• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם הקריסה הגדולה הגיעה

מצב
הנושא נעול.
לא יודע אם אתה כותב את זה בצחוק או לא, אבל בדיוק היום בבוקר אמרתי לאישתי שכדאי להתחיל לחשוב על זה ברצינות
מה התרחיש שאתה מדמיין?
אני לחלוטין יכול לקבל שיהיה מחסור במוצרים פשוט כי אנשים מרוקנים מדפים, אבל זה שוק זמני של היצע וביקוש. מה התרחיש הגרוע שאתה מדמיין? שממשלת ישראל אוסרת על אנשים לצאת מהבית כמו בסין?

מה התרחיש הגרוע שאתה מדמיין? שממשלת ישראל אוסרת על אנשים לצאת מהבית כמו בסין?
שילוב של סיכון במחסור זמני עקב ביקושי שיא + רצון שלא להתערות באוכלוסיה הכללית בעיתות התלקחות של המגפה בקרב הציבור הרחב.
מעין הסגר עצמי מרצון, להפחתת סיכון התחלואה, לפחות על בסיס זמני.

כבר לא רק כמו בסין אגב. גם בחלקים מאיטליה.

שילוב של סיכון במחסור זמני עקב ביקושי שיא + רצון שלא להתערות באוכלוסיה הכללית בעיתות התלקחות של המגפה בקרב הציבור הרחב.
מעין הסגר עצמי מרצון, להפחתת סיכון התחלואה, לפחות על בסיס זמני.

כבר לא רק כמו בסין אגב. גם בחלקים מאיטליה.
בדיוק עכשיו ראיתי את התמונות באיטליה.
כמו ששיערתי, מחסור זמני שנובע נטו מבהלה.

@adamshalev ללא ספק. אבל הסיבה למחסור פחות רלוונטית למי שכרגע נמצא בלי עתודות מזון (בין אם לצורך צריכה שוטפת או למטרות הסתגרות ממושכת).

אגב, התכוונתי שבאיטליה, כמו בסין, כבר הוטלו מגבלות על הפעלת עסקים ויציאה מהבתים של אזרחים - מעבר לנושא המדפים הריקים בסופר.

בדיוק עכשיו ראיתי את התמונות באיטליה.
כמו ששיערתי, מחסור זמני שנובע נטו מבהלה.
אני לא גר בישראל אבל משהו כזה כן.
הדרך היחידה לעצור התפשטות של מחלה כזאת היא משטר צבאי שמונע תנועה, ולדעתי בכלל מקום שיתגלה הוירוס בכמויות זה מה שיקרה, וזה מה שקורה גם בפועל, ולא רק בסין אלא בכל מקום שהוירוס מתגלה בכמויות.
ישראל זה דוגמא לא טובה דווקא, כמו הסרטון שראיתי אתמול בוויאנט של זה שחזר מתאילנד ולא ישב בבית וקילל והתעטש בכוונהעל הפקחים. בישראל יהיה חולה אחד זה אומר שכל המדינה נדבקת כי אף אחד לא יגיד לישראלים מה לעשות.
כשאתה אומר מחסור זמני זה יכול להיות זמני של שבועות ואפילו חודשים. נסה לדמיין את מה שיש לך כרגע בבית, ולכמה ימים זה מספיק. כמו שכתבו, במקרה של מגיפה ממש אז נמנעים לצאת מעבר לנדרש כדי לצמצם את המפגש עם אנשים אחרים למינימום.

D:D:D:, אתם פשוט אלופים בהפחדה עצמית.
אפילו בסין במקומות הכי מסוגרים ונגועים בקושי היה מחסור במוצרים.
אז כן, יכול היות ש3 ימים במקרה הרע לא יהיה טונות ושימורים בסופר אבל הכל טוב.
מבטיח לכם שלא תמותו מרעב גם אם יהיה כאן כמו מחוז ווהאן.
סתם דרך אגב, אין לכם בבית גם ככה ערמות של אורז\פסטות\מדף שימורים שיחזיק אותכם לפחות איזה שבועיים\חודש בשקט?

סתם דרך אגב, אין לכם בבית גם ככה ערמות של אורז\פסטות\מדף שימורים שיחזיק אותכם לפחות איזה שבועיים\חודש בשקט?
לא.
לא חושב שמה שיש לי בבית יספיק אפילו ליום אחד, בטח לא לשבוע

D:D:D:, אתם פשוט אלופים בהפחדה עצמית.

תאמת שלי יש..
גם ליותר מחודש
יש מזון יבש

ואת כל הקטסטרופות שהיו בעבר ראית מבעוד מועד?
איזה קטסטרופות. מאז ימי ילדותי אי אז, העולם ממשיך לסבוב על צירו, לא חזרנו לתקופת האבן. האנושות גדלה, הטכנולוגיה התפתחה, רמת החיים עולה בכל העולם. על איזה קטסטרופות אתה מדבר?

אתם פשוט אלופים בהפחדה עצמית
זה רק כי לא עברת כבר מצבים דומים. אנחנו התחלנו בהתארגנות כבר בתחילת השבוע.
המצב שבו אנשים ברחבי העולם לא יוצאים לעבוד במפעלים וחקלאות עקב המגפה הוא דבר שאני לא זוכרת כמותו אבל הוא בהחלט יכול ליצור חוסרים עולמיים. היות ואנחנו חיים בעולם גלובלי, אני בהחלט יכולה לצפות לחוסרים במצרכי יסוד.
היום קראתי שמחיר השום בעולם מזנק בגלל המצב בסין (יצואנית ענקית בתחום). לפני שבוע דיברו על מחירי הביגוד שצפויים לזנק (כי העיר וואהן וסין בכלל הם יצרני הבגדים הזולים הגדולים בעולם). אז כרגע בעיקר מדובר על סין ועל תוצרי סין אבל אם זה יתפשט, יהיו עוד הרבה מוצרים שתהיה בעיה לרכוש.
נ.ב. לכל חובבי פתיחת השווקים ליבוא ללא מכסים, מעניין מה קורה כאשר החקלאות בארץ נעלמת ולא יכולה לתת פתרונות במצבי חירום כשהיבוא נעצר. ירקות, פירות, ביצים, בשר- זה כבר לא צחוק.

זה שרשור די משעשע. נחכה לרגע שבאמת תהיה נפילה, מנחש שצהלות השמחה פה על "הנחה" ועל אפשרות "לאסוף סחורה בזול" יתחלפו בהיסטריה. יש לי תחושה שרוב האנשים פה צעירים מדי בשביל לזכור איך זה מרגיש באמת. כנראה שאני קצת יותר מבוגר מחלקכם, לפחות מספיק כדי לזכור את 2007-2009. ולהגיד לכם את האמת, גם עכשיו מתכווצת לי הבטן מהזיכרון של אי הודאות שהייתה אז (למרות שבדיעבד, ברמת האישית, קיבלתי את ההחלטות הנכונות). זה נחמד עכשיו אחרי 10 שנים של עליה להסתכל על גרפים של מדדים ולהגיד שהם תמיד עולים ושיהיה בסדר. ברגע האמת, אתה שואל את עצמך אם זאת הפעם שבה הכל משתנה. במיוחד אחרי רצף של 7 ימים של מינוס 2-3%, אחרי שלא ראית צבע ירוק במסכים חודשיים (ואל תגידו אני לא מסתכל בתיק, כשזה יקרה תשמעו על זה בכל מקום, אי יהיה אפשר להתחמק: ידברו על זה בחדשות, כולם ידברו על זה במשרד), חברות ענק קורסות, התערבות ממשלתית עצומה ואחרי שכל החברות מסביב מתחילות לפטר כמויות של עובדים כדי להתייעל. ככה זה ירגיש גם בפעם הבאה, תאמינו לי, כי ככה זה מרגיש תמיד.
אז ההמלצה שלי: לאסוף סחורה בזול זה נחמד, אבל לטווח הארוך עדיף להשתמש במיני נפילות האלה לבחינת ופיתוח החסינות האישית. זה יהיה שווה הרבה יותר כסף בעתיד.

ואל תגידו אני לא מסתכל בתיק
מסתכל בתיק כל יום (יותר נכון מקבל מייל אוטומטי מהגליון גוגל שלי על השינויים שהיו באותו יום).
מסכים איתך שהרבה אנשים יקבלו החלטות לא נכונות אם וכאשר תגיע קריסה. אבל אחרי יום כמו אתמול זה לא יום לשנות אלוקציה, כי החלטות גדולות כאלה רצוי לקבל בתאריכים ידועים מראש ולא בגלל אירוע כזה או אחר.

אבל לטווח הארוך עדיף להשתמש במיני נפילות האלה לבחינת ופיתוח החסינות האישית
באיזה מובן? כאילו אני מבין שלוקח הרבה אומץ לא למכור כשכולם מוכרים ורצים ליציאות. אבל איזה הצעה פרקטית יש לך כדי לממש את ההצעה הזו שלך?

אני לא יודע על מה אתה מתבסס כשאתה קובע את זה.
אני מתבסס על דיווח של ישראלי שחי בווהאן כרגע, מסוגר בביתו כבר 33 ימים כהגנה מפני החולים והנפטרים בבניין שלו, שמתלונן שחבל שלא רכש יותר מזון כי עכשיו הוא נאלץ להפר את הסגר ולהזמין מזון (תוך טקס טיהור קפדני של מה שנכנס והבגדים שהיו עליהם באותו זמן).
הנה קישור לפוסט שלו בפורום רוטר.
אתה מוזמן לומר לו שהוא מגזים בתיאור שלו של מציאות חייו (ואולי זה גם המצב). אני פשוט לא יודע לקבוע זאת בנחרצות.
שבועיים - אולי. יותר מזה - לא ממש.
זה רק כי לא עברת כבר מצבים דומים. אנחנו התחלנו בהתארגנות כבר בתחילת השבוע.
+1

באיזה מובן? כאילו אני מבין שלוקח הרבה אומץ לא למכור כשכולם מוכרים ורצים ליציאות. אבל איזה הצעה פרקטית יש לך כדי לממש את ההצעה הזו שלך?

אני יכול לשתף מה אני עושה, אני מניח שלאנשים אחרים אולי יש שיטות אחרות. אני מכריח את עצמי דווקא כן להסתכל על ההפסדים ולהתמודד עם התחושה.

אני אישית (פעם ראשונה) מכרתי חלק מהתיק שהיה ברווח ושלא הרגשתי איתו בנוח בזמנים כאלה (מניות יחידות, אחת מהן סינית - BABA) כדי לישון טוב יותר בלילה.

אני מסתכל על עצמי בתור צרכן, ובגלל המצב מרגיש שאני צריך לצרוך פחות עד שהתחושה של האי ודאות מהקורונה תפחת, ואם אני חושב כך, משער שגם אנשים אחרים בעולם

אבל גם הקורונה זה מצב פתאומי וזמני, כמו הרבה אירועים פתאומיים ובלתי צפויים מהעבר.
הרי העולם לא אדיש למצב.. הרפואה לא אדישה למצב.. בחודשים הקרובים (אולי אפילו פחות) חיסון לקורונה יפותח והכל יחזור לנורמל.

(מניות יחידות, אחת מהן סינית - BABA)
אני יכול להבין את הסיבה שבגללה מכרת את החלק הזה מהתיק.. זה גם מניות של חברות בודדות ולא קרן מחקה מדד.

החברות הגדולות לא אדישות למצב.. וכולן ידאגו שלא יפסידו ולא יפשטו רגל. אז עכשיו יהיו ירידות בגלל בהלה, אבל זה זמני..
הצבע הירוק יחזור והחיוך של כולם יחזור

אני מושקע בקרן מחקה מדד (S&P) ובאג"ח ממשלה, ואני לא חושב שיש לי סיבה לשנות את תמהיל התיק או בכלל למכור.

לפני שבוע דיברו על מחירי הביגוד שצפויים לזנק (כי העיר וואהן וסין בכלל הם יצרני הבגדים הזולים הגדולים בעולם). אז כרגע בעיקר מדובר על סין ועל תוצרי סין אבל אם זה יתפשט, יהיו עוד הרבה מוצרים שתהיה בעיה לרכוש.
דווקא לא בגדים מיוצרים בעיקר בדרום סין ובמחוזות ליד החופים, חוץ מזה כמות בגדי יד שנייה ובגדים מיותרים בארץ ובעולם מספיקה לעוד כמה עשרות שנים. תחשבי שכל מי שיש לה מעל בגדים לשבועיים תזרוק את כל השאר.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני בקשר עם הרבה סינים כולל מחוביי ווחאן ואין בעיית מחסור במזון.

מצב
הנושא נעול.

נושאים דומים

Back
למעלה