• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם הקריסה הגדולה הגיעה

מצב
הנושא נעול.
זה גל ירידות ראשון שלי ואני חייב לציין שזה לא מזיז לי, מחר אאסוף סחורה בזול.
אתה קורא לזה גל ירידות אבל זה לא גל ירידות עדיין. כשיהיה גל ירידות אתה תדע.
הסיבה שזה לא מזיז לך היא כי אתה בטוח שמהר מאוד זה יחזור לעליות אז מבחינתך אתה חושב שפשוט השגת מחיר זול לסחורה. עכשיו דמיין מצב ש הירידות האלה ממשיכות עוד חודשיים שלושה וכל יום מאבדים 2 3% ואז השוק נשאר תקוע ככה כמה שנים

אתה טוען שמתשואה סינתטית (תשואה פחות דיבידנדים) של שנתיים, אפשר להשליך על 10 שנים?
לא. אנחנו בשוק שורי שבו אנשים רגילים לחשוב שמניות רק עולות, וכל ירידה תעלם אחרי כמה חודשים ויש להתייחס אליה כאל מבצע. אני רק מציין שעובדתית - משקיעי מדד עולמי הם ללא רווח שנתיים אחורה. זה מעניין לשים לב לזה, ובמקביל זה (מקרית) חופף עם העמדה שלי שמניות יכולות וצפויות לא להניב תשואה בטווח זמן של עשור. כל אחד שיעשה כרצונו, העובדות הן אובייקטיביות.

כל יום אתה משקיע מחדש את כל תיק ההשקעות שלך וסוגר את הבסטה מחדש. בפרט בכל שיא.
ובפרט בכל שפל

אני עדיין ברווח ביחס לסך כל הכסף ששמתי

הסיבה שזה לא מזיז לך היא כי אתה בטוח שמהר מאוד זה יחזור לעליות אז מבחינתך אתה חושב שפשוט השגת מחיר זול לסחורה. עכשיו דמיין מצב ש הירידות האלה ממשיכות עוד חודשיים שלושה וכל יום מאבדים 2 3% ואז השוק נשאר תקוע ככה כמה שנים
ממש לא, אני מודה לסיכון הזה וחי איתו בשלום.
No pain no gain

ואז השוק נשאר תקוע ככה כמה שנים
למה הכוונה "תקוע"? שהמניות לא עולות או לא יורדות יותר? אין פיתוחים חדשים? חברות חדשות? אף אחד לא קונה ני"ע יותר? אין מלחמות חדשות?
אנחנו מדברים על שוק מפוזר היטב, כן?
הסיבה שזה לא מזיז לך היא כי אתה בטוח שמהר מאוד זה יחזור לעליות אז מבחינתך אתה חושב שפשוט השגת מחיר זול לסחורה
מסכימה עם זה, הכל בראש. אבל אם אדם מתכנן להמשיך להשקיע לפי התכנית שקבע, זה לא אמור לשנות לו באיזה מחיר המניה נמצאת בתאריך הקבוע.
חצי מהמגיבים כאן בימים האחרונים מנסים לתזמן ירידות או מתבאסים שהם לא מתזמנים. קוראים חודשים בבלוג ובפורום ולא מבינים כלום. באסה...

ממש לא, אני מודה לסיכון הזה וחי איתו בשלום.
אתה חושב שתחיה איתו בשלם, כיוון שלא חוית את התממשות הסיכון הזה אתה לא באמת יודע.

ונניח שזה נכון, תן מבט עוד 5-10 שנים קדימה - האם גם אז נראה את השפעת הקורונה על השוק?
השאלה היא למה בכלל קנית מניות? מה היתה התכנית שלך? למתי נועד הכסף? כמה אתה מוכן להפסיד? לפי מה שאתה מתאר, לא היו לך שום תכניות חוץ מהידיעה שאתה לא מוכן להסתכן. אז אולי כדאי לך לחפש כלי אחר לחסוך את הכסף ולוותר על שוק ההון.
זה לא רלוונטי מה אני חושב שיקרה עוד חמש או עשר שנים אם אני סבור שהעולם יכנס לפאניקה ולכן אני יכול לנצל את זה על מנת לתזמן את השוק.
לא צריך להפוך את זה לאידיאולוגיה ולשמור על אסכולת ההשקעה הפסיבית טהורה מכל אקטיביות במידה ומזדמנת הזדמנות

זה גל ירידות ראשון שלי ואני חייב לציין שזה לא מזיז לי, מחר אאסוף סחורה בזול.
למה הכוונה "תקוע"?
תקוע הכוונה שהשוק מדשדש במשך כמה שנים באותה רמה, ולא, כמעט ואין חידושים ואין שינויים כמו שהיה בתחילת שנות ה2000. אם היום חברות סטארט אפ מגייסות עשרות ומאות מיליוני דולרים כמו שהיה ב-2000 אחרי הקריסה חברות גיסו ברמות של מאות אלפי דולרים החברה שגייסה כמה מיליונים זכתה לכותרות גדולות בעיתון.
הרבה מאד מעליות של השוק בעשר השנים האחרונות הם מלאכותיות ופשוט נובעות מכסף שמוזרם לשוק ולא מפעילות אמיתית וצמיחה אמיתית.

למי שאומר שמדובר רק בפאניקה. פאניקה לרוב מצביעה על פחד לא רציונלי שגורם לתגובת יתר וזה לא המצב כיום. הפעילות הכלכלית הולכת ודועכת עד רמה של שיתוק ביותר ויותר מדינות בעולם amish משלה את עצמו שבעונת הדוחות הבאה הכל יהיה בסדר חי בלה לה לנד

זה לא רלוונטי מה אני חושב שיקרה עוד חמש או עשר שנים אם אני סבור שהעולם יכנס לפאניקה ולכן אני יכול לנצל את זה על מנת לתזמן את השוק.
ועד אז? שמרת את הכסף מתחת למזרון? אתה מבין שהפסדת את כל העליות הנאות שהיו? התיק שלי הרוויח עשרות אחוזים בחמש שנים ממחיר הקרן שקניתי. עכשיו הוא יורד 5%-10% מתיק שכבר כולל תשואה ודיבידנדים (ואגב, לא בפעם הראשונה). בפרספקטיבה של 10 שנים, הקורונה תהיה אפצ'י (או אפילו שפעת) אחד מיני רבים.
מה שלא ברור לי - איך כל האקטיביסטים צצו כאן פתאום.

אני רק מציין שעובדתית - משקיעי מדד עולמי הם ללא רווח שנתיים אחורה. זה מעניין לשים לב לזה, ובמקביל זה (מקרית) חופף עם העמדה שלי שמניות יכולות וצפויות לא להניב תשואה בטווח זמן של עשור. כל אחד שיעשה כרצונו, העובדות הן אובייקטיביות.
"העובדות האוביקטיביות" האלה מזכירות לי את הסוחר שקונה ב 100, מוכר ב 200, מרויח 2 אחוז, ומבסוט, חי טוב.

בחירה של קניה בפיק ומכירה בשפל על מנת להוכיח תשואה נמוכה, היא, איך לומר, לא בדיוק טיעון.

תקוע הכוונה שהשוק מדשדש במשך כמה שנים באותה רמה, ולא, כמעט ואין חידושים ואין שינויים כמו שהיה בתחילת שנות ה2000.
ברור שזה יכול לקרות כמה שנים אבל מי שמשקיע במדדים רחבים לעשור ומעלה ומי שהכסף הזה לא נחוץ לו להישרדות כרגע, לא אמור להיבהל מזה. אם יש לך פרנסה ויש לך בית (או שאין לך תכנית לקנות בית) ויש לך קרן פנסיה, אז ההשקעה בתיק ממוסה לא צריכה להתנהל ע"י טראומות עבר ופאניקה בהווה. ואם בכל זאת נבהלים, צריך לבחור כלים מתונים יותר ולא לחפש תיזמונים או לברוח עם הירידה הראשונה.

תקוע הכוונה שהשוק מדשדש במשך כמה שנים באותה רמה, ולא, כמעט ואין חידושים ואין שינויים כמו שהיה בתחילת שנות ה2000. אם היום חברות סטארט אפ מגייסות עשרות ומאות מיליוני דולרים כמו שהיה ב-2000 אחרי הקריסה חברות גיסו ברמות של מאות אלפי דולרים החברה שגייסה כמה מיליונים זכתה לכותרות גדולות בעיתון.
הרבה מאד מעליות של השוק בעשר השנים האחרונות הם מלאכותיות ופשוט נובעות מכסף שמוזרם לשוק ולא מפעילות אמיתית וצמיחה אמיתית.

למי שאומר שמדובר רק בפאניקה. פאניקה לרוב מצביעה על פחד לא רציונלי שגורם לתגובת יתר וזה לא המצב כיום. הפעילות הכלכלית הולכת ודועכת עד רמה של שיתוק ביותר ויותר מדינות בעולם amish משלה את עצמו שבעונת הדוחות הבאה הכל יהיה בסדר חי בלה לה לנד

זה רק הזמן יגיד

בנתיים להיסטוריה יש סיפור אחר לספר

אני אמנם השתמשתי במילה פאניקה מספר פעמים כאן. אבל אני כן מסכים שפאניקה בהחלט יכולה לגרום למיתון ממשי. - אני פשוט חושב שהפאניקה מביאה ותביא מדינות בעולם לכדי נזק שלא ברור לי שהוא יותר קטן מהוירוס עצמו.

נערך לאחרונה ב:
"העובדות האוביקטיביות" האלה מזכירות לי את הסוחר שקונה ב 100, מוכר ב 200, מרויח 2 אחוז, ומבסוט, חי טוב.

בחירה של קניה בפיק ומכירה בשפל על מנת להוכיח תשואה נמוכה, היא, איך לומר, לא בדיוק טיעון.
בכל רגע נתון - אתה יכול להסתכל על המחיר הנוכחי של ני״ע ולשאול על הגרף - לפני כמה זמן הגרף היה בדיוק באותו ערך בפעם הראשונה, ואתה תמיד תקבל מספר. המספר הזה היום ב-VT הוא קצת יותר משנתיים. זאת סה״כ אנדיקציה, היא לא אומרת שום דבר על שום משקיע. יש משקיעים שעשו יותר, יש שפחות, כל אחד והתזרים מזומנים האישי שלו מול הנכס.
אבל הנתון הזה הוא אובייקטיבי.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מצב
הנושא נעול.

נושאים דומים

Back
למעלה