David
משתמש רגיל
- דירוג
- 271
אדרבה, אם אין רכב - יכול להיות מצב שפתאום תצטרכו לקנות רכב (למשל, עבודה במקום חדש)אין רכב, אין דאגות![]()
אדרבה, אם אין רכב - יכול להיות מצב שפתאום תצטרכו לקנות רכב (למשל, עבודה במקום חדש)אין רכב, אין דאגות![]()
לא הבנתי מה עומד מאחורי השאלה...הזוג קיבל הלוואה לרכישת דירה.
האם הזוג מתכנן להלוות לצאצאיו כאשר הם ירצו לרכוש דירה או ינסה לשכנע את הצאצאים לשכור ?
אם יש ברשות הזוג משהו והזוג לא היה קונה את אותו משהו כעת, על הזוג למכור את אותו משהו. או משהו כזה...לא הבנתי מה עומד מאחורי השאלה...
הזוג בהחלט מקווה שיהיה לו כסף להלוות לצאצאיו ולממן להם דברים כמו רישיון ולימודים גבוהים, ולכן הוא מנסה להגדיל את ההון ע"י השקעת חלק ממנו באפיק עתיר סיכון ותשואה.
במחשבה לאחור, ייתכן שהיה עדיף להשקיע את כל הכסף בשוק ההון ולא בנדל"ן. אבל הוא כבר מושקע בנדל"ן.
לא בהכרח.אם יש ברשות הזוג משהו והזוג לא היה קונה את אותו משהו כעת, על הזוג למכור את אותו משהו.
לא בהכרח.
בעיקר בהקשר של נדל"ן יש עלויות עסקה גבוהות מאוד ולפעמים עלות העסקה (של המכירה) תגרום לנזק גדול יותר מהמשך החזקת הנכס.
נ.ב.
ההערה הנ"ל מנותקת מנושא הדיון בשרשור ומתייחסת אך ורק למשפט המצוטט לעיל.
מה זה משנה אם ההתחלה הייתה אחת מ-34%? כמות המניות שלך לא השתנתה, קרי אחוז האחזקה שלך בחברות המובילות בעולם לא השתנתה, אז מה זה משנה אם היית אחד מ-34% אם אתה משקיע לטווח ארוך?יש בלוגרית אמריקאית שכתבה על מקרה שקרא לה: היא השקיעה סכום גדול של כסף בשנה שעברה בקרן המניות האמריקאי של וואנגרד וכמה שבועות אחר כך השוק ירד ב 10% וזה מאוד הציק לה, אפילו שהיא יודעת שלטווח ארוך השוק יעלה ויחזיר לה את ההפסד.
יש הרבה מאמרים שממליצים להכנס לשוק בפעם אחת כי ב66% מהזמן השוק עולה ולכן עדיף תמיד להיות מושקע בכל הכסף. הכאב שלה מגיע מזה שהיא יודעת שהיא שייכת ל 34% שהשקיעו בזמן הלא נכון.
הדרך האלטרנטיבית היא להכנס לשוק במדורג, למשל כל חודש עם 1/12 מהסכום הכולל. אם במהלך השנה הייתה נפילה אז נכנסת במחיר ממוצע יותר נמוך וספגת מכה חלשה הרבה יותר. אם השוק נפל חודש אחרי השנה שלך אז זה לא עזר אבל לפחות ניסית...
אפשר לקרא את הבלוג האמריקאי ב world of wealth
דבר ראשון 5% זה יפה מאוד. אבל חשוב לזכור שבשנים הראשונות תמיד התשואה על דירה להשקעה מוטה כלפי מעלה, ואז מגיעים תיקונים, וחודשים בלי שוכרים, ואסור לשכוח להוסיף למחיר הדירה את כל עלויות הרכישה.@FIYaacov , אמרתי "ייתכן". זה חישוב שקשה לי לעשות אותו ואני שמחה שאני לא צריכה לעשות אותו כי עכשיו זו כבר עובדה מוגמרת
בהזדמנות... בינתיים זו השקעה לא רעה (5% תשואה שנתית), וכאמור, לא מסוכנת.
הכמות הייתה יכולה להיות גבוהה יותר ב-10% אילו היא הייתה מחכה חודש! בעיניי זה נקרא להיכנס בזמן הלא נכון..כמות המניות שלך לא השתנתה
סטטיסטית היה לה עדיף לשים את כל הכסף באותו נקודת זמן, והיות ואין לה כדור בדולח, עדיף לה להתבסס על סטטיסטיקה (אבל לא רק).הכמות הייתה יכולה להיות גבוהה יותר ב-10% אילו היא הייתה מחכה חודש! בעיניי זה נקרא להיכנס בזמן הלא נכון..
זה אכן משהו שמפחיד אותי. אם כי זה לא תקף רק למניות, כמובן.
יש כל כך הרבה תרחישים שהקביעה שלך פשוט לא נכונה כקביעה גורפת. נכס ספציפי נתון לכל כך הרבה גחמות, בית ספר שנבנה, אחווה שעוברת להתגורר ליד (איך אהבתי את הסרט הזה), כביש מהיר שנסלל בסמיכות, שכונה שמתחרדת/מתחלנת/מתליברלת.מה יש לכם?! לא מוכרים נדלן.
ד.א. DCA הוא בעצם הימור שהשוק ירד. כי אם אתה חושב שהשוק יעלה מאותו רגע והלאה אין לך שום סיבה לעשות DCA.
זה שאתה מוכן לקבל תשואה מופחתת באם השוק יעלה, אומר שבתת מודע אתה חושב שהשוק ירד. זה לא משנה אם זה נובע מחשש שהשוק ירד או שיש לך מידע אחר שגורם לך לחשוב שהשוק ירד.למה? אם אני אומר שאו שהשוק יעלה או ירד. ואני מוכן להרוויח פחות כשהוא יעלה בהנתן שאני מפסיד פחות כשהוא ירד, למה זה הימור לכאן או לכאן?
הסולידית הסבירה שזה הדבר ההגיוני לעשות בגלל המיסוי.אני החלטתי ללכת על 100% מניות בקרנות ההשתלמות...
ברור.. זה בהשראתה.הסולידית הסבירה שזה הדבר ההגיוני לעשות בגלל המיסוי.
⌄
⌄
⌄
DCA נועד בעיקר לאנשים שלא יודעים אם הם מוכנים להשקיע או לא ועדיין רוצים להתחיל לעשות משהו.אולי זה אומר שאתה (לא אתה ספציפית) עוד לא מוכן להשקיע במניות.
+1מה לעשות, אלה החיים.
זה לא בהכרח נכון.הסולידית הסבירה שזה הדבר ההגיוני לעשות בגלל המיסוי.
אני מושקע 100% מניות (למעט אג"ח ערד שאין לי עליו שליטה) ולא מתכנן להוריד את החשיפה גם בפרישה.אצל הבוגלהאדס הרבה מדברים על זה שבשלב הצבירה שווה ללכת על 100% מניות ורק לקראת פרישה צריך להוריד את המינון בהדרגה. גם jcl מסביר שזו הגישה הנכונה שהוא ממליץ לבת שלו.