• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

חיסכו ואימצו - מהייטק לפרישה מוקדמת

• פותח הנושא פותח הנושא ברליו
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מעריך שסביב ה-700-800 אלף שקל, לא בדקתי לעומק.
אם זה בר קיזוז מאקזיטים של עבודה, אני דיי בטוח שעד שאני אפרוש עוד זה יתאפס רק מאקזיטים.
אבל זה לא מתקזז, אתה זורק כסף במקום אחד ומכניס כסף במקום אחר, אתה יכולת באותה מידה לא לזרוק את הכסף ועדיין להכניס כסף מהמקום האחר.
זה לפני שמדברים על opportunity cost שאתה שילמת על להפסיד 700000 שיכולת במקום זה לשים במדד ולהרוויח עליהם לפחות 5% בממוצע רב שנתי.

עוד חודש ועוד עדכון, התחלנו ברגל ימין את החודש:

עו"ש: 89K
פנסיה: 1.59M
קרן השתלמות: 222K (בצניחה חופשית מחודש שעבר)
מניות בבנק: 185K (מינוס 182K פה זה בנג'י)
דירה: 2M
הלוואות: 207K

מה בתוכנית החודש? להוריד 50-60K מההלוואות, אני צריך לראות מה קורה עם השיפוץ של הדירה, מטבח זה לא דבר זול.

נערך לאחרונה ב:
אבל זה לא מתקזז, אתה זורק כסף במקום אחד ומכניס כסף במקום אחר, אתה יכולת באותה מידה לא לזרוק את הכסף ועדיין להכניס כסף מהמקום האחר.
זה לפני שמדברים על opportunity cost שאתה שילמת על להפסיד 700000 שיכולת במקום זה לשים במדד ולהרוויח עליהם לפחות 5% בממוצע רב שנתי.
יכולתי גם להשלים את הרכישה של הביטקוינים ב-2013 שלא עשיתי, ואז הייתי במקום אחר היום, אבל ככה אני, עם 5% ממוצע שנתי אני מעדיף ללכת לטייל ולשרוף הכל, זה משעמם.

אבל ככה אני, עם 5% ממוצע שנתי אני מעדיף ללכת לטייל ולשרוף הכל, זה משעמם.
אני לא מתווכחת עם זה, אבל כותרת השרשור (וגם הפוסט הפותח) דיבר על פרישה מוקדמת בגיל 40-45. האם אתה מרגיש בגיל 36 קרוב יותר למטרה? אולי שינית את המטרה הזאת? ואם שינית - תוכל לספר מה היעדים שלך לעשור הקרוב (שלא כוללים ריגוש מגובה הפסדי/הצלחות הימורים)?

יכולתי גם להשלים את הרכישה של הביטקוינים ב-2013 שלא עשיתי, ואז הייתי במקום אחר היום
אני בספק גדול שהיה לך משמעותית יותר כסף היום אם היית רוכש ביטקוינים ב-2013.

אני לא מתווכחת עם זה, אבל כותרת השרשור (וגם הפוסט הפותח) דיבר על פרישה מוקדמת בגיל 40-45. האם אתה מרגיש בגיל 36 קרוב יותר למטרה? אולי שינית את המטרה הזאת? ואם שינית - תוכל לספר מה היעדים שלך לעשור הקרוב (שלא כוללים ריגוש מגובה הפסדי/הצלחות הימורים)?
אני חושב שההגדרה לגבי מה זה פרישה מוקדמת השתנתה, אני לא מחפש לשתות קוקוס על חוף ים, אלא לרדת ל-20% משרה כנראה.
אני בספק גדול שהיה לך משמעותית יותר כסף היום אם היית רוכש ביטקוינים ב-2013.
לעולם לא נדע.

אגב, המנייה עלתה קצת, המינוס בתיק ההשקעות בבנק כרגע הוא 150K

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
יאללה חודש חדש, החודש פרעתי חלק נכבד מההלוואה, אני בחו"ל וכנראה אבזבז יותר מהרגיל, אבל העבודה חייבים לי 45 אלף שקל (נטו) שעדיין לא שולמו (הנהלת חשבונות חדשה) וזה מצד אחד קצת מבאס, מצד שני אני מחליף מטבח בדירה וזה פשוט יאכל את כל הסכום הזה.

פנסיה: 1.626M
עו"ש: 18K
מניות בבנק: 195K
הלוואות: 144K
קרן השתלמות: 234K

נושאים דומים
Back
למעלה