Body Solid
משתמש בכיר
- דירוג
- 1,843
גם מי שלא יפוטר ירגיש שעכשיו זה לא הזמן לקנות אוטו חדש/בגדים/מכונת כביסה.
ובטח לא לנסוע לחופשה.
כשמצב הרוח הוא כזה, זה יוצר מיתון.
אפשר לפתוח סקר חדש.אתם נכנסים לפאניקה מיותרת. בטווח של חצי שנה מהיום, יקרו בוודאות כמעט מוחלטת אחד משני דברים:
א) הנגיף ייעלם מעצמו (כמו שקרה ל-SARS ו-MERS)
ב) יהיה חיסון זמין
כך או כך, המגיפה כנראה תיבלם/תיעצר. השאלה היא כמה זמן בדיוק ייקח עד שזה יקרה ומה יהיה היקף הנזק לכלכלה העולמית עד אז - אני מעריך בזהירות שנשרוד גם את זה.
להערכתי במצב כזה אנשים לא יצרכו כרגיל ,וגם לא ישקיעו. יישבו על הכסף ויחכו שזה יעבור.לא בטוח. מי שיש לו כסף פנוי יעדיף כנראה להפנות אותו לצריכה ולא להשקעות בשלב זה.
אתה, בחור רציני אתה, תאמין לי.אני בחשיפה הכי נמוכה למניות שתוכנית ההשקעות שלי מרשה לי (קצת מתחת ל-25%). יש לי כמה פוטים ארוכים על סנופי משנה שעברה וקניתי עוד אחד לפני כחודש. רציתי לקנות עוד אחד יום חמישי לפני שבוע, התמהמהתי ולא קניתי. סה״כ הפוטים שיש לי עזרו לרכך את המכה. כמו גם הזהב והאגח הארוך. עדיין התיק חטף סטירה.
אולי כי ההתפשטות האטה, התושבים מתחילים לחזור לעבודה ולבלות עם מסכות, ורוב הנזק במחוז חובי, שאינו קריטי לכלכלת סין, בהקבלה לישראל הייתי אומר שלו היה משהו פוגע בבאר שבע וסביבתה הנזק הכלכלי למדינה לא היה חמור.משהו מוזר קצת - איך סין שנמצאת במרכז ההתפרצות עם צעדים קיצוניים שבבירור יפגעו בכלכלה, המדדים שלה יורדים ממש קליל? משמעותית פחות מאלו האמריקאיים.
אתה לא מבין מה זה אומר שוק יעיל.אם השוק יעיל אז בתיאוריה הוא צריך לרדת ביום אחד ולא לפרוס את הירידה למשך שבוע ויותר.
יוצא שעולה כי כולם קוראים הסולידית ודומיה וקונים וקונים, וכשמתחיל לרדת כולם נבהלים ובורחים ובורחים כמו כדור שלג.
עד שיבוא טראמפ ויצייץ משהו שיעצור את הכדור.
אכן, הPMI מסין השתחרר הלילה. כ40% נפילה לעומת האחרון. אם מסתכלים בגרף, הוא נמוך יותר מ2008!!שמע, המשבר הראשון אחרי 2008 הגיע.
זה לא פאניקה סתמית כמו בפעמים הקודמות.
סחורה מבית החרושת העולמי (סין) הפסיקה להגיע.
זה לא סתם, זה כבר עמוק בתוך הכלכלה הריאלית.
על אף שאתה מתנסח בצורה שלא מחפשת להתדיין אני כן אגיב לך.לא התבררו שום עובדות חדשות. היה ברור שאי אפשר להכיל מגיפה כזאת. ברגע שיש אלפי חולים שהסתובבו חופשי לפני שהתברר שהם חולים והדביקו אחרים בתקופת הדגירה הרי היה ברור שזה לא יוגבל רק לווהאן וגם היה ברור שזה לא יוגבל רק לסין, וברגע שזה יוצא מגבולות המדינה, ולא סגרו את השערים בהתחלה אז זה כבר עובר גם לשאר מדינות העולם.
אתה רוצה לומר לי שבכל סין היו אתמול 6 נדבקים חדשים? בדיחה משעשעת.
לאור מה שהלך בסין היה גם ברור שיתחיל בלאגן גם בשאר העולם, ולדעתי הבלאגן עוד לפנינו כי כעת אנחנו נמצאים בתקופת הדגירה של החולים במדינות השונות. תן לזה שבוע שבועיים ופתאום יהיו אלפי חולים חדשים בכל המדינות, והרבה מתים, ואז גם יתבררו מימדי המחלה האמיתיים ולא מה שסין מספרת באופן רישמי.
כל הנתונים היו ברורים גם לפני כמה שבועות ועדיין הבורסות המשיכו לעלות וטסלה עפה מעלה מעלה. אתה רוצה לומר לי שלא היה ברור שהמכירות והייצור של טסלה בסין יהיו בריצפה? ונגיד שלא היה ברור בהתחלה, אז כשאל פירסמה אזהרת רווח לא היה ברור שאם מוכרים ומייצרים פחות טלפונים אז על אחת כמהצוכמה מכוניות?
תעשה לי טובה, יש לזה הגדרה מאד פשוטה: תאוות בצע שסינוורה את כולם.
לא התבררו שום עובדות חדשות. היה ברור שאי אפשר להכיל מגיפה כזאת. ברגע שיש אלפי חולים שהסתובבו חופשי לפני שהתברר שהם חולים והדביקו אחרים בתקופת הדגירה הרי היה ברור שזה לא יוגבל רק לווהאן וגם היה ברור שזה לא יוגבל רק לסין, וברגע שזה יוצא מגבולות המדינה, ולא סגרו את השערים בהתחלה אז זה כבר עובר גם לשאר מדינות העולם.
אתה רוצה לומר לי שבכל סין היו אתמול 6 נדבקים חדשים? בדיחה משעשעת.
לאור מה שהלך בסין היה גם ברור שיתחיל בלאגן גם בשאר העולם, ולדעתי הבלאגן עוד לפנינו כי כעת אנחנו נמצאים בתקופת הדגירה של החולים במדינות השונות. תן לזה שבוע שבועיים ופתאום יהיו אלפי חולים חדשים בכל המדינות, והרבה מתים, ואז גם יתבררו מימדי המחלה האמיתיים ולא מה שסין מספרת באופן רישמי.
כל הנתונים היו ברורים גם לפני כמה שבועות ועדיין הבורסות המשיכו לעלות וטסלה עפה מעלה מעלה. אתה רוצה לומר לי שלא היה ברור שהמכירות והייצור של טסלה בסין יהיו בריצפה? ונגיד שלא היה ברור בהתחלה, אז כשאל פירסמה אזהרת רווח לא היה ברור שאם מוכרים ומייצרים פחות טלפונים אז על אחת כמהצוכמה מכוניות?
תעשה לי טובה, יש לזה הגדרה מאד פשוטה: תאוות בצע שסינוורה את כולם.
הם כן. יש צימרים שבנויים על תיירות פנים בלבד (לא משווקים בחו"ל), יש מדריכים דוברי עברית בלבד, יש סוכנויות לתיירות פנים או בעיקר תיירות פנים.אני לא חושב שנותני השרות של תיירות פנים שונים בהרבה מאלו שנותנים שרות לתיירות מחו"ל.
זו לא ההשוואה הנכונה. צריך להשוות בין הירידה במספר התיירים שמגיעים מחו"ל לעלייה בתיירות פנים של ישראלים שנופשים בארץ במקום בחו"ל.ומאחר ובד"כ יש בארץ הרבה יותר תיירים שבאו מחו"ל מאשר תיירות פנים, ומאחר שזרם התיירים מחו"ל ירד בצורה משמעותית, אני חושב שזה דוקא שוק שדי מפסיד מהעניין.
ולמתפרנסים מכך הכי חשוב לכמת אותה בכסף (:זו לא ההשוואה הנכונה. צריך להשוות בין הירידה במספר התיירים שמגיעים מחו"ל לעלייה בתיירות פנים של ישראלים שנופשים בארץ במקום בחו"ל.
מסכימה.לשם שינוי אני מסכים עם האחד. מי שעקב אחרי המאפיינים של הוירוס הזה ואיך שהוא התפשט יכל להבין בקלות שאנחנו בדרך לראות שיבושים בכל העולם (לא שסגירה של כלכלת סין זה לא מספיק משבש לשאר העולם).
היתה אופוריה בשוק וזה דבר שקורה. עכשיו יש פחד, גם זה קורה.
בהחלט. למדינה אולי חשוב יותר שיגיעו תיירים מאשר נופשים ישראלים. לבית העסק, שקל הוא שקל, וממש לא משנה מהיכן הוא מגיע.ולמתפרנסים מכך הכי חשוב לכמת אותה בכסף (:
לא במספר ימי נופש או תיירים.
על שאתה מתנסח בצורה שלא מחפשת להתדיין אני כן אגיב לך.
בוודאי שהתבררו עובדות חדשות. כל מדינה שבה יש התפרצות זו עובדה חדשה שאולי אתה ידעת לצפות מראש אבל לא הייתה עובדה בשטח עד שהיא התרחשה.
את הסיכון להתרחשות כזו, לדעתי, שיקללו במחיר (שכבר לפני ההתפרצות היה נמוך יותר ממה שהוא היה יכול להיות).
אם זה היה ״ברור״ אז אני מניח שמהרגע שידעו שיש מחלה אתה מכרת את כל המניות שלך וקנית בכל הכסף שורטים? אם זה ברור לך עכשיו שזה היה אמור לקרות זו חוכמה בדיעבד (וגם אם זה היה ״ברור״ לך מקודם ולא פעלת בצורה של מישהו שזה ״ברור״ לו אלא רק בצורה של מישהו ״שממש מאמין בזה״ אז להגיד עכשיו שצדקת זו חוכמה בדיעבד).
אולי תפתח בלוג שבו אתה מספק לנו את כל התחזיות הברורות שלך לפני שהן מתגשמות ואחרי שניוודע למובהקות הסטטיסטית שלך נוכל ללכת בעקבותיך בדרך אל העושר.
יהיו עוד חולים ככל הנראה, זה נכון.
האם לדעתך כמות החולים (ומשך הזמן שהם חולים) מחוץ לסין זו לא אינדיקציה מספיק טובה לנתונים ה״אמיתיים״ של המחלה (גם בתור מי שמזלזל באופן כל כך ברור בסין)?
ואענה בחזרה בשאלה, האם השקעה המונית באינדקסים לא עלולה להיות דווקא מסוכנת יותר כיום?אענה בשאלה: מה זה משנה? המטרה שלי היא לא להגדיר את עצמי או אותך בדרך כלשהי אלא לוודא את השגת המטרות שהצבתי לעצמי במינימום סיכון.
אז עד שזה לא היה קרוב לבית של אנשים מסוימים המחיר של המניות היה X ואחרי שזה היה קרוב לבית של אנשים המחיר היה Y.לפעמים צריך לראות את זה "קרוב לבית" כדי להתחיל לפחד.
את מדברת על האנשים שבגלל האינדקסים גילו שהמקצוע שלהם מיותר ולא מבוסס על שום מידע מוכח מדעית?יועצי נציבות ניירות ערך טענו בעבר כי יש צורך במחקר נוסף בכדי להבין כיצד המוצרים עשויים להשפיע על השווקים אם גם הקרן העוקבת אחר מניה וגם המניה עצמה קורסות במקביל. במילים פשוטות, אירוע שוק המשפיע על שני מוצרים קשורים זה לזה - במקום רק אחד - עלול להגביר את ההפסדים.
cherry picking - זה לבחור את המנצחים בדיעבד. למה לקנות תעודה שכוללת את כולם? כי אני לא מאמין שאני יודע יותר טוב משאר העולם מתי ובכמה כל חברה תיפול.אני לא מבינה למה "סולידים" חושבים שבאינדקסים אין יותר סיכון דווקא בזמנים כאלה. דווקא ייתכן ש CHEERY PICKING בזמנים כאלה יכולה למתן ירידות. למה לך לקנות סל הכולל תיירות/תחבורה/חברות תעופה וכ"ו...
זה נכון שיש מניות שבדיעבד נתנו תשואה טובה יותר מהשוק. הבעיה היא לדעת לבחור אותן מראש.אם למשל היית בוחר להחזיק בנטפליקס היית מפסיד רק 4%, שזה הגיוני כי צפוי שאנשים לא ילכו למקומות המוניים כמו קולנוע וירכשו מנוי לצפייה ביתית..
אשמח להסבר על מדיניות "מינימום סיכון" ...שלך
⌄
⌄
⌄
+1מדד הפחד החדש = כמות התגובות החדשות בשרשור הזה ליום