• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הנועזת

• פותח הנושא פותח הנושא הנועזת
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
הכרות טובה עם הלו"ז של יציאת בז"ן יכולה פוטנציאלית להיות בסיס לעסקה מצוינת
לאף אחד אין מושג מתי זה יקרה, בטח שלא לממשלה. יתרה מזאת, הערך של "עצות" מהסוג הזה לא יותר טוב מכל המלצה על מניה פרטנית.

• אהבתי
Reactions: HHH
לאף אחד אין מושג מתי זה יקרה, בטח שלא לממשלה. יתרה מזאת, הערך של "עצות" מהסוג הזה לא יותר טוב מכל המלצה על מניה פרטנית.
ממש לא מדובר על עצה לקנות ברחוב דגניה תודה על ההערה שלך, אין לי שום עניין באזור הזה וגם לא התמחות.
הכוונה היתה להביא צורת חשיבה ההופכת את החסרון ליתרון.
אני לדוגמה, עוסקת בנכסים הרשומים כמושע. זוהי שיטת רישום בעייתית שאני הפכתי אותה ליתרון מבחינתי, כי למדתי אותה.

הערך של "עצות" מהסוג הזה לא יותר טוב מכל המלצה על מניה פרטנית.
קניית דירות להשקעה אכן דומה במהותה לקניית מניות פרטנית ולא לקניית סל מניות.
גם במניה פרטנית וגם בדירה - העצות האלו נכונות. ללמוד להכיר את השוק שבתוכו נמצאת הדירה/החברה, לחפש מידע פחות גלוי, ללמוד ולהתמקצע על התחום/שכונה...ככה מזהים אם הדירה/מניה בתימחור חסר וצדים אותה :)

העצות האלו נכונות
הן גנריות לחלוטין. תלמד, תחקור, תדע ותצליח אלו סיסמאות לנדל"ן בדיוק כמו שהן מתאימות לקורס מסחר יומי או לגורו השקעות רנדומלי. כל עוד לא מציגים את התמונה המלאה, כמו לדוגמה את השיטות באמצעותן ניתן לאתר הזדמנויות כאלה או מה קורה כשעניינים נדפקים, אין בעצות הללו כל ערך מלבד Flex.

קניית דירות להשקעה אכן דומה במהותה לקניית מניות פרטנית ולא לקניית סל מניות.
גם במניה פרטנית וגם בדירה - העצות האלו נכונות. ללמוד להכיר את השוק שבתוכו נמצאת הדירה/החברה, לחפש מידע פחות גלוי, ללמוד ולהתמקצע על התחום/שכונה...ככה מזהים אם הדירה/מניה בתימחור חסר וצדים אותה
אז זהו שלא...
מסחר זה מסחר אם בנדל"ן, או שוק ההון.
אבל, היופי בנדל"ן שלהבדיל משוק ההון, יש לקונה הבודד יכולת להשפיע על מחיר הקניה, כאשר בהכללה בשוק ההון השוק הוא משוכלל, ומהווה נתון שאין לשנותו.
אה כן ועוד משהו חשוב, אם כבר נכנסנו להשוואות (סתם תופסת טרמפ:))
...למה אני "עושה עניין" מהפטור הזה של פעם בשנה וחצי? בדיוק בגלל הסיבה ש"עושים עניין" מקה"ש, רק להבדיל קה"ש מוגבלת לתקרה שנתית נמוכה, וניתנת לפתיחה פעם בשש שנים.

נערך לאחרונה ב:
בדיוק כמו שהן מתאימות לקורס מסחר יומי או לגורו השקעות רנדומלי.
לא בדיוק מבחינתי. כבר הבעתי את דעתי בשרשורים אחרים - קניית מניה פרטנית של חברה מסויימת היא הימור לרוב מוחלט של האנשים, למעט אלה שמעורים במה שקורה בחברה הזאת ובשוק הספציפי של אותה חברה. לכן וורן באפט (או קרן מוסדית כלשהי) יכול להרשות לעצמו לקנות מניות של חברה כלשהי - הצוות שלו בודק לתוך הקרביים של אותה חברה - והמשקיע הקטן והפשוט לא יכול להרשות לעצמו אלא אם הוא עצמו במקרה המנכ"ל/בעלים/רו"ח של אותה חברה.
היופי בנדל"ן שלהבדיל משוק ההון, יש לקונה הבודד יכולת להשפיע על מחיר הקניה, כאשר בהכללה בשוק ההון השוק הוא משוכלל, ומהווה נתון שאין לשנותו.
זה נשמע לי שגוי. כל אדם שמשתתף בקניה או מכירה של ני"ע יוצר השפעה על מחירה. תיכנסי פעם לדף כזה של מניה בשעות מסחר ותראי איך כל הזמן יש הצעות של קונים ומוכרים לגבי המחיר שהם מוכנים למכור או לקנות. העיסקה האחרונה קובעת את המחיר עד למכירה הבאה (שיכולה להיות בהפרש של שניות, דקות או ימים). גם בנדל"ן, כשאת רוצה להבין מה מחירי הדירות בשכונה, את בודקת עיסקאות מהזמן הקרוב יותר ולא מה היה לפני חמש שנים.

זה נשמע לי שגוי. כל אדם שמשתתף בקניה או מכירה של ני"ע יוצר השפעה על מחירה. תיכנסי פעם לדף כזה של מניה בשעות מסחר ותראי איך כל הזמן יש הצעות של קונים ומוכרים לגבי המחיר שהם מוכנים למכור או לקנות. העיסקה האחרונה קובעת את המחיר עד למכירה הבאה (שיכולה להיות בהפרש של שניות, דקות או ימים). גם בנדל"ן, כשאת רוצה להבין מה מחירי הדירות בשכונה, את בודקת עיסקאות מהזמן הקרוב יותר ולא מה היה לפני חמש שנים.
ברור אבל ההשפעה בשוק ההון היא בפרומילים כמשקיעים קטנים, המשמעות היא אפסית, ברמת המשקיע הבודד.
יותר מזה מי שמנסה להשפיע על המסחר, פוגש את הרשות לני"ע. זה לא חוקי.
לעומת זאת, נניח שדירות 3 חדרים בקריית גת ברחוב הרצל עולות בממוצע 800,000 ש"ח. אני מצליחה לקנות ב- 600,000 ש"ח, מכיוון שנניח עשיתי עסקה מהירה, והאדם כשהאדם מולי היה צריך למכור מהר. המחיר שנקבע הוא בין קונה מרצון ומוכר מרצון.

השלב האחרון הוא ידע, איפה מסתתר הבונוס? תוכניות של העירייה לשינוי תב"ע, לדעת לקרוא תיקיי בניין, הכרות עם פרוייקטים של תמ"א ופינוי בינוי באיזור...וכו'
מן הסתם יש עוד, אבל זה הבסיס.

אפשר לשאול איך צברת את הידע הזה? איך מתחילים?
בעוד לשוק ההון יש את הסולידית, לא מצאתי משהו דומה לנדל"ן ('גורו נדל"ן' לא מדבר על הנושאים שהעלית)

מוזמן לקרוא למעלה בשרשור. זה מה שאני עושה.

כמשקיעים קטנים, המשמעות היא אפסית,
ממש ככה.
אני מצליחה לקנות ב- 600,000 ש"ח, מכיוון שנניח עשיתי עסקה מהירה, והאדם כשהאדם מולי היה צריך למכור מהר
את זה קשה למצוא. מצב שבו אדם יוותר על 200K ש"ח הוא נדיר ביותר (בממוצע השכר בקרית גת למשל, זה בסביבות 3 שנות שכר) ולהגיע לאדם שנמצא במצוקה כזאת דורש אכן כיתות רגליים והיכרות מעולה עם השכונה בזמן אמת.

ממש ככה.

את זה קשה למצוא. מצב שבו אדם יוותר על 200K ש"ח הוא נדיר ביותר (בממוצע השכר בקרית גת למשל, זה בסביבות 3 שנות שכר) ולהגיע לאדם שנמצא במצוקה כזאת דורש אכן כיתות רגליים והיכרות מעולה עם השכונה בזמן אמת.
זאת העבודה...וזה אפשרי,
בשנים של גאות זה יותר קשה, בשנים של שפל..זה רץ
כמו שכתבתי למעלה זו ריצת מרתון, לא ספרינט

קניית מניה פרטנית של חברה מסויימת היא הימור לרוב מוחלט של האנשים, למעט אלה שמעורים במה שקורה בחברה הזאת ובשוק הספציפי של אותה חברה. לכן וורן באפט (או קרן מוסדית כלשהי) יכול להרשות לעצמו לקנות מניות של חברה כלשהי - הצוות שלו בודק לתוך הקרביים של אותה חברה - והמשקיע הקטן והפשוט לא יכול להרשות לעצמו אלא אם הוא עצמו במקרה המנכ"ל/בעלים/רו"ח של אותה חברה
גם קניית דירה להשקעה היא הימור מוחלט. כמה שליטה יש לך על התוכניות של המועצה האיזורית, מפעלים שעשויים לצוץ לך מול הבית, נגישות נתיבי תחבורה ציבורית, מגדלים רבי קומות שיחסמו לך את הנוף בעוד שנתיים, מיקום מקומות מסחר וחניה? בדיוק אפס. שלא להכניס את שיקולי המיסוי שעשוים להשתנות בכל רגע נתון, המצב הביטחוני המעורער, דיירים שלא ירצו להתפנות, שכנים גרועים, אסונות טבע והרשימה עוד ארוכה.

סיפורי ההצלחה של העשור האחרון נכונים כמעט לכל פיסת נדל"ן בארץ וכל אחד שרכש דירה ומכר אותה אחרי כמה שנים ברווח של מאות אלפי שקלים מאמין שהוא הצליח לנתח את המציאות בצורה בלתי רגילה בעוד שהמציאות היא שלא משנה במה היה משקיע, כנראה היה מרוויח. אם במניות אתה מקבל Reality Check מהיר בעלות של אלפי או עשרות אלפי שקלים במקרה הגרוע, השקעה גרועה בנדל"ן עשויה לחרב את מצבו הכלכלי של אדם באופן שיקחו לו שנים רבות להשתקם ממנה.

גם קניית דירה להשקעה היא הימור מוחלט.
כל פעולה של אדם יכולה להיעשות באופן מושכל או לא, בהחלט אפשר לקנות דירה בצורה שהיא הימור לכל דבר (אבל לא חייבים).
כמה שליטה יש לך על התוכניות
מה קשור שליטה? אתה צריך מידע.
מגדלים רבי קומות שיחסמו לך את הנוף בעוד שנתיים
אין מצב שתוך שנתיים יוקמו מגדלים בלי שאתה יודע את זה היום. אם אתה לא מחפש מידע לפני, זאת כבר בעיה שלך.
בדיוק אפס.
המידע שקיים בועדות התכנון של העיריה הוא לא אפס.
אבל אני לא רוצה להמשיך את השיחה, צורת ההתבטאות המזלזלת שלך במה שאינך מכיר היא מביכה.

זה מה שאני עושה.
כאן קבור הכלב.
הדבר הזה דורש הרבה יותר מאמץ מאשר השקעה מדדים, נראה שנדל"ן משלמים עם ריבית על טעויות של טירונים.
השקעה פאסיבית דורשת ממני כמעט 0 מאמץ.

עדיין לא שוכנעתי למה עדיף לבחורה ההיא עם ה150K לקנות דירה עם משכנתא לעומת תיק פאסיבי אשר דורש הרבה פחות מאמץ.
כל "ההטבות" שציונו מעלה לא שוות את הסיכון בטעות של טירון (לדעתי לפחות).

נערך לאחרונה ב:
כל פעולה של אדם יכולה להיעשות באופן מושכל או לא, בהחלט אפשר לקנות דירה בצורה שהיא הימור לכל דבר (אבל לא חייבים).

מה קשור שליטה? אתה צריך מידע.

אין מצב שתוך שנתיים יוקמו מגדלים בלי שאתה יודע את זה היום. אם אתה לא מחפש מידע לפני, זאת כבר בעיה שלך.

המידע שקיים בועדות התכנון של העיריה הוא לא אפס.
אבל אני לא רוצה להמשיך את השיחה, צורת ההתבטאות המזלזלת שלך במה שאינך מכיר היא מביכה.
אכן מביך. אד הומינם והצמדות לשברירי טענות כדי לבנות לעצמך קייס, והאשמה חסרת בסיס על האופן שבו אני מתנסח. לא כל מי שמחזיק בדעה אחרת משלך מזלזל בך, אבל זו כבר לגמרי הבעיה שלך. בהצלחה עם זה.

כאן קבור הכלב.
הדבר הזה דורש הרבה יותר מאמץ מאשר השקעה מדדים, נראה שנדל"ן משלמים עם ריבית על טעויות של טירונים.
השקעה פאסיבית דורשת ממני כמעט 0 מאמץ.

עדיין לא שוכנעתי למה עדיף לבחורה ההיא עם ה150K לקנות דירה עם משכנתא לעומת תיק פאסיבי אשר דורש הרבה פחות מאמץ.
כל "ההטבות" שציונו מעלה לא שוות את הסיכון בטעות של טירון (לדעתי לפחות).
אני חושבת שהטיעונים ניתנו, אם לא השתכנעת זו זכותך המלאה. הכניסה להשוואות בין עצם ההשקעה בנדל"ן לשוק ההון בהקשר לדיון הזה מיותרת ובעיקרה עניין של נטיית לב. מה שנטען למעלה מתייחס להטבה המיסויית מרחיקת הלכת המתייחסת לדירת מגורים יחידה, שחבל לא לנצלה. בדיוק כמו שניתן לומר שקרן השתלמות היא פריבילגיה שחבל לא לנצל, על אף שהקפיה קטנים בהרבה.

בהמשך לסיעור מוחות מופלא המתקיים פה מאחוריי הקלעים (תודה לנוגעים בדבר:)),
עושה את צעדיי הראשונים להקמתו של בלוג.
אשמח לרעיונות לשם...
קווים לדמותו של הבלוג:
1. בגובה העיניים
2. נקודת מבט אישית (אנטי גיבורה)
3. כל אחד יכול
4. מכונה להתעשרות
5. פשוט לעשות
6. צעד, צעד

נערך לאחרונה ב:
מתחבר לשם הזה.
מעבר למשחק המילים היפה, של פשוט מהמילה פשטות, יש פה גם קריאה לעשיה.

על סגנון just do it אבל יותר מתוחכם לדעתי בעברית.
וואלה...?
סתם הכנסתי כמה מאפיינים, לא ראיתי בזה שם פוטנציאלי.
כיוון מעניין, תודה

• אהבתי
Reactions: Roi

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
Back
למעלה