• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם הקריסה הגדולה הגיעה

מצב
הנושא נעול.
אולי עוד 2-3 אחוז נחשוב להיכנס ומה זה הקצאה של 5 אחוז מהתיק!! מה נעשה עם זה אחרי נקנה חצי קילו קשיו?

בעייה לי לסכן יותר

מה אם ירד עוד 10%?

ומה זה הקצאה של 5 אחוז מהתיק!! מה נעשה עם זה אחרי נקנה חצי קילו קשיו?
5% שלך =! 5% התיק של בזוס.
הוא מוכן לסכן להשקעה מהסוג הזה 5%. לגיטימי.

אולי עוד 2-3 אחוז נחשוב להיכנס
מה ישתנה עוד 2-3%? ואם ירד 1.9%? ואם ירד 4% ותגיד טוב עוד אחוז אחד ואז יעלה חזרה?

אולי עוד 2-3 אחוז נחשוב להיכנס? ומה זה הקצאה של 5 אחוז מהתיק!! מה נעשה עם זה אחרי נקנה נקנה חצי קילו קשיו?
5% שלך =! 5% התיק של בזוס.
הוא מוכן לסכן להשקעה מהסוג הזה 5%. לגיטימי.

מה ישתנה עוד 2-3%? ואם ירד 1.9%? ואם ירד 4% ותגיד טוב עוד אחוז אחד ואז יעלה חזרה?
למה אתה רומז בקיצור להיכנס מהר ועכשיו בממונפת כן כן לא לא?

אולי עוד 2-3 אחוז נחשוב להיכנס? ומה זה הקצאה של 5 אחוז מהתיק!! מה נעשה עם זה אחרי נקנה נקנה חצי קילו קשיו?

למה אתה רומז בקיצור להיכנס מהר ועכשיו בממונפת כן כן לא לא?
שמע, אני לא סגור אם אתה מטריל או פשוט מבולבל.
הדבר היחיד שאני רומז זה שתגבש לך אסטרטגיה שנכונה לך.

אז המבצע נמשך, ומכירת החיסול כנראה הולכת ומתקרבת, ואז יקרה ההפך משורט סקוויז, כשהלונגים יישברו ויתחילו באמת לשפוך סחורה לשוק

כדור הבדולח שלי אומר שמוחקים את הקולים עד סוף החודש.
תחילת חודש הבא נראה טיסה

כדור הבדולח שלי אומר שמוחקים את הקולים עד סוף החודש.
תחילת חודש הבא נראה טיסה

כדור הבדולח שלי אומר שהרע עוד לפנינו (ונראה את זה ככל הנראה בעונת הדוחות במרץ), אבל לטווח הקצר למשקיעים אין באמת שום ברירה אחרת חוץ ממניות שתישא תשואה ראויה
בקיצור, עד אמצע מרץ הכל יירד, כשהעניינים יירגעו יעלה חזק חזרה

כך או כך, אני למדתי לקח היום.
מסתבר שהתיק הקטן שלי עם מקבץ המניות ה''איכותיות'', השיג תשואה של נאסדק עם הרבה יותר תנודתיות ונקודת ירידה מקסימלית נמוכה יותר.
אני החלטתי לא למכור שום מנייה בינתיים (מעדיף לא לגעת בתיק הזה יותר מדי, הוא גם ככה רק בשביל ההתנסות), אבל להבא, אקנה יחידות של voo או vti.
מניות בודדות ישארו רק כספקולציה בסיכון גבוה++.

שבוע מוזר. אתה קם בבוקר רואה שער עדכני מהמר על שער קנייה כלשהו שכל כך נמוך שאתה אומר מקסימום אם לא יירד מספיק ננסה שוב מחר - ותוך כמה שעות קונה בשער הזה. ככה יום אחרי יום.

שבוע מוזר. אתה קם בבוקר רואה שער עדכני מהמר על שער קנייה כלשהו שכל כך נמוך שאתה אומר מקסימום אם לא יירד מספיק ננסה שוב מחר - ותוך כמה שעות קונה בשער הזה. ככה יום אחרי יום.
אולי זה רמז שלא כדאי להמשיך לקנות כל יום...

קרה לי הרגע, שער שלא האמנתי שיגיע היום

@adamshalev
האם עברנו את תחתית הירידה שהייתה בסוף שנה שעברה?
[לפני שהפד עשה פרסה]

המגפה השחורה? יש פי 3 מתים מסארס בשבריר תקופה, המשק הסיני מושבת, המשק האיטלקי בדרך... סין היום אינה מה שהייתה בשנות ה2000 היא ספקית מרכזית לכל העולם. אין תרופה, אין חיסון. בל נשכח שהוירוסים התפתחו. ייקח שנה לפחות עד שיהיה חיסון ואגב לסארס מעולם לא נמצא חיסון. ובל נשכח את עולם טיסות הלאו קוסט שהתפתח מאז שנות ה2000. יש מצב שיש המונים ששהו במזרח או באיטליה ויושבים ללא סימפטומים כמו פצצת זמן.
מצד שני יש שאומרים שכשהקיץ יגיע- זה יעלם, כמו שפעות רבות
להבנתי באיראן חם ויש שם מתים.
ייתכן והקצב באמת יורד בסין, שיש איזו תקופת הבשלה ורגיעה שתבוא עתה על איטליה.
עם זאת, השבתה בקוריאה , סין, אסיה, איטליה וכ"ו שהמשק שובת, האם ניתן לתמחר זאת בירידות של 3-4%? אני לא יודעת. מעניין להכין איזה תרחיש כמותי של מה זה אומר שחודש-חודשיים הכלכלה השנייה בעולם מושבתת, מה הפגיעה בצמיחה.

לגבי התפתחות הרפואה, גם בבתחילת המאה ה20 היו בטוחים שמצויים בשיא ההתקדמות הרפואית ונקטלו כ100א איש בשפעת הספרדית. זו כמות גבוהה מאלו שמתו במלחה"ע ה1.
דבר ראשון בריאות לכל הסולידים.
התיאוריה שלי, היא שהרבה כסף כעת מצוי לא בהכרח בקרנות ענק ואלגו.
ב2019 נפתחו הרבה אפליקציות ללא עמלות כלל,
לתחושתי העליות האופוריות הללו מסוף 19 ואילך הונעו מאנשים פשוטים שקנו איזה מותג שהם מכירים.
אם יש הרבה "כסף חדש", ההתנהגות תהיה גם יותר היסטרית ולכן לדעתי תהיינה ירידות עמוקות לתקופה קצרה. לא חושבת שיהיה V כמו בסוף ינואר.
כל הכסף החדש , ייתכן ולא יחזור מהר. אם הכנסת בפברואר ויצאת בהפסד, יש תחושה של "לא רוצה לקחת יותר סיכונים"

קטונתי ובאמת העיקר הבריאות
https://www.youtube.com/watch?v=aByRldWIJaM

לגמרי היסטריה, ת"א 35 ירד 4.54 ביום אחד...שמעו, יש לי בפורום הזה "תחושות בטן" ממש מוצלחות...

שמעו, יש לי בפורום הזה "תחושות בטן" ממש מוצלחות...
לא הבנתי מה מתוך הציטוט שלך הייתה "תחושת בטן". כתבת הרבה דבר והיפוכו שם, לכסות את כל האופציות.

אז למען הסר ספק, וכדי שאנשים פה יעריכו את יכולת כדור הבדולח שלי, גם אני חושב שהשוק ימשיך את העליות/ירידות החדות/מתונות בתנודתיות גבוהה ו/או נמוכה.
אין צורך להודות לי.

אגב, למען הסר ספק, ג'ניה לא נעלם סתם ככה.
הגם שהשרשור הזה הפך מפוקפק ומגוחך, תשמרו על כללי הפורום.

@adamshalev
האם עברנו את תחתית הירידה שהייתה בסוף שנה שעברה?
[לפני שהפד עשה פרסה]
לא. צריך עוד 21% ירידה בסנופי כדי להגיע לשם.

נ.ב. משקיעי VT (רוב הפורום?) נמצאים ב0% תשואה (לא כולל דיבידנד) כבר שנתיים.

הערכות של ~0% תשואה שנתית ממניות בטווח של 10 שנים מתחיל להשמע פחות מופרך?

לא. צריך עוד 21% ירידה בסנופי כדי להגיע לשם.

נ.ב. משקיעי VT (רוב הפורום?) נמצאים ב0% תשואה (לא כולל דיבידנד) כבר שנתיים.

הערכות של ~0% תשואה שנתית ממניות בטווח של 10 שנים מתחיל להשמע פחות מופרך?
אם המחיר הממוצע שבו קנית את כל היחידות שלך הוא המחיר שהיה לפני שנתיים אתה צודק שהתשואה הדולרית לא כולל דיבידנדים היא בערך 0.
מצד שני אם קנית גם לאחר מכן בירידות (וגם לפני כן כשהיחידות היו זולות יותר) סביר להניח שמחיר הקנייה הממוצע של היחידות ברשותך נמוך מהמחיר הנוכחי (בפרט אם רכשת יחידות לאורך תקופה של עשר שנים).
להניח על בסיס שנתיים בלי תשואה שסביר שבעשר שנים לא תהיה תשואה זה כמובן לא מבוסס על הידע הקיים.
לגבי סיכון לאנשים שפרשו בדיוק לפני שנתיים, זה נקרא סיכון רצף התשואות ויש דרכים להתמודד איתו.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מדבר על אחרי הירידה של סוף 2018 עד עכשיו?
מדבר על להסתכל בגרף של VT כמה אחורה חוזרים במחיר הנוכחי.

אם המחיר הממוצע שבו קנית את כל היחידות שלך הוא המחיר שהיה לפני שנתיים אתה צודק שהתשואה הדולרית לא כולל דיבידנדים היא בערך 0.
מצד שני אם קנית גם לאחר מכן בירידות (וגם לפני כן כשהיחידות היו זולות יותר) סביר להניח שמחיר הקנייה הממוצע של היחידות ברשותך נמוך מהמחיר הנוכחי (בפרט אם רכשת יחידות לאורך תקופה של עשר שנים).
להניח על בסיס שנתיים בלי תשואה שסביר שבעשר שנים לא תהיה תשואה זה כמובן לא מבוסס על הידע הקיים.
לגבי סיכון לאנשים שפרשו בדיוק לפני שנתיים, זה נקרא סיכון רצף התשואות ויש דרכים להתמודד איתו.
אם בן אדם אינדיבידואלי ברווח או הפסד זה לא משנה לדיון על הנכס.
העמדה שלי היא שמניות היו (ועדיין) עם תוחלת תשואה לטוח של כ 10 שנים שהיא מאד לא אטרקטיבית, ובאזור ה-0%. VT כבר שנתיים מדשדש לו וכרגע עם הפנים למטה. אני רק אומר שניתן לדמיין (אם כי עדיין קשה לרוב האנשים) מצב ש-VT ידשדש עוד הרבה יותר שנים. אם אדם אחד קנה קולים על טסלה בדיוק בתחתית לא רלוונטי. גם לא רלוונטי עם קנית את VT בתחתית. הדיון (עבורי) הוא על הנכס.

מצב
הנושא נעול.

נושאים דומים

Back
למעלה