• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הישגים אנטי-צרכניים/חסכוניים שאתם גאים בעצמכם שעשיתם

• פותח הנושא פותח הנושא Harpagon
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
הישג מסוג אחר:
אני גדלתי בבית שלדבר על כסף בו היה טאבו. שנים רבות לא שיתפתי איש במחשבות והתלבטויות על איזו גישה לנקוט בעיניינים כספיים. מנסיון - זו לא התנהלות טובה.
השתיקה גרמה גם לי לא לחשוב על החלטות עד הסוף או פשוט להמנע מהן.
בשנים האחרונות מצאתי דרכים לפתוח את הנושא בהדרגתיות ועם טאקט עם חברים וחברות קרובים.
כמה ידע היה אצור אצל חבריי הקרובים ביותר כל השנים האלה! רק הייתי צריכה לשאול וקיבלתי עצות מצויינות מאנשים שבאמת אוהבים אותי.
השינוי לא רק חסך לי הרבה כסף אלא גם העמיק את הקשרים, כי החלטות כספיות הרבה פעמים משקפות סדר עדיפויות אמיתי.
שמחה על הבלוג @הסולידית והפורום הזה שעזרו לי להתחיל לחשוב בקול רם.

ההישג הכי גדול שלי: בלי רכב כבר יותר מעשור.
תרמתי לתעשיית הזרקת הבוטוקס כתוצאה מכמות הקמטים במצח שיצרה העלאת הגבות בסביבתי.
למדתי שלמי שלא נסע מאז שהוא היה תלמיד באוטובוס או רכבת לחיות ככה זה נראה שיא המסכנות.
כשבתכלס עם תכנון נכון (כן כן של איפה תגור לעומת איפה מקום העבודה) זו התייעלות מטורפת.
לפעמים צריך לקחת מונית, אבל באמת ברמה החודשית או השנתית אין מה להשוות לעלות החודשית של אחזקת רכב.
מרגישה הרבה פעמים שיש לי נהג פרטי.
בונוס: נגמרה מזמן הרגשת חוסר האונים באינטראקציה עם המוסכניקים.
הכי כיף תחב"ץ. אני מגיע לעבודה בעיקר עם אופניים. בעיניי זה שדרוג עצום לאיכות חיים לרכב כמה קילומטרים בכל יום במקום לעמוד בפקק.
אפילו כתבתי שיר הלל לאופניים :)

בהמשך לדיון על ביטוח הבריאות -
כושר.
כשגיליתי את ההנחות המפליגות שאפשר לקבל מקופת חולים על שיעורים יקרים אך מצויינים, הצלחתי סוף סוף לייצר שגרת אימון שאני יכולה להתמיד בה בלי לקרוע את הכיס.
התוצאות ניכרות כבר בבדיקות הדם.
מברכת אותם שהם התחילו להשקיע בבריאות שלי בצורה הכי יעילה גם לי וגם להם - רפואה מונעת.

אני חברת הביטוח של משפחתי!
אין לי ביטוח סיעודי. אין לי ביטוח רפואי כלשהו. לקופת החולים אני לא משלם בכלל ("כן. זה אפשרי!").
כשאני נוסע לחו"ל אני לא קונה ביטוח.
אין לי ביטוח מקיף או צד ג' לרכב שלי.
אין לי ביטוח דירה או ביטוח רכוש כלשהו.
החסכון הפנסיוני שלי כמעט כולו בקופות גמל ואין לי ביטוח חיים.
גם לילדים שלי שכבר בגרו אני משמש כחברת ביטוח. זה אומר שהם לא משלמים את כל הביטוחים האלה. לאחרונה אני שוקל לרכוש צד ג' לאחד הילדים שאני לא סומך על הזהירות שלו.
לגבי ביטוחי רכב, קרו מקרים ביטוחיים לצערי ושילמתי כשזה נדרש. הכסף שאני חוסך כך הוא גבוה. זה כנראה גם בגלל שאני זהיר מהממוצע וכידוע לכם חברות ביטוח בממוצע מרוויחות. הוספת עוד נהגים זהירים (הילדים) מקטין את הסיכוי שמאורע קיצון יפגע בי.
בשוק ההון אני גם מוכר ביטוח. אני מוכר אופציות קול מעל המדד כדי להגדיל קצת את הרווח. אני לא חזיר. אני מוכר אופציות קול רחוקות מספיק וכמות הקולים היא בהיקף שקטן מגודל התיק שלי ולכן גם אם המדד עולה מעל הסטרייק של האופציה, אני עדיין מרויח פשוט קצת פחות.
אני מתאר לי שבדקת את כל התסריטים והפרטים. ושזה תלוי בהון שצברת.
אבל בכל זאת - ביטוח דירה בפני רעידות אדמה וכו' יכול להיות נזק של מליונים. וזה לא סותר את זה שתתגלה מחלה קשה שדורשת טיפול שעולה מאות אלפים ואפילו מליון.
האם לאדם עשיר לא עדיף כן לרכוש את ביטוחי הקטסטרופה האלה?

האם ההון שלך עד כדי כך גדול שיכול לספוג מקרי ביטוח מרובים - למשל סיעוד לחצי מבני המשפחה ואובדן כושר עבודה, או מחלה יקרה?

פעם היו לנו ילדים קטנים ועוזרת.
את העוזרת פיטרנו (את הילדים שמרנו). עד כה מדובר על חיסכון של כ 30,000 שח. והיד עוד נטויה.
אם היית נפטר מהילדים ושומר את העוזרת היית רואה חיסכון משמעותי בהרבה ;)

אם היית נפטר מהילדים ושומר את העוזרת היית רואה חיסכון משמעותי בהרבה ;)
מזכיר לי את הסיפור על עוזר המלך שאמר לחברו הנזיר שאם היה לומד לשרת את המלך לא היה צריך לחיות על אורז כי היה עשיר. השיב לו: אם היית חי על אורז לא היית צריך לשרת את המלך.
לפעמים בחירה שנראית טובה מוצלחת פחות מהאלטרנטיבה כמו שהיטבת להראות!

אפיית לחם בבית.
לחם זרעים דגנים שיפונים וכו במאפיה מקומית - 20-25 שח
כשאופים בבית הרבה הרבה פחות, כנראה יותר בריא ולא פחות טעים. שווה לכם לנסות :)

לא יודע כמה זה הישג מרשים, אבל לאחרונה אני קונה פיצות קפואות ומחמם במקום לקנות מהפיצריות בגלל עליות המחירים (שהם בערך הולכות ישר לרווח של החברות כמו שאפשר לראות בדיווחים של דומינוס. הgross profit margin היה בספטמבר 24 לא פחות מ39.23% שזה בערך 1% יותר מהאחוזים של 2020-2023 שהיו בערך 37-38%. מה שמראה שהחברה לא הפסידה מהעלאות המחירים ואף הרוויחה). גם יוצא שאני אוכל פחות ככה אני חוסך גם בכסף וגם בקלוריות.

פיצה בסופר (כ-300 גרם): 15-20 ש"ח.
פיצה עם קופונים והנחות באיסוף עצמי: כ-60 ש"ח. פי 3. ובדרך כלל גם משלמים משלוח שלא פחות מכ-12 ש"ח (ועוד בוולט יש דמי תפעול), מה שמהווה כ-20% נוספים.

לא יודע כמה זה הישג מרשים, אבל לאחרונה אני קונה פיצות קפואות ומחמם במקום לקנות מהפיצריות בגלל עליות המחירים (שהם בערך הולכות ישר לרווח של החברות כמו שאפשר לראות בדיווחים של דומינוס. הgross profit margin היה בספטמבר 24 לא פחות מ39.23% שזה בערך 1% יותר מהאחוזים של 2020-2023 שהיו בערך 37-38%. מה שמראה שהחברה לא הפסידה מהעלאות המחירים ואף הרוויחה). גם יוצא שאני אוכל פחות ככה אני חוסך גם בכסף וגם בקלוריות.

פיצה עם קופונים והנחות באיסוף עצמי: כ-60 ש"ח. פי 3. ובדרך כלל גם משלמים משלוח שלא פחות מכ-12 ש"ח (ועוד בוולט יש דמי תפעול), מה שמהווה כ-20% נוספים.
אם אתה רוצה לקחת לשלב הבא: להכין פיצה לבד מאפס.
בצק סביר אפשר להכין במעט מאוד מאמץ (מתכון שאני אוהב - יחס שווה של קמח תופח ויוגורט יווני, טעם ומרקם אחלה, הרבה חלבון ופחות פחמימה).
רוטב - בעצם רסק עגבניות ותבלינים.
גבינה - מה שבא לך.
תוספות - מה שבא לך.
את כל הנ"ל אפשר להכין ולהקפיא במנות ולהפשיר כשרוצים.

תשקיע 500 שקל בטאבון

עלות הפיצה הביתית תרד ל3 ש"ח
ותכלס הרבה יותר טעים ובריא
(ולעצלנים אפשר לקנות כדורי בצק מוכנים במאפיה ב2-3 ש"ח ליחידה ואז המחיר לפיצה יהיה 4 ש"ח)

מעולם לא שמעתי על האפשרות הזאת. איזו מאפיה מוכרת את זה?
ברוב במאפיות. בדרכ אצל הבני דודים זה יותר נפוץ

תבקשי תחתיות לפיצה או כדורי פיצה

הבנתי שזה חצי חוקי למכור בצק לא אפוי אז צריך ממש לבקש

אצלנו הם מבקשים שאתקשר יום לפני ואזמין מראש ואז בבוקר זה מוכן בשקיות
זה אחלה גם להקפאה

ברוב במאפיות
יש לנו פיצריה בישוב. אולי הבעלים יהיה מוכן למכור לנו כדורי בצק?
אבל באמת לא שמעתי על דבר כזה. במאפיות של הערבים מכינים בצק לפיצה? במאפיות של לחם מכינים בצק לפיצה? אני כנראה חיה בוואקום.

יש לנו פיצריה בישוב. אולי הבעלים יהיה מוכן למכור לנו כדורי בצק?
אבל באמת לא שמעתי על דבר כזה. במאפיות של הערבים מכינים בצק לפיצה? במאפיות של לחם מכינים בצק לפיצה? אני כנראה חיה בוואקום.
פיצריה ביישוב זה תמיד נחמד להתחיל ממנה
למרות שהם לא עושים כמות גדולה ובטח לא בערבל תעשייתי אז לא בטוח שיתומחר זול

תשאלי במאפיות יש לזה הרבה שמות
תחתית לפיצה , כדורי בצק, כדורי פיצה וכו
בדרכ יבוא בתוך שקית סנוויצים בערך 300 גרם
(קונים בדרכ 20-30 יחידות כבר ומקפיאים)

אצלנו יש את זה אפילו מאפייה הקטנה בתחנת דלק
בבסמת טבעון שמעתי שממש אפשר מראש להזמין 80 אחוז קמח כוסימין או מלא וכו ויותר זול אבל קצת רחוק לי

בצק פיצה משתמש בתכלס לפוקצאות וגם פיתות אז זה לא ממש במיוחד לך מכינים
ההתפחה לפעמים שונה רק

תשאלי במאפיות יש לזה הרבה שמות
תחתית לפיצה , כדורי בצק, כדורי פיצה וכו
בדרכ יבוא בתוך שקית סנוויצים בערך 300 גרם
(קונים בדרכ 20-30 יחידות כבר ומקפיאים)
אפשר לקנות כדורי בצק מוכנים במאפיה ב2-3 ש"ח ליחידה
גיגלתי עכשיו כדורי פיצה למכירה ונפתח לי עולם שלם :)
אבל המחיר ליחידה (של כ-300 ג') נע בין 10 ל-15 ש"ח. פי 5 ממה שציינת.

גיגלתי עכשיו כדורי פיצה למכירה ונפתח לי עולם שלם :)
אבל המחיר ליחידה (של כ-300 ג') נע בין 10 ל-15 ש"ח. פי 5 ממה שציינת.
כן בדרכ זה קפוא . בסופר או במעדיניות למינהם עם כל ההיתרים למכירה

תלכי למאפייה פשוטה שכונתית כמו שאומרים
תבקשי שם

ואם את לא מוצאת תשאלי את חובבי הפיצה באזור שלך (רוב מי שיש להם טאבון בבית) זה משהו די נפוץ שמשתמשים בו
ואם ממש רוצה יש קבוצות פייסבוק לחובבי פיצות וטאבון שממש מפרסמים ספציפית מקומות פר אזור (אין לי ממש פיסבוק אבל מכיר מחברים)

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
תשקיע 500 שקל בטאבון

עלות הפיצה הביתית תרד ל3 ש"ח
ותכלס הרבה יותר טעים ובריא
(ולעצלנים אפשר לקנות כדורי בצק מוכנים במאפיה ב2-3 ש"ח ליחידה ואז המחיר לפיצה יהיה 4 ש"ח)
קניתי לפני כמה שנים אבן פיצה בתור מתנת יום הולדת לעצמי, 200 השקלים הטובים ביותר שהוצאתי. ממליץ בחום.

נושאים דומים

Back
למעלה