• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הישגים אנטי-צרכניים/חסכוניים שאתם גאים בעצמכם שעשיתם

• פותח הנושא פותח הנושא Harpagon
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
איייי באסה שלא המשכת להודעה הבאה שלו שהוא מסביר בדיוק שיש לו סדרי עדיפויות בחיים ובעצם ההפוך ממה שרשמת פה, כי אין לו באמת כסף פנוי לדברים האלה.
אכן, צודק!

הפסקתי להזמין משלוחי אוכל מוולט ולמדתי לבשל :) מעדיפה לשתות קפה ממקינטה בבית מאשר לקנות הפוך בחוץ. נוסעת באופניים רגילות במקום ברכב, כשמזג האויר מאפשר. הפסקנו לקנות לחם, אופים בבית מחמצת. וכל הכבוד לרובנו שחוסכים חשמל על מייבש בגדים כשברוב ימות השנה הכביסה מתייבשת בחוץ תוך כמה שעות בלבד :)

אנו גרים בבית משלנו כבר חמש שנים ועדיין רוב ככל הריהוט הוא יד שניה.
כשצבע המטבח לא היה לטעמנו, שייפנו הכל וצבענו לבד.

בדיוק שכבר קיבלנו הצעת מחיר לשיפוץ חדרי שירותים ומקלחת, החלטנו במקום זאת על מערכת סולארית על הגג. Win win.

בסוף נעשה שיפוץ כלשהו, אבל טוב לנו.

חיסכון צריך להיות ביחס לעצמינו, לכן אין מה להיות גאים שאנחנו משתמשים בתחבורה ציבורית (שהיא מעולה פה בעיר) וברגליים, צורכים רק מוצרי מזון לא מוכנים ולא נוסעים לחופשים כמעט.
אבל השיפור שלנו לאחרונה בעקבות חשבון חשמל די גבוה הוא לעבור לייבוש בגדים רק בשמש וכיבוי אורות לא בשימוש בבית.
כרגע זה יותר בשביל המחקר וההבנה כמה זה עולה לנו. החלטות סופיות תבואנה בהמשך.

אשכרה, כמה צריך לחכות לעתיד בשביל שבינה מלאכותית תנתח את חשבון החשמל ותציג התפלגות לפי מכשירי חשמל? זה נורא ;)

הפסקתי לצרוך סיגריות ושאר מוצרי טבק.
בלי שום קשר לשירשור כל הכבוד !!! אתה מציל את החיים שלך ועל הדרך חוסך כסף.

ואם כבר פתחתי תגובה אני אוסיף שהפסקתי כמעט לחלוטין להוציא כסף על אוכל בחוץ. זה התחיל מדיאטה (אמא חטובה אני ממליצה) ובעצם גרם לי להסתכל אחרת על רוב האוכל רחוב או אוכל במסעדות שיש. רוב רובו פשוט לא בריא בשום דרך או צורה ומילא לא בריא בדרך כלל ממש משמין ומלא רטבים ושמנים. אז אני מביאה לעבודה צהריים בציידנית ובעקבות הדיאטה גם הפסקתי לנשנש אז מסתפקת באותה ארוחה חמה בצהריים ובערב אוכלת בבית. היי שלום לקרואסון הבוקר שלי והקפה :(.

קפה אני שותה בבית כי יש לנו מכונת קפה מדהימה אז אין סיבה לקנות בחוץ (מלבד הקטע החברתי).

הקניות בסופר לצערי לא השתנו כל כך כי הילדים לא התלהבו מקינואה ואני קונה בשר טרי וירקות בכמות של מפעל קטן.

בנוסף אנחנו בעיצומו של רילוקשיין וקיבלתי את הדירה כמעט ריקה לגמרי. אז מלבד מזרון יחסית איכותי כל הרהיטים פה הם יד שניה. ישבתי על המרקט פלייס של פייסבוק וכל סופש פשוט נסעתי בסביבה וליקטתי רהיטים. הכל במחירים יחסית מצחיקים (בטח שלעומת חדשים) ובאיכות יחסית טובה. היו לי כמה נפילות אבל סהכ הבית מרוהט במחיר ממש סביר

קוראים לי שלומי ומצאתי בת זוג שהיום שלחה לי את ההודעה:
"יש לי 40אלף שח להשקיע בגלל שאנחנו חיים חיי פרישות וצניעות תחשוב איפה כדאי להשקיע... "

חיסכון צריך להיות ביחס לעצמינו, לכן אין מה להיות גאים שאנחנו משתמשים בתחבורה ציבורית (שהיא מעולה פה בעיר) וברגליים, צורכים רק מוצרי מזון לא מוכנים ולא נוסעים לחופשים כמעט.
אבל השיפור שלנו לאחרונה בעקבות חשבון חשמל די גבוה הוא לעבור לייבוש בגדים רק בשמש וכיבוי אורות לא בשימוש בבית.
כרגע זה יותר בשביל המחקר וההבנה כמה זה עולה לנו. החלטות סופיות תבואנה בהמשך.

אשכרה, כמה צריך לחכות לעתיד בשביל שבינה מלאכותית תנתח את חשבון החשמל ותציג התפלגות לפי מכשירי חשמל? זה נורא ;)
הכי פשוט לקנות מאלי אקספרס מד חשמל לשקע ופשוט לבדוק מכשיר מכשיר לפי השימוש האישי בו. לדוגמא: קומקום חשמלי צורך כמעט 2000 וואט אבל מפעילים אותו כמה דקות ביום לעומת מאוורר שצורך 30-50 וואט אבל דולק 24/7

לא יודע עד כמה בינה מלאכותית יעילה בעולם הממשי...
כדי לנתח צריכת חשמל לפי מכשירי חשמל צריך יהיה בכל מקרה או המון "מודדים" שיושבים בצרכן\בהזנה לצרכן, או להזין נתונים ידנית...
בהנחה ומזינים נתונים ידנית אז מה הבעיה לחשב לבד?

בכל מקרה משתלם לשמור על עקרונות התייעלות אנרגטית פשוטים ועצות סטנדרטיות (כיבוי מכשירים לא בשימוש, בישול חכם יותר, כיוון טמפ' נכון במזגן וכו')

הכי פשוט לקנות מאלי אקספרס מד חשמל
יותר פשוט להיכנס לאתר חברת חשמל ולראות את מחשבוני צריכת החשמל לפי סוג המכשיר (בערך) ולהכפיל במספר השעות.
אנחנו מדדנו עם מד חשמל לפני 20 שנה וגילינו שמה שצורך הכי מעט לשעה (נורות) תופס אחוז גבוה בחשבון החודשי.

אני בראש ובראשונה שמח על חסכונות שלא אמורות להוריד ברמת חיים שלי אלא נטו התמקחות על המחיר
למשל מעבר לחברת "סלקום" במקום חברת חשמל ...מה שמוזיל לי לצמיתות על החשמל ב10 אחוז לצמיתות
למשל-קניית מוצרים שחסכוניים באנרגיה (נורות ,מקררים)
למשל קניות בחו"ל במקום בארץ בביגוד בעיקר...

ההצלחות שלי הן בשני תחומים:
1. במטבח: אני מסתמכת ברוב הדברים על הכנת סלטים וממרחים תוצרת בית, מה שגם חוסך המון המון שמן. למשל: חומוס וטחינה ביתיים, לימון כבוש, מטבוחה חצילים ועוד. לאחרונה, למדתי להכין גבינה טבעונית מהממת רבע מחיר בעצמי.
2. אני תופרת לא מעט. יש דברים, שהבד עולה לי כמעט כמו בגד מוכן אבל יש מקרים שאני משתמשת בשאריות ב- 10 ש"ח לתפירת בגדים גמורים. גם אם לא,רמת הבגדים שאני תופרת היא גבוהה כך שאם הייתי צריכה לקנות, זה היה עולה לי הרבה, הרבה מאד.
מבחינתי, בשני התחומים המטרה היא לא (רק) החיסכון הכספי. הערך הוא בריאותי בכל מה שקשור למטבח ותבחום התפירה, זה הסטיילינג האישי, כי אני שונאת קניות וגם הביגוד שיש בחנויות, נראה לי שגרתי ויותר מדי חד גוני ותמיד צריך התאמות למידה ואורך.

מנצל כבר שנה מבצע בבזק על אינטרנט לשלושה חודשים ראשונים ב 45
עובר וחוזר אחרי יום
חחח זה עובד? על אף שאותה כתובת והכול?
תמיד כשאני רואה "למצטרפים חדשים" אני מניח שאם הם רואים שהיית לפני שנייה לקוח שלהם אז אתה לא מוגדר "לקוח חדש" כבר. אז אני תופס יותר מדי מחברות התקשורת?

אנחנו מדדנו עם מד חשמל לפני 20 שנה וגילינו שמה שצורך הכי מעט לשעה (נורות) תופס אחוז גבוה בחשבון החודשי.
מעניין לבדוק את זה היום שהתאורה לוקחת הרבה פחות חשמל (אין נורות ליבון).
מאמין שזה תופס הרבה פחות מלפני עשרים שנה.
מיועד לכל אלה שמכבים את האור בכל יצאה מהחדר, וכועסים על מי שיצא בלי לכבות את האור...

חחח זה עובד? על אף שאותה כתובת והכול?
תמיד כשאני רואה "למצטרפים חדשים" אני מניח שאם הם רואים שהיית לפני שנייה לקוח שלהם אז אתה לא מוגדר "לקוח חדש" כבר. אז אני תופס יותר מדי מחברות התקשורת?
לא רק שזה עובד אלא חצי מהפעמים לפני שהספקתי להתקשר אליהם
הם התקשרו לשאול האם אני רוצה להצטרף אליהם וכו'

ממה זה עשוי? אפשר מתכון? :)
נורא פשוט, צריך להתנסות קצת במרקמים וטעמים. המתכון הבסיסי הוא כזה:
1 כוס קשיו או שקדים מולבנים
2 כוסות מים
5 כפות עמילן טפיוקה או עמילן לבן אחר
מלח
1 כף לימון
מלח לימון.
משרים את הקשיו/ שקדים למשך כמה שעות ואז טוחנים אותם בבלנדר או מעבד מזון ומוסיפים את העמילן, המים והתיבול.
מעבירים לסיר, מחממים ומבשלים עד מרקם שהוא קצת יותר נוזלי ממה שאתה רוצה.
מקררים.
אפשר לערבב עם שמיר, קצח, זתים, שום ומה שבא לך.
עכשיו הפואנטה: אפשר לשחק עם כמויות העמילן והמים. הגדלת כמות המים תביא אותך למוצר יותר נוזלי והקטנה, למוצר יותר מוצק. אפשר להגיע למרקם של גבינה קשה.
גם כמות העמילן. אני לא אוהבת כמות עמילן גדולה.
לא ניסיתי, אבל לדעתי, אפשר לגרוס אגוזי מלך ולהוסיף ואז לקבל מרקם של קוטג'.
מלח לימון נותן מרקם של יוגורט חמצמץ ועדיף להמיס במים ולא להוסיף ישר.
ועוד טיפ קטן: צינצנת זכוכית עם מכסה יפה, קצת שמן זית וזעתר ואתה בעננים.
שתף אותנו איך יצא.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לתדהמת הקולגות, ויתרתי על רכב חברה כדי להנות מהתוספת הכספית החודשית של ההטבה (שווה ערך לרכב והרבה יותר ממה שאני מוציאה על רכבי בחודש).
פשוט המשכתי לנהוג ברכב שלי שממלא את תפקידו. גם ככה דלק, כביש 6 וכו' הם על חשבוננו.

נושאים דומים

Back
למעלה