קוד/בעיה ולהגיד את דעתם.

לא יפסיק להפליא אותי כמה אנשים ברחבי האינטרנט יודעים לנהל חברה דרך מקלדת אנונימית יותר טוב ממנכ״ל שמנהל אותה בשטח.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
למי שמתרגש מזה שכמה עובדים של טסלה הסתכלו על קוד של טוויטר יש תפיסה שגויה של הנדסת תוכנה היום ושל איך המהנדסים הכי טובים בעולם פועלים (יצא לי לעבוד עם כמה סופרסטארס), הם משגשגים ונהנים מלעזור לאחרים לפתור בעיות קשות (בתוך הארגון / מחוץ לארגון), זה תג הכבוד הכי גדול עבורם כאשר מבקשים מהם להסתכל על קוד/בעיה ולהגיד את דעתם.

לא יפסיק להפליא אותי כמה אנשים ברחבי האינטרנט יודעים לנהל חברה דרך מקלדת אנונימית יותר טוב ממנכ״ל שמנהל אותה בשטח.
כמה פעמים הם נשלחו כך בעבר לעבור על קוד של חברות שלא בבעלותו?
אולי גם מנכ"ל של חברת בנייה יבקש מהאדריכלים הכי טובים שלו לבוא ולעבוד בשבילו (על חשבון החברה) על תכניות לאחוזה חדשה כי הם משגשגים ונהנים מלעזור לאחרים לתכנן בנייה מסובכת ומפוארת?

נושאים דומים

Back
למעלה