• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הגמח המרכזי

• פותח הנושא פותח הנושא אליהו
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אין שום קשר לכן חרדים לא חרדים, זה פשוט מספרים. טוב או רע שכל אחד יחליט לעצמו.

טבלה 3 של הכנסה ממוצעת. במקרה זה ל 2018.
ואתה צודק יש גם הבדל באחוזי תעסוקה, טבלה 2.

ואני מניח שאפשר למצוא עוד מקורות. אבל מכון המחקר של הכנסת נראה לי מקור אמין שנקווה שהוא יודע מה הוא עושה.
טוב, הנתונים מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, ואני רואה נכון שזה לפי נתונים של מושכרת, אז יש לי בעיה אם כל המחקר הזה,
כי אם יש לאחד כמה מושכרת הוא נחשב שם כמה אנשים לטוב ולרע, וזה הוויכוח שתמיד יש על החציון שהוא מודד לפי תלושים ולא אנשים.

א. מסכים שהממוצע החרדי פחות, רק נראה לי שזה מוגזם שם בטירוף,

סימן רע. איפה כל אלו שמחזירים כבר הלוואות? הם גם אמורים להכניס כסף למחזור.
הכסף חוזר ברובו בחזרה למעגל, חוץ מחצי מההפקדה או שליש בהתאם למסלול שבחרת.
לא צריך להיות חכם גדול בשביל להבין לבד שאין סיכוי לגמח לעמוד בהלוואות בלי מצטרפים חדשים. במיוחד שהם גם מודים בזה.

הכסף חוזר ברובו בחזרה למעגל, חוץ מחצי מההפקדה או שליש בהתאם למסלול שבחרת.
לא צריך להיות חכם גדול בשביל להבין לבד שאין סיכוי לגמח לעמוד בהלוואות בלי מצטרפים חדשים. במיוחד שהם גם מודים בזה.
למה זה? זה החלק של "מצווה" או החלק של דמי ניהול?

אז לי זה נשמע כמו פונזי פר אקסלנס. מה האינטרס שלך להכנס לדבר כזה?
הכסף שנשאר כפיקדון, זה בשביל שלגמ"ח יהיה הוון עצמי, שבאיזה שלב לא יצטרך מצטרפים חדשים,
רישמית לא כולם יכולים לקחת באותו זמן הלוואה, בזמן הצטרפות אומרים לך פלוס מינוס באיזה גיל של הילד אתה זכאי להלוואה.

למה זה? זה החלק של "מצווה" או החלק של דמי ניהול?
גם זה וגם זה
אז לי זה נשמע כמו פונזי פר אקסלנס. מה האינטרס שלך להכנס לדבר כזה?
לי ממש אין אינטרס להיכנס לזה, אבל בגלל שיש הרבה מהמשפחה שלי שהכניסו שם כסף ומאמינים בהם, אז אני מנסה שיהיה דיון מקצועי על זה כדי שאנשים יביעו את דעתם בעניין, ואז אני יוכל להפנות לכאן.
כי בסוף שמתווכחים על זה, הם תמיד חזקים כי הם דבר ראשון מצהירים רשמית שאין בכלל סיכון, דבר שני הם מביאים משרד רואי חשבון שאומר מילים, שצריך ממש לדקדק כדי להבין שהם לא אומרים כלום, ולכן מאוד קשה לומר דברים בעניין ושמישהו ישמע, אבל אם כאן יהיה דיון מעמיק על כל הצדדים לדעתי זה יוכל להיות מקור מצוין, כדי להפנות לכאן, שזה פורום שנחשב לאנשים שמבינים בכלכלה.

הכסף שנשאר כפיקדון, זה בשביל שלגמ"ח יהיה הוון עצמי, שבאיזה שלב לא יצטרך מצטרפים חדשים,
רק אם הם יעמדו בהתחייבות שלהם והם יגבילו את אחוז המצטרפים.... וגם לזה ייקח זמן עד שזה יקרה כרגע ברור שיש סיכון.
רישמית לא כולם יכולים לקחת באותו זמן הלוואה, בזמן הצטרפות אומרים לך פלוס מינוס באיזה גיל של הילד אתה זכאי להלוואה.
הם אומרים שהם יכולים גם לדחות עוד, אבל כמה שתרצה לדחות הרי לא מדובר שהם יביאו לאנשים את ההלוואה 10 שנים או 20 אחרי החתונה... ואם כן שוב זה גם נפילה, כי אי אפשר לקנות אם זה דירה בתחילת החיים רק אחרי 10 שנים...

אני חושב שהם חייבים לומר לנו את הסיכונים כי אי אפשר להתייחס לזה כגמח כי זה לא גמח, ולכן המינימום האפשרי הוא קודם כל לומר מה הסיכונים ומה רמת הסיכונים, ואחרי זה הציבור יחליט אם הוא רוצה להיות "מהתורמים".

לטענתם זה לא מושקע, וכך נראה גם בדחו"ת שלהם.
תודה על המידע.
אז בעצם הכסף של כל אחד נשחק במשך שנים רבות. במציאות כזו, קשה לראות איך התוכנית יכולה להיות לא הפסדית.

תודה על המידע.
אז בעצם הכסף של כל אחד נשחק במשך שנים רבות. במציאות כזו, קשה לראות איך התוכנית יכולה להיות לא הפסדית.
הרבה יותר מזה, הכסף נועד רק להלוואה לדירה, ובזמן שהם התחילו היה בזה משהו, כי הלוואה של 240 אלף שח באמת יכלו לקנות דירה בקרית ספר וביתר ב400 אלף שח, כך ש240 אלף היה בזה בשורה לציבור, אבל היום בקושי ל25 אחוז לדירה בפריפריה זה מספיק... ועוד 20 שנה מהיום בכלל אי אפשר לדעת מה זה יתן....

התוכנית של הביטוח חיים של החרדים "ערבים" הם לפחות עדכנו אם מסלול מותאם בהתאם לשחיקה של האינלפציה... אבל הגמח המרכזי, נשאר באותו סכום... כי קשה להציע מסלולים שמותאמים לאינפלציה של הדירות, כי הם יצטרכו שאנשים יפקידו 1000 שח לכל ילד.... ואין לזה שום סיכוי הצלחה... הסיבה היחידה שזה עוד מצליח, זה כי הדרישה שלהם היא יחסית קטנה, סכום קטן והם נותנים תחושה שזה כבר השתדלות מספיקה בשביל לחתן את הילדים.

תודה על המידע.
כי זה לא תוכנית השקעה!!
וכאן נעוץ הטעות אין מה לבדוק את זה במשקפיים של שווק והשקעה, אלא במשקפיים של מודל חברתי, ואני יסביר במודל השקעה דבר שצריך להוסיף לו אנשים כל חודש זה א' ב' של הבלוף, אבל שאתה לא מסתכל במשקפים של השקעה אלא הלוואה כספים (גמ"ח) אז אתה צריך לבדוק איך המודל עובד,
למשל בזמנו שבדקתי בשביל גמ"ח, דיברנו עם כמה רואי חשבון וכלכלנים והם אמרו לנו שב5 שנים הראשונות צריך לצרף כל חודש לתוכנית X אנשים יותר מהחודש הראשון, ואחרי זה ב10 שנים אח"כ הולך וירד בהדרגה, עכשיו צריך לבדוק את זה עם יועצי פרסום, אנשים שחיים את הקהילה, ועוד אם יש לך מציאות להגיע ליעד של כך וכך מצטרפים בשנה א' וכך וכך בשנה שניה, פלוס מרווח טעות.
הם לטענתם נמצאים בשלב (זה כבר 18 שנה) שהם לא צריכים מצטרפים חדשים בסדר עולה אלא בסדר יורד, אם זה נכון? לטענתם כן, @אליהו בפרטי אני יכול לפנות אותך ממי לבקש אקסלים של התוכנית.

הרבה יותר מזה, הכסף נועד רק להלוואה לדירה, ובזמן שהם התחילו היה בזה משהו, כי הלוואה של 240 אלף שח באמת יכלו לקנות דירה בקרית ספר וביתר ב400 אלף שח, כך ש240 אלף היה בזה בשורה לציבור, אבל היום בקושי ל25 אחוז לדירה בפריפריה זה מספיק... ועוד 20 שנה מהיום בכלל אי אפשר לדעת מה זה יתן....

התוכנית של הביטוח חיים של החרדים "ערבים" הם לפחות עדכנו אם מסלול מותאם בהתאם לשחיקה של האינלפציה... אבל הגמח המרכזי, נשאר באותו סכום... כי קשה להציע מסלולים שמותאמים לאינפלציה של הדירות, כי הם יצטרכו שאנשים יפקידו 1000 שח לכל ילד.... ואין לזה שום סיכוי הצלחה... הסיבה היחידה שזה עוד מצליח, זה כי הדרישה שלהם היא יחסית קטנה, סכום קטן והם נותנים תחושה שזה כבר השתדלות מספיקה בשביל לחתן את הילדים.
אני מבין שהמיזם בא ממקום טוב ואין כאן נוכלות של המארגנים, אבל לגרום לאנשים, שרובם לא עשירים וכנראה בלי אוריינות פיננסית (לא אומר כדי לפגוע, יש גם המון חילונים כאלו), לשים כסף במסלול בלי תשואה למשך זמן רב, זה ממש פשע כלכלי.

הם לטענתם נמצאים בשלב (זה כבר 18 שנה) שהם לא צריכים מצטרפים חדשים בסדר עולה אלא בסדר יורד, אם זה נכון? לטענתם כן, @אליהו בפרטי אני יכול לפנות אותך ממי לבקש אקסלים של התוכנית.
דבר ראשון תודה אני אפנה אליך בפרטי כדי להשיג חומר בעניין, דבר שני גם אם זה בסדר יורד, עדיין כרגע אחוזי ההצטרפות מאוד גבוהים, וגם אם הם מסתפקים לדוגמא ב20 אלף בשנה, אף אחד לא מבטיח שהם יצליחו, וברגע שיש סיכון צריך וחייבים להיות שקופים.

כי זה לא תוכנית השקעה!!
כנראה אני לא מבין מה הרעיון.
אתה יכול להסביר מה המטרה? כי לי קשה לראות איזה מטרה משרת הויתור על תשואה למשך שנים רבות.

• אהבתי
Reactions: HHH
כנראה אני לא מבין מה הרעיון.
אתה יכול להסביר מה המטרה? כי לי קשה לראות איזה מטרה משרת הויתור על תשואה למשך שנים רבות.
אין מטרה, זוג שמרוויח 10,000 ש"ח בחודש. המון מהם נתונים חומש שזה 2000 ש"ח בחודש לצדקה ויש מהם שרק מעשר שזה 1000 ש"ח.
הרבה מן הרבנים סבורים מותר להביא מן המעשר את הכסף לגמ"ח שייתן הלוואה לאנשים אחרים ולבינתיים אתה מקיים מצוות חסד ,
לחומש כמעט כל הרבנים אוחזים שאפשר לתת לגמ"ח (יש כאלה שאומרים שעדיף לתת לגמ"ח),
כאן נכנסו אנשים ואמרו במקום שכל אחד יפתח גמ"ח לעצמו אני אפתח גמ"ח אחד גדול, כולם יפקידו שם את הכסף ויצא שגם המפקיד ירוויח מזה שהוא יקבל הלוואה.
ממילא המטרה שמשרתת הויתור זה אנשים שמביאים לשם את המעשר שלהם או חומש,
או אנשים שרוצים להלוואות כסף לאנשים בשביל להקיים מצוות הלוואה ("אם כסף תלווה את עמי") ועל הדרך לקבל בהמשך הלוואה גדולה יותר

אין מטרה, זוג שמרוויח 10,000 ש"ח בחודש. המון מהם נתונים חומש שזה 2000 ש"ח בחודש לצדקה ויש מהם שרק מעשר שזה 1000 ש"ח.
הרבה מן הרבנים סבורים מותר להביא מן המעשר את הכסף לגמ"ח שייתן הלוואה לאנשים אחרים ולבינתיים אתה מקיים מצוות חסד ,
לחומש כמעט כל הרבנים אוחזים שאפשר לתת לגמ"ח (יש כאלה שאומרים שעדיף לתת לגמ"ח),
כאן נכנסו אנשים ואמרו במקום שכל אחד יפתח גמ"ח לעצמו אני אפתח גמ"ח אחד גדול, כולם יפקידו שם את הכסף ויצא שגם המפקיד ירוויח מזה שהוא יקבל הלוואה.
או אנשים שרוצים להלוואות כסף לאנשים בשביל להקיים מצוות הלוואה ("אם כסף תלווה את עמי") ועל הדרך לקבל בהמשך הלוואה גדולה יותר
חשוב להדגיש, שהציבור לא יפקיד שם אם הם לא יביאו הלוואות, הם לא היעד שאנשים רוצים לתרום להם, ובנוסף יש הרבה שלדעתי זה לפחות 30 אחוז שלא נותנים ממעשר לגמח המרכזי אלא נותנים כסף רגיל...

מעניין איך זה עדיין צדקה אם עושים את זה למטרות רווח עתידי כלשהוא. (הלוואה)

כלומר האם אני יכול להגיד למשל שמתן צדקה לחברה בבורסה, על ידי קניית מניות או איזה אג״ח, גם תופש ? אני צדיק גדול מפריש חציון, לא חס וחלילה כדי להרוויח משהוא מזה, רק למטרת צדקה והלוואה. אבל אם יוצא מזה משהוא חס ושלום, אני לא אתנגד לקבל את זה, למשל כשאצטרך לקנות דירה או לחתן איזה ילד. כיסיתי שתי ציפורים במכה אחת. צדקה והלוואה. ליהודים כמובן רק לחברות של יהודים.

או שההבדל הוא שהגמח הוא לא למטרות רווח. חוץ מלעובדים שלו כמובן, קצת הוצאות פה, קצת שם. ולמפקידים שלו כמובן (הלוואה פה, הלוואה שם).

אבל אני כנראה לא מבין את העניין.

מעניין איך זה עדיין צדקה אם עושים את זה למטרות רווח עתידי כלשהוא. (הלוואה)

כלומר האם אני יכול להגיד למשל שמתן צדקה לחברה בבורסה, על ידי קניית מניות או איזה אג״ח, גם תופש ? אני צדיק גדול מפריש חציון, לא חס וחלילה כדי להרוויח משהוא מזה, רק למטרת צדקה והלוואה. אבל אם יוצא מזה משהוא חס ושלום, אני לא אתנגד לקבל את זה, למשל כשאצטרך לקנות דירה או לחתן איזה ילד. כיסיתי שתי ציפורים במכה אחת. צדקה והלוואה. ליהודים כמובן רק לחברות של יהודים.

או שההבדל הוא שהגמח הוא לא למטרות רווח. חוץ מלעובדים שלו כמובן, קצת הוצאות פה, קצת שם. ולמפקידים שלו כמובן (הלוואה פה, הלוואה שם).

אבל אני כנראה לא מבין את העניין.
זה הלוואה לילדים, לא לי, ואני לא חייב ע"פ דין לחתן אתם

זה הלוואה לילדים, לא לי, ואני לא חייב ע"פ דין לחתן אתם
עכשיו זה מובן. אתה משלם צדקה. לא כדי להרוויח מזה. אלא כדי שהילדים שלך ירוויחו מזה. ולך אין מזה שום רווח רחמנא לצלן, רק לילדים שלך יש. עכשיו הכל מובן.

סליחה, סליחה, לא משלם צדקה. אלא תורם ללא שום כוונות רווח. (רק לילדים שלך יש רווח מזה).

דרך אגב זה לא סותר את הצדקה בבורסה אם אני לא נוגע בכסף ורק הילדים מושכים אותו. לאיזו חתונה או קניית דירה.
אז אולי בכל זאת אני לא מבין את העניין.

• אהבתי
Reactions: HHH
עכשיו זה מובן. אתה משלם צדקה. לא כדי להרוויח מזה. אלא כדי שהילדים שלך ירוויחו מזה. ולך אין מזה שום רווח רחמנא לצלן, רק לילדים שלך יש. עכשיו הכל מובן.

סליחה, סליחה, לא משלם צדקה. אלא תורם ללא שום כוונות רווח. (רק לילדים שלך יש רווח מזה).

דרך אגב זה לא סותר את הצדקה בבורסה אם אני לא נוגע בכסף ורק הילדים מושכים אותו. לאיזו חתונה או קניית דירה.
אז אולי בכל זאת אני לא מבין את העניין.
לא אתה מבין מציון, רק עם המון זלזול,
שאתה נתן לילדים שלך את היכולת להתחתן (מימון החתונה דירה) זה צדקה, (לא סתם מותרות כגון פל' או רכב וכו'), עכשיו זה לא קומבינה הלכתית שהמציאו אתה בשנות 2000 אלא זה הלכה מאז מתמיד.
השאלה היא לגבי הבורסה
בזמן שהכסף נמצא שם, יש רבנים שאוחזים שמותר להניח בשביל השקעה לחתונה ילדים בבורסה, ויש כאלה שאסורים, רק שבגמ"ח לבינתיים אני מלווה לאנשים, (מה הדין של אג"ח, זה לא הלוואה בדווקא לנזקקים,),

אז מתי שאתה עוזר לילדים שלך תכוון למצות צדקה;)

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.

נושאים דומים

Back
למעלה