הנועזת
משתמש בכיר
- דירוג
- 3,525
לנשים חד הוריות / גרושות וכו' מצמידים רק מלווה שהיא אישה (זו המדיניות בפעמונים), כך שדי בקלות אישה יכולה ללוות נשים אחרות כפי ש @c881 הציע. חייבת לציין שאני אישית לא רואה הבדל מהותי גורף בין ההבנה הכלכלית של נשים לגברים שאני פוגשת. כל מקרה לגופו.את יכולה להתנדב בפעמונים ולבקש לעבוד עם נשים ספציפית
צריך להגיש בקשה להתנדב דרך אתר העמותה ואפשר מדי פעם להתקשר למזכירות לשאול אם אמור להפתח קורס למלווים מהאיזור שלך בקרוב. אם לא, אז אולי איזור סמוך. גם לי לקח שנה מרגע הגשת הבקשה ועד שהתחלתי את הקורס. פעם אחרי פעם אמרו לי שלא צפוי להפתח קורס לאזור שלי, לבסוף פשוט הכרחתי את המזכירה לתת לי טלפון של ראש מחוז באזור שבו כן היה אמור להפתח קורס והתעקשתי שיראיין אותי אפילו שהקורס כבר היה סגור כמעט... כמובן שהתקבלתיכפי שכתבתי למעלה פניתי אליהם בעבר ולא קיבלתי התייחסות, אשמח לקבל קישור/ חיבור, לגורם המתאים.
כמו כל ארגון יש דברים לשימור ודברים לשיפור. המסקנה שלך קצת נחרצת לטעמי. באזור המרכז יש היצע מאוד גדול של מתנדבים (בניגוד לפריפריה אגב). ישנה דרישה לכמות מסוימת של מתנדבים שצריך בכל אזור בזמן נתון. אם המכסה הזו מלאה אין טעם לפתוח קורס חדש. עדיף פחות מלווים באזור, שהם יותר מנוסים ושמטפלים במשפחה אחת לפחות בכל רגע נתון מאשר יותר מתנדבים עם פחות פעילות לכל אחד. כך לדעתי המקצועיות עלולה להפגע, מה גם שכל קורס דורש הרבה משאבים מהארגון. לכן פותחים קורס רק כשיש צורך, כלכלית זה יותר הגיוני/יעיל.אישית אותי זה מרגיז שמלכ"ר המתבסס על מתנדבים אינו נוהג ביעילות
@סנופי מהם בעצם מטרותיו? עוד שפע כלכלי? הנאה? אתגר? והאם המרדף הזה נגמר אי פעם כשמגיעים למטרה או שהוא העניין עצמו?במקום להמלט מהפקמן, על השחקן לרדוף אחריי הפקמן להשגת מטרותיו.
עבודה מעניינת בהילוך נמוך\בינוני (כאשר הבוס שלך יודע שאין לו אמצעי לחץ עליך) יכולה לספק אתגר אינטלקטואלי + שכר לא רע בכלל. אם יש כבר מספיק כסף אז למה דווקה שמישהו ירצה יותר כסף ויסכן את ההון שלו? הפלא השמיני יעבוד לבד (הרי הזמן הנדרש להכפיל בריבית דריבית 5K ל10K ו5M ל10M זה אותו זמן). יש פה בפורום מספיק הייטקיסטים שיש להם מניות ו\או אופציות שנותנות הרבה מעבר למשכורות. כלומר יש גם ככה דרך קיצור להגעה למסה קריטית של הכסף.
שאלות מעולות!@סנופי מהם בעצם מטרותיו? עוד שפע כלכלי? הנאה? אתגר? והאם המרדף הזה נגמר אי פעם כשמגיעים למטרה או שהוא העניין עצמו?
כי כל אחד מאיתנו הסתכל מנקודה אחרת. מדבור בהייטקיסט שבבחירה נכונה של מקומות תעסוקה יכול להיות במצב שמשכורת הייטק זה בקטנה בשבילו בגלל המניות או אופציות שיקבל וימכור.ובנימה קצת אישית, הנה קח אותי ואותך במפגש, הגיע בחור צעיר וחמוד שסיפר לשנינו על תוכניתו להקים עסק קטן מכסף שחסך, תוכנית הנשמעת ראציונלית, ולא בסכום הגבוה מחסכונותיו. התגובה האינסטינקטיבית שלך היתה להגיד לו חסכת כסף אל תסתכן, תחסוך כשכיר ותצא לפנסיה מוקדמת. אני אמרתי תסתער על זה זה הזמן!!!
ואז מה בחור צעיר אמר לך - אולי הוא יקח הלוואה וישקיע אותה בשוק ההון. ולזה התנגדת כי אין לו תכנית עסקית. אז אולי יש פה עניין של ביצה ותרנגולת? בגרות מסויימת שמגיע עם הנסיון והגיל?בחן רב, השתכנעת בסוף
אם יש תחושת החמצה אז אין פה שאלה. צריך לעשות מה שטוב לך. למשל אני כפי הנראה אתעסק בשיפוץ אופנועים ענתיקות. אך יש סיכוי מאוד קטן שאעשה מזה עסק כי אין לי כח להצתעסק עם לקוחות. שורה תחתונה - בתור פנסיונר צעיר (כאשר אהיה) אוכל ללחוץ על pause מתי שבא לי. בתור בעל עסק - לא, כי אני מחוייב לשותף\לקוח (אילו אם אני בוחר אותם).סיים את החיים עם תחושת החמצה. השאלה היא מה נבחר??
תלוי תחושה ובן אדם - שוב אנחנו מגיעים לאותה נקודה. מודעותשים לב, אני מדברת פה על הבחירה שלאחר הפרישה, כלומר כרית הביטחון של ההכנסה הקבועה, כבר קיימת. נכון לשבת בכסא נדנדה ולהתנדנד עם ספר טוב, זה נחמד, השאלה היא, אם לא יצאת מהכלא כלכלית אך למעשה נשארת מטאפורית עם אישה שהיא פשרה, פנסיונר בן 45-50, שמשחק קלפים עם החברה, כל יום רביעי.
עוד הפעם - אין לי וויכוח איתך, אם מישהו מכבה את עצמו ונאכל מבפנים זה רע. אבל יש צורות שונות להתפתחות. דיברתי איתך, את מחפשת אקשן בהשקעות (עם תכנית כלכלית, לא התאבדות פיננסית). ומה אמרתי לך? - שמבחינתי ההשקעות עצמן אמור להיות שעמום טוטאלי. לא מחפש בזה אקשן, מחפש בניית הכנסה עתידית. אז מגיעים לאותה מסכנה - כל אחד מה שטוב לו. יכול להיות שאני לא רואה את כל צבעי הקשת שאת רואה ויכול להיות גם הפוך. העיקר להיות שלם עם עצמך ולהינות מהחייםהעצמאי שמסכן את כספו, ברובד מסויים "מסכן את חייו", הוא מאתגר את עצמו מבחינה התפתחותית. הוא נדרש להמציא את עצמו כל יום מחדש, הוא נאבק על מקומו, ומשם הוא צומח.
המלטות מהאג'נדה העכברית במוח המאפשרת ציפה של השאלות החשובות באמת, מה החלום/הייעוד שלנו פה על הפלנטה, מי הם השותפים שלנו לדרך, מה חשוב ממה, וכן הלאה. כאשר השאלות הללו מונחות על מצע של אין אילוץ כלכלי, זהו עולם בו הכל אפשרי- השאלה כמה גבוה נקפוץ? כמה נהיה אמיצים להסתכן בכישלון, ולהצליח?
חשבתי על זה גם. אם את רצינית בעניין, צרי קשר.מתחיל לנקר במוחי הרעיון להקים פעמונים קטן לנשים במצוקה כלכלית, בהתנדבות...
זה עדיין אמצעי, הוא מאלץ אותנו להפעיל את כל החושים שלנו ולהתפתח מאוד מהר.
⌄
⌄
⌄
מתחברת. לאו דווקא בתחום הכלכלי. ולא תמיד. אבל יפה.הלך זה מתקיים מעבר מעולם של חיקוי וציות ליצירת עולם עצמאי-ייחודי, בו הדרך לא סלולה בהגדרה, זהו עולם המלא בסיכונים וסיכויים. השאלה אם מתמסרים לתהליך הזה או שמים את הרגל על ברקס...