• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

חיסכו ואימצו - מהייטק לפרישה מוקדמת

• פותח הנושא פותח הנושא ברליו
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מה ש- @בת העמק

להגדלת החוסן צריך בלנד של נכסים פיננסיים, מוניטריים, נדלן, ואפשרויות תפעוליות (נתינות זרה, מקצוע אוניברסלי, וכו')
לא דיברתי על פורטפוליו שלם ושצריך לשבת על 100% מזומן ואג״ח ממשלתי (מוזמן לקרוא ביומן האישי שלי).
התייחסתי לתוכניות מגירה ליום שחור = קרן חירום. וכן, לדעתי קרן החירום צריכה להיות 100% מזומן ואג״ח ממשלתי (ו/או קרן כספית).
רכב לא יכול להוות חלק מקרן חירום, גם אם השווי שלו היום הוא פי 3 מההלוואה עליו.

לא מדובר בהתאיידות מדד מניות לטווח ארוך… אלא לאותו היום השחור שבו לא תרצי למכור את המדד בהפסד של 50% כדי לממן הוצאות שוטפות.
עם זה אני מסכימה ולכן מחזיקה כסף בקרן כספית, אבל האמת שחוץ מכמה חודשי הוצאות משק בית אין צורך להגזים עם זה.

אבל האמת שחוץ מכמה חודשי הוצאות משק בית אין צורך להגזים עם זה
למיטב הבנתי את קרובה לגיל הפרישה וילדייך עומדים ברשות עצמם. זוג עם ילדים צעירים, משכנתא ורכב (אולי אפילו שניים) צריך לדעתי להחזיק לפחות 6 חודשי מחייה למקרה של אבטלה של אחד מבני הזוג.

זוג עם ילדים צעירים, משכנתא ורכב (אולי אפילו שניים) צריך לדעתי להחזיק לפחות 6 חודשי מחייה למקרה של אבטלה של אחד מבני הזוג.
כן, אולי אפילו יותר, כל אחד ורמת הסיכון והחשש שלו. אם כי צריך לזכור שכאשר יש אבטלה יש גם דמי אבטלה, לפחות לתקופה מסוימת, ואם בן הזוג השני ממשיך לעבוד אז הירידה בהכנסות היא לא בהכרח מאה אחוז או חמישים אחוז.

כן, אולי אפילו
מאה אחוז. אין עצה גורפת נכונה לכולם, צריך להסתכל על
כן, אולי אפילו יותר, כל אחד ורמת הסיכון והחשש שלו.
מסכימה מאוד - אין עצה אחת נכונה גורפת לכולם וכל אחת ואחד צריכים לבדוק את השיקולים והסיטואציה שלהם בבניית "כרית בטחון".

אם כי צריך לזכור שכאשר יש אבטלה יש גם דמי אבטלה, לפחות לתקופה מסוימת
נכון, וזה באמת מאוד אישי. רק צריך להיזהר לא לתת לדמי האבטלה משקל גדול מדי בתכנון הסיכון: לבעלי שכר גבוה יש גם בישראל (וגם כאן בניו יורק) תקרה, כך שהם מחליפים רק חלק קטן מההכנסה - ובשכר גבוה במיוחד אפילו אחוזים בודדים - ולמשך כמה חודשים בלבד.

הכנסת בן הזוג ודמי האבטלה בהחלט ממתנים את הפגיעה, ולכן היא לא בהכרח 50% או 100%. אבל הייתי מתייחס אליהם כהקלה זמנית, לא כתחליף ממשי למשכורת או לכרית ביטחון.

במקרה שלי למשל דמי אבטלה יחליפו רק כ10% מההכנסה שלי למשך חצי שנה (והתקרה הזאת הייתה דומה מאוד גם אם הייתי עדיין גר בישראל). תוסיפי לזה שהמשכורת שלי היא 87% מהסך הכולל ושל אשתי 13%, ותראי שבמקרה האישי שלנו אבדן עבודה שלי ייפגע ב77% מההכנסה גם אחרי שקלול דמי אבטלה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
תראי שבמקרה האישי שלנו אבדן עבודה שלי ייפגע ב77% מההכנסה
אבל אנחנו מדברים על חישוב ההוצאות החודשיות, לא ההכנסות.
אם תיפגע 77% מההכנסה שלכם - האם עדיין תעמדו בהוצאות החודשיות הרגילות שלכם? אם לא - אפשר לקחת רק את ההפרש שיווצר ולהכפיל במספר החודשים הרצוי (נניח שאתם מוציאים 40K ועכשיו ההכנסה המשפחתית עומדת על 35K עד שתמצא שוב עבודה).
בכל מקרה, זה באמת עניין פסיכולוגי יותר למי שגם כך כבר מחזיק הון ניכר בתיק ההשקעות.

נושאים דומים
Back
למעלה