• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הנועזת

• פותח הנושא פותח הנושא הנועזת
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
קורונה, חזרה למקור
הקורונה תפסה אותי באמצע. בדיוק כשעשיתי צעד לרכישת בית למגורים (אחרי שנים של נכסי נדל"ן להשקעה בלבד), בגלל שהמחיר סימן שיש כדאיות וכנגד כל מה שהייתי רגילה אליו קונספטואלית. בדיוק כשסיימתי זוגיות ארוכת שנים ולקחתי נשימה עמוקה, לקראת פרק חדש. בדיוק שהתחלתי עסק חדש לליווי משקיעים לרכישת נדל"ן מניב וליווי בכלכלת המשפחה. ולמרות כל אי הנוחות עם שתי בנות בבית ,אחת לפניי צבא והשניה אוטוטו בת מצווה, שכ"ד בסימן שאלה, ועולם שכמעט פסק מלכת... אני אומרת תודה.
הורדתי 7 קילו (BMI מ24.1 ל 21.8) מ 5 קילומטר ריצה ביום ותזונה מוקפדת, שקטה, חושבת, מתנקה ממוצריי חלב, מריח סיגריות של אחרים, כותבת, ואוגרת אנרגיה לצעד הבא, נפשית, גופנית, ורק בסוף כלכלית, חזרה למקור.

תודה על העדכון.
בדיוק כשסיימתי זוגיות ארוכת שנים ולקחתי נשימה עמוקה, לקראת פרק חדש
בהצלחה בדרכך החדשה. לאחר תקופת הסתגלות והפנמה, תאמיני לי ומנסיון אישי, החיים יהיו דבש.

קורונה, חזרה למקור
הקורונה תפסה אותי באמצע. בדיוק כשעשיתי צעד לרכישת בית למגורים (אחרי שנים של נכסי נדל"ן להשקעה בלבד), בגלל שהמחיר סימן שיש כדאיות וכנגד כל מה שהייתי רגילה אליו קונספטואלית. בדיוק כשסיימתי זוגיות ארוכת שנים ולקחתי נשימה עמוקה, לקראת פרק חדש. בדיוק שהתחלתי עסק חדש לליווי משקיעים לרכישת נדל"ן מניב וליווי בכלכלת המשפחה. ולמרות כל אי הנוחות עם שתי בנות בבית ,אחת לפניי צבא והשניה אוטוטו בת מצווה, שכ"ד בסימן שאלה, ועולם שכמעט פסק מלכת... אני אומרת תודה.
הורדתי 7 קילו (BMI מ24.1 ל 21.8) מ 5 קילומטר ריצה ביום ותזונה מוקפדת, שקטה, חושבת, מתנקה ממוצריי חלב, מריח סיגריות של אחרים, כותבת, ואוגרת אנרגיה לצעד הבא, נפשית, גופנית, ורק בסוף כלכלית, חזרה למקור.
Back2Basics... אהבתי!
בהצלחה יקירה

תודה על העדכון.

בהצלחה בדרכך החדשה. לאחר תקופת הסתגלות והפנמה, תאמיני לי ומנסיון אישי, החיים יהיו דבש.
תודה רבה יוסי, אני זקוקה לזה:-)

קורונה, חזרה למקור

אשמח לשמוע עוד על השינוי שאת עושה בלי קשר לקורונה,
ובמקביל - איך לדעתך הקורונה הולכת להשפיע על זה?

קורונה, חזרה למקור(1)
חמש בבוקר, כאב של כתפיים תפוסות מעיר אותי. בוהה בבקבוקון המגנזיום שמסתכל עליי מהשידה שליד המיטה. לא לקחתי אתמול לפניי השינה, למרות ההחלטה להיות בשאיפה למקסימום בכל מה שקשור בבריאות, במיוחד עכשיו. מה שעוצר אותי מלקחת היא לא רק הנטייה הבסיסית שלי לבעיות קשב וריכוז, אלא המחשבה שערימת הבקבוקונים שליד המיטה, עלולה להזיק לי. תוך כדי כתיבה לוקחת כדור אל תוך שעות היום, ואומרת לעצמי לשים לב, איך הגוף שלי מגיב. לפניי שנרדמתי צפיתי אתמול בעובדה, יעל דיין ראיינה את משה בר סימן טוב, מנכ"ל משרד הבריאות. האיש הזה מוצא חן בעייני. יבשושי במידה הנכונה, רגישות מכוסה באחריות וביכולת לקבל החלטות קשות . זו שמיכה קצרה, כלכלה, או בריאות, בריאות או כלכלה. אבל בר סימן טוב, אומר אחרת, במידה וימותו פה מסות, גם הכלכלה תקרוס, גם אם זה מפתה להכניס את המבוגרים לגטאות, ולתת לכלכלה את החופש, זוהי מחשבה ראציונלית שבסופו של עניין אינה תופסת את ההיבטים הלא ראציונליים המרכיבים אותה. ועם כל הערכתי לבר סימן טוב, רועדת רק מהמחשבה שחופש התנועה האישי שלי יוגבל לכדי 30-50 מטר מהבית, והריצות בוקר עם הכלבות אל תוך השדות ששומרות לי על השפיות, ילקחו ממני.

נערך לאחרונה ב:
בהצלחה

בנושא אחר, אני זוכר שאת משכירה לעובדים זרים בדרום ת"א, איך המצב שם? אני מניח שכולם בבית ללא משכורת מהמסעדות וכו', איך הם מסתדרים עם זה?

רועדת רק מהמחשבה שחופש התנועה האישי שלי יוגבל לכדי 30-50 מטר מהבית, והריצות בוקר עם הכלבות אל תוך השדות ששומרות לי על השפיות, ילקחו ממני.
ההגיון אומר שאין בעיה בריצה בשדות וכל ההנחיות יוצאות מנקודת מבט ש-95% מהאוכלוסיה יוצאת לרחובות ולמקומות הומים אחרים. הם כמובן לא יחריגו שחור על גבי לבן את המטיילים לבדם בשדה או ביער אבל גם לא נראה לי שיקצו כוחות שיטור לצורך העניין.

בהצלחה
תודה:-)

בנושא אחר, אני זוכר שאת משכירה לעובדים זרים בדרום ת"א, איך המצב שם? אני מניח שכולם בבית ללא משכורת מהמסעדות וכו', איך הם מסתדרים עם זה?

כן, המשקיעים בנדל"ן למגורים ונדל"ן בכלל, נקודת התורפה יושבת כאן.

בינתיים ברמה האישית, אין דיפולט, אבל התסריטים רצים בראש, כולל האפשרות מרחיקת הלכת של אי תשלום, אי פינוי, ונדליזם...ושאר ירקות, נערכת נפשית ומתארגנת בפועל. העלתי פעם מאמר על חשיבות הנטוורקינג, צוות מומחים צווארון לבן, וצוות מומחים לרחוב...ועם זאת מכאן חלק מהכיווץ בכתפיים שקמתי איתו הבוקר.

בסופו של עניין השכ"ד פחות מטריד אותי, הפירצה שנוצרה ברמה הרוחבית והפרת הסדר הפוטנציאלית, היא המטרידה.

ההגיון אומר שאין בעיה בריצה בשדות וכל ההנחיות יוצאות מנקודת מבט ש-95% מהאוכלוסיה יוצאת לרחובות ולמקומות הומים אחרים. הם כמובן לא יחריגו שחור על גבי לבן את המטיילים לבדם בשדה או ביער אבל גם לא נראה לי שיקצו כוחות שיטור לצורך העניין.

חמודה את, יש פה שניי עניינים, אחד שעד שמגיעים לשדות יש נתיביי הליכה עמוסים מידיי, שלאחרונה אני צריכה לעקוף אותם דרך ריצה על הכביש. ושנית נוטה פשוט לציית בתקופה כזו, ולא לעשות דין לעצמי, את הנון קונפורמיזם שלי שומרת לתחומים וזמנים אחרים.

שעד שמגיעים לשדות יש נתיביי הליכה עמוסים מידיי,
לא חשבתי על זה, צודקת. אצלי יוצאים לשדות היישר מהבית.
נוטה פשוט לציית בתקופה כזו,
אני כרגיל פועלת רק לפי השכל הישר שלי. כן מתבודדת מרצון יחסית, כן יוצאת עם הרכב לטיולים ביער, כן הולכת ברגל, כן מחטאה טוב יותר את הבית ואת עצמי ובאופן כללי מבלה יותר במרפסת והחצר מאשר בבית ודואגת לאוכל מגוון ובריא לחיזוק מע' הגוף.

[QUOTE="אני כרגיל פועלת רק לפי השכל הישר שלי. כן מתבודדת מרצון יחסית, כן יוצאת עם הרכב לטיולים ביער, כן הולכת ברגל, כן מחטאה טוב יותר את הבית ואת עצמי ובאופן כללי מבלה יותר במרפסת והחצר מאשר בבית ודואגת לאוכל מגוון ובריא לחיזוק מע' הגוף.[/QUOTE]

אספר לך סיפור קטן מימים רחוקים, גיל 23 טיול אחריי צבא, לוקיישן קנצ'אנוברי תיאלנד, מקום מושבו של הגשר המפורסם "הגשר על נהר הקוואי", אני וחבר לטיול שוכרים קטנוע אין צורך ברישיון, ויוצאים לטיול במרחבים הפתוחים. לו אין מושג קלוש איך לתמרן אני במושב האחורי מבסוטים עד הגג, מהחוויה הראשונית. לפתע פתאום, הקטנועון החביב מתחיל להשתולל לכל הכיוונים במהירות לא גבוהה משהו כמו 60 קמ"ש, אבל ברור שהעסק לא נראה טוב. באינסטינקט הראשוני שלי כבת בכורה, אני מתכננת איך לקפוץ על ההגה ולהשתלט על המצב (באותה נקודה לא הבנו מה קורה, והאמת חשבתי שחברי למסע, נדפקה לו הקופסא), אבל בשבריר שניה החלטתי, שכל מה שאני יכולה לעשות, הוא לא להפריע ולתמוך בהחלטות שלו.
בסוף הכל הסתדר, זה היה כולו פנצ'ר...לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם הייתי נוהגת אחרת.
רגע ההחלטה הזה, חרוט לי בגוף וגם בחשיבה, חשוב לדעת תמיד מי המוביל ומי התומך, במיוחד במצבי קצה. כרגע יש מקבה"ח, אולי הם טועים, אבל התפקיד שלי איך שאני תופסת אותו בתוך הטרפת, הוא לא להפריע ואפילו לתמוך.

נערך לאחרונה ב:
היי, ברוכה השווה :lol::lol:
ותודה על העדכון.

תובנות שליקטתי:
1.
שקטה, חושבת, מתנקה ממוצריי חלב, מריח סיגריות של אחרים, כותבת, ואוגרת אנרגיה לצעד הבא, נפשית, גופנית, ורק בסוף כלכלית, חזרה למקור
לזכור שכלכלית זה חשוב. מאוד. בסוף.
קודם להניח יד על הלב ולנשום. לזכור את היקרים לנו ואת אהבתנו אליהם, ולהודות על מה שיש.

2.
חשוב לדעת תמיד מי המוביל ומי התומך, במיוחד במצבי קצה
וואואוו.
חשוב חשוב חשוב.
ולא להתבלבל באמצע הדרך...

תמשיכי לשתף... מעניין כאן :)

בסופו של עניין השכ"ד פחות מטריד אותי, הפירצה שנוצרה ברמה הרוחבית והפרת הסדר הפוטנציאלית, היא המטרידה.

מקורותי בדרום ת"א (התקווה) אומרים לי שבינתיים המצב בסדר באספקט הזה :)

בינתיים ברמה האישית, אין דיפולט, אבל התסריטים רצים בראש, כולל האפשרות מרחיקת הלכת של אי תשלום, אי פינוי, ונדליזם...ושאר ירקות, נערכת נפשית ומתארגנת בפועל. העלתי פעם מאמר על חשיבות הנטוורקינג, צוות מומחים צווארון לבן, וצוות מומחים לרחוב...ועם זאת מכאן חלק מהכיווץ בכתפיים שקמתי איתו הבוקר.

בהנחה שמדובר בדרך כלל באנשים טובים שנקלעו למצב בעייתי שלא באשמתם, עורכי דין לא יעזרו, הרי ברגע שהמסעדות יפתחו גם האנשים יחזרו לעבוד

לדעתי, אם זה יגיע לזה, כדאי לתת להם דחיית תשלום עד שיחזרו לעבודה , ואז הם יחזירו לך

כמובן שזו רק עצה מרחוק בלי להכיר את המצב אצלך ספציפית, יתכן שיש משכנתאות שצריך לשרת , אבל שמעתי שבנקים שיש מאפשרים דחיית תשלום משכנתא, כדאי לברר הנקודה הזאת במקביל לדחיית שכ"ד , אם יקרה

בכל אופן, בהצלחה, כולנו באותה הסירה

היי, ברוכה השווה :lol::lol:
ותודה על העדכון.

תובנות שליקטתי:
1.

לזכור שכלכלית זה חשוב. מאוד. בסוף.
קודם להניח יד על הלב ולנשום. לזכור את היקרים לנו ואת אהבתנו אליהם, ולהודות על מה שיש.

2.

וואואוו.
חשוב חשוב חשוב.
ולא להתבלבל באמצע הדרך...

תמשיכי לשתף... מעניין כאן :)
איזה כיף לשמוע את קולך שוב, אהבתי את הסיכום ואת הפרשנות...תודה:-)

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מקורותי בדרום ת"א (התקווה) אומרים לי שבינתיים המצב בסדר באספקט הזה :)

בהנחה שמדובר בדרך כלל באנשים טובים שנקלעו למצב בעייתי שלא באשמתם, עורכי דין לא יעזרו, הרי ברגע שהמסעדות יפתחו גם האנשים יחזרו לעבוד

לדעתי, אם זה יגיע לזה, כדאי לתת להם דחיית תשלום עד שיחזרו לעבודה , ואז הם יחזירו לך

כמובן שזו רק עצה מרחוק בלי להכיר את המצב אצלך ספציפית, יתכן שיש משכנתאות שצריך לשרת , אבל שמעתי שבנקים שיש מאפשרים דחיית תשלום משכנתא, כדאי לברר הנקודה הזאת במקביל לדחיית שכ"ד , אם יקרה

בכל אופן, בהצלחה, כולנו באותה הסירה
סוגייה מאוד מורכבת, במידה והיתה בי את הידיעה כי אתגמש באופן שציינת, אך בתום התקופה דברים יחזרו למסלולם לא הייתי חושבת פעמיים..אך אני מודעת גם לצד השני של המטבע, יצר האדם רע מנעוריו על אחת כמה וכמה במצביי דחק, מה גם שפרק הזמן של המשבר/ הסגר אינו ידוע...ההחלטות יעשו תוך כדי תנועה...

Back
למעלה