• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הישגים אנטי-צרכניים/חסכוניים שאתם גאים בעצמכם שעשיתם

• פותח הנושא פותח הנושא Harpagon
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אומנם זה לא סיפור הצלחה, אבל בגלל שהוא עושה אותי חולה אני כמעט ולא משתמש במזגן.
החסכון בחשבון החשמל משמעותי.

התוצאה של זה שאת לא טסה עם הילדים לחו"ל זה שהבוס שלך יודע שאת יכולה לעזוב בקלות?
זה קצת מפתיע אותי, דיברתם על זה? אם הייתה לי עובדת שלא טסה לחו"ל עם הילדים בצורה מוצהרת, לא בהכרח זה מה שהייתי מסיק אלא אם היא הייתה אומרת לי את זה

להפסיק לצאת למסעדות, כמעט לגמרי.
הסיבה שהיינו הולכים למסעדות היתה בשביל הכיף, האוירה, וגם האוכל.
תכלס, ברוב המסעדות ברוב הפעמים שהייתי היה צפוף ומעצבן.
אבל בעיקר ששמתי לב כמה זה עולה אחרי תקופה שיצאנו הרבה למסעדות, אמרתי לעצמי וואלה זה לא שווה את זה.

אני רשום לשירות גיבוי שהחליטו להעלות את המחיר ביותר מ25% בהודעה של איזה שבוע מראש (זה ידוע שהחברה הזו משתמשת בכל מיני פרקטיקות הגורמות למשתמשים לשלם) בגלל ההוצאות הגבוהות שיש להם השנה (הריבית/המלחמה באוקראינה/בעיות סחר/עליה בצ'יפים ועוד כל מיני טענות במייל מאוד מאוד מאוד ארוך). לחצתי מהר על ביטול החידוש וישר קיבלתי "הצעה" לחדש ב-50% הנחה, הפעם בגלל ש-"אני לקוח מאוד מאוד חשוב להם והם רוצים לאפשר לי להמשיך להינות משירותי הגיבוי שלהם". נראה שזו טכניקת התמחור החדשה של הרבה חברות.

אני חברת הביטוח של משפחתי!
אין לי ביטוח סיעודי. אין לי ביטוח רפואי כלשהו. לקופת החולים אני לא משלם בכלל ("כן. זה אפשרי!").
כשאני נוסע לחו"ל אני לא קונה ביטוח.
אין לי ביטוח מקיף או צד ג' לרכב שלי.
אין לי ביטוח דירה או ביטוח רכוש כלשהו.
החסכון הפנסיוני שלי כמעט כולו בקופות גמל ואין לי ביטוח חיים.
גם לילדים שלי שכבר בגרו אני משמש כחברת ביטוח. זה אומר שהם לא משלמים את כל הביטוחים האלה. לאחרונה אני שוקל לרכוש צד ג' לאחד הילדים שאני לא סומך על הזהירות שלו.
לגבי ביטוחי רכב, קרו מקרים ביטוחיים לצערי ושילמתי כשזה נדרש. הכסף שאני חוסך כך הוא גבוה. זה כנראה גם בגלל שאני זהיר מהממוצע וכידוע לכם חברות ביטוח בממוצע מרוויחות. הוספת עוד נהגים זהירים (הילדים) מקטין את הסיכוי שמאורע קיצון יפגע בי.
בשוק ההון אני גם מוכר ביטוח. אני מוכר אופציות קול מעל המדד כדי להגדיל קצת את הרווח. אני לא חזיר. אני מוכר אופציות קול רחוקות מספיק וכמות הקולים היא בהיקף שקטן מגודל התיק שלי ולכן גם אם המדד עולה מעל הסטרייק של האופציה, אני עדיין מרויח פשוט קצת פחות.

אני חברת הביטוח של משפחתי
מה זה אומר?
איך אתה עושה את זה בפועל? כל חברי המשפחה משלמים לך כל חודש על השירות? אתה מפריש את זה לחשבון נפרד כלשהו? או שפשוט כולם סומכים עליך בעיניים עצומות?

גם ביטוח לא קשור לזהירות. אם מישהו חולה כרוני או סיעודי, אין קשר לזהירות. אתה תשלם לאותו אדם אלפי שקלים בחודש למשך שנים?

זה שחברות הביטוח מרוויחות בממוצע, לא סותר את העובדה שגם הלקוחות שלהם מרוויחים מהיותם מבוטחים.

אני חברת הביטוח של משפחתי!
אין לי ביטוח סיעודי. אין לי ביטוח רפואי כלשהו. לקופת החולים אני לא משלם בכלל ("כן. זה אפשרי!").
כשאני נוסע לחו"ל אני לא קונה ביטוח.
אין לי ביטוח מקיף או צד ג' לרכב שלי.
אין לי ביטוח דירה או ביטוח רכוש כלשהו.
החסכון הפנסיוני שלי כמעט כולו בקופות גמל ואין לי ביטוח חיים.
גם לילדים שלי שכבר בגרו אני משמש כחברת ביטוח. זה אומר שהם לא משלמים את כל הביטוחים האלה. לאחרונה אני שוקל לרכוש צד ג' לאחד הילדים שאני לא סומך על הזהירות שלו.
לגבי ביטוחי רכב, קרו מקרים ביטוחיים לצערי ושילמתי כשזה נדרש. הכסף שאני חוסך כך הוא גבוה. זה כנראה גם בגלל שאני זהיר מהממוצע וכידוע לכם חברות ביטוח בממוצע מרוויחות. הוספת עוד נהגים זהירים (הילדים) מקטין את הסיכוי שמאורע קיצון יפגע בי.
בשוק ההון אני גם מוכר ביטוח. אני מוכר אופציות קול מעל המדד כדי להגדיל קצת את הרווח. אני לא חזיר. אני מוכר אופציות קול רחוקות מספיק וכמות הקולים היא בהיקף שקטן מגודל התיק שלי ולכן גם אם המדד עולה מעל הסטרייק של האופציה, אני עדיין מרויח פשוט קצת פחות.
אם תוכל לשתף אותנו במקרים שזה לא עבד לך,
למשל, שטסת לחו"ל ונתפרת עם טיפול רפואי לא צפוי, ושילמת מכיסך 10,000 דולר.

אתה עושה פה הכללה בין כל סוגי הביטוחים, נראה לי שזה לא נכון.
אין דין ביטוח תאונות עבודה, כדין ביטוח צד ג'.

נשמח לשמוע איך.
לא אכנס להסביר ולהגן על הדרך שבחרתי. היא ממש לא מתאימה לכל אחד.
בגדול רק אסביר שהביטוחים חוסלו בהדרגה לפי גודל הנזק שאני מוכן לספוג.
בהתחלה חיסלתי ביטוחים שהנזק שלהם מוגבל מאוד כמו ביטוח שיניים.
ככל שגודל התיק שלי גדל ויכולתי לספוג הפסדים גדלה, התחלתי לאט לאט לחסל ביטוחים שנזקם הולך וגדל אך לא יפגע קיצונית במצבי.
במרבית מהביטוחים שבהם לכאורה יש ביטוח של זנבות סטטיסטיים, תקראו טוב טוב את החוזה ותגלו שבדרך כלל מוצב גבול לאינסופיות. גבול סופי שאותו היום אין לי בעיה לשלם אם חס וחלילה יקרה. זה כמובן לא רלוונטי לכל משפחה בישראל.

מרגיש לי טפשי לקנות אוכל (במיוחד למשפחה) רק בשביל לחסוך זמן
ועברתי חברה לפלאפון להכי זולה שאפשר

אני מומחית ברכבים ללא ביטוח מקיף, פשוט כי הם לא שווים כל כך הרבה..(ביטוח צד ג כן קונים)
החזקנו רכב יד ראשונה במשך 20 שנה, מכרנו אותו לפני כמה שנים (הוא עדיין נסע טוב, רק שרכב מעל 20 שנה צריך לעשות טסט כל חצי שנה ופה כבר נשברתי)
רכב נוכחי נקנה מליסינג, אצלנו מעל 8 שנים, לא מתכננת להחליף (אלא אם כן אהיה חייבת) וגם הוא ללא ביטוח מקיף

לקופת החולים אני לא משלם בכלל ("כן. זה אפשרי!").
אני לא מבינה למה אתה מתכוון. האם אתה לא משלם כלום כלום או שלא משלם על ביטוחים משלימים ? אם אתה לא משלם לקופת חולים כלום איך אתה רואה רופא ? מקבל מרשם ?
אני יודעת שאם אתה שכיר יש רכיב בשכר שמופרש לקופות החולים, האם הרכיב הזה מאפשר לך לא לשלם לקופת חולים ישירות ועדין לקבל שירותים רפואים ? או שאתה לא תושב הארץ ולכן לא משלם ? או קיצבת נכות כולשהי ?
אני לא מבינה איך אפשר לא לשלם בכלל לקופת חולים ועדין לקבל שירותי רפואה בישראל.

אני לא מבינה למה אתה מתכוון. האם אתה לא משלם כלום כלום או שלא משלם על ביטוחים משלימים ? אם אתה לא משלם לקופת חולים כלום איך אתה רואה רופא ? מקבל מרשם ?
אני יודעת שאם אתה שכיר יש רכיב בשכר שמופרש לקופות החולים, האם הרכיב הזה מאפשר לך לא לשלם לקופת חולים ישירות ועדין לקבל שירותים רפואים ? או שאתה לא תושב הארץ ולכן לא משלם ? או קיצבת נכות כולשהי ?
אני לא מבינה איך אפשר לא לשלם בכלל לקופת חולים ועדין לקבל שירותי רפואה בישראל.
חברות בקופת חולים היא חינם וכך גם כל שירותי הרפואה.
ביטוחים משלימים הם רובד אקסטרה (שרוב האוכלוסיה בוחרת לשלם)

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
חברות בקופת חולים היא חינם וכך גם כל שירותי הרפואה.
מאותו אתר, לחצתי על הקישור של חוק ביטוח ממלכתי

כל תושב חייב לשלם דמי ביטוח בריאות, בהתאם לגובה הכנסתו מלבד מקרים שבהם זכאי התושב לפטור מהתשלום
ושורה אחרי שאי תשלום לא מונע טיפול רפואי.

אני לא מכירה מקרים שקופת חולים לא גובה תשלום חודשי כלל אפילו לא המינימלי ביותר אבל אשמח להחכים.

נושאים דומים

Back
למעלה