• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

אריתריטול – הממתיק המושלם?

יותר גרוע מהנאצים.
הופה. והנה מקרה נוסף של חוק גודווין.
אני חושב שעדיף להימנע לחלוטין מסוכרים מעובדים ומוספים
גם אני. לי הסתבר שכשנמנעים לחלוטין מהמתקה מלאכותית של דברים (כולל עם דברים טבעיים לחלוטין) אז מתחילים להרגיש את טעמי המתוק של המזון- פירות לחם וכו'
 
אתה לא תצליח לעבוד על הגוף שלך, כי כשהוא מרגיש סוכר נכנס (=מתוק), מופעלת קסקדת תהליכים במוח שיודעת בדיוק מה קורה, והגוף מקבל בדיוק את הסמנים למה שהוא יודע לעשות בצורה מעולה, וזו לא הדרך נטולת הקלוריות שאתה מדמיין לעצמך.
@ביולוג ירושלמי, אשמח אם תפרט יותר על התהליך הביוכימי הזה שמתרחש.
 
אני שמה את האוזן במקומות אחרים... במיוחד בשכל הישר.
מבחינת שכל ישר, הפרוקטוז שיש בקולה, והפרוקטוז שיש באבטיח, הוא אותו פרוקטוז... ובאותה כמות...
אני אומר את זה בתור חובב פירות. זה הדבר שאני הכי מתגעגע אליו...
הגוף לא מבדיל בין פרוקטוז שמגיע מדבש, לפרוקטוז שמגיע מ fast food .

באמת שזה עיניין של כמויות, אבל הבעיה שבתזונה המערבית המקובלת הכמויות כל כך גבוהות שהן גורמות לכשל מטבולי בגוף. וזה לא אני אומר, אלא חזית המחקר המדעי.
 
מבחינת שכל ישר, הפרוקטוז שיש בקולה, והפרוקטוז שיש באבטיח, הוא אותו פרוקטוז... ובאותה כמות...
אני אומר את זה בתור חובב פירות. זה הדבר שאני הכי מתגעגע אליו...
הגוף לא מבדיל בין פרוקטוז שמגיע מדבש, לפרוקטוז שמגיע מ fast food .

באמת שזה עיניין של כמויות, אבל הבעיה שבתזונה המערבית המקובלת הכמויות כל כך גבוהות שהן גורמות לכשל מטבולי בגוף. וזה לא אני אומר, אלא חזית המחקר המדעי.

זה גורם לי לתהות, איך הגענו בכלל למצב שזה נחשב לנורמלי בתרבות המערבית לאכול מדי יום מזון מעושר מדי?

ישראל היא עוד דוגמה טובה ביחס לעולם. הזדעזעתי כשגיליתי שבחו''ל זה נורמלי לפתוח את הבוקר עם מנת בשר מטוגן.
 
באמת שזה עיניין של כמויות,
חוץ מפרותונים (עוד כת הזויה, סליחה) מאד קשה לאדם סביר לאכול פירות בכמויות אם הוא אוכל אותם בשלמותם ולא הופך את זה למיץ. על הדרך הוא מרוויח מלא ויטמינים וסיבים תזונתיים.
לעומת זאת, משקאות ג'יפה כמו קולה/ספרייט אפשר לשתות בכמויות היסטריות וכנ"ל גם מיצי פירות. לא משנה אם המשקה ממותק בסוכר טבעי או באיזו קללה כמו למעלה- מדובר על פצצת נזק לגוף. תשתה פעם בחודש? אין בעיה. תצרוך כל יום? אתה בצרות (אם לא בגיל 20 אז תרגיש בגיל 40).
לאכול במידה ובמגוון מחומרי גלם בסיסיים זה כל מה שצריך. אה, ולהפסיק לחשוב על זה כל היום. לאכול ולעבור הלאה.
 
בנג'מין, הבקשה שלך בהחלט במקומה.
ברשותי לא מקור אחד ספציפי, כי אם מקורות שונים ורבים לא ספציפיים... כשהמקור הראשון הוא הלימודים שלי וכל מה שמסביב להם, ושאר המקורות הם הסקרנות הטבעית שלי, ההתעניינות שלי בנושא, המסקנות שהפקדתי והלקחים שנלמדו.
ברור לי שזה שווה לתחת מבחינה מדעית כשרוצים להוכיח טענה.
בתור אדם יחסית משקיען בתגובות שלו, עליי לגבות את מה שטענתי במשפט שציטטת, אבל עליי להתנצל מראש שנכון לעכשיו אין לי כ"כ הרבה סבלנות ופשוט לא נחה עליי המוזה לרשום תגובת "מדוע ממתיקים מלאכותיים הם גרועים יותר מסוכר לבן" (ששנינו יודעים שהיא תהיה באורך הגלות)... ואני לא רואה טעם לשים פה קישורים למאמרים מקצועיים ב- PubMed ול- NCBI, אם ישנם (אין לי משהו ספציפי כרגע בראש).
אני מקווה שהסבלנות תגיע אליי בהמשך ואענה על השאלה שלך ברצינות הראויה לה.

פרוקטוז, הוא כנראה אחד הסוגים הכי מזיקים של סוכר שיש...
אני לא מבין למה, אבל ניחא.
בהחלט לא קראתי ולא התעמקתי בעניין הזה של סוכרים ספציפיים, חוץ מאשר סוכר לבן (סוכרוז) ו- HFCS (סירופ סוכר עתיר פרוקטוז).
אני לא מומחה לפרוקטוז. ולצורך העניין לא מומחה ל"למה לא סוכר לבן".

מבחינת שכל ישר, הפרוקטוז שיש בקולה, והפרוקטוז שיש באבטיח, הוא אותו פרוקטוז... ובאותה כמות...
מבחינת השכל הישר זה בדיוק ההפך :(
הפרוקטוז שיש בקוקה חרא הוא פרוקטוז מוסף, נקי בצורתו הכימית, תלוש מכל הקשר (בקוקה חרא אין בכלל סוכר לבן רגיל?).
זאת לעומת הפרוקטוז שיש באבטיח, שהוא פרוקטוז "טבעי", בסביבתו הטבעית, ושמתלווה תמיד לסיבים תזונתיים ולשלל חומרים שהצמח השכיל לייצר בכדי להיות אטרקטיבי עבור אוכליו (לשם המשך דור האבטיח הבא).
זו דוגמא קטנה מתוך רבות...
הדבר הראשון שיקפוץ לך לראש הוא שפרוקטוז הוא פרוקטוז הוא פרוקטוז, וזה לאו דווקא נכון (שזה לא אומר שזה לא נכון ולא אומר שזה כן נכון).
אני לא מדבר על אננטיומרים, אלא על הבנה די חדשה יחסית שמולקולות כימיות עם מבנה זהה לחלוטין (נניח פרוקטוז) התלושות מההקשר הביולוגי שלהן פועלות אחרת בגוף, וזאת למרות שהן אותה המולקולה בדיוק.
זה לא שונה בהרבה מש- DNA הוא DNA הוא DNA, אבל פתאום מגלים שיש אפי-גנטיקה וסלט שלם של הפתעות (ואני לא מדבר על מתילציות וכו').
אין לי איך להסביר את זה נכון לעכשיו ולגבות את זה, כי נתקלתי בזה אני בעצמי לא ממזמן.

בכל מקרה תובנות חיים שלי/עקרונות, ממידע שליקטתי לאורך השנים והמילים, שלכרגע לא מגובות בקישורים אינסוף למקורות מדעיים:
1. סוכר לבן, בצריכתו הנוכחית אצל האדם המערבי "הממוצע" הוא רעלן.
כן, אני רושם את זה ככה כמו שזה - רעלן. כלומר רעיל לגוף.
הכי פשוט זה להפסיק לצרוך ממנו בקפה ובכל מקום אחר כמעט.
זה לא ייאומן איך שכשמפחיתים ממנו בהדרגה, הטעם חוזר לפה ואחר כך כל עוגה מרגישה כמו פצצת אטום של מתיקות שאי אפשר בכלל לאכול (אני בקושי מסוגל לאכול עוגות מצוכנות ומקונדיטוריה היום) וכל יוגורט ממותק מרגיש מלאכותי ומגעיל.
הבעיה שלי היא עם סוכר לבן וסירופ סוכר עתיר פרוקטוז שהם הכלי של התעשיה לייצר לנו מוצרים טעימים יותר, עמידים יותר אבל בהחלט גם מזיקים מאוד.
2. לא כל סוכר הוא כל סוכר הוא סוכר.
יש הבדל די גדול באיך הגוף מבין, מעכל, משתמש, מפרק, ומתייחס לסוכרים השונים. זה ברור.
פרוקטוז למשל (שמתוק יותר מסוכרוז) לא יכול להתעכל בגוף היטב ללא החבר הצמוד שלו גלוקוז, שכשניהם ביחד מחובקים חזק חזק זו בעצם מולקולת הסוכרוז.
זה מה שאני זוכר מהלימודים.
3. הגוף לא "מבין", לא יודע לעכל, לא יודע להתייחס וגם לא יודע איך להסתדר עם ממתיקים מלאכותיים, שברובם הם כימיקלים מיני כימיקלים (אבל טבעיים כי הכל בא מהטבע!), שרובם מיועדים לעבור בו בכדי שלא להשאיר חותם, ועיקר הס מלהזכיר את מילת הבאזזז המלחיצה - קלוריות.
רק שאז מגלים שהממתיקים הללו פוגעים בחיידקי המעיים (פוגעים זה גם מרעיבים אותם), ובעיקר משנים את הרכב האוכלוסייה (ומגלים בשנים אלו ממש שהרכב אוכלוסיית המעיים יכול להשפיע על בריאות כמובן, אבל גם על השמנה, על מנת משכל ועל עוד כמה משתנים שממש לא מאמינים שזה בכלל קשור).
4. בבחירה בין ממתיק מלאכותי לבין סוכר לבן - עדיף סוכר לבן שלמרות החסרונות הברורים שלו (והרעילות שלו לגוף כשצורכים ממנו הרבה, וצורכים ממנו המון בימינו). עדיין הגוף שלנו בהחלט יודע ו"מבין" איך להתמודד מולו, לאגור אותו ולהשתמש בו.
אני לעולם לא שותה דיאט. מידי פעם בפעם (עם הפיצה!) אני כן אשתה קוקה חרא או ענבים עם השווארמה.
כנ"ל עם כל ה- 0% שומן למיניהם (יוגורטים ודומיהם), שגם אליהם אני לעולם לא מתקרב בגלל היחס הלא נכון בין פחמימות/שומנים/חלבונים שהאדם העז להפר (ומגלים לאט, ולאט מדי, עד כמה זה לא "בריא") וגם בגלל שכדי לפצות על העדר השומן פתאום מגלים שדוחפים לשם סוכר, ומסמיכים ומייצבים ומה לא.
5. אדם מערבי מודרני, עם תזונה מערבית פחות או יותר, צורך הרבה, אבל כל כך הרבה יותר מדי סוכר.
וזה לא ייאמן איפה ואיך אנחנו פוגשים אותו.
6. לא שומן הוא השטן. לא חלבונים (אליהם עדיין לא הגיעו...). ולא פחמימות.
אלא האיזון ביניהם והעובדה שכולנו כמעט חזירי פחמימות בצורה שהיא בלתי תאמן.

ג.נ. - אני לא מבטיח לגבות את הכל בקישורים ובמקורות, וכל אחד רשאי וכדאי שיעשה קצת גוגל לעצמו ויתאמץ קצת :)
(מקווה שתנוח עליי המוזה בקשר להצהרה הראשונה שלי - שממתיקים מלאכותיים הם גרועים יותר מסוכר לבן, ושני אלו בלי קשר גרועים בכל מקרה. סליחה לבינתיים).
 
סוכר לבן, בצריכתו הנוכחית אצל האדם המערבי "הממוצע" הוא רעלן.
היי כבוד הביולוג,
אשמח מאוד אם תוכל להרעיף עלי מחוכמך שניכר שהיא רבה.
כדי להפחית סוכרים/פחמימות בלי להוציא מהתפריט פירות וירקות שורש ודבש אני עושה להם פרמנטציה. ואז חלק מהסוכרים והעמילן הופכים לחומצה לקטית, וכך אפשר להינות מכל הויטמינים בלי כל הסוכר. ממה שהבנתי, חומצה לקטית לא נחשבת פחמימה וכמובן לא שומן, ושילוב של חומץ בארוחה מפחית את קצב עליית הסוכר בדם.
אבל לא ברור לי מה ההשפעה המטבולית של אכילת כמות יחסית גדולה של מזונות שעברו פרמנטציה.
חומצה לקטית היא לא שומן, וגם לא פחמימה, מה הגוף עושה עם זה?
תודה רבה
 
כדי להפחית סוכרים/פחמימות בלי להוציא מהתפריט פירות וירקות שורש ודבש אני עושה להם פרמנטציה. ואז חלק מהסוכרים והעמילן הופכים לחומצה לקטית, וכך אפשר להינות מכל הויטמינים בלי כל הסוכר
מה זה זה??? לאיזה עוד הזיות אני אחשף כאן?
חומצה לקטית היא לא שומן, וגם לא פחמימה, מה הגוף עושה עם זה?
מתאבד? :>
 
היי כבוד הביולוג,
אשמח מאוד אם תוכל להרעיף עלי מחוכמך שניכר שהיא רבה.
כדי להפחית סוכרים/פחמימות בלי להוציא מהתפריט פירות וירקות שורש ודבש אני עושה להם פרמנטציה. ואז חלק מהסוכרים והעמילן הופכים לחומצה לקטית, וכך אפשר להינות מכל הויטמינים בלי כל הסוכר. ממה שהבנתי, חומצה לקטית לא נחשבת פחמימה וכמובן לא שומן, ושילוב של חומץ בארוחה מפחית את קצב עליית הסוכר בדם.
אבל לא ברור לי מה ההשפעה המטבולית של אכילת כמות יחסית גדולה של מזונות שעברו פרמנטציה.
חומצה לקטית היא לא שומן, וגם לא פחמימה, מה הגוף עושה עם זה?
תודה רבה
איך מתסיסים דבש? זה לא יוצא מגעיל?
 
מה זה זה??? לאיזה עוד הזיות אני אחשף כאן?
אם אכלת מלפפון כבוש, כרוב כבוש, סלק כבוש, יוגורט, גבינות או לחם מחמצת אכלת מזונות שעברה תסיסה לקטית. שיטת שימור מזון עתיקת יומין וטעימה מאוד (לחובבי החמוצים לפחות).
אני מניח שאין לך בעיות בריאותיות שמצריכות תזונה קפדנית אז אנא אל תתבטאי בצורה לא מכבדת כלפי מי שמתמודד עם בעיות בריאותיות לא פשוטות.
 
נערך לאחרונה ב:
אם אכלת מלפפון כבוש,
ברור! אני גם מכינה בעצמי.
אבל מאכלים כבושים וטעימים תוצרת בית זה לא עיקר המזון שלי אלא תוספת נחמדה ובריאה. לפי מה שכתבת, זה נשמע כאילו שהחלטת לאכול מזון רק אחרי שעבר התססה ואת זה אני לא מבינה. תאכל חמוצים במידה ותאכל אוכל אמיתי שכולל פחמימות וסוכרים בלי פחד.
אני פשוט מזהה כאן המון חרדות מאוכל מכל הסוגים ומתריעה שחאלס, צאו מזה! טרנד ההימנעות מרכיבי מזון יביא אתכם למחלות שנובעות מחוסר ברכיבים חשובים מצד אחד ומעודף בסטרס והתעסקות בטפל (ובתפל) בצד השני.
 
מתריעה שחאלס, צאו מזה!
תודה על האבחון החד והמעמיק בלי לדעת דבר על המחלות שאני סובל מהן.
אני צריך להפחית בצורה משמעותית את כמות הסוכרים בתפריט שלי. לא מעוניין לוותר על פירות או על ירקות שורש ולכן אני נעזר בהתססה לקטית כדי להפחית את כמות הסוכרים.
השאלה שלי הופנתה ל @ביולוג ירושלמי ולא אלייך. בבירור אין בתשובותיך מידע שיעזור לי אז אנא השאירי את הבמה למי שמוכנים לעזור לי במקום לעלוב בי. תודה
 
נערך לאחרונה ב:
אשמח מאוד אם תוכל להרעיף עלי מחוכמך שניכר שהיא רבה.
תודה.
להרעיף בשמחה, אבל החוכמה היא ממש לא רבה, היא ממוצעת מאוד. בטח לא בתחום התזונה.
(לא מבקש כיבודים לאגו).

כדי להפחית סוכרים/פחמימות בלי להוציא מהתפריט פירות וירקות שורש ודבש אני עושה להם פרמנטציה.
זה נכון.
יוגורט וקוטג' למשל הם מוצרי חלב מותססים, שרמת הלקטוז (סוכר החלב) בהם נמוכה בגלל שהחיידקים "אכלו" את רובו ובתהליך ההתססה הפכו אותו לחומצה לקטית=לקטאט). זה גם מה שעושה אותם מזונות מצויינים לתת לכלב ולחתול (גבינות דלות בלקטוז).
אבל אני לא בטוח אם העקרון הזה תופס באותה העוצמה, אם תכולת הסוכר במוצר שאתה מתעתד לאכול היא מראש נורא נורא גבוהה (נניח דבש?).
מה גם שחיידקים ופטריות לא מצליחים לגדול ולשגשג על דבש כמות שהוא (דבש הוא מהמזונות היחידים שלא מתקלקלים לעולם), אז אני מניח שאתה מוהל אותו, מה שעדיין לא הופך אותו ללא עתיר סוכר (כתלות במיהול).
בלי כל חלק ניכר מהסוכר.
תיקנתי לך.
חומצה לקטית לא נחשבת פחמימה וכמובן לא שומן,
שומן היא לא. פחמימה היא לא. היא חומצה (על ההגדרות הכימיות הנלוות לה).
שילוב של חומץ בארוחה מפחית את קצב עליית הסוכר בדם.
את זה, באופן עקרוני, אני לא יודע ולא זוכר מהלימודים. אני לא תזונאי.
מעלעול קל ברשת אכן יש אינדיקציות מועטות לבינתיים שאכילת/שתיית/תוספת חומץ בסמוך לארוחה פחמימתית עוזר לסוכרתיים בהורדת ערכי הסוכר בדם. ממה שהצלחתי לקלוט מדובר בכמה עשרות מ"ל או גרמים של חומץ בכל ארוחה... זה לא נראה לי כיף גדול.
אל תשכח שערכי הסוכר, שהם ערך קריטי בהגדרה של "עוזר" או "לא עוזר" זה מה שמודדים, ועדיין הם לא חזות הכל.
אני לא יודע מה כן "חזות הכל".
אבל לא ברור לי מה ההשפעה המטבולית של אכילת כמות יחסית גדולה של מזונות שעברו פרמנטציה.
מחקרית, אני לא יודע.
אישית, קודם תתייעת עם תזונאי מקצועי שלמד תא זה או עם הרופא שלך.
שנית, תבדוק על עצמך. איך אתה מרגיש עם זה. מה זה עושה לך. לאט לאט ובהדרגה (נשירת שיער, ריח גוף, הפרשות, יציאות, יובש בריריות - אף, עיניים וכו', ועוד מדדים שנלקחים כמובן מאליו).
תמדוד ערכי סוכר ותמשיך להיות מנוטר אצל הרופא לכל שאר המדדים הרפואיים.
לא הייתי מגזים איתם כי מזונות מותססים (כבושים?) יכולים להכיל כמויות נתרן גבוהות מאוד (תלוי איך כובשים או מתסיסים).
משתדל להתנסח בעדינות מבלי להתערב בעניינך האישיים, אבל מאמרים שכאלו 1 | 2 יכולים לעזור לך?...

מה הגוף עושה עם זה?
עם החומצה הלקטית?
זה די פשוט. הוא משתמש בה ודוחף אותה פנימה למעגל הנשימה התאית (מעגל קרבס), ששם איכשהוא הכל מתנקז או מוביל לפירובאט.
זה לא מסובך, אבל גם לא מעניין בצורה מיוחדת.

מקווה שעזרתי ולו במעט.
 
נערך לאחרונה ב:
מבחינת שכל ישר, הפרוקטוז שיש בקולה, והפרוקטוז שיש באבטיח, הוא אותו פרוקטוז... ובאותה כמות...
אני אומר את זה בתור חובב פירות. זה הדבר שאני הכי מתגעגע אליו...
הגוף לא מבדיל בין פרוקטוז שמגיע מדבש, לפרוקטוז שמגיע מ fast food .

באמת שזה עיניין של כמויות, אבל הבעיה שבתזונה המערבית המקובלת הכמויות כל כך גבוהות שהן גורמות לכשל מטבולי בגוף. וזה לא אני אומר, אלא חזית המחקר המדעי.
אינדקס גליקמי מודד תוך כמה זמן מעוכל המזון ומעלה את רמת הגלוקוז בדם(וגם קשור לPEAK של הגלוקוז בדם). לסכרתים מומלץ מזון עם אינדקס גליקמי גבוה. האינדקס הגליקמי של פירות(חלקן לפחות , כמו בננה ) הוא יותר גבוה מממתקים.
 
נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
בובין חוט-השני הצ'ק ליסט המושלם כשרואים דירה נדל"ן 6

נושאים דומים

Back
למעלה