• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

אריתריטול – הממתיק המושלם?

עמנואל_סגל

משתמש רשום
הצטרף ב
13/5/18
הודעות
18
דירוג
3
למישהו יש ניסיון עם שימוש באריתריטול (Erythritol) במקום סוכר?

נראה שהוא לא גורם לנזקים של סוכר (עששת, מחלות לב, סוכרת), אבל חשוד שלא משווקים אותו כ"תרופת פלא" להרזיה ולבריאות.

הכוונה היא לשלב אריתריטול בתזונה ים־תיכונית רגילה, לכל בישול והמתקה. (לא למטרת כניסה לקיטוזיס.)

מה דעתכם?
 
למישהו יש ניסיון עם שימוש באריתריטול (Erythritol) במקום סוכר?

נראה שהוא לא גורם לנזקים של סוכר (עששת, מחלות לב, סוכרת), אבל חשוד שלא משווקים אותו כ"תרופת פלא" להרזיה ולבריאות.

הכוונה היא לשלב אריתריטול בתזונה ים־תיכונית רגילה, לכל בישול והמתקה. (לא למטרת כניסה לקיטוזיס.)

מה דעתכם?
טעמת?
 
לא, אני רוצה להבין אם כדאי לפני שאזמין, בגלל התחושה שאני מפספס משהו. מניח שהטעם לא יהיה מכשול.
אני לא צורך פחמימות כחלק מדיאטה קיטוגנית.
אני כן משתמש בממתיקים מבוססי סוכרלוז לפעמים (לא הרבה). כי הם הכי נסבלים בעיני.

ארטיתול... אני מעדיף בלי ממתיק בכלל...

אבל זה לא סיפור להזמין מחו"ל או למצוא בארץ. יש אנשים שאוהבים את זה.
תנסה מה יש לך להפסיד?
 
מה הבעיה עם סטביה?
ממתיק טבעי, לא רע בכלל.
הבעיה העיקרית היא טעם קצת מתכתי בכמות של מעל כמה גרמים, אבל זה די זניח בעיניי
 
לא, אני רוצה להבין אם כדאי לפני שאזמין, בגלל התחושה שאני מפספס משהו. מניח שהטעם לא יהיה מכשול.

עניין של טעם, יש שאוהבים ויש שלא. אישית אני אוהב את הטעם והמרקם, מרגיש יותר "טבעי" לעומת סטיביה. גם הנפח שלו דומה לסוכר אז אפשר להשתמש בכמויות מדידות שרגילים אליהן. מצד שני את הסטיביה אפשר להשיג בצורה הלא מעובדת שלו (עלים מיובשים) שכנראה יותר בריא ממוצר מעובד. כדאי גם לבדוק שמקור האריתרול לא במקור שעבר שינויים גנטי (Non GMO).

כמו כל דבר, לא כדאי להגזים בשימוש... עדיף ורצוי להרגיל את החיך לפחות מתוק ואז להשתמש באריתרול ו/או סטיביה בכמויות מדודות כשאין ברירה.
 
כל ממתיק הוא סוג של עבודה בעיניים על הגוף.
הגוף שלנו תמיד יותר חכם מאיתנו, והוא תמיד זוכר את כל מה שהענשנו אותו.
זה שאנו מתפלאים אחר כך למה וכמה ואיך, זה רק כי אנחנו אוהבים להתעלם ולהדחיק.
אתה לא תצליח לעבוד על הגוף שלך, כי כשהוא מרגיש סוכר נכנס (=מתוק), מופעלת קסקדת תהליכים במוח שיודעת בדיוק מה קורה, והגוף מקבל בדיוק את הסמנים למה שהוא יודע לעשות בצורה מעולה, וזו לא הדרך נטולת הקלוריות שאתה מדמיין לעצמך.
אין קיצורי דרך, וממתיקים מלאכותיים בסופו של דבר ישמינו אותך.
האמת היא שמכל מה שהצלחתי לשים עליו יד מבחינת מידע, ממתיקים מלאכותיים גרועים בהרבה מסוכר לבן כי לפחות סוכר לבן הגוף יודע לפרק ולהתמודד איתו וזה חומר שהוא פשוט נורא לעיכול ולאגירה.
אני אישית לא מתקרב לשום ממתיק מלאכותי.
מה גם שאינסוף מחקרים כבר מראים שממתיקים מלאכותיים עושים אי אלו דברים שהם לא מה שהנחנו מלכתחילה שהם עושים, כמו למשל ל"עבוד" על חיידקי המעיים שבתורם מעלים את אי הסבילות לגלוקוז ועוד ועוד.
הברירה היחידה היא להרגיל את עצמך בחזרה ללא מתוק וזהו.
 
האמת היא שמכל מה שהצלחתי לשים עליו יד מבחינת מידע, ממתיקים מלאכותיים גרועים בהרבה מסוכר לבן כי לפחות סוכר לבן הגוף יודע לפרק ולהתמודד איתו וזה חומר שהוא פשוט נורא לעיכול ולאגירה.
מקור?

ספציפית ארתיטול כמעט לא נספג בגוף, והוא כמעט ולא מעלה אינסולין. כך שהנזק שלו ככל הנראה מינימלי.

גם סטיביה אמור להיות, יחסית, מאוד לא מזיק.

סכרלוז, לעומת זאת, בהחלט מעלה אינסולין, ובהחלט "מניע את המערכת". אבל גם הוא הרבה פחות מזיק מסוכר, כי הוא לא מעלה את רמת הגלוקוז, ולא גורם לאורך זמן לתסמונת מטבולית וכו'.

הברירה היחידה הכי טובה היא להרגיל את עצמך בחזרה ללא מתוק וזהו.
FTFY
ובגדול מסכים איתך. העיניין הוא שכמו שכל נרקומן יגיד לך: "גמילה זה קשה". ואפשר להשתמש בממתיקים כמו במתדון. תחליף זמני, וכלי עזר לגמילה, ואמצעי ל harm reduction .
 
האויב.
יותר גרוע מהנאצים.
ברצינות, אני חושב שעדיף להימנע לחלוטין מסוכרים מעובדים ומוספים.
זה כי אתה שייך לכת הפליאו. תגובה כזאת היא פשוט לא רצינית.
אנחנו הפחתנו בבית את הסוכרים בתהליך הדרגתי של שנים. לא הפסקנו אבל הפחתנו.
אנחנו שותים קבוע רק מים מהברז (גם במסעדות) והפחתנו את המתקת הקפה עד למינימום (אפס לי ולילדים, כפית לחמוד שלי).
עדיין נהנים משוקולד ועוגות ביתיות, גלידה ביתית, פירות ופירות יבשים, דבש, מוסיפים המתקה נחוצה לתבשילים מסויימים.
כל ממתיק הוא סוג של עבודה בעיניים על הגוף.
זה גם מה שאני מכירה מתוך קריאה מרובה של כל הטוב, הרע והמכוער בנושא סוכר. קיצוניות היא דבר רע בכל אספקט של החיים אבל
מה שקורה בשנים האחרונות עם דת ה"רק לא" (בשר, סוכר, גלוטן, חלב) זה פשוט טירוף מערכות של האדם המערבי השבע מדי ובעיניי מבטא פשוט הפרעות נפשיות שבהקשר של מזון מתבטאות בהפרעות אכילה שונות. אנשים ממש מפתחים שנאה/סלידה/חרדה ל"שטן" האישי שלהם.
 
זה כי אתה שייך לכת הפליאו.
1. כת!!!!!!!!!!
2. דווקא בפליאו כן אוכלים סוכר.
תגובה כזאת היא פשוט לא רצינית.
מאוד רצינית, ויש לא מעט מחקר לגבות את הטענה...

תראי, ברור שזאת הגזמה, ובני אדם נועדו לאכול פחמימות במידה כזאת או אחרת, לפחות כמקור אנרגיה אופציונלי. העיניין, שבתזונה מערבית (אמריקאית) מודנית מתועשת, אדם ממוצע מקבל כמויות הזויות של פחמימות מוספות ומעובדות. והתוצאה של זה, לדוגמה, בארה"ב היא אחוזים מטורפים של כבד שומני בילדים (שלא לדבר על סוכרת 2).

פירות ופירות יבשים, דבש,
פרוקטוז, הוא כנראה אחד הסוגים הכי מזיקים של סוכר שיש...
 
פרוקטוז, הוא כנראה אחד הסוגים הכי מזיקים של סוכר שיש...
הייתי נותנת לך כאפה אם הייתי לידך עכשיו. אולי @ביולוג ירושלמי יתן לך כאן כאפה וירטואלית עם ידע קצת יותר גדול ממני וממך.
פירות ודבש זה מהאוכל הבסיסי והראשוני של החיה הקרויה אדם. שאלוהימה תשמור אותי מכל דברי ההבל האלה.
 
הייתי נותנת לך כאפה אם הייתי לידך עכשיו. אולי @ביולוג ירושלמי יתן לך כאן כאפה וירטואלית עם ידע קצת יותר גדול ממני וממך.
פירות ודבש זה מהאוכל הבסיסי והראשוני של החיה הקרויה אדם. שאלוהימה תשמור אותי מכל דברי ההבל האלה.
בכמויות גדולות, זה פשוט רעל.

https://academic.oup.com/advances/article/4/2/226/4591631

https://www.nature.com/articles/nrgastro.2010.41

https://s3.amazonaws.com/academia.e...cc2684956366bd3d1709cf9bf26c531242aba875f8bc9

https://nutritionandmetabolism.biomedcentral.com/articles/10.1186/1743-7075-2-5?optIn=true
 
אני שמה את האוזן במקומות אחרים... במיוחד בשכל הישר.
 
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
בובין חוט-השני הצ'ק ליסט המושלם כשרואים דירה נדל"ן 6

נושאים דומים

Back
למעלה