• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הנועזת

• פותח הנושא פותח הנושא הנועזת
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
ממש לא נדחף...
לא נכנסת לוויכוח האינסופי שבין נדלן לשוק ההון, כי הכל כבר נאמר...
ממש בקרוב שניים מהפורום יחד איתי נפרסם מאמר העורך את השילוב בין שני התחומים למטיבי לכת.
במידה ואין לך בכלל דירה למגורים, יתרונות המס בקנייה במכירה ובהשכרה, מהווים יתרון אדיר שחבל לא לנצל אותו.
צעד ראשון לבחור שוק וללמוד אותו על בוריו.
היי,
אולי אני קצת נדחף באמצע השיחה, לכן מבקש סליחה מראש.
אני משקיע בשוק ההון, חלק פאסיבי חלק אקטיבי. מעוניין להקציב סכום של 200-250 אלף לרכישת דירה (ראשונה)
משקיע המון זמן בקריאת השרשור הזה ובפורום נדלן פה באתר, אבל כלום לא קורה...רק מרגיש מבולבל יותר.
לא ברור לי האם זו החלטה נכונה ומה הצעד הראשון שאמור לקרות.
איך אני מקבל החלטה אם נכון עבורי לקחת ולפזר חלק מהכסף כך שינותב לנדלן (פה בארץ) ?
נניח שכן - מה הצעד הראשון?

מחשבות קובידיות
מאז ומתמיד חשבתי אחרת ובניתי לי בית קונספטואלי "מחוץ לגדר", במיוחד בנושאי בריאות.
שתי בנותיי נולדו בלידות בית, הגדולה חוסנה באופן סלקטיבי ביותר והקטנה לא חוסנה בכלל למעט חיסון פוליו מומת, כשהתפרצה המחלה בישראל לפניי כמה שנים. ההריונות שלי נוהלו כחלק ממחקר פרטי שערכתי, מרמת שימוש בצמחיי המרפא, בחירת המיילדת, שמירה קפדנית על רמות חלבון ותזונה מאוזנת, כושר גבוה במיוחד ומודעות ליציבה נכונה (שיטת אלכסנדר).
מה שהניע אותי הוא פחד מאיבוד שליטה,
רופא עם משקפיים שיזריק לי, שיזרז, שיחתוך, שיחליט עבורי כשאני במצב הכי פגיע וחסר אונים.

וירוס הקוביד 19 תפס אותי לא מוכנה, אני שבגיל צעיר חליתי פעמיים כתוצאה מחיסון חצבת, התכווצתי לנוכח החיסון רב התפוצה שלא נבדק עד הסוף ותוצאותיו עדיין לא ממש ברורות.
מה שגרם לי להתחסן בסופו של דבר היא תחושת האין ברירה האישית והחברתית.
הקורונה שיבשה את חיינו כחברה לחלוטין, הסטטיסטיקה של המגפה מדברת בהיקף לא נתפס והאפקט הכלכלי חברתי מתגלגל כאש בשדה קוצים
אני לא חושבת שתסריט אפוקליפטי של אנרכיה וונדליזם משתולל הוא מופרך לא בישראל ולא בשאר מדינות העולם.
עד מתי חברת המדינות תוכל לשמר את הכלכלות דרך חל"תים ודמי אבטלה? הרי זו פצצה מתקתקת...
כבר עכשיו אוכלוסיית ההומלסים ואלו שאין להם כסף לאכול גדלה למספרים מפחידים (אינפורמציה שנודעה לי דרך פעמונים: הממשלה לראשונה החלה לחלק סליי אוכל)
שלא לדבר על המציאות המתפרקת של התא המשפחתי והעלייה באלימות
ביבי עד כמה שאני לא נמנית עם מעריצותיו הבין את הנקודה הזו ופעל באומץ עם רגל על הגז עד הסוף- בניגוד גמור ל מדיניות המגומגמת של שאר מנהיגי העולם.
כן יש פה סיכון שדור שלם יהיה עם בעיות פוריות למשל- במיוחד אם תהיה החלטה לחסן את הילדים, אבל איפה האלטרנטיבה?
מה ישאר מאיתנו כחברה, אם לא נתחסן?

כן יש פה סיכון שדור שלם יהיה עם בעיות פוריות למשל- במיוחד אם תהיה החלטה לחסן את הילדים, אבל איפה האלטרנטיבה?
יש לך הוכחות שהחיסון גורם לבעיות פוריות או שאת נהנת לזרוע פחד וחרדה?

מנגד, העובדות הן שאם בחרת במודע לא לחסן את ילדייך נגד חצבת, למשל, את ושכמותך אחראיות להתפרצות המחלה בשנת 2018.

@סנופי כיף לקרוא שוב. לגבי הלידות נשמעת חוויה מדהימה ומעצימה +1000.
בנושא החיסונים, סה"כ המצב כבר כיום לא רע. איפה שממש קריטי להתחסן אנחנו עם בערך 90% חיסונים. ושנית, אנשים מגיעים יום יום להתחסן והאחוזי התחסנות עולים למרות הסיפורים בתקשורת על ביקוש נמוך. צריך גם להבין שזו החלטה יותר אלטרואיסטית ככל שהגיל יורד ולכן מטבע האדם ל100% לא נגיע.

אני מקווה שלא נגיע לתרחישים של אנרכיה, לדעתי כבר היום אפשר להחזיר מליונים לשגרה באמצעות תו ירוק והם יכולים לתת אוויר לכלכלה ולתת מוטיבציה כלכלית חיובית להתחסן כדי לחזור לעבודה. לגבי חיסון ילדים זה לא על הפרק -אבל אני עוד על הגדר. לגבי פגיעה בפוריות, אין שום עדות לכך או הסבר ביולוגי לאיך פגיעה כזאת יכולה לקרות בעקבות החיסון הזה. עד כמה שאני מבינה זה לא חשש אמיתי כרגע. דיברתי עם מומחים (על אמת, מומחה וירולוגיה, ויועץ לסטארט אפים שלי ביומד שמתמחה בטכנולוגיות דומות לאלה של החיסון) הם היו מאוד בעד והרגיעו את החששות שלנו.

יש לך הוכחות שהחיסון גורם לבעיות פוריות או שאת נהנת לזרוע פחד וחרדה?

מנגד, העובדות הן שאם בחרת במודע לא לחסן את ילדייך נגד חצבת, למשל, את ושכמותך אחראיות להתפרצות המחלה בשנת 2018.
לא קבעתי שיש השלכות של אי פוריות בגלל החיסון, כיוונתי לכך שיש כאן מכלול של השלכות לטווח ארוך לא ידועות כגון סוגיית הפוריות, שעבור האוכלוסיה הצעירה והבריאה צריכה להעלות שאלות במשוואת העלות תועלת.
עם כל הכבוד בנוגע לחיסון חצבת בשל נסיוני האישי הקיצוני, שהיו לו השלכות דרמטיות על בריאותי זה מגוחך לטעון לחובתי הקולקטיבית,
חובתי כאמא קודמת.

נערך לאחרונה ב:
אני מקווה שלא נגיע לתרחישים של אנרכיה, לדעתי כבר היום אפשר להחזיר מליונים לשגרה באמצעות תו ירוק והם יכולים לתת אוויר לכלכלה ולתת מוטיבציה כלכלית חיובית להתחסן כדי לחזור לעבודה. לגבי חיסון ילדים זה לא על הפרק -אבל אני עוד על הגדר. לגבי פגיעה בפוריות, אין שום עדות לכך או הסבר ביולוגי לאיך פגיעה כזאת יכולה לקרות בעקבות החיסון הזה. עד כמה שאני מבינה זה לא חשש אמיתי כרגע. דיברתי עם מומחים (על אמת, מומחה וירולוגיה, ויועץ לסטארט אפים שלי ביומד שמתמחה בטכנולוגיות דומות לאלה של החיסון) הם היו מאוד בעד והרגיעו את החששות שלנו.

תראי אין ספק שהאינטרס הכללי שכולנו נתחסן נקודה. יותר מכך ציינתי את החשש שלי מאסקלציה חמורה שתצא משליטה במידה ולא, הרבה מעבר לשיח הציבורי המתקיים היום.

עם זאת לגביי השלכות עתידיות ניתן להסתמך על הערכות בלבד, וודאות לא קיימת והיו דברים מעולם. המדע צריך לשמור על צניעות במיוחד לנוכח העובדה שתיאוריות גדולות קמות ונופלות. היקף החיסונים עצום והאחריות מתייחסת לעתיד האנושות כולה. במידה ומשהו פה במטריצה לא נלקח בחשבון כי אולי עוד לא ידעו לסמן אותו, התוצאה עלולה להיות בכיה לדורות... מה יגידו אז אופס טעינו?

אין פה תשובה חד משמעית, הדילמה עבור הצעירים ובוודאי הילדים רצינית ביותר.

תראי אין ספק שהאינטרס הכללי שכולנו נתחסן נקודה. יותר מכך ציינתי את החשש שלי מאסקלציה חמורה שתצא משליטה במידה ולא, הרבה מעבר לשיח הציבורי המתקיים היום.

עם זאת לגביי השלכות עתידיות ניתן להסתמך על הערכות בלבד, וודאות לא קיימת והיו דברים מעולם. המדע צריך לשמור על צניעות במיוחד לנוכח העובדה שתיאוריות גדולות קמות ונופלות. היקף החיסונים עצום והאחריות מתייחסת לעתיד האנושות כולה. במידה ומשהו פה במטריצה לא נלקח בחשבון כי אולי עוד לא ידעו לסמן אותו, התוצאה עלולה להיות בכיה לדורות... מה יגידו אז אופס טעינו?

אין פה תשובה חד משמעית, הדילמה עבור הצעירים ובוודאי הילדים רצינית ביותר.

תראי, אם למדתי משהו עד עכשיו זה שקשה מאוד לנחש את העתיד. אני מקווה שיהיה טוב יותר ממה שאת מתארת. אין לי שום ידיעה לגבי העתיד, ואני כן רואה לא מעט דברים שקשים לי. מה שמעודד אותי זה שלא מעט נבואות שנחשפתי אליהן בעבר פשוט לא התקיימו בפועל. אני עוד זוכרת את הנבואות שייגמרו הדלקים הפוסילים שממש הוצגה לי כעובדה עם נתונים על גידול בשימוש וגידול באוכלוסיה מול כמות קטנה יחסית. היא הייתה כלכך משכנעת עד שהיה קל לשכוח שזו ספקולציה לגבי העתיד.

בפועל הומצאו פצלי שמן, ארצות הברית הפכה לייצרנית אנרגיה הגדולה בעולם והתחילה אפילו לייצא אנרגיה החוצה. מחיר הנפט ירד מאוד, ואפילו זכיתי לראות חוזים עתידיים על הנפט נמכרים במחיר שלילי. לא מכירה מישהו שידע לחזות את זה. אני *מקווה* שיהיה בסדר, כי זו הנחת העבודה שלא גורמת לי להתבצר בבית ולצבור מזון ומים. אלה להתאמץ קצת יותר ולסייע למעגל הקרוב קצת יותר, ולתרום קצת יותר למעגלים הרחוקים. אופטימיות לגבי העתיד עוזרת לי לעשות את המעט שביכולתי כדי שבאמת יהיה יותר טוב. ושוב, הדברים גדולים מכולנו.

תראי, אם למדתי משהו עד עכשיו זה שקשה מאוד לנחש את העתיד. אני מקווה שיהיה טוב יותר ממה שאת מתארת. אין לי שום ידיעה לגבי העתיד, ואני כן רואה לא מעט דברים שקשים לי. מה שמעודד אותי זה שלא מעט נבואות שנחשפתי אליהן בעבר פשוט לא התקיימו בפועל. אני עוד זוכרת את הנבואות שייגמרו הדלקים הפוסילים שממש הוצגה לי כעובדה עם נתונים על גידול בשימוש וגידול באוכלוסיה מול כמות קטנה יחסית. היא הייתה כלכך משכנעת עד שהיה קל לשכוח שזו ספקולציה לגבי העתיד.

בפועל הומצאו פצלי שמן, ארצות הברית הפכה לייצרנית אנרגיה הגדולה בעולם והתחילה אפילו לייצא אנרגיה החוצה. מחיר הנפט ירד מאוד, ואפילו זכיתי לראות חוזים עתידיים על הנפט נמכרים במחיר שלילי. לא מכירה מישהו שידע לחזות את זה. אני *מקווה* שיהיה בסדר, כי זו הנחת העבודה שלא גורמת לי להתבצר בבית ולצבור מזון ומים. אלה להתאמץ קצת יותר ולסייע למעגל הקרוב קצת יותר, ולתרום קצת יותר למעגלים הרחוקים. אופטימיות לגבי העתיד עוזרת לי לעשות את המעט שביכולתי כדי שבאמת יהיה יותר טוב. ושוב, הדברים גדולים מכולנו.

אי הוודאות הבסיסית או כפי שקראו לזה ביחב"ל נקודת המוצא האנרכית, היא נקודת ההתחלה של הכל.
היא לא אופטימית ולא פסימית, חסרת הטיות.
אנחנו מנסים לארגן את המציאות, אבל חשוב שלא ניפול בהטיות עליהן למדנו בשיטות מחקר בתואר הראשון.
יתכן ויהיה בסדר ויתכן שלא. הפתרון עלות תועלת. סוגייה לא פשוטה.

מאז ומתמיד חשבתי אחרת ובניתי לי בית קונספטואלי "מחוץ לגדר",
אני עוד זוכרת את הנבואות שייגמרו הדלקים הפוסילים שממש הוצגה לי כעובדה עם נתונים על גידול בשימוש וגידול באוכלוסיה מול כמות קטנה יחסית
ההריונות שלי נוהלו כחלק ממחקר פרטי שערכתי, מרמת שימוש בצמחיי המרפא, בחירת המיילדת, שמירה קפדנית על רמות חלבון ותזונה מאוזנת, כושר גבוה במיוחד ומודעות ליציבה נכונה (שיטת אלכסנדר).
הידהודים לאתר "באופן טבעי" ...
*מקווה שבעלת הבית לא תבוא למחוק את זה :)
** עוד לא התחסנתי, יש לי שאלות שלא מצליחה לקבל עליהן תשובות (פשוט כי עדיין אין מספיק מידע נצבר כנראה). ממשיכה להתבודד בכיף.

כיוונתי לכך שיש כאן מכלול של השלכות לטווח ארוך לא ידועות כגון סוגיית הפוריות, שעבור האוכלוסיה הצעירה והבריאה צריכה להעלות שאלות במשוואת העלות תועלת.
יש גם השלכות לטווח ארוך לא ידועות של המחלה עצמה, למה זה פחות מפחיד מהשפעות העתידיות של החיסון לא מובן לי.

יש גם השלכות לטווח ארוך לא ידועות של המחלה עצמה, למה זה פחות מפחיד מהשפעות העתידיות של החיסון לא מובן לי.
ידועות ועוד איך, פשוט טרם נחקרו עד תום. מבין התופעות שנצפו ניתן למנות ירידה ביכולת להתרכז, הופעה של סכרת, כאבי שרירים ועוד. מבין עשרות מליוני האנשים שקיבלו חיסון, טרם יש אינדקציות כלשהן לתופעות לוואי משמעותיות, בטח שלא לטווח ארוך לפי המחקרים האחרונים.

לא קבעתי שיש השלכות של אי פוריות בגלל החיסון, כיוונתי לכך שיש כאן מכלול של השלכות לטווח ארוך לא ידועות כגון סוגיית הפוריות, שעבור האוכלוסיה הצעירה והבריאה צריכה להעלות שאלות במשוואת העלות תועלת.
עם כל הכבוד בנוגע לחיסון חצבת בשל נסיוני האישי הקיצוני, שהיו לו השלכות דרמטיות על בריאותי זה מגוחך לטעון לחובתי הקולקטיבית,
חובתי כאמא קודמת.
לפי הנתונים העדכניים, הסתברות שפלוני יפתח כוחות-על שווה לזו שפוריותו תפגע כתוצאה מהחיסון - 0. אם אין לך שום אינדקציה או בדל של ראיה, מדוע להמציא תופעות לוואי?

חובתי כאב הינה לחסן את ילדי כנגד מחלות איומות ומסכנות חיים שהאנושות כמעט הצליחה להכחיד, וחובתי הקולקטיבית הינה לייצר חסינות עדר בקרב האוכלוסיה כדי לסייע למדוכאי חיסון.

דועות ועוד איך, פשוט טרם נחקרו עד תום. מבין התופעות שנצפו ניתן למנות ירידה ביכולת להתרכז, הופעה של סכרת, כאבי שרירים ועוד.
ממש אבל ממש לא ידועות, המחלה הזו כולה קיימת שנה, מאיפה אתה יודע מה יהיו ההשפעות שלה עוד 20 שנים? האם הנגיף נשאר בגוף בכלל?
איידס לדוגמא נשאר איתך כל החיים.
אבעבועות רוח יכולות להפוך לשלבקת חוגרת.
שלא לדבר על נזקים פרמננטיים לאנשים שהחלימו כמו נזקים בריאות וכו'.
אתה ממש לא יודע מה יכולות להיות ההשפעה עוד שנים מהיום למי שחלה.

אתה ממש לא יודע מה יכולות להיות ההשפעה עוד שנים מהיום למי שחלה.
ברור שלא. זה לא סותר את העובדה שחולים שהבריאו (במובן שהנגיף עצמו הובס) מפגינים סימפטומים הקשורים בנגיף, בתגובה החיסונית של הגוף או כתוצאה מהאשפוז הממושך, במשך תקופה ארוכה.

ש גם השלכות לטווח ארוך לא ידועות של המחלה עצמה, למה זה פחות מפחיד מהשפעות העתידיות של החיסון לא מובן לי.
ככל שהגיל צעיר יותר, כך מניע ההתחסנות הוא יותר חיסון העדר ופחות מניע אישי. או כמו ש @גילגה הגדירה זאת מניע אלטרואיסטי.

ברור שלא. זה לא סותר את העובדה שחולים שהבריאו (במובן שהנגיף עצמו הובס) מפגינים סימפטומים הקשורים בנגיף, בתגובה החיסונית של הגוף או כתוצאה מהאשפוז הממושך, במשך תקופה ארוכה.
לא סותר ולא טענתי אחרת. העתיד של המחלה הרבה יותר מטריד אותי מאשר העתיד של החיסון, בדומה לכל חיסון אחר.
ככל שהגיל צעיר יותר, כך מניע ההתחסנות הוא יותר חיסון העדר ופחות מניע אישי. או כמו ש @גילגה הגדירה זאת מניע אלטרואיסטי.
נכון אבל הצפי הוא שלא נגיע לחיסון עדר בכלל, גם בגלל יעילות החיסון שהיא רק ~95%.
אני גם לא יודע למה זה אלטרואיסטי, לכולנו יש הורים סבים וסבתות.

הידהודים לאתר "באופן טבעי" ...
*מקווה שבעלת הבית לא תבוא למחוק את זה :)
** עוד לא התחסנתי, יש לי שאלות שלא מצליחה לקבל עליהן תשובות (פשוט כי עדיין אין מספיק מידע נצבר כנראה). ממשיכה להתבודד בכיף.
חמודה...
אכן אכן, מודה באשמה!

לגביי הבידוד בכייף ...
היה לי ברור שמפאת הגיל לא יחול תאריך תפוגה לסיכון...
והסיכון להדבק לא שווה את אי הוודאות שבחיסון במקרה האישי שלי
בקיצור הגענו שוב למשוואת עלות תועלת כפונקציה של גיל.

למה זה פחות מפחיד מהשפעות העתידיות של החיסון לא מובן לי.
לא פחות מפחיד. אני רק רוצה להיות בטוחה שכמו בנושא המחלה עצמה, כך גם בנושא החיסון (בשיטה שטרם נכנסה עד היום לפעילות שוטפת) - יזרימו לנו תובנות ביניים על מה שכבר יודעים נכון להיום. בישראל התחילו לחסן לפני כחודשיים אז עדיין לא ידועים כמה דברים: תוקף החיסון, משמעות קבלת חיסון מסוג כזה שוב ושוב כל חצי שנה-שנה, מחלות כרוניות ואחרות שמתגברות כתוצאה מהחיסון (ומחיסון חוזר ונשנה). גם עדיין לא התחילו לחסן כאן בחיסונים מהסוג הישן (נגיף מומת/מוחלש) ולכן אין כמובן יכולת השוואה לגבי נזקים מצטברים ותוקף הנוגדנים (ואיכותם). ואולי בכלל תהיה עדיפות לחלות ולקבל תרופה (כשתהיה)?
אז מי שצריך להתערות בחברה (עבודה, ילדים קטנים, הורים מזדקנים) ומי שבוער בעצמותיו לצאת לבלות (מסיבות, הופעות, חו"ל) - חייב לקחת חיסון לדעתי.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אז מי שצריך להתערות בחברה (עבודה, ילדים קטנים, הורים מזדקנים) ומי שבוער בעצמותיו לצאת לבלות (מסיבות, הופעות, חו"ל) - חייב לקחת חיסון לדעתי.
הבעיה שזה כמעט כולם, רובינו אנשים רגילים לא הרמיטים, אפילו מיזנטרופים כמוני.

Back
למעלה