• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם הקריסה הגדולה הגיעה

מצב
הנושא נעול.
השוק מחק לי 10K דולר בכמה ימים בודדים ולא רק שהביט לא גידר את הנפילות, אלא אפילו ירד גם כן.
מצב לא נעים. מאוד מאכזב וכעת אני שוב מתחת ל-100K דולר כך שאני לא יכול לעבור ל-IB ישר (במקום IB עם מתווך).

מאוד מאכזב וכעת אני שוב מתחת ל-100K דולר כך שאני לא יכול לעבור ל-IB ישר (במקום IB עם מתווך).
בטח שאתה יכול, רק שתאלץ לשלם 10$ בחודש או פחות מזה באם תעשה פעולות.

השוק מחק לי 10K דולר בכמה ימים בודדים ולא רק שהביט לא גידר את הנפילות, אלא אפילו ירד גם כן.
מצב לא נעים. מאוד מאכזב וכעת אני שוב מתחת ל-100K דולר כך שאני לא יכול לעבור ל-IB ישר (במקום IB עם מתווך).
:(

ברור שזה יכול לקרות כמה שנים אבל מי שמשקיע במדדים רחבים לעשור ומעלה ומי שהכסף הזה לא נחוץ לו להישרדות כרגע, לא אמור להיבהל מזה. אם יש לך פרנסה ויש לך בית (או שאין לך תכנית לקנות בית) ויש לך קרן פנסיה, אז ההשקעה בתיק ממוסה לא צריכה להתנהל ע"י טראומות עבר ופאניקה בהווה. ואם בכל זאת נבהלים, צריך לבחור כלים מתונים יותר ולא לחפש תיזמונים או לברוח עם הירידה הראשונה.
נכון, וגם אפשר לשים יותר כסף באגח"ים או נכסים אחרים שלא יורדים ביחד עם מניות, כך שיהיה כסף פנוי אם יהיה צורך ולא רוצים למכור בהפסד.

לאף אחד לא אכפת מהעולם השלישי
זה גם ההימור שלי. מה שאומר שכאשר(במידה וזה יקרה)נגיע להתפרצות רצינית בצפון אמריקה מה שאנחנו רואים עכשיו זה עוד כלום.

אמרתי שהם מנותקים? ואולי יצליחו להתקדם ולמכור בצורה לא רגילה?
לך תקרא מה כתוב בלינק שאדם נתן.
וחפש על מה רוברט שילר קיבל נובל.

@Shaz
בשתי מילים:
מניה זה מכשיר פיננסי שמקנה לך בעלות על חברה. החברה משלמת דיבידנדים, או בייבאק, או שיש לה ערך אינטרינזי. המחיר של מנייה הוא היוון של הדברים האלה. כמה כסף אני מצפה לקבל אם אקנה נייר מסוים.

אדם, למעשה סבור, שרמות המחירים הנוכחיות לא מצדיקות את ההיוון שהוא צופה לקבל. יש פה גם היבטים של סיכון, ותשואה אלטרנטיבית.

יש חוקים כלכליים, והיסטוריה, שאפשר ללמוד מהם על הקשר, בין המצב המאקרו כלכלי, לפעילות החברות, לרווחים שלהן. היסטורית אנחנו נמצאים כבר תקופה מחוץ לגבולות מה שהיה "תקין".

מישהו מחסידי השוק היעיל יכול להסביר לי איך במשך חודשיים וחצי יש חדשות על עד כמה הווירוס הזה מסוכן ואיך הוא פורץ כל נסיון להכיל ולבודד אותו, והיו מקרים בעשרות מדינות, לא רק בסין, והשווקים עולים ושוברים שיאים חדשים, ויום בהיר אחד, כשיש *קצת* יותר מקרים במדינות אחרות (כמו איטליה, איראן) השוק נכנס לפאניקה מוחלטת ומשיל כבר 14% מהשיא (אנחנו במינוס 2.5% בpre-market)?
השוני בין יום שישי שבוע שעבר ליום שישי הזה מבחינת המידע על covid-19 הוא מזערי, השוני בתגובת השוק הוא אסטרונומי.
איפה היה השוק היעיל? איפה כל המידע שמשוקלל למחיר?
זה היה כשל שוק ברור שאין כמותו.
לא בדיוק מחסידי השוק היעיל (אפילו לי יש פלח אקטיבי בתיק..) אבל הפרשנות הפרקטית שלי למודל (המפושט) הזה של השווקים היא לא שהשוק "צודק" ויודע לחזות בדיוק את השווי/תזרים העתידי של נכסים, אלא שהתמחור של השוק משקלל את מה שידוע על הנכס והעתיד שלו יותר טוב ממני, בממוצע. הוא רחוק מלהיות "צודק" או "מושלם", אבל קשה להביס אותו (במיוחד אחרי עמלות, מיסים ושות').

לגבי התגובה הפתאומית ו"לא רציפה" של השוק לאינפורמציה על הוירוס - אני שם את זה בקטגוריה של תופעות ה-common knowledge בשווקים. מה שחשוב הוא הוא לא העובדה שהרבה אנשים שמעו עליו ועל ההתפשטות שלו באופן אינדיוידואלי, אלא הנקודה שהחשיפה התקשורתית עברה סף מסוים שממנו "כולם יודעים שכולם יודעים" שהוירוס הוא משמעותי ויהיו לו השלכות כלכליות רציניות מה שמוביל לשינוי החד בתמחור ושאר התופעות הפסיכולוגיות שמלוות ומעצימות את התנועה הזאת.

מה שחשוב הוא הוא לא העובדה שהרבה אנשים שמעו עליו ועל ההתפשטות שלו באופן אינדיוידואלי, אלא הנקודה שהחשיפה התקשורתית עברה סף מסוים שממנו "כולם יודעים שכולם יודעים" שהוירוס הוא משמעותי ויהיו לו השלכות כלכליות רציניות מה שמוביל לשינוי החד בתמחור ושאר התופעות הפסיכולוגיות שמלוות ומעצימות את התנועה הזאת.
זה כנראה נכון. אבל זה רק מחזק את הטענה שלי שהיה פה כשל רציני. המידע היה זמין לכולם, גם לציבור הרחב. ״השוק״ התעלם מהמידע.

זה כנראה נכון. אבל זה רק מחזק את הטענה שלי שהיה פה כשל רציני. המידע היה זמין לכולם, גם לציבור הרחב. ״השוק״ התעלם מהמידע.
וזה מתחבר לנקודה הראשונה שלי - אני לא מניח שהשוק "צודק" בתמחור שלו, באיזשהו מובן אבסולוטי, כמו שאני לא מניח שהתמחור הנמוך יותר כרגע הוא ה"נכון". מה שאני כן חשוב הוא שלמרות כל זאת, עדיין קשה להביס את התמחור הזה על בסיס ניתוח השווקים האישי שלי (בממוצע, לאורך זמן, וכו').

או בניסוח פשטני יותר - זה שהממוצע יותר חכם ממני לאו דווקא מעיד משהו על הממוצע, אלא עלי (תחזיות זה קשה, במיוחד כשמדובר על העתיד...)

קומץ הבנקאים שמזיזים מילארדים בקרנות הפנסיה וכו' הם חסרי הבנה מדעית בסיסית.
לכן רק כשמישהו "הסביר" להם את מה שהיה ידעו לפשוטי האדם שכן מבינים קצת מדע (כמו @Leo1 ), רק אז הם זרקו סחורה כמו משוגעים.

כל מי שנמצא במניות שימו חגורות ותתכוננו נפשית ירידה של 99% מהשיא בדרך :lol:

קומץ הבנקאים שמזיזים מילארדים בקרנות הפנסיה וכו' הם חסרי הבנה מדעית בסיסית.
לכן רק כשמישהו "הסביר" להם את מה שהיה ידעו לפשוטי האדם שכן מבינים קצת מדע (כמו @Leo1 ), רק אז הם זרקו סחורה כמו משוגעים.
גם בזה יש אמת. לאנשים שונים השפעה שונה על השוק, בסדרי גודל רבים שונה.

רק אז הם זרקו סחורה כמו משוגעים.
אגב, אני לא יודע כי לא ראיתי נתונים על זה, אבל ירידת המחירים יכולה להיות תוצאה של שינוי ה"תודעה הציבורית" לגבי ההשפעה הכלכלית של הוירוס גם בלי שהגופים הפיננסיים הגדולים (פנסיות, קרנות ושות') יממשכו הרבה סחורה. נפח הפעילות בין הפעילים האקטיביים בשוק מספיק גדול כדי לתמחר את הכל מחדש בלי הוראות מכירה מיוחדות מצד המוסדיים המחזיקים ברוב הנכסים.

וחפש על מה רוברט שילר קיבל נובל.
לא בדיוק נובל אמיתי, אבל לא נתווכח על זה

מה ששילר תימחר בעבר היה קשור לאנשים "רציניים" שמבצעים החלטות
ברגע שהשוק נחשף לאוכלוסיה רבה יותר, ה"רצינות" הפכה ל"חובבנות"
עד כמה שתימחור זה חשוב, הסטיות הפסיכולוגיות קשות לתימחור או לצפי מראש

זהו, זה הוא פברואר השחור

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מצב
הנושא נעול.

נושאים דומים

Back
למעלה