• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם הקריסה הגדולה הגיעה

מצב
הנושא נעול.
אז עד שזה לא היה קרוב לבית של אנשים מסוימים המחיר של המניות היה X ואחרי שזה היה קרוב לבית של אנשים המחיר היה Y.
זה לא סותר את השערת השוק היעיל.
ושוב, כל אותם אנשים שהיה ברור להם שיש כשל בשוק לפני שהוא התממש מוזמנים לפתוח בלוג עם תחזיות >לעתיד< ואני מבטיח לעקוב :)
יש כבר אלפי בלוגים כאלו שלא אני ולא אתה עוקבים אחריהם כי ברור לנו שמשהו קצת דפוק שם בכדור הבדולח שהם מחזיקים..

אתה לוקח תיאוריה שהיא נכונה בעיקרה (השוק היעיל) ומניח שהיא מתארת במדויק כל תרחיש אפשרי, אך זה לא המצב. השוק די יעיל. השוק יעיל רוב הזמן. אבל השוק לא יעיל באופן מושלם כל הזמן.

לא, השוק לא תימחר את האפשרות למגיפה. ב-19 לפברואר השוק שבר שיא - לא רק ברמה האבסולוטית, אלא גם ברמת התמחור היחסי. מכפיל המכירות של הסנופי הגיע לכל הזמנים, מעל בועת הדוט קום, כשברקע כבר היה ברור שהוירוס יצא מסין ומתפשט ברחבי העולם, וגם היה ברור שיש לו מאפיינים כמו זמן דגירה ארוך והדבקה א-סימפטומטית, שני מאפיינים שהשילוב שלהם הוא קטלני. לא צריך להיות מומחה לוירוסים כדי להבין את זה, אך גם אם כן - היו לא מעט מומחים לוירוסים שהתבטאו לגבי זה באופן ברור. בשוק פועלים בסופו של דבר בני אדם, ובני אדם לא תמיד משתכנעים לפחד בגלל תיאוריות רציונליות של מומחים. לפעמים צריך לראות את זה "קרוב לבית" כדי להתחיל לפחד.

זה בסדר לצאת מנקודת הנחה שהשוק יעיל בדרך שבה אתה משקיע. זה שהשוק לא תמיד יעיל, לא בהכרח אומר שאתה צריך לחפש את אי היעילות הזאת ולנסות לנצל אותה. האמת, הלוואי שיותר אנשים היו מבינים את עיקרון השוק היעיל, כי כך היו נמנעים הרבה הפסדים מיותרים. אבל גם לא צריך להניח שהשוק מתמחר באופן רציונלי כל סיכון או סיכוי, כי זה פשוט לא נכון. לאנשים יש רגשות, והרגשות משפיעים על הפעולות שלהם בשוק.

מסכימה.
ועדיין ולמרות כל זה אני חושבת ש*אופן ההתנהלות* של משקיע פסיבי לא באמת חייב להשתנות.

היה ברור לכולם שהולכת להיות מגיפה. בהחלט. היה לפחות שבוע שבו ניתן היה לכאורה להוציא את הכסף כשהשווקים היו בשיא בידיעה *ברורה* שהם ירדו וירדו חזק. העניין הוא שעכשיו, בהינתן שהשווקים התחילו לרדת... אף אחד לא באמת יודע כמה עוד הם ירדו, כמה זמן, ומתי הם יתחילו לעלות.
והם יעלו.
בדיוק כמו שברור היה שהם ירדו גם *ברור* שהם יעלו. כי מתישהו ימצא חיסון, רמת הוודאות לגבי הנגיף תגדל ואנשים ימשיכו לחיות, לייצר, לקנות.
אנחנו כרגע בסיטואציה לא נורמלית. אקוטית. משתקת. ודווקא מעצם העובדה שזו סיטואציה אקוטית, זו סיטואציה שלא תוכל להימשך זמן רב מדי ללא פיתרון (וכן, גם ״פיתרון״ שבו כולם חולים ויש אחוזי תמותה יחסית גבוהים, זה סוג של ״פתרון״, עם כל כמה שזה יהיה נורא).

אם יש לאנשים זמן, ואורך רוח, והם לא חייבים להשתמש בכסף כאן ועכשיו, והתיק שלהם בנוי בצורה מותאמת ליכולת הכלת הסיכון של תנודות חזקות כך שגם ירידות חזקות לאורך זמן לא גורמות להם לצאת בהיסטריה משוק ההון, אז כן, העולם יחזור, מתישהו, לאי הוודאות ״הרגילה״ שלו וכך גם התיק...

אז אם מישהו החליט לפני מספר ימים ״ללכת על המידע הזה״, להוציא את הכסף (ולשלם מס אם זה בתיק ממוסה) והצליח להרוויח 10-20-30% זה סבבה וכיף. אבל דווקא בגלל שמעכשיו לא ברור כמה עוד השוק ירד ולכמה זמן, אז גם אלו שמכרו לא ברור עד כמה הם באמת ירוויחו מהמהלך בסופו של דבר.

בסופו של יום גם תיק פסיבי, כזה שלא נגעו בו ורוקנו אותו, יחזור מתישהו למצב ״נורמאלי״. אז נכון, אולי זו הייתה הזדמנות ״לעשות כסף״ אבל מי שלא עשה את זה לא באמת איבד עכשיו את כל הונו לנצח, גם אם נכונו לנו עוד ימים/חודשים מאוד קשים בהמשך.

והכי חשוב, זו באמת הזדמנות פז לראות אם התיק (ההוליסטי) שבניתם מתאים לכם.

הם כן. יש צימרים שבנויים על תיירות פנים בלבד (לא משווקים בחו"ל), יש מדריכים דוברי עברית בלבד, יש סוכנויות לתיירות פנים או בעיקר תיירות פנים.
בקיצור, לא נכון להניח שכל עובד ועסק בענף התיירות משרתים תיירים וישראלים.
לא אמרתי שאין.
רק אמרתי שאלו המתעסקים רק עם תיירים ישראלים הם חלק קטן יחסית מהענף.
זו לא ההשוואה הנכונה. צריך להשוות בין הירידה במספר התיירים שמגיעים מחו"ל לעלייה בתיירות פנים של ישראלים שנופשים בארץ במקום בחו"ל
ואני טוען שגם בהשוואה הזאת המספר שלילי (כלומר כמות התיירים הזרים שלא באים גבוהה בהרבה מכמות הישראלים שהחליטו לנפוש בארץ בגלל המצב)

רק אמרתי שאלו המתעסקים רק עם תיירים ישראלים הם חלק קטן יחסית מהענף.
לא בדיוק. כתבת שנותני שרות לתיירות פנים "לא שונים בהרבה" מנותני שרות לתיירות חוץ וזו טענה שונה לגמרי ממה שכתבת עכשיו. (ומזכיר שהטענה שלי היא שמי שכן נותן שרותים רק לתיירות פנים רק מרוויח).
בכל מקרה, אשמח אם יש לך הפניה למקור כלשהו ממנו ניתן ללמוד מה שכתבת (גם לגבי הטענה שמספר התיירים שלא מגיעים גבוה בהרבה מהישראלים שלא ינפשו בחו"ל, ובמקום זה ינפשו בארץ).

להבנתי יש אנשים רבי
את מדברת על האנשים שבגלל האינדקסים גילו שהמקצוע שלהם מיותר ולא מבוסס על שום מידע מוכח מדעית?
נעשו על זה עשרות מחקרים והם מראים חד משמעית שהשקעה פאסיבית באינדקסים היא היעילה ביותר, במיוחד לאדם הפשוט. אם הם טוענים שצריך עוד מחקר ולא מסתפקים במחקרים של חוקרים רבים לפניהם, שירימו אותו. אני בעד.

זה נכון שאינדקסים עלולים תיאורתית להגביר קורלציה בין ניירות שונים. אבל אם תסתכלי על משברים אחרונים, גם ככה כל השוק בקורלציה מטורפת בזמן משברים. האם האינדקסים באמת מעלים את הקורלציה? לא יודע... האם זה גורם לירידות עמוקות יותר? לא יודע.

cherry picking - זה לבחור את המנצחים בדיעבד. למה לקנות תעודה שכוללת את כולם? כי אני לא מאמין שאני יודע יותר טוב משאר העולם מתי ובכמה כל חברה תיפול.

זה נכון שיש מניות שבדיעבד נתנו תשואה טובה יותר מהשוק. הבעיה היא לדעת לבחור אותן מראש.
אם את חושבת שאת יודעת מראש איזו מניה תיתן תשואה מעולה, למה שלא תתמנפי עליה פי מליון ותהפכי למליונרית תוך שבוע?

ושאלה כללית לכל אלה כאן שטוענים שהיה ברור שהשוק יפול או שיש מניות שהיה ברור שתיפולנה, למה לא התמנפתם עליהן והתעשרתם? אני לא מבין איך הפורום לא מגדל מיליארדים מדי יום לפי כמות הדיבורים פה...
כבר משבת יש אנשים כאן שקנו אופציות על ויקס ומכשירים מגדרים שונים.לפחות משיחות שקראתי. @Shaz טען בשבת, יומיים לפני המסחר שכל המכשירים יכילו כבר ירידות . בלימודים שלי שוחחתי בהפסקות על דיון מה יהיה הפעם V או U... בשיחה עם אחי למשל בראשון..הוא אמר..עזבי גידורים, את רוצה לא להפסיד- תמכרי הכל.צר לי, אבל בסביבה שלי, זה היה ברור.
אם תשים לב , גם הרבה מכרו כאן קצט לפני .
וזו בדיוק השיחה שהייתה עם @איש ירח שהתלונן שכל האנשים שקנו הפוך חוגגים כאן וטען שאנחנו חדשים בשוק והניסיון של הותיקים והסולידיים מנצח. התגובה שלי הייתה - "מטאטא חדש...?" ..האם אינדקסים פסיביים הם אכן פחות מסוכנים...וכו.
כך שהשיחה מעגלית

כבר לא יעזור לך בשני..
הכל יהיה מתומחר בפתיחה של הpre

אם יהיו עוד חדשות רעות בשלישי אז קניה בשני יכול לעזור לך אחרת אם יהיו חדשות טובות זה יהרוס לך
@Ben Dover לתשומת לבך עמוד 272 ואילך

כבר משבת יש אנשים כאן שקנו אופציות על ויקס ומכשירים מגדרים שונים.לפחות משיחות שקראתי. @Shaz טען בשבת, יומיים לפני המסחר שכל המכשירים יכילו כבר ירידות . בלימודים שלי שוחחתי בהפסקות על דיון מה יהיה הפעם V או U... בשיחה עם אחי למשל בראשון..הוא אמר..עזבי גידורים, את רוצה לא להפסיד- תמכרי הכל.צר לי, אבל בסביבה שלי, זה היה ברור.
ברור שהרבה דיברו על זה.
גם אני הרגשתי שתבוא נפילה כלשהי. מה שלא ידעתי זה מתי, עד כמה היא תהיה עמוקה וכמה זמן זה יארך. אני גם יודע שיבואו עוד מאות נפילות בעתיד.

זאת הסיבה שאני יושב בבית ומתכתב בפורום במקום לטייל בכל העולם במטוס פרטי.
מה הסיבה שכל הגאונים פה לא מיליארדרים? למה אין פה אף אחד שמפרסם רווחים של מליונים יום אחרי יום אם כ"כ קל לקרוא את השוק?

לא שאני סותר את העובדה שהיו אנשים שהצליחו לתזמן הקטנת חשיפה יחסית מדויק, אבל יחד איתם - יש אנשים שהקטינו חשיפה מנייתית כבר במשך תקופה ארוכה (חודשים ושנים) מחשש למפולת כזאת או אחרת וישבו בצד בתקופת העליות, ויש כאלה שלא עשו כלום לא לפני ולא אחרי. מן הסתם נשמע יותר כאן בפורום מאלו שהצליחו לתזמן באופן נכון מאשר מהשאר...

עזבי גידורים, את רוצה לא להפסיד- תמכרי הכל.צר לי, אבל בסביבה שלי, זה היה ברור.
אזהרות כאלו נפוצות כבר הרבה זמן - בגלל שהשווקים יקרים היסטורית, בגלל בחירת טראמפ, בגלל ברקזיט, בגלל... הפעם זאת התממשה ו"פגעה בדיוק", לעומת כל האחרות שבאו והלכו והשוק המשיך בשלו.
אגב, האם האזהרה הזאת באה עם העצה של מתי להיכנס חזרה (שאלה רטורית...)? כי כל מי ש"צדק" לגבי ההשפעה הכלכלית של הוירוס שתבוא לידי ביטוי בשוק - האם הם יודעים לומר אם הנפילה הנוכחית (10%? 15%? לא עקבתי) היא "מספיקה" או שתמשיך? כי ההתנהגות של רוב האנשים במקרים כאלו היא לשבת בחוץ "עד שהשוק יירגע", שזה ניסוח אחר ל-לחכות לכך שהשוק יחזור לעלות, ולהיכנס אליו *אחרי* העליות...

.האם אינדקסים פסיביים הם אכן פחות מסוכנים...וכו.
אחוז המשתתפים הפסיביים באמת בשווקים הוא לא כזה גדול. גם אם משהו כמו (זורק את המספר מזיכרון, אולי טועה בהרבה) 30-40% מהשוק משתמש במכשירים מחקה מדד לניהול התיק, זו לא התנהלות פסיבית במיוחד כשמתחילים למכור את הניירות הללו מתוך לחץ בתקופות כאלו, בדיוק כמו מי שהתחיל למכור מניות פרטניות. גם אם זה עלול להגדיל את הקורלציה של הנכסים בתוך שוק המניות - זה משנה רק לתנודות בטווח הקצר, מה שלא אמור לעניין את מי שבונה על אחזקה ארוכת טווח.

אגב, דוגמא משעשעת (ונפוצה למדי) ששוק יעיל או לא, המשתתפים בו הם עדיין בני אדם - בעקבות התפשטות הוירוס יש חשיבה שחברות ומוצרים שתומכים בעבודה מרחוק יזכו לביקוש מחודש, ובפרט זו התזה עבור חברת zoom, שמציעה מוצר לשיחות ועידה בוידאו. בעקבות זאת זינק הערך של מניית ZOOM בבורסה בארהב - שזו בכלל חברה סינית פצפונת שמייצרת רכיבים לטלפונים. הטיקר של חברת שיחות הועידה הוא בכלל ZM...

אגב, דוגמא משעשעת (ונפוצה למדי) ששוק יעיל או לא, המשתתפים בו הם עדיין בני אדם - בעקבות התפשטות הוירוס יש חשיבה שחברות ומוצרים שתומכים בעבודה מרחוק יזכו לביקוש מחודש, ובפרט זו התזה עבור חברת zoom, שמציעה מוצר לשיחות ועידה בוידאו. בעקבות זאת זינק הערך של מניית ZOOM בבורסה בארהב - שזו בכלל חברה סינית פצפונת שמייצרת רכיבים לטלפונים. הטיקר של חברת שיחות הועידה הוא בכלל ZM...
:roll:
לבירה קורונה יש מניה?

לא שאני סותר את העובדה שהיו אנשים שהצליחו לתזמן הקטנת חשיפה יחסית מדויק, אבל יחד איתם - יש אנשים שהקטינו חשיפה מנייתית כבר במשך תקופה ארוכה (חודשים ושנים) מחשש למפולת כזאת או אחרת וישבו בצד בתקופת העליות, ויש כאלה שלא עשו כלום לא לפני ולא אחרי. מן הסתם נשמע יותר כאן בפורום מאלו שהצליחו לתזמן באופן נכון מאשר מהשאר...

אזהרות כאלו נפוצות כבר הרבה זמן - בגלל שהשווקים יקרים היסטורית, בגלל בחירת טראמפ, בגלל ברקזיט, בגלל... הפעם זאת התממשה ו"פגעה בדיוק", לעומת כל האחרות שבאו והלכו והשוק המשיך בשלו.
אגב, האם האזהרה הזאת באה עם העצה של מתי להיכנס חזרה (שאלה רטורית...)? כי כל מי ש"צדק" לגבי ההשפעה הכלכלית של הוירוס שתבוא לידי ביטוי בשוק - האם הם יודעים לומר אם הנפילה הנוכחית (10%? 15%? לא עקבתי) היא "מספיקה" או שתמשיך? כי ההתנהגות של רוב האנשים במקרים כאלו היא לשבת בחוץ "עד שהשוק יירגע", שזה ניסוח אחר ל-לחכות לכך שהשוק יחזור לעלות, ולהיכנס אליו *אחרי* העליות...

אחוז המשתתפים הפסיביים באמת בשווקים הוא לא כזה גדול. גם אם משהו כמו (זורק את המספר מזיכרון, אולי טועה בהרבה) 30-40% מהשוק משתמש במכשירים מחקה מדד לניהול התיק, זו לא התנהלות פסיבית במיוחד כשמתחילים למכור את הניירות הללו מתוך לחץ בתקופות כאלו, בדיוק כמו מי שהתחיל למכור מניות פרטניות. גם אם זה עלול להגדיל את הקורלציה של הנכסים בתוך שוק המניות - זה משנה רק לתנודות בטווח הקצר, מה שלא אמור לעניין את מי שבונה על אחזקה ארוכת טווח.

יבגני, תמיד תענוג לקרוא משהו שאתה כותב.
זום כשהונפקה, הייתה נראית לי אנומליה, כי הרקיעה שחקים ולהבנתי אין בעיה לconglomeralts טכנולוגיים להכחיד אותה בשניה. כל הכלים שם...אבל כן, אני מהמרת שכל התחום הביתי יתפוס איני יודעת איפה גוגל עומדת בתחום, כי יש לה שיחות וידאו וכמדומני גם ועידה, אז כן..לא הייתי פוסלת' כמדומני גם לMSFT גם ייתכן שאינדיקציה כללית ניתן לראות מהתבנית של אמש, חברות כמו פייסבוק.. גוגל...יצאו ירוקות ביום... וגם אם לא בחירה בודדת במניות, אז אולי חשיפה לאינדקסים של "תוכנה" על פני אינדקסים של טכנולוגיה שכוללים חומרה שנפגעת מבעיות לוגיסטיות..
באמת מעניין.
אגב, יבגני, סגנון הכתיבה שלך תמיד לוגי מסודר ומפשט רעיונות.

אגב, דוגמא משעשעת (ונפוצה למדי) ששוק יעיל או לא, המשתתפים בו הם עדיין בני אדם - בעקבות התפשטות הוירוס יש חשיבה שחברות ומוצרים שתומכים בעבודה מרחוק יזכו לביקוש מחודש, ובפרט זו התזה עבור חברת zoom, שמציעה מוצר לשיחות ועידה בוידאו. בעקבות זאת זינק הערך של מניית ZOOM בבורסה בארהב - שזו בכלל חברה סינית פצפונת שמייצרת רכיבים לטלפונים. הטיקר של חברת שיחות הועידה הוא בכלל
אכן, כתבתי בעבר
יש עוד חברה
ZOOM - חברת הוידאו ללייב סטרימינג שהונפקה לפני פחות מחצי שנה
החברה הונפקה עם הטיקר ZM
בשוק ההון היתה מניה עם הטיקר ZOOM והיא היתה Penny stock מתה לחלוטין
כשאני אומר מתה, היא נסחרה ב 1 סנט!!!!
ועכשיו תראו מה קרה לחברה שאין לה שוק בכלל
zoom.png

מקרא: במרץ המניה נסחרה ב 1 סנט, היא הגיעה לפיק של 9 דולר!!! ועכשיו היא תקועה על 4$
לא יאמן

מה שמצחיק (שוב) שהמשקיעים מכרו את המניה האמיתית וקנו את המזוייפת
אז בפועל ZM ירדה
איזה Fail

אכן, כתבתי בעבר

מה שמצחיק (שוב) שהמשקיעים מכרו את המניה האמיתית וקנו את המזוייפת
אז בפועל ZM ירדה
איזה Fail
אולי כל מי שקונה את ZOOM זה אנשים שחושבים שהיא תעלה כי אחרים ירוצו לקנות את ZOOM בטעות?

ברור שהרבה דיברו על זה.
גם אני הרגשתי שתבוא נפילה כלשהי. מה שלא ידעתי זה מתי, עד כמה היא תהיה עמוקה וכמה זמן זה יארך. אני גם יודע שיבואו עוד מאות נפילות בעתיד.

זאת הסיבה שאני יושב בבית ומתכתב בפורום במקום לטייל בכל העולם במטוס פרטי.
מה הסיבה שכל הגאונים פה לא מיליארדרים? למה אין פה אף אחד שמפרסם רווחים של מליונים יום אחרי יום אם כ"כ קל לקרוא את השוק?
להבנתי יש כאן לא מעט אנשים על "מס יסף" ... או אנשים שבנונשלנט אומרים לבן 21, שמחפש להשקיע 100א ש"ח, שזה לא כסף . בני 21 עם 100א ש"ח זה ממש בסדר לעומת שאר האוכלוסיה, אז מקריאה בפורום לתחושתי , מדובר על אנשים עם הכנסה מעל לממוצע.. מס יסף זו חל על מי שמרוויח מעל 640א ש"ח בשנה...היה כאן דיון שמישהו לא הבין למה ירד לו 27% על דיבידנדים במקום 25% וכל השרשור אחרי היה תגובות של - "הגעת למס יסף..WELCOME TO THE CLUB"

זום כשהונפקה, הייתה נראית לי אנומליה, כי הרקיעה שחקים ולהבנתי אין בעיה לconglomeralts טכנולוגיים להכחיד אותה בשניה.
זה משפט נפוץ שנאמר לסטארטאפים ("מה יקרה אם גוגל יכנסו לנישה שלך?"), במיוחד ע"י משקיעים פוטנציאליים, אבל החשש בו מוגזם במידה רבה.

לגורילות בשוק הטכנולוגי אולי יש משאבים אבל חסר מיקוד (אנשים, משאבים, קשב ניהולי) בלתת פתרון מעולה לבעיה אחת צרה וספציפית, תהליך קבלת ההחלטות הוא איטי וביורוקרטי, ובפועל לרוב לא מתחרים מול המשאבים של כל החברה - אלא של איזה צוות קטן שהוקצה לטובת הפרויקט (שבשבילם זה עוד פרויקט, בעוד שבשביל הסטארטאפ הצלחת המוצר היא חיים או מוות, והיחס בהתאם). חברות גדולות יכולות להרוג מתחרה קטן אם זה באמת כיוון אסטרטגי שלהם, אבל פיתוח מחדש זה תהליך ארוך, מורכב ניהולית ויקר - פתרון זול הרבה יותר הוא פשוט לרכוש את המתחרה הזה עם פרמיה כזאת או אחרת...

לגבי שיחות ועידה - מיקרוסופט רכשו את סקייפ והמוצר הזה הוא זוועת עולם. לגוגל יש והיו אינספור מוצרי צ'אט ווידאו לאורך השנים, והם סבירים מינוס לשיחות ועידה ארגוניות - רוב המוצרים שהם מכריזים עליהם ייעודם הוא בית הקברות המהולל שלהם (אתר מדהים אגב, ממליץ לבקר: Killed by Google). בתור מישהו שהשתמש באופן קבוע בשירותי שיחות ועידה בחברה מפוזרת עולמית - zoom נוח משמעותית מהשאר.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לא בדיוק. כתבת שנותני שרות לתיירות פנים "לא שונים בהרבה" מנותני שרות לתיירות חוץ וזו טענה שונה לגמרי ממה שכתבת עכשיו
צודק, לא התנסחתי נכון.
אני מקווה שעכשיו הכוונה שלי יותר ברורה.

בכל מקרה, אשמח אם יש לך הפניה למקור כלשהו ממנו ניתן ללמוד מה שכתבת
בחיפוש קצר בגוגל מצאתי את זה (PDF)
https://info.goisrael.com/Attachment/DownloadFile?downloadId=9090

בגדול נראה שההכנסה במלונות מתחלקת 60-40 לטובת תיירות פנים.
עכשיו אני מניח שתיירות מחול ירדה בצורה דרסטית (לפחות ב80%) ותיירות פנים תעלה לכל היותר ב 10-20%, אם בכלל (יש סיכוי לא רע שגם תיירות פנים תרד. במיוחד אם המצב יחמיר).

מצב
הנושא נעול.

נושאים דומים

Back
למעלה