אני מעריך ש-4-5 מיליון, זה יותר ממספיק לגישור עד הפנסיהעם איזה סכום תרצה לפרוש בגיל 40/45? או לפי איזה כלל? האם מבנה התיק שלך ישתנה בפרישה? אם כן, כיצד יראה התיק?
איך הקה"ש שלך גדלה ב-75K בשנה? אתה מפקיד לה מעל התקרה?
אני שוקל להעביר את החשבון הממוסה ל-IRA בעיקר בגלל שתי סיבות:
1. לקראת כל סוף שנה אני מתחיל לעשות שמיניות באוויר כדי לשלם כמה שיותר מס (יש לי מגן של 120K),
בגלל המיסוי ב-IRA לא רלוונטי (לא מתכוון לפדות בקרוב) אז אין טעם לבצע פעולות.
2. הצעתי לחבר בסוף ינואר לחסל את התיק שלו כי אני צופה קטסטרופה, הוא העדיף שלא לעשות כלום בגלל המיסוי וחודשיים אחרי התיק שלו צנח בסכום של 5 ספרות, IRA מאפשר לי את הגמישות להנזיל הכל ולשבת על מזומן בלי הקנס של מיסוי (אומנם העלות השנתית גבוהה ב-200-300 שקל לעומת תיק רגיל ויש מגבלות של סוגי מניות ומשקל בתיק, אבל התמורה שווה כל שקל).
אני מבין שאתה מפריש מעבר לתקרה בקרן השתלמות, אתה עובר את המכסה גם כשכיר וכעצמאי? למה כדאי לך להפקיד מעבר ליתרה? דחיית המס? עצמאי, דחיית מס.
איפה אתה מנהל את ה-IRA? מיטב דש
איך מחולק התיק מניות פנסיוני/קרן השתלמות? במה אתה מושקע? הכל מניות, בעבר היה גם תעודות סל ממונפות
ותיק ההשקעות הממוסה, היכן אתה מושקע? אין כזה, הוא פורק ועבר ל-IRA. מפריע לי קצת המגבלה של 10% למניה אבל בנתיים מסתדרים.
נראה שהביצויים שלך מעולים ושאתה מפריש יפה מאוד לקופות! תודה, ה-IRA גדל בעוד 15K מאז.
יש לך ביטוח אובדן כושר עובדה? איזה שהם ביטוחים? יש כל מיני, מאחר וביטוח היום זה דלת הכניסה לבית משפט יש את המינימום האפשרי
בשביל האפשרות למכור הכל בלי אירוע מס.מעניין אותי לשמוע את הסיבות שבגינן פרקתי את התיק הממוסה והעברת אותו לIRA.
מכרתי הכל בתיק הממוסה, פתחתי קרן והעברתי אליה את המזומן.איך העברת את התיק השקעות האישי שלך ל-IRA? הכסף האישי שלך מושקע במסגרת IRA (שלהבנתי היא פנסיונית?)
אתה לא משקיע בכלל במדדים, הכל במניות יחידות? יש לך התנהלות שונה בקרן השתלמות ובפנסיה?
נתונים יבשים:
בן 28, עובד הייטק.
מרוויח בין 14K ל-17K נטו (תלוי באתרים).
נכסים (בשקלים):
א. פנסיה - 200K - מסלול 100% מניות.
ב. קה"ש - 50K - מסלול 100% מניות, ניתן להנזיל בעוד שנתיים, הכסף יישאר שם לעוד 10 שנים לפחות.
ג. מספר אתרי אינטרנט, לא סחירים, בשווי 200-300K.
התחייבויות:
א. אין הלוואות, 21K מינוס בתנאי פריים.
פנסיה - 280K
IRA - עדיין עומד במקום, בסביבות ה-176K
עו"ש - 37K
למה? מצבו דווקא השתפראני לא מנסה להוציא לך את הרוח מהמפרשים
למה? מצבו דווקא השתפר
אתה יכול להצביע על מה בעייתי בעינייך?
אני רואה שהפנסיה עלתה ב 80 אל"ש
והעוש גדל ב 60 אלף (כולל ההגעה לאיזון)
הוא לא אומר לעלות כל שנה, יש שנים שהוא לא זז ויש שנים שהוא יורדאבל על הנייר השווי הכולל לא עלה.
⌄
⌄
⌄
| פותח הנושא | כותרת | פורום | תגובות | תאריך |
|---|---|---|---|---|
| F | חוץ מהייטק איזה תחומים רווחים עוד היום בסקטור השכיר ? | התפתחות אישית | 70 |