• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הנועזת

• פותח הנושא פותח הנושא הנועזת
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
שלום סנופי,
שאלה - איך מקבלים מימון לכמה דירות? מעבר להון העצמי, אני מכיר שהבנק דורש שהחזר המשכנתא יהיה
30% בלבד מההכנסה. איך עוקפים את זה?
זה לא רק תלוי בגובה ההכנסה, זה גם תלוי בנכסים שיש שלך, אם הם ממונפים ובאיזה שיעור, דרוג האשראי שלך. ניתן לפתוח קו אשראי, בתנאים מסוימים, לקחת הלוואת סולו. אין לי מושג מה הרקע שלך ומאיפה אתה, אבל דיר בלאק, תזהר, זו תקופה מסוכנת!

תודה רבה, אני חושב קדימה... והמשכנתא יקרה עכשיו.
מה הכוונה קו אשראי? הלוואת סולו זו הלוואה רגילה?
יש לי רקע מצויין - בית עם משכנתא של 40% כרגע, משכורת גבוהה ורקורד נקי.
פשוט דיברתי עם יועץ משכנתא עצמאי והוא אמר שהבנקים עומדים על עניין אחוז ההחזר מהשכר - אבל שאם ההכנסה גבוהה ניתן להגיע ל 40% ואף 50%.
זה מגביל את המינוף, בפרט שאני מעוניין בשנים הקרובות לעבוד פחות.

ת עם משכנתא של 40% כרגע, משכורת גבוהה ורקורד נקי.
מעולה,
לפי מה שהבנתי ניתן להגיע עכשיו עד ל- 70%, על נכס קיים, רק חשוב לתת הסבר שיתקבל על הדעת על ידי הבנק, לחלק שבין 50%-70%.
חשוב ביותר לקחת יועץ משכנתאות תותח (יש המון , לדעתי חלק גדול לא מקצועיים) שיכוון אותך בהתאם לנתונים האישיים שלך, לא רוצה לתת פה הסברים נרחבים זה לא תחום ההתמחות שלי ו/או המלצות על אנשיי מקצוע,
לפניי הכל הייתי מוצאת נכס/ים בקלקולציה כדאית, ואז הייתי חושבת על מימון. כשיש עיסקה טובה מוצאים את הכסף.

נערך לאחרונה ב:
זה לא רק תלוי בגובה ההכנסה, זה גם תלוי בנכסים שיש שלך, אם הם ממונפים ובאיזה שיעור, דרוג האשראי שלך. ניתן לפתוח קו אשראי, בתנאים מסוימים, לקחת הלוואת סולו. אין לי מושג מה הרקע שלך ומאיפה אתה, אבל דיר בלאק, תזהר, זו תקופה מסוכנת!
יש כאלו שהיו אומרים שעוד כמה חודשים יכולה להיות תקופה נפלאה למנף. לא?

יש כאלו שהיו אומרים שעוד כמה חודשים יכולה להיות תקופה נפלאה למנף. לא?
מינוף אומר העלאת רמת הסיכון. חשוב למנף רק שיודעים בדיוק מה עושים.

קורונה, חזרה למקור(6)
אחריי ריצת בוקר של 3.5 ק"מ, שהצלחתי להגניב בשדות שליד הבית, הגוף שמח...היה זמן לחשוב.
בריאות וכסף אלו שני תחומים הישרדותיים שתמיד ניהלתי בעצמי. מטרת העל שלי היתה ונשארה עצמאות פיננסית ובמידה מסויימת עצמאות בריאותית.
כמו שנמנעתי משיחות ייעוץ עם יועצת ההשקעות בבנק, ככה נמנעתי מלהגיע לרופאים בקופת חולים. השיא של התפיסה הזו בתחום הבריאותי, היתה בתקופת ההריון והלידה. שתי בנותיי נולדו בבית, אחת בלונדון במעונות סטודנטים, והשניה סתם בסלון. הבחירה לצאת מהמיינסטרים בכסף ובבריאות, יוצרת בעייני אחריות כפולה. שום דבר הוא לא אוטומטי, וזה מצריך למידה רצינית והעמקה. בהריון למדתי רפואת צמחים, תודרכתי בשיטת אלכסנדר על מנת לשמור על יציבה נכונה, ורקדתי בטרוף שלוש פעמים בשבוע. אף פעם לא הבנתי את הנשים שמגיעות לחדר לידה מעולפות ופאסיביות, שוכבות על הגב עם אפידורל ומצפות שיחלצו מתוכן את התינוק, המצבים האלה פשוט לא נגמרים טוב. האחריות על הכושר הפיזי והמנטלי בכל הקשור לבריאות ולכסף, היא תמיד שלנו. אם וכאשר נדבק בקורונה (מה שסביר להניח שיקרה מתישהו) זה באחריותינו שהגוף יהיה במיטבו.

נערך לאחרונה ב:
דיי דייי להוציא את העיניים עם הקילומטרים, יש אנשים שריצת הבוקר שלהם היא למקרר ;). קצת התחשבות בימים קשים אלו.
מעולה!:>

מה פתאום? עכשיו את יכולה לעזור לי כל פעם שאני מתישה את עצמי עם כל מיני מדענים ורציונאלים כאן. אני אקרא לך!
כן כל הראציונלים המופנמים בסיר לחץ אחד, זה מתכון לאסון...אשמח לעזור!

לא רוצה להרוס ולהיכנס לדיונים אינסופיים, אך רואה לנכון להעיר לגבי עניין הרופאים.
על אף שאכן יש "רפואת יתר" לעיתים מזומנות, כבודה של הרפואה במקומה מונח, על אחת כמה וכמה בנושא לידות בית. שמח כמובן על החוויה הטובה שחווית, אך לצערי מכיר גם כאלו שבעקבות סיבוכים מינוריים יחסית, איבדו את הולד.
רק לתת מעט קונטרה, אפשר להמשיך בפוסט המרשים.

לא רוצה להרוס ולהיכנס לדיונים אינסופיים, אך רואה לנכון להעיר לגבי עניין הרופאים.
על אף שאכן יש "רפואת יתר" לעיתים מזומנות, כבודה של הרפואה במקומה מונח, על אחת כמה וכמה בנושא לידות בית. שמח כמובן על החוויה הטובה שחווית, אך לצערי מכיר גם כאלו שבעקבות סיבוכים מינוריים יחסית, איבדו את הולד.
רק לתת מעט קונטרה, אפשר להמשיך בפוסט המרשים.
תודה על הערתך, לא אכנס לדיונים ארוכים, רק אציין כי בשניי ההריונות, הוגדרתי כ-low risk , ויש לכך משמעות רבה מבחינה סטטיסטית.
כאמור למדתי את הנושא לעומקו והדברים נעשו מתוך שיקול דעת.
תודה:>

קורונה, חזרה למקור(7)
הסיר לחץ מתהדק, ומה שעבד בשבועיים שלושה הראשונים בסגר הפחות הרמטי, לא בהכרח עובד עכשיו. הבצל מתקלף, כל יום עוד שכבה, האינטרקציה עם הבנות אינטנסיבית יותר ויותר, דרושה התחשבות שלא בהכרח טבעית לבנות העשרה שלי. צעקות על הבוקר, כאב ראש, זאת העירה את זו..ואני בעקבותיהן, קמה עם עיינים שורפות ופשוט בא לי לחנוק משהו. ואז משום מקום נושמת... ואומרת תודה מהמעמקים על כל מה שיש לי כמה זה לא מובן מאליו כל היש הזה מסביבי, במיוחד שהכל כל כך סוער בחוץ. הבית שלי הוא כמו רחם, לכאורה עוד דירת גן באמצע פרוור אורבני שבו כל האנשים נראים אותו הדבר, אבל הבית שלי הוא קצת אחר.. 2 כלבות, בריכת דגים מאבן ועוד מפל גם עשוי מאבן בכניסה האחורית לבית. אישה מאוד מיוחדת תכננה את הדירה הזו, היא זרעה מתחת לריצפה אבני קריסטל, גם הגינה מלאה באבנים יפות ומנצנצות בין אבני הטוף, שנותנות תזכורת לשפע וטוב לב. שיח פסיפלורה עוטף את גדר הבית ובתוכו מגרש המשחקים שלי ושל הכלבות.. הגינה זה המקום בו אני נרגעת, שעות אני יכולה לשבת בתוכה ולטפח. ותוך כדי כתיבה, הגדולה שלי יוצאת מהחדר ואני פשוט מחבקת אותה, אומרת לה שאני אוהבת אותה ופעם הבאה שתתחשב יותר...וכל הכעס מתפוגג, ועכשיו ריצת בוקר...

נערך לאחרונה ב:
אומרת תודה אמיתית על כל מה שיש לי ומרגישה מבפנים שזה ממש לא מובן מאליו
+100
אתמול התקשרה אלי החברה המדוכדכת, אחרי ששלחה לי בווטסאפ איזה פוסט של מישהי שכועסת על כל האנשים עם הגינות שמעלים תמונות בפייסבוק/אינסטגרם איך הם נהנים בהסגר בזמן שאחרים יושבים בדירות סגורות ללא מרפסת.
החברה המדוכדכת גרה במושב, יש לה בית גדול וחצר רחבה ממש בשולי הישוב ליד השדות והנוף. היא נמצאת בסגר עם בעלה והבן הבכור שהספיק לברוח מת"א.
היא מרגישה רגשי אשם שיש לה את כל זה בזמן שאחרים גרים בדירה בעיר בלי מרפסת.
הזכרתי לה להודות על המזל הטוב שלה ואז אמרתי לה שגם האנשים שגרים בדירה בעיר בלי מרפסת שמחים שיש להם קורת גג ומזון ומשפחה/חברים וגם הם, בדיוק כמוה, קמים בבוקר ואוכלים ושותים ומקפלים כביסה ומכינים אוכל ורואים TV או משחקים עם הילדים/צועקים על הילדים. והזכרתי לה שגם אם היא תרגיש רגשי אשם זה לא יגרום לאחרים לקבל פתאום מרפסת בדירתם אז בשביל מה? מהון להון היא אמרה שכנראה שהגיע הזמן שהיא תתעל את הרגשות האלה להתנדבות :)

היא מרגישה רגשי אשם שיש לה את כל זה בזמן שאחרים גרים בדירה בעיר בלי מרפסת.
האמת, לא נעים להגיד אבל צחקתי מלקרוא.., זה לחפש מתחת לאדמה ממה להתבאס, מזלה שיש לה חברות כמוך!
ולך אני אגיד...שימי לב להגן על עצמך, מאנרגיות שליליות...

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
Back
למעלה