• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

חבילה מאליאקספרס שעוכבה במכס. הכסף אבוד?

מיותר

משתמש רגיל
דירוג
35
היי.
הזמנתי חבילה מאליאקספרס, לא שילמתי את המכס כי בניתי על זה שיחזירו את החבילה לאליאקספרס, ועכשיו זה תקוע במכס וואני לא יודע מה לעשות.
השתלשלות האירועים:
  • 29 באפריל 2026: הזמנתי פלאפון מאליאקספרס בתשלום אחד באשראי (ישראכרט).
  • 18 במאי 2026: החבילה הגיעה למרכז המיון במודיעין וקיבלה סטטוס מעוכבת מכס בגין חוב כספי.
  • לא רציתי לשלם את המס. חשבתי שהם מחזירים אחרי שבועיים לשולח ומשגיליתי שזה לא כך שלחתי מספר פעמים למחסן המכס של הדואר את הטופס הרשמי של "בקשה להחזרת דבר דואר לשולח בחו"ל". הם מעולם לא ענו לי.
  • אליאקספרס: פתחתי מחלוקות בבקשה להחזר כספי. כולן נדחו בטענה שעל פי התקנון, חובת תשלום המס המקומי חלה עליי, ומרגע שסירבתי לשלם זו אשמתי שהמוצר לא נמסר.
  • ישראכרט: ניסיתי לפתוח השבוע הליך של "כשל תמורה" (הכחשת עסקה). הבקשה נדחתה טכנית כי עבר יותר מדי זמן
האם יש דרך לאלץ את ישראכרט לטפל ב"כשל תמורה", בהתחשב בכך שהמוצר לא ברשותי ושהמוכר לא מחזיר לי את הכסף?
מישהו יודע איך מגיעים לנציג בשר ודם במחסן המכס במודיעין לפני שהם משמידים או מחלטים לי את החבילה?
יש פתרון למצב הזה?

תודה מראש לכל העונים.

נערך לאחרונה ב:
קודם כל אי אפשר להאשים את המוכר - הוא שלח לך את המוצר - ככה שכשל תמורה אני לא יודע אם זה טיעון קביל מבחינת חברת האשראי
להבנתי המכס לא מחזיר לשולח חבילות שלא נדרשו אלא עושה עליהן מכירה פומבית, אבל אין לי מידע איך דורשים חבילה ספציפית

הוא שלח לך את המוצר
זה שלא קיבלתי לא עוזר?
להבנתי המכס לא מחזיר לשולח חבילות שלא נדרשו
בטוח? זו הזיה. למה הוא לא מחזיר לאליאקספרס? הייתי בטוח שזה כמו שאני לא אוסף חבילה מהדואר, חוזר לאליאקספרס. לכן גם שלחתי "טופס החזרה לשולח".

לשלם את המכס/מעמ כחוק
זו חבילה של 530 שח. מכס ודמי טיפול קרוב ל200 שח, וכבר קניתי את המוצר בארץ אז אני לא צריך אותו. בכל אופן, כשהבנתי עכשיו שזה הברירה היחידה ניסיתי לשלם (כדי לנסות למכור ביד 2) אבל האפשרות כבר חסומה.
מי ישלם על ההחזרה? מי יבטח?
כמו כל חבילה שמחזירים לאליאקספרס כשלא נאספת מסניף הדואר.

לדעתי הדואר (ולא המכס) אמורים להחזיר.

שים לב שיש פה שני גורמים - המכס ועמיל המכס.
המכס זה רשות המיסים, אפשר לדבר איתם בטלפון, עונים תוך זמן סביר, אבל הם כנראה לא ככ יעזרו לך. שווה לבדוק אולי בכל זאת...

עמיל המכס (שזה כנראה דואר ישראל בכובע הEMS שלו. זה יכול להיות UPS, פדקס וכו' במקרים אחרים) באינטראקציה עם המכס.
ברגע שעמיל מכס השתלט לך על החבילה אי אפשר לעבור לעמיל אחר בלי לעבור דרך העמיל הנוכחי.

קיצר, תציק לדואר ישראל כדי שיחזירו את החבילה.

המכס זה רשות המיסים, אפשר לדבר איתם בטלפון, עונים תוך זמן סביר, אבל הם כנראה לא ככ יעזרו לך. שווה לבדוק אולי בכל זאת...
קודם כל תודה רבה על התגובה. ניסיתי. אמרו שאין להם אין לעזור ושאפנה למחסן.
קיצר, תציק לדואר ישראל כדי שיחזירו את החבילה.
בדואר גם אומרים שאין להם אין לעזור וזה לא אצלם אלא במחסן. למחסן שלחתי כבר כמה מיילים והם לא מגיבים.

מה יש עוד לעשות?

למה שחבילה תוחזר לחול?
אם חבילה לא נאספת, אז נשלחת הודעה לשולח, האם הוא מוכן לשלם על משלוח חזרה.
אם הוא לא מוכן או לא עונה, החבילה לא נשלחת חזרה.

מיותר לציין שאתה זנחת את החבילה, אז בכל מקרה גם אם הייתה נשלחת חזרה, המוכר לא היה מחזיר לך כסף.

זו חבילה של 530 שח. מכס ודמי טיפול קרוב ל200 שח, וכבר קניתי את המוצר בארץ אז אני לא צריך אותו. בכל אופן, כשהבנתי עכשיו שזה הברירה היחידה ניסיתי לשלם (כדי לנסות למכור ביד 2) אבל האפשרות כבר חסומה.
במקרה הגרוע, ממשיך בחיים ומסתכל על המחיר ששולם כעלות שיעור לחיים, ולא לעשות את אותה טעות.

• אהבתי
Reactions: YPV
היי.
הזמנתי חבילה מאליאקספרס, לא שילמתי את המכס כי בניתי על זה שיחזירו את החבילה לאליאקספרס, ועכשיו זה תקוע במכס וואני לא יודע מה לעשות.
השתלשלות האירועים:
  • 18 במאי 2026: החבילה הגיעה למרכז המיון במודיעין וקיבלה סטטוס מעוכבת מכס בגין חוב כספי.
  • לא רציתי לשלם את המס. חשבתי שהם מחזירים אחרי שבועיים לשולח ומשגיליתי שזה לא כך שלחתי מספר פעמים למחסן המכס של הדואר את הטופס הרשמי של "בקשה להחזרת דבר דואר לשולח בחו"ל". הם מעולם לא ענו לי.
  • אליאקספרס: פתחתי מחלוקות בבקשה להחזר כספי. כולן נדחו בטענה שעל פי התקנון, חובת תשלום המס המקומי חלה עליי, ומרגע שסירבתי לשלם זו אשמתי שהמוצר לא נמסר.
  • ישראכרט: ניסיתי לפתוח השבוע הליך של "כשל תמורה" (הכחשת עסקה). הבקשה נדחתה טכנית כי עבר יותר מדי זמן
האם יש דרך לאלץ את ישראכרט לטפל ב"כשל תמורה", בהתחשב בכך שהמוצר לא ברשותי ושהמוכר לא מחזיר לי את הכסף?
מישהו יודע איך מגיעים לנציג בשר ודם במחסן המכס במודיעין לפני שהם משמידים או מחלטים לי את החבילה?
יש פתרון למצב הזה?

תודה מראש לכל העונים.
חבילות שלא נלקחות מהמכס אם זה ששלח מוכן לשלם על החזרתם מחזירים אם לא או שמשמידים אותם או שמוכרים במכירה פומבית

לא קיבלתי שום הודעה.
כי אתה לא השולח...
ונניח שהיית מקבל, היית מוכן לשלם על משלוח חזרה? (כאשר כמובן שברור לך שאת הכסף המקורי לא תקבל, כי אין שום סיבה הגיונית שמישהו יחזיר לך אותו).

היי.
השתלשלות האירועים:
יש פתרון למצב הזה?

תודה מראש לכל העונים.
אפשר לסכם את זה כך:
"ניסיתי להעלים מס (==לגנוב מהמדינה). לא הצלחתי ואני רוצה פיצוי".
תבין שאף אחד פה לא יפצה אותך. המוכר שלך לך את המוצר. הוא הגיע. אתה *בחרת* לא לשלם עליו את המס ולא לאסוף אותו. אין שום סיבה שהמוכר יחזיר לך את הכסף ואין שום סיבה שחברת האשראי תכריח את המוכר להחזיר לך את הכסף.
זה שבחרת לא לקחת את המוצר, למרות שהוא הגיע אליך, זאת בעיה שלך. לא של המוכר.

כי אין שום סיבה הגיונית שמישהו יחזיר לך אותו
מדוע לא? עדיין לא הבנתי מה ההבדל בין זה לכל חבילה מאליאקספרס שהחזרה חינם.
"ניסיתי להעלים מס (==לגנוב מהמדינה). לא הצלחתי ואני רוצה פיצוי".
ממש ממש לא. חשבתי שהמס יהיה 18 אחוז, ומשראיתי שכולל דמי טיפול זה מגיע להרבה יותר מזה, החלטתי שעדיף שיחזירו את זה וקניתי אחר בארץ.

מדוע לא? עדיין לא הבנתי מה ההבדל בין זה לכל חבילה מאליאקספרס שהחזרה חינם.
בחבילות אחרות הצלחת לגנוב, הפעם לא הצלחת. זה עיקר ההבדל.
ממש ממש לא.
לפי הסיפור שלך נשמע שדוקא בדיוק כן.
חשבתי שהמס יהיה 18 אחוז, ומשראיתי שכולל דמי טיפול זה מגיע להרבה יותר מזה, החלטתי שעדיף שיחזירו את זה וקניתי אחר בארץ.
כלומר לא דאגת לבדוק מה העלות האמיתית. ואחרי שדאגו לייצר לשלוח לך את המוצר החלטת שלא מתאים לך ולא איכפת לך מהעבודה וההשקעה של אחרים ושהם יספגו את העלויות של העצלות שלך. סה"כ הגיוני....

בחבילות אחרות הצלחת לגנוב, הפעם לא הצלחת. זה עיקר ההבדל.
אתה הזוי? אתה לא יודע שחבילה שהזמנת ואתה לא מרוצה ממנה החזרה חינם לאליאקספרס? למה להגיב על מה שאתה לא יודע...
כלומר לא דאגת לבדוק מה העלות האמיתית
ולמה שאחשוב שהעלות האמיתית של מס היא יותר מ18 אחוז?

בקיצור - חבל שאתה מגיב על נושא שאתה לא מבין בו.

לא.
אתה זה שהזוי.
אתה לא יודע שחבילה שהזמנת ואתה לא מרוצה ממנה החזרה חינם לאליאקספרס?
מה זה חינם?
זה שאתה לא משלם על זה לא אומר שאין מישהו אחר שמשלם.
מה אתה חושב, שזה כסף שנופל מהעצים?
למה להגיב על מה שאתה לא יודע
נראה לי שמי שלא יודע זה דוקא אתה...
ולמה שאחשוב שהעלות האמיתית של מס היא יותר מ18 אחוז?
צודק. למה לבדוק משהו לפני שקונים?
כשאתה הולך למסעדה אתה מסתכל בתפריט או סתם בוחר מנה רנדומלית, טועם אותה ואם לא טעים לך (כי יש שם רכיב שאתה לא אוהב ולא בדקת את זה מראש) אתה מחזיר?
האמת, עם איך שאתה כותב פה, כנראה שזה גם מה שאתה עושה במסעדות.
(להבהרה, יש הבדל בין באמת לקרוא בתפריט ולפול בטעות על מנה לא טעימה או שלא יצאה טוב לבין להפוך את זה לשיטה של לא לקרוא בכלל שום דבר ופשוט להחזיר אם לא מתאים).

בקיצור - חבל שאתה מגיב על נושא שאתה לא מבין בו.
חבל שאתה נעלב כשמנסים להסביר לך דברים.
וחבל שאתה פוגע באנשים אחרים בלי שאתה מודע לזה (אני לפחות רוצה לקוות שזה לא בכוונה כדי לדפוק אותם)

מה זה חינם?
זה שאתה לא משלם על זה לא אומר שאין מישהו אחר שמשלם.
מה אתה חושב, שזה כסף שנופל מהעצים?
ברור שמישהו משלם על זה. מי שרוצה למכור, ומוכן לתת לך אפשרות להחזיר אם אתה לא מרוצה מהמוצר. כך עובדות חנויות אינטרנטיות רבות. זו לא עובדה חדשה.
צודק. למה לבדוק משהו לפני שקונים?
כשאתה הולך למסעדה אתה מסתכל בתפריט או סתם בוחר מנה רנדומלית, טועם אותה ואם לא טעים לך (כי יש שם רכיב שאתה לא אוהב ולא בדקת את זה מראש) אתה מחזיר?
האמת, עם איך שאתה כותב פה, כנראה שזה גם מה שאתה עושה במסעדות.
(להבהרה, יש הבדל בין באמת לקרוא בתפריט ולפול בטעות על מנה לא טעימה או שלא יצאה טוב לבין להפוך את זה לשיטה של לא לקרוא בכלל שום דבר ופשוט להחזיר אם לא מתאים).
כשאתה הולך למסעדה, וכתוב שם מחיר + מע"מ. אתה מעלה בדעתך שיש עלויות נוספות שלא מופיעות? אנשים נורמלים לא מעלים דבר כזה בדעתם.
חבל שאתה נעלב כשמנסים להסביר לך דברים.
וחבל שאתה פוגע באנשים אחרים בלי שאתה מודע לזה (אני לפחות רוצה לקוות שזה לא בכוונה כדי לדפוק אותם)
קודם קראת לי גנב כאשר בסך הכול שאלתי שאלה ובחיי לא נגעתי בשקל שאינו שלי, ואחר כך אתה מתפלא שאני נעלב.

נראה לי שנסיים כאן. אשמח לשמוע תגובות ענייניות מאנשים אחרים שאולי יש להם ניסיון עם מקרה דומה.
תודה רבה.

ברור שמישהו משלם על זה. מי שרוצה למכור, ומוכן לתת לך אפשרות להחזיר אם אתה לא מרוצה מהמוצר. כך עובדות חנויות אינטרנטיות רבות. זו לא עובדה חדשה.
יש הבדל ענק בין "קניתי משהו ואני לא מרוצה ממנו" לבין מה שאתה רוצה לעשות
כשאתה הולך למסעדה, וכתוב שם מחיר + מע"מ. אתה מעלה בדעתך שיש עלויות נוספות שלא מופיעות? אנשים נורמלים לא מעלים דבר כזה בדעתם.
שוב אתה ממשיך עם תירוצים על עצלנות שלך.
רשום לך באתר במפורש שזה לא כולל מיסים וכלל עלות המיסים עליך. לא רשום בשום מקום באתר שהמיסים זה רק מע"מ. כלומר מחובתך לבדוק בדיוק מה עלות המיסים על מוצרים שאתה קונה. אבל אתה מעדיף לנחש ולהאשים אח"כ את המוכר כשאתה ניחשת לא נכון.

ואגב, כשאתה הולך למסעדה בישראל המחיר שמופיע שם הוא כבר המחיר כולל מע"מ, לא צריך להוסיף עליו מע"מ.
קודם קראת לי גנב כאשר בסך הכול שאלתי שאלה
אבל אתה באמת מנסה לגנוב!
לפנות לחברת אשראי ולהצהיר על כשל תמורה, כשלא היה כלל כשל תמורה (המוצר הגיע אליך, אתה פשוט סירבת לקחת אותו) זאת בהחלט גניבה.
אתה באמת כלכך תמים שאתה לא מבין את זה או שאתה חושב שכולם מטומטמים שלא מבינים מה אתה מנסה לעשות?
נראה לי שנסיים כאן. אשמח לשמוע תגובות ענייניות מאנשים אחרים שאולי יש להם ניסיון עם מקרה דומה.
שוב, אתה מבקש בפורום הזה עצות מאנשים איך לגנוב. לא נראה לי שתקבל עצות כאלה כאן.

יש הבדל ענק בין "קניתי משהו ואני לא מרוצה ממנו" לבין מה שאתה רוצה לעשות
ממש לא. הסיבה שלפיה אני לא מרוצה לא מעניינת.
ואגב, כשאתה הולך למסעדה בישראל המחיר שמופיע שם הוא כבר המחיר כולל מע"מ, לא צריך להוסיף עליו מע"מ.
נו, ואתה חושב שזה כולל דמי טיפול? אולי חוץ מהטיפ יש גם דמי טיפול על גביית הטיפ?
שוב אתה ממשיך עם תירוצים על עצלנות שלך.
רשום לך באתר במפורש שזה לא כולל מיסים וכלל עלות המיסים עליך. לא רשום בשום מקום באתר שהמיסים זה רק מע"מ. כלומר מחובתך לבדוק בדיוק מה עלות המיסים על מוצרים שאתה קונה. אבל אתה מעדיף לנחש ולהאשים אח"כ את המוכר כשאתה ניחשת לא נכון.
המיסים זה מיסים. דמי טיפול על המיסים זה משהו נוסף, שאין אדם נורמלי שהיה חושה עליהם בלי לדעת שהם קיימים.
אבל אתה באמת מנסה לגנוב!
עכשיו אתה סתם מיתמם. קודם טענת שכל החזרת מוצר היא גניבה, ועכשיו אתה מתייחס רק למקרה האחרון.
שוב, אתה מבקש בפורום הזה עצות מאנשים איך לגנוב. לא נראה לי שתקבל עצות כאלה כאן.
די להסית את הדיון. אני מבקש מאנשים פתרון חוקי לקבל את הכסף שלי בחזרה. לא ביקשתי ממך הטפות מוסר מתחסדות. כל עצה חוקית תתקבל בברכה. את הטפות המוסר תשמור בבקשה לשולחן השבת שם גם תתייחס לכל העוולות שלדעתך מתרחשות בעולם, כולל מלחמת האזרחים בסודן.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני לא בטוח שזה המצב.
אנחנו יודעים היסטורית שיש מה שנקרא "החזרה לנמען".
אבל אנחנו גם יודעים שהדואר עושה מכירות פומביות על דואר שלא נלקח.

זה אולי עם טעם לפגם, אבל בכנות, למה שהדואר ישא בעלויות של לשלח חזרה לארץ המוצא? זה לא חזרה לנמען מגבעתיים לראשון, אלא לסין.
בתכלס, לא ברור מה באמת קורה, אנחנו כן יודעים בוודאות שעושים מכירות פומביות,
ואני יכול להגיד לך שפעם איחרתי מאוד באיסוף חבילה, והיא עדיין חיכתה לי שם - לא 4 חודשים, אבל עדיין. כן הייתי מנסה דרך המכס.

אבל זה שונה מאוד ממקרה שבו המכס לא שולם, והחבילה לא הוחזרה, וכל זה מתועד.
אין היגיון לחייב את הסינים להחזיר כסף, לרוב הם לא יוותר כשיש תיעוד, ואין היגיון לחייב את הרשויות להחזיר בחינם לחו"ל כשלא שילמת.

Back
למעלה