• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

וזה הרגע הנה באה השעה... התיק שלי

• פותח הנושא פותח הנושא תפוזינה
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
הזוג קיבל הלוואה לרכישת דירה.
האם הזוג מתכנן להלוות לצאצאיו כאשר הם ירצו לרכוש דירה או ינסה לשכנע את הצאצאים לשכור ?

הזוג קיבל הלוואה לרכישת דירה.
האם הזוג מתכנן להלוות לצאצאיו כאשר הם ירצו לרכוש דירה או ינסה לשכנע את הצאצאים לשכור ?
לא הבנתי מה עומד מאחורי השאלה...
הזוג בהחלט מקווה שיהיה לו כסף להלוות לצאצאיו ולממן להם דברים כמו רישיון ולימודים גבוהים, ולכן הוא מנסה להגדיל את ההון ע"י השקעת חלק ממנו באפיק עתיר סיכון ותשואה.
במחשבה לאחור, ייתכן שהיה עדיף להשקיע את כל הכסף בשוק ההון ולא בנדל"ן. אבל הוא כבר מושקע בנדל"ן.

• אהבתי
Reactions: Roi
לא הבנתי מה עומד מאחורי השאלה...
הזוג בהחלט מקווה שיהיה לו כסף להלוות לצאצאיו ולממן להם דברים כמו רישיון ולימודים גבוהים, ולכן הוא מנסה להגדיל את ההון ע"י השקעת חלק ממנו באפיק עתיר סיכון ותשואה.
במחשבה לאחור, ייתכן שהיה עדיף להשקיע את כל הכסף בשוק ההון ולא בנדל"ן. אבל הוא כבר מושקע בנדל"ן.
אם יש ברשות הזוג משהו והזוג לא היה קונה את אותו משהו כעת, על הזוג למכור את אותו משהו. או משהו כזה...

או בעברית, אם לדעתכם הנכס הנדלני מפיק בעבורכם תשואה פוחתת ממניות, הייתי מוכר ועובר למניות. אלא אם הנכס הנדלני מפיק ערך אחר (ביטחון, מיתון תנודתיות וכן הלאה)

אם יש ברשות הזוג משהו והזוג לא היה קונה את אותו משהו כעת, על הזוג למכור את אותו משהו.
לא בהכרח.
בעיקר בהקשר של נדל"ן יש עלויות עסקה גבוהות מאוד ולפעמים עלות העסקה (של המכירה) תגרום לנזק גדול יותר מהמשך החזקת הנכס.

נ.ב.
ההערה הנ"ל מנותקת מנושא הדיון בשרשור ומתייחסת אך ורק למשפט המצוטט לעיל.

לא בהכרח.
בעיקר בהקשר של נדל"ן יש עלויות עסקה גבוהות מאוד ולפעמים עלות העסקה (של המכירה) תגרום לנזק גדול יותר מהמשך החזקת הנכס.

נ.ב.
ההערה הנ"ל מנותקת מנושא הדיון בשרשור ומתייחסת אך ורק למשפט המצוטט לעיל.

אנסח מחדש: בהינתן אופק זמן מספיק ארוך כדי לבטל עלויות עסקה כלשהן, אם יש ברשות הזוג משהו והזוג לא היה קונה את אותו משהו כעת, על הזוג למכור את אותו משהו :)

@FIYaacov , אמרתי "ייתכן". זה חישוב שקשה לי לעשות אותו ואני שמחה שאני לא צריכה לעשות אותו כי עכשיו זו כבר עובדה מוגמרת :)
בהזדמנות... בינתיים זו השקעה לא רעה (5% תשואה שנתית), וכאמור, לא מסוכנת.

יש בלוגרית אמריקאית שכתבה על מקרה שקרא לה: היא השקיעה סכום גדול של כסף בשנה שעברה בקרן המניות האמריקאי של וואנגרד וכמה שבועות אחר כך השוק ירד ב 10% וזה מאוד הציק לה, אפילו שהיא יודעת שלטווח ארוך השוק יעלה ויחזיר לה את ההפסד.
יש הרבה מאמרים שממליצים להכנס לשוק בפעם אחת כי ב66% מהזמן השוק עולה ולכן עדיף תמיד להיות מושקע בכל הכסף. הכאב שלה מגיע מזה שהיא יודעת שהיא שייכת ל 34% שהשקיעו בזמן הלא נכון.
הדרך האלטרנטיבית היא להכנס לשוק במדורג, למשל כל חודש עם 1/12 מהסכום הכולל. אם במהלך השנה הייתה נפילה אז נכנסת במחיר ממוצע יותר נמוך וספגת מכה חלשה הרבה יותר. אם השוק נפל חודש אחרי השנה שלך אז זה לא עזר אבל לפחות ניסית...
אפשר לקרא את הבלוג האמריקאי ב world of wealth

יש בלוגרית אמריקאית שכתבה על מקרה שקרא לה: היא השקיעה סכום גדול של כסף בשנה שעברה בקרן המניות האמריקאי של וואנגרד וכמה שבועות אחר כך השוק ירד ב 10% וזה מאוד הציק לה, אפילו שהיא יודעת שלטווח ארוך השוק יעלה ויחזיר לה את ההפסד.
יש הרבה מאמרים שממליצים להכנס לשוק בפעם אחת כי ב66% מהזמן השוק עולה ולכן עדיף תמיד להיות מושקע בכל הכסף. הכאב שלה מגיע מזה שהיא יודעת שהיא שייכת ל 34% שהשקיעו בזמן הלא נכון.
הדרך האלטרנטיבית היא להכנס לשוק במדורג, למשל כל חודש עם 1/12 מהסכום הכולל. אם במהלך השנה הייתה נפילה אז נכנסת במחיר ממוצע יותר נמוך וספגת מכה חלשה הרבה יותר. אם השוק נפל חודש אחרי השנה שלך אז זה לא עזר אבל לפחות ניסית...
אפשר לקרא את הבלוג האמריקאי ב world of wealth
מה זה משנה אם ההתחלה הייתה אחת מ-34%? כמות המניות שלך לא השתנתה, קרי אחוז האחזקה שלך בחברות המובילות בעולם לא השתנתה, אז מה זה משנה אם היית אחד מ-34% אם אתה משקיע לטווח ארוך?

@FIYaacov , אמרתי "ייתכן". זה חישוב שקשה לי לעשות אותו ואני שמחה שאני לא צריכה לעשות אותו כי עכשיו זו כבר עובדה מוגמרת :)
בהזדמנות... בינתיים זו השקעה לא רעה (5% תשואה שנתית), וכאמור, לא מסוכנת.
דבר ראשון 5% זה יפה מאוד. אבל חשוב לזכור שבשנים הראשונות תמיד התשואה על דירה להשקעה מוטה כלפי מעלה, ואז מגיעים תיקונים, וחודשים בלי שוכרים, ואסור לשכוח להוסיף למחיר הדירה את כל עלויות הרכישה.

אם אתם מבסוטים אז סבבה, אבל היות והעלית את התהייה חשבתי לתת את הדחיפה לצד השני ;)

כמות המניות שלך לא השתנתה
הכמות הייתה יכולה להיות גבוהה יותר ב-10% אילו היא הייתה מחכה חודש! בעיניי זה נקרא להיכנס בזמן הלא נכון..

זה אכן משהו שמפחיד אותי. אם כי זה לא תקף רק למניות, כמובן.

מה יש לכם?! לא מוכרים נדלן.

הכמות הייתה יכולה להיות גבוהה יותר ב-10% אילו היא הייתה מחכה חודש! בעיניי זה נקרא להיכנס בזמן הלא נכון..

זה אכן משהו שמפחיד אותי. אם כי זה לא תקף רק למניות, כמובן.
סטטיסטית היה לה עדיף לשים את כל הכסף באותו נקודת זמן, והיות ואין לה כדור בדולח, עדיף לה להתבסס על סטטיסטיקה (אבל לא רק).

ד.א. DCA הוא בעצם הימור שהשוק ירד. כי אם אתה חושב שהשוק יעלה מאותו רגע והלאה אין לך שום סיבה לעשות DCA.

מה יש לכם?! לא מוכרים נדלן.
יש כל כך הרבה תרחישים שהקביעה שלך פשוט לא נכונה כקביעה גורפת. נכס ספציפי נתון לכל כך הרבה גחמות, בית ספר שנבנה, אחווה שעוברת להתגורר ליד (איך אהבתי את הסרט הזה), כביש מהיר שנסלל בסמיכות, שכונה שמתחרדת/מתחלנת/מתליברלת.

ד.א. DCA הוא בעצם הימור שהשוק ירד. כי אם אתה חושב שהשוק יעלה מאותו רגע והלאה אין לך שום סיבה לעשות DCA.

למה? אם אני אומר שאו שהשוק יעלה או ירד. ואני מוכן להרוויח פחות כשהוא יעלה בהנתן שאני מפסיד פחות כשהוא ירד, למה זה הימור לכאן או לכאן?

למה? אם אני אומר שאו שהשוק יעלה או ירד. ואני מוכן להרוויח פחות כשהוא יעלה בהנתן שאני מפסיד פחות כשהוא ירד, למה זה הימור לכאן או לכאן?
זה שאתה מוכן לקבל תשואה מופחתת באם השוק יעלה, אומר שבתת מודע אתה חושב שהשוק ירד. זה לא משנה אם זה נובע מחשש שהשוק ירד או שיש לך מידע אחר שגורם לך לחשוב שהשוק ירד.
סטטיסטית/היסטורית lumpsum ניצח DCA וזה מגובה במחקרים, וכל עוד השוק לא השתנה אינהרנטית, אין סיבה לחשוב שדווקא מעכשיו DCA יהפוך לטקטיקה יותר טובה.

אני מודה שdca עוזר לאנשים להתגבר על הפחד ולהיכנס לשוק, אבל זהו כשל לוגי מובהק. למה אתה מפחד מירידות רק בחלק מהתיק בעוד אתה מוכן לסכן חלק אחר של התיק?

דבר נוסף, dca אומר שהקצאת הנכסים שלך היא 100% מזומן בהתחלה, אחרי חודש נגיד 90-10, אחרי חודשיים 80-20, למה הקצאת הנכסים צריכה להשתנות בתדירות כל כך גבוהה? אולי זה אומר שאתה (לא אתה ספציפית) עוד לא מוכן להשקיע במניות.

אני החלטתי ללכת על 100% מניות בקרנות ההשתלמות, אם כי לא במסגרת IRA - אני באמת צריכה מתישהו לטפל בעניין הזה.
יש לי גב כלכלי מהבית למקרה חירום, יש כמובן סכום כסף סביר במזומן, ויש תיק השקעות בבנק בחלוקה של כ-60/40 לטובת מניות, אם אני לא מתבלבלת (אני לגמרי שגר ושכח, תזכירו לי להתעניין במה שקורה שם).
אם נצטרך באופן בהול ודחוף את הכסף בדיוק בתקופה שהתיק בהפסד, ולא נותרו לנו כספים באפיקים לא מופסדים, וגם המשפחה לא תוכל לסייע?
אז נמשוך ונפסיד. מה לעשות, אלה החיים.

אני החלטתי ללכת על 100% מניות בקרנות ההשתלמות...
הסולידית הסבירה שזה הדבר ההגיוני לעשות בגלל המיסוי.
מעניין שבישראל מאוד לא מקובל אחוז גבוה של מניות. היועצים בבנקים חושבים ש 30% מניות זה תיק אגרסיבי. בארהב אותה אנחנו נוהגים לחקות הגישה בהשקעות היא הפוכה ו30% מניות נחשב תיק דפנסיבי והם מדברים בתיק אגרסיבי על 70% מניות.
אצל הבוגלהאדס הרבה מדברים על זה שבשלב הצבירה שווה ללכת על 100% מניות ורק לקראת פרישה צריך להוריד את המינון בהדרגה. גם jcl מסביר שזו הגישה הנכונה שהוא ממליץ לבת שלו.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אולי זה אומר שאתה (לא אתה ספציפית) עוד לא מוכן להשקיע במניות.
DCA נועד בעיקר לאנשים שלא יודעים אם הם מוכנים להשקיע או לא ועדיין רוצים להתחיל לעשות משהו.
בצורה הזו הם יכולים ללמוד על עצמם אם הם מוכנים להשקיע או לא (אחרי שהשוק יורד בכמה אחוזים למשל) תוך סיכון סכום קטן יחסית להון הכולל שלהם.

מה לעשות, אלה החיים.
+1
לעניות דעתי אנשים מנסים להתגונן מפני תרחישי קיצון (יש להם מקרה חירום שבו הם צריכים למשוך את כל הכסף דווקא בתחתית המשבר - אפילו לא באמצע) שהסיכויים שהם יקרו נמוכים ביותר ובתמורה הם מאבדים תשואה אלטרנטיבית בסבירות גבוהה מאוד.

הסולידית הסבירה שזה הדבר ההגיוני לעשות בגלל המיסוי.
זה לא בהכרח נכון.
אם בקרן ההשתלמות יש לך 100% מניות אז במשך כל תקופת ההשקעה אתה לא מבצע בה פעולות שמייצרות חבות מס כלשהי אבל אתה עדיין משלם דמי ניהול על כל הנכסים שגדלים אקספוננציאלית ומאבד רווחי ריבית דריבית לנצח.
במקביל (לפי המלצתה) אותו המשקיע בעל התיק ההוליסטי ממשיך ומבצע איזונים בחשבון חייב במס ובו הוא משלם מס רווחי הון כל התקופה.
למעשה מה שמתקבל מהמלצה הוא:
1. תשלום "מס דמי ניהול" לפי גודל התיק הפטור החל מהיום הראשון ואיבוד אפקט הריבית דריבית על דמי הניהול.
2. המשך תשלום מס רווחי הון על איזונים החל מהיום הראשון ואיבוד אפקט הריבית דריבית על מס רווחי ההון.
3. בעתיד הרחוק (30 שנה פלוס?) אפשרות למשוך את הכספים מקרן ההשתלמות ללא מס רווחי הון שזה יוצא סכום נמוך משמעותית מסך המס ואבדן רווחי הריבית דריבית בחשבון הפטור והחייב ביחד.

כדאי מאוד שתבדוק את הנושא בעצמך ותראה אם לדעתך זה באמת משתלם.

אצל הבוגלהאדס הרבה מדברים על זה שבשלב הצבירה שווה ללכת על 100% מניות ורק לקראת פרישה צריך להוריד את המינון בהדרגה. גם jcl מסביר שזו הגישה הנכונה שהוא ממליץ לבת שלו.
אני מושקע 100% מניות (למעט אג"ח ערד שאין לי עליו שליטה) ולא מתכנן להוריד את החשיפה גם בפרישה.

Back
למעלה