@jenia30,
@Nina T , אותי באופן אישי אתם מתסכלים. מה בעצם אתם מנסים להוכיח? שיש לכם כוחות על? כדור בדולח? שיש לכם כישורי ניתוח מדהימים? אם כן, קבלו כפיים. מה אנחנו אמורים לעשות עם המידע הזה? אתם פותחים קרן נאמנות?
גם אם כל ההצלחות שלכם אכן מדהימות וגם אם מימשתם בזמן המתאים, לנו זה בעצם לא עוזר. בשוק יש מיליוני אנשים שמפרסמים את דיעותיהם. בממוצע, חצי צודקים וחצי טועים. אנחנו לא יכולים לדעת
מראש מי צודק ומי טועה.
ושוב, זה בהנחה שכל מה שאתם מביאים בפורום כהצלחות זה כל התיק ואין עסקאות שהפסידו שמשום מה, "לא ספרתם" ולא כולל את המזומנים שיושבים בטל כדי להמתין לעסקאות הללו.
לפי מה שהבנתי, אתם בשוק זמן קצר מאד. שנה- שנתיים. זה לא זמן מספיק כדי לאשש את התיאוריות שלכם בשוק גם אם הצלחתם.
ממליצה מאד לשניכם לקרוא את הספר: תעתועי האקראיות של נסים טאלב.
צודק אש...
פייר אין לי מושג איך זה קורה.
אני עצמי מבולבלת..נראה לי שבגלל שיש כאן אנשים אינטיליגנטיים, אז אם אני "מנחשת" משהו אכתוב אותו בפורום אחרי הליך חשיבה ועיבוד קצט יותר עמוקים.
אגב, לצערי -בהרבה מקרים לא בהכרח פעלתי על סמך ההשערות.
אגב, מן הסתם בכלים הופכיים אפשר לעשות תשואות מדהימות כי השוק עולה במדרגות ויורד במעלית.
אני לא חושבת שיש בעיה שיש אנשים שמספקים דיון לגבי כלים "מגדרים", בארה"ב משקיעי LONG כן עושים שימוש כזה וזה לא משהו שנוגד את מודל ההשקעה שלהם.
כמדומני בשבת התחלתי לזרוק אסטרטגיות אפשריות וחישובי סיכון, כדי לקבל איזשהו פידבק אם מישהו מכין את עצמו גם- קיבלתי תגובות שהכל כבר מתומחר.
אז אולי זה הדבר הכי מעצבן בעולם שמי שמשתמש בכלים הללו "קופץ" עם שמחה באמצע ירידות... אבל בוא לא נוציא את שמחתם של ה"שונים"
בגלל התגובות הכל כך מזלזות כשכותבים משהו, כאילו כל משקיע פסיבי ..מגה פסיבי... מחזיק בידיו את הנוסחא האולטמטיבית להצלחה ודעות שונות זוכות לתגובה של
"קוראת בקפה..וודו..טרול...ספקולציה..."
ועדיין יש כאן חומר אנושי מצוין, שיחות אינטיליגנטיות, ניתוחים מעמיקים וראייה אינטגרטיבית של המון מאנשי הפורום. וקיבלתי כלים וטיפים מלא מעט אנשים שחסכו לי למשל עמלות גבוהות ועוד.
אבל לצערי ספגתי בגלל "חוסר הקונפורמיות" עלבונות .
כמו שאני יוצאת מהפורום ושואלת את עצמי, "רגע האם אני כפי שטוענים כאן ספקולנטית?" ...אני חושבת שגם באותה מידה ,
@איש ירח יש לשאול "רגע, האם אני מקובע/ת מחשבתית"..
אענה בשאלה: מה זה משנה? המטרה שלי היא לא להגדיר את עצמי או אותך בדרך כלשהי אלא לוודא את השגת המטרות שהצבתי לעצמי במינימום סיכון.
ועדיין בוא אשאל שאלה כזו. אם כבר כולם הבינו שהשיטה שהוכיחה את עצמה זו השקעה פסיבית באינדקסים וכולם פועלים בשיטה הזו, לדעתך היא תמשיך להיות יותר אפקטיבית ? אבי נפטר בספטמבר 18 ומסתבר שהיה משקיע מאד מוצלח. כן, בעיקר בשיטה הפסיבית. אבל שאלתי אותו פעם -"אז מה עשית ב2008?" הוא אמר "לא יצאתי" ואחרי זה סיפר לי שגילה משהו על מחירי הנפט והפוספטים וסחר בזה תוך כדי בכניסות ויציאות ועשה רווח יפה.
מי יודע מה זה פוספטים בכלל...
לפני זמן מה התחלתי לחפש מה זה בדיוק פוספטים . לא לגמרי הבנתי ולא נראה שיש בזה מסחר גדול, אבל בגרף, ניתן לראות בליטה אחת עצומה ב2008 וכלום ביתרת השנים.
אגב אכן למשל מכשירי גידור הם מסוכנים ובעייתיים אבל יש גם דברים לא ממונפים כמו זהב או אינדקס צנוע שמוכנה BTAL כמדומני שזה אנטי בטה