• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הנועזת

• פותח הנושא פותח הנושא הנועזת
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
זה לא המה כמו מירקם היחסים,
ריבים, אין זרימה של הבנה, אין חשיבה, הרבה פגיעות, ועצוב יותר מהכל שהילדים נפגעים מזה.
טוב, את כבר מתארת זוגיות לא טובה.
מריבות הן חלק חשוב במירקם היחסים אבל כמובן יש דרכים טובות ודרכים הרסניות לריב.
כשפוגעים ומעליבים אחד את השני זה באמת בעיה אבל חשבתי שהדיון הוא לגבי הצד "האפל" של העצמאות- חוסר יכולת לסנכרן בין גישות שונות של בני הזוג.
לבד זה אומר שאין הפריה,
גם ביחד אין הפריה בכל התחומים. למשל, השיחות שיש לי בפורום (או שאני קוראת בשקט) הן מאד מפרות לעיתים קרובות ואין סיכוי שהייתי יכולה לדון על זה עם בעלי. לפעמים אני מספרת לו (על הדיון איתך סיפרתי לו וזה באמת התפתח לשיחה מאד מפרה בינינו) אבל בדרך כלל זה שייך לעולם שלי שלא מעניין אותו במיוחד.
כהורה שמגדל את ילדו לבד, שזו משימה מאוד תובענית שמאופיינת לא מעט באפיסת כוחות וירידה של ממש בכוח המחשבתי(חוסר ריכוז, זכרון לקוי,עייפות), במיוחד בגילאים צעירים.
אני מסכימה עם זה, גם כשיש שני הורים שמגדלים ביחד - השלב של ילדים קטנים הוא כ"כ מתיש שבאמת לא נשאר כח לחשוב על מעבר לעוד יום. אני יודעת על עצמי שיכולתי לחזור לזה רק כשהם התחילו להיות עצמאים יותר בגילאי 10 והלאה.

מה יותר גרוע מזה? לדבר על הריאליטי מאתמול? על השכנה ממול? על איזה שטיח/בגד/דייסון מהמם ראיתי?

אוי, @בת העמק
כמה שאת מתוקה
קראתי את דבריך שוב ושוב ושוב.פ0

לא, היראליטי מאתמול זה לא *הכי* גרוע.
יש גרוע יותר מזה...

על אלימות, שמעת?
אני חלילה לא מדברת על אלימות *חמורה* כמו אלימות פיזית, מה פתאום? חס וחלילה...
"סתם" אלימות מילולית, נניח. הקטנה. זלזול.
או "פשוט" חוסר הקשבה.

אה, ויש גם את המכורים למיניהם: לעבודה, לגימינג, לספורט, לאוכל, לקניות <לא מדברת כעת על אלכוהול / סמים>
שפשוט לא מדברים, כי כל אחד עסוק בעניניו...

מי אמר שדגים לא רואים את המים

ומעלה סימניי שאלה במקומות שעבורי ברורים מאליהם.

בדיוק לזה התכוונתי

ובכל זאת בפוסט, יתכן ולא הבהרתי מספיק כי קריאת התיגר מתייחסת למקומות המופרזים של העצמאות, ולא לעצם רעיון העצמאות שלעצמו

אני חושבת שהבהרת היטב
ועדיין ראיתי מקום לנקודת המבט הזו

כמו שלפעמים מרוב תלונות על הדמקורטיה אנחנו שוכחים מה זו דיקטטורה...

כיף לקרוא אותך.
מעוררת מחשבות כתמיד :>

על אלימות, שמעת?
אבל לא על זה השיחה אני חושבת.
במרבית הזוגות אין אלימות ועדיין יכול להיות ששני בני הזוג חיים כל אחד בעולמו ונקודות ההשקה היחידות הן הפרוצדורות ושיחות חלולות.

תודה משמח אותי לשמוע את זה ממך...
בדיוק לזה התכוונתי

אני חושבת שהבהרת היטב
ועדיין ראיתי מקום לנקודת המבט הזו

כמו שלפעמים מרוב תלונות על הדמקורטיה אנחנו שוכחים מה זו דיקטטורה...

כיף לקרוא אותך.
מעוררת מחשבות כתמיד :>

קורונה 2
ימים קשים באמת מסך עשן סמיך עוטף את העתיד,
הקלילות של קורונה 1 בה היינו בטוחים שכל זה משב רוח זמני שבסופו אולי אפילו נצא מחוזקים, התנדפה ממזמן
קול אנחה של אנשים הכורעים תחת הנטל, נשמעת מכל סמטה והקול הזה רק הולך ומתחזק,
חיה מן קו תפר, בין כובע משקיעת נדל"ן צמאת דם ברחובות,
לבין כובע המנטורית לאנשים אותם אני מלווה בפעמונים ובקרן שמש, שחייהם הופכים תלויים בחסדיי המדינה ובחסדיי שמיים.
יום אחד מגייסת כסף לעסקת בוננזה ויום שני כולו מוקדש לעזרה וסיוע ששובר לי את הלב לרסיסים.
יותר עצובה משמחה.

פעמונים, אמא חד הורית הגיעה לימי הקורונה עם חוב של רבע מליון ש"ח, הרוויחה לא רע בימים הטובים 20 אש"ח לחודש בתחום הגרפיקה.
עכשיו בקושי מגיעה ל -7 אש"ח. אז היא מהעצמאיים שקיבלו את הסיוע במלואו. אבל תשלומי ההלוואות, חוזרים ומתאספים לידי מינוס ענק חדש-. האמא שלה לא מוכנה שתחזור הביתה והילד...הילד מקבל אמא מפורקת. כל המילים על אחריות אישית, מאבדים מתוכנן, אט אט היא תחילה להיות מקרה סעד.

זו מלחמה של השרדות שוב גם אצלי, מה יהיה עם הדיירים לא יעבדו ולא יוכלו לשלם?
קונה בית לראשונה שבו אוכל לגור, חושבת קדימה אל תוך מסך העשן...
במציאות המשתנה בית מושכר, לא הכרח מניב. בית בבעלות לפחות אתה לא תלוי בתשלומים של משהו אחר.

ממשיכה לרוץ, אני כבר בשישה קילומטר לשעה.
רצה יותר מהר ונהינת יותר.

תודה על העדכון.
כתמיד, הכתיבה רהוטה, מרגשת, ספרותית. כזו שמכניסה אותך מיד לאווירה, לסיפור.

את כותבת:
קורונה 2
ימים קשים באמת מסך עשן סמיך עוטף את העתיד,

זו מלחמה של השרדות שוב גם אצלי, מה יהיה עם הדיירים לא יעבדו ולא יוכלו לשלם?
קונה בית לראשונה שבו אוכל לגור, חושבת קדימה אל תוך מסך העשן...
במציאות המשתנה בית מושכר, לא הכרח מניב. בית בבעלות לפחות אתה לא תלוי בתשלומים של משהו אחר.

האם את מרגישה שמשהו בפרדיגמה הראשונית לעצמאות כלכלית היה קיצוני מדי?
או שהצורך בבית משלך, במקום האישי שלך, הוא יותר צורך אישי, עוטף, ופחות צורך כלכלי/שכלתני טהור?

שואלת על רקע האמירה בתחילת היומן:
מודל של עצמאות כלכלית. מאז ועד היום, הכנסותיי נובעות בעיקר מתיק השקעות, שאינו מתבסס על יגיעה אישית, כשכירה או כבעלת עסק. ברמה הפרקטית, אייני תלויה בבוס, בתנאיי שוק במצבי הבריאותי ואפילו במקום מגורים, הכנסתי יציבה ביותר ומתבססת על נכסים מניבים שרכשתי. מבנה ההכנסות הייחודי שלי, מעניק לי את החופש לחיות ללא תלות באדם כלשהו וברמת ביטחון גבוהה .

השאלה היא לא לגבי הוויתור על הבעלות בשביל הון ראשוני (שאני מבינה היה הכרחי מבחינתך בשביל לצאת ממירוץ העכברים) אלא על הוויתור על הבעלות למרות שיש כבר הון (נקרא לו שניוני).

@קפיצת הדרך
כתמיד, הכתיבה רהוטה, מרגשת, ספרותית. כזו שמכניסה אותך מיד לאווירה, לסיפור.

תודה, כיף לשמוע! ותודה על סיעור המוחות, שאלות לעניין.

את כותבת:
האם את מרגישה שמשהו בפרדיגמה הראשונית לעצמאות כלכלית היה קיצוני מדי?

לא, הכנסות פסיביות יוצרות מערכת קפיצים שבאה לשמור על היחיד מאיבוד הכנסה, במצביי קיצון אישיים או חיצוניים. תופעת האבטלה הנרחבת כרגע מדגימה באופן כואב, את הכוונה.
אבל משהו בחדשנות של המצב קיצון הנוכחי, הביא לאבולוציה מבחינתי של פרדיגמת העצמאות הכלכלית.
קיים צורך שחלק מההשקעות, יכללו מגורים עצמיים והקטנת התלות בהכנסות חיצוניות, כמו היכולת של הדיירים לשלם, של חברות לשלם דיבידנד, אג"חים וכו'...יש בהיקף של המשבר הנוכחי חשיפה גבוהה לכשל תשלומים, גם בתיק מגוון.
אגב באחד הפוסטים התייחסתי לכך שעסקה טובה היא עסקה טובה, אם רכישת נכס מביאה לתשואה הגבוהה ממשכנתה פוטנציאלית(4-5אחוז ומעלה), מתקיימת אדישות לסוגיית המגורים העצמיים. מהבחינה הזו העסקה הנוכחית לא חורגת מהפרדיגמה. החידוש הוא שכדאי לדאוג במכוון שחלק מההשקעות יהיו לצורך עצמי.

או שהצורך בבית משלך, במקום האישי שלך, הוא יותר צורך אישי, עוטף, ופחות צורך כלכלי/שכלתני טהור?

זה מעניין, הצורך האישי ממזג במשבר הקורונה את הצורך האישי בביטחון עם הצורך הכלכלי. חוסר הוודאות הוא כל כך רחב, שרצוי כלכלית ליצור מצב שבו לפחות חלק מהתיק יש בו אי תלות, בגורמים חיצוניים שישלמו לך.

נערך לאחרונה ב:
גיליתי את השרשור הזה די במקרה. ואני מפיק ממנו הנאה וידע רב
נהנה ללמוד ממסלול החיים שאת פורסת ומהגישה המעניינת להשקעות שאת פורסת כאן.
אשמח לקבל את המייל שלך אם מתאים לך לתקשר באופן פרטי.
תודה

לא, הכנסות פסיביות יוצרות מערכת קפיצים שבאה לשמור על היחיד מאיבוד הכנסה, במצביי קיצון אישיים או חיצוניים.

קיים צורך שחלק מההשקעות, יכללו מגורים עצמיים והקטנת התלות בהכנסות חיצוניות, כמו היכולת של הדיירים לשלם, של חברות לשלם דיבידנד, אג"חים וכו'...יש בהיקף של המשבר הנוכחי חשיפה גבוהה לכשל תשלומים, גם בתיק מגוון.

הצורך האישי ממזג במשבר הקורונה את הצורך האישי בביטחון עם הצורך הכלכלי. חוסר הוודאות הוא כל כך רחב, שרצוי כלכלית ליצור מצב שבו לפחות חלק מהתיק יש בו אי תלות, בגורמים חיצוניים שישלמו לך.

מאוד מתחברת (באופן אישי) לתשובה.

את כותבת שהשינוי הגיע מתוך אבולוציה. בחירת מילים שמשדרת צמיחה, יכולת, עוצמה. והיא מתחברת לי לפעולות שמגיעות מתוך גדילה וגמישות מחשבתית.
לעומת זאת בהודעה הקודמת כתבת על מלחמת הישרדות. בחירת מילים שמשדרת חשש גדול, אולי אפילו פאניקה? ומתחברת (לי לפחות) לפעולות שמגיעות מתגובת - fight or flight.

האם ההבדלים האלו הם רק במושגים שלי ובתפיסה שלי, ולא משהו שכיוונת אליו? או שיש משהו בדיסוננס הזה שאת מרגישה גם אצלך?

מאוד מתחברת (באופן אישי) לתשובה.

את כותבת שהשינוי הגיע מתוך אבולוציה. בחירת מילים שמשדרת צמיחה, יכולת, עוצמה. והיא מתחברת לי לפעולות שמגיעות מתוך גדילה וגמישות מחשבתית.
לעומת זאת בהודעה הקודמת כתבת על מלחמת הישרדות. בחירת מילים שמשדרת חשש גדול, אולי אפילו פאניקה? ומתחברת (לי לפחות) לפעולות שמגיעות מתגובת - fight or flight.

האם ההבדלים האלו הם רק במושגים שלי ובתפיסה שלי, ולא משהו שכיוונת אליו? או שיש משהו בדיסוננס הזה שאת מרגישה גם אצלך?

מקסים..הבחנה יפה ועם זאת אין פה דיסונאנס,
המקומות הנמוכים, ההשרדותיים יכולים לכווץ, ויכולים לייצר אבולוציה. אני דיי עקשנית להמשיך ולהתפתח על אף הפחד והקשיים על ציר הזמן. בתחילת השרשור שיתפתי את הסיפור האישי שלי, ואיך הקושי בנה אותי. אני פה במכוון מביאה גם את החששות שלי כדי להעביר מסר שהוא לא פלקטי. יש לי צד מצליחני, צד כואב, צד מתחבט...ובסוף בסוף הבחירה שלי היא לצמוח ולהעיז.

גיליתי את השרשור הזה די במקרה. ואני מפיק ממנו הנאה וידע רב
נהנה ללמוד ממסלול החיים שאת פורסת ומהגישה המעניינת להשקעות שאת פורסת כאן.
אשמח לקבל את המייל שלך אם מתאים לך לתקשר באופן פרטי.
תודה
תודה..מוזמן לפנות אליי בפרטי.

מקסים..הבחנה יפה ועם זאת אין פה דיסונאנס,
המקומות הנמוכים, ההשרדותיים יכולים לכווץ, ויכולים לייצר אבולוציה. אני דיי עקשנית להמשיך ולהתפתח על אף הפחד והקשיים על ציר הזמן. בתחילת השרשור שיתפתי את הסיפור האישי שלי, ואיך הקושי בנה אותי. אני פה במכוון מביאה גם את החששות שלי כדי להעביר מסר שהוא לא פלקטי. יש לי צד מצליחני, צד כואב, צד מתחבט...ובסוף בסוף הבחירה שלי היא לצמוח ולהעיז.

נפלא!
כיף לקרוא אותך ואת האופטימיות הנועזת שלך!
ושוב, מתחברת (באופן אישי) לתשובה.
המקום הזה שבוחר לצמוח, להעיז, לשפר, דווקא בזמנים הכי חשוכים ומפחידים - מרגישה שאצלי זו ממש טקטיקה. דרך לגייס כוחות. להתמודד.

נפלא!
כיף לקרוא אותך ואת האופטימיות הנועזת שלך!
ושוב, מתחברת (באופן אישי) לתשובה.
המקום הזה שבוחר לצמוח, להעיז, לשפר, דווקא בזמנים הכי חשוכים ומפחידים - מרגישה שאצלי זו ממש טקטיקה. דרך לגייס כוחות. להתמודד.
תודה רבה רבה, הגישה הזו היא לחלוטין משאב שנותן כח ובונה שרירים.
העניין הוא שמבחניי האומץ צצים כל יום מחדש, ולרוב בגרף עולה של קושי.
אשמח אם תשתפי מנסיונך...

תוכנית ההתעשרות של מדינת ישראל
ביום שני בערב, נפגשתי עם חברתי הטובה שגרה בהרי ירושלים לריצת ערב, בשביל יפיפה בבית זית.
כשחזרנו בעודנו שותות מיץ תפוחים שנסחט זה עתה עם ג'ינג'ר וסלרי, הגיעה הבת המקסימה שלה בת ה- 23 וצללנו לשיחה.
הבת סיפרה לי בדרך אגב שהצליחה לחסוך 150,000ש"ח,
בשיא הטבעיות עניתי לה תוך כדי שאני מתפעלת מהסכום, את יודעת שאת כבר יכולה לקנות דירה..?
היא הסתכלה עלי מופתעת,
ובבת אחת ירד לי אסימון בגודל אונקיית זהב..
רבים האנשים שלא מודעים כמה דירת מגורים יחידה להשקעה, בהישג יד.
סכום של סך הכל 150 אש"ח, קונה דירה של עד 600 אש"ח. % 25 הון עצמי זה מה שנדרש בישראל לצורך קבלת משכנתה ורכישת דירה, ובנוסף יש על דירה כזו פטור ממס רכישה, את המשכנתה השוכר ישלם וסביר שבמצב הריביות הנוכחי, שכ"ד גם ייצר תזרים חיובי שסביר שיהיה פטור גם הוא ממס.
העניים של המתוקה הזו זהרו...ואז הגיע הדובדבן
המהלך הפשוט הזה הוא כרטיס כניסה שלך לתוכנית התעשרות שמדינת ישראל מספקת בנדיבותה...
אחריי שנה וחצי מיום הקניה, תוכלי למכור את הדירה שקנית בלי מס ואם קנית נכון מתחת למחיר השוק ובאיזור מתפתח ,תוכלי להנות מעליית ערך ולקפוץ לפרח הנדל"ני הבא תוך כדי טיפוס בסכומים וחוזר חלילה.. בגיל 30 פוטנציאלית, תהיי כבר אחרי 3-4 סיבובים...בלי להעיר את רשויות המס

לא מבינה איך זה שרק מעטים עושים בפריבילגיה הזו שימוש???

נערך לאחרונה ב:
תוכנית ההתעשרות של מדינת ישראל
ביום שני בערב, נפגשתי עם חברתי הטובה שגרה בהרי ירושלים לריצת ערב, בשביל יפיפה בבית זית.
כשחזרנו בעודנו שותות מיץ תפוחים שנסחט זה עתה עם ג'ינג'ר וסלרי, הגיעה הבת המקסימה שלה בת ה- 23 וצללנו לשיחה.
הבת סיפרה לי בדרך אגב שהצליחה לחסוך 150,000ש"ח,
בשיא הטבעיות עניתי לה תוך כדי שאני מתפעלת מהסכום, את יודעת שאת כבר יכולה לקנות דירה..?
היא הסתכלה עלי מופתעת,
ובבת אחת ירד לי אסימון בגודל אונקיית זהב..
רבים האנשים שלא מודעים כמה דירת מגורים יחידה להשקעה, בהישג יד.
סכום של סך הכל 150 אש"ח, קונה דירה של עד 600 אש"ח. % 25 הון עצמי זה מה שנדרש בישראל לצורך קבלת משכנתה ורכישת דירה, ובנוסף יש על דירה כזו פטור ממס רכישה, את המשכנתה השוכר ישלם וסביר שבמצב הריביות הנוכחי, שכ"ד גם ייצר תזרים חיובי שסביר שיהיה פטור גם הוא ממס.
העניים של המתוקה הזו זהרו...ואז הגיע הדובדבן
המהלך הפשוט הזה הוא כרטיס כניסה שלך לתוכנית התעשרות שמדינת ישראל מספקת בנדיבותה...
אחריי שנה וחצי מיום הקניה, תוכלי למכור את הדירה שקנית בלי מס ואם קנית נכון מתחת למחיר השוק ובאיזור מתפתח ,תוכלי להנות מעליית ערך ולקפוץ לפרח הנדל"ני הבא תוך כדי טיפוס בסכומים וחוזר חלילה..

יותר פשוט לפתוח תיק השקעות באסטרטגיית שגר ושכח מאשר להתעסק עם שוכרים, ללמוד על נדל"ן (אפילו שגם בשביל לבנות אסטרטגיית השקעות נכונה צריך ללמוד לא קצת), אפילו שאני מסכים שזאת אופציה שכבר נשכחה בזמנים אלו.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.

יש לה עבודה קבועה עם משכורת נאה?

זה לא כ"כ פשוט לאדם יחיד לקבל משכנתא כאשר אין לו נכסים או עבודה קבועה.

Back
למעלה