הנועזת
משתמש בכיר
- הצטרף ב
- 24/1/15
- הודעות
- 1,819
- דירוג
- 3,529
סליחה שאני מתפרצת אבל אני חושבת שיש כאן קצת הסחפות.
האפשרות לקחת הלוואה על חשבון קרן ההשתלמות או הפנסיה היא לא איזה רעיון חדשני והיא לגמרי ידועה וממש לא מוסתרת. ההשוואה למשכנתא כאילו מדובר בעדיפות ברורה ומובהקת לטובת ההלוואה מתעלמת מהחיסרונות הבולטים של ההלוואה הזו יחסית למשכנתא:
1. אצל רוב האנשים 50-80% מהסכום שיש בקרן ההשתלמות לא מדגדג לסכום הדרוש למשכנתא כך שזה במקסימום יכול להיות חלק מאחד המסלולים של המשכנתא.
2. מדובר על הלוואה מאוד קצרה (7 שנים) שאם בוחרים בהחזר שפיצר רגיל דורש החזר מאוד מאוד גבוה (שיכול לפגוע בשאר המשכנתא). אם לוקחים הלוואת גרייס המשמעות היא שבתום 7 שנים צריך בהגדרה למחזר/לגלגל מחדש את ההלוואה עם סיכון לא קטן שאז אי אפשר יהיה לקבל תנאים טובים (במקרה הפחות רע) או בכלל לא יאשרו את חידוש ההלוואה (במקרה הרע) מה שיאלץ את לוקח ההלוואה להחזיר את הסכום מידית.
במאמר אכן דיברתם על כל החסרונות הללו, אבל המסקנה כאילו ניתן ״לגדר״ את הסיכונים נשענת (לדעתי) יותר מדי על... אופטימיות.
ולראיה בדוגמא שלכם:
* יש 1M שקל בקרן השתלמות. זה המון כסף לרוב האנשים (ובוודאי לא ריאלי לאנשים צעירים בתחילת דרכם).
* ערך הנכס עלה שנתית 3% במהלך 7 השנים. אופטימי מאוד בשוק כל כך יקר.
בקיצור, כל הכוכבים הסתדרו. הנכס עלה, לא הייתה שום נפילה בשוק ההון, והשכירות דפקה כמו שעון. אכן - במקרה כזה זה כנראה מאוד משתלם.
לעומת זאת במקרה בו ערך הנכס ירד, או שהייתה נפילה של 30-40% בשוק ההון... זה יהיה אולי קצת פחות כיף להיות חייב בתום 7 השנים להחזיר 700,000₪ (כשגם ככה אתה ממונף מעל הראש עם עוד מליון וחצי במשכנתא).
בקיצור, יש לכם כנראה ביצים מאוד גדולות אם אין לכם בעיה לעשות מהלך כזה.
מודה שלי היה רועד הפופיק.
הטענה שלי שמרבית האנשים לא חשופים לאופציה הזו וכן ממש לא מדובר על סוגייה שהיא חדשה. לדעתי אין כאן מוטיבציה ליידע את הציבור כפועל יוצא של אינטרסים צולבים.
זה בהחלט יכול להיות פתרון חלקי כפי שהובא במאמר.
כמובן שמשך התקופה מהווה פקטור משמעותי מגביל אבל גם תמריץ לחיסכון אגרסיבי.3% עליית ערך בנדל"ן שנתי זה נתון מינימלי להשקעה, במידה וחקרת את השוק ויש לך ספק שהשוק שלך יעשה 3% אל תקני!
לגביי ירידה בשוק ההון אגרסיבית מעבר ל 20 עד 50 אחוז באפר שבית ההשקעות עושה עבורך, צריך שם לערוך ניהול סיכונים כל אחד לעצמו.
אבל חשוב שנזכור שכספיי הפנסיה שלנו שם באותה מידה רק לזה אנחנו רגילים בעין.
בנוסף מדובר על מסלולים כלליים סולידיים יחסית שהמרכיב המנייתי נמוך בהם ושחלקם יכול להיות מבוסס על מרכיב משמעותי של נכסים בלתי סחירים.
ונקודה אחרונה נוספת יש פה נכס נדלן שמוחזק 7 שנים כשניתן גם לקחת אותו בגרייס, במידה ומדובר בנכס ראשון פעולת המכירה היא ללא מס במכירה ובקניה ניתן בהחלט לממש את הנכס במהלך/ בסוף תקופה כחלק מהתוכנית העיסקית. ואז אם חלילה היו הפסדים ניתן לקזז.
בסופו של עניין לא רוצים למכור ניתן לעשות רי פייננס.
נערך לאחרונה ב: