• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אסתטיקה וכסף

• פותח הנושא פותח הנושא שפינוזה
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
עד כמה באמת האספקטים האסתטיים לא חשובים לכם?
חשובים לי מאוד!
אבל אסתטיקה היא דבר יחסי וסובייקטיבי.
בעייני צמיד של פנדורה באלפי שקלים הוא לא יפה. פשוט לא עושה לי את זה, למרות שהוא מאוד טרנדי.
אם הייתי חייבת להוציא אלפי שקלים על תכשיט, הייתי מעדיפה לקנות עגילי יהלום קלאסיים..
וכך עשיתי! אחרי שהתאהבתי קשות בעגילים של אייץ' שטרן, מיהרתי והזמנתי לי זוג עגילים מעליאקספרס ב- 1.99$. אני מקבלת עליהם לא מעט מחמאות.
אני חיה ונושמת דיזיין, כמעט לכל עיצוב או מוצר גרנדיוזי, יש תחליף זול. ואם התחליף הזול לא מספק.. אפשר להחליט עם עצמנו אם האושר שההנאה האסתטית תעניק לנו, שווה את שעות העבודה כדי לרכוש אותו.

ההגדרה של יופי אבסולוטי (מתוך הספר 'חמש מתנות למוח' של ערן כץ)
1. איזון, הרמוניה, סימטריה ופשטות
2. בידוד - אם רוצים להדגיש משהו צריך לבודד
3. דפוסים צפויים - אנשים אוהבים דפוסים ולכן חברות משתמשות בזה לפרסום, לא כ"כ הבנתי מה זה אומר.
4. ניגוד - ניגודים מושכים את העין, וגם צבעוניות חזקה.

באופן פרדוקסלי ההגדרות האלו שבראשן סימטריה ופשטות לא הפוכות מהגדרה של מינימליזם:)

הממ.. בואו נקח דוגמא: נוף לים בדירה בתל אביב. עונה על כל 4 הקריטריונים. סימטרי, פשוט, דפוסים צפויים, וכו'. עולה הרבה הרבה כסף.

בואו נקח דוגמא: נוף לים בדירה בתל אביב. עונה על כל 4 הקריטריונים. סימטרי, פשוט, דפוסים צפויים, וכו'. עולה הרבה הרבה כסף.
לא הבנתי את הטיעון.

ברור שיהיו דברים יקרים שיעמדו בקרטריונים אסתטיים.
מה שהיא אומרת שלא כל מה שעומד בקרטריונים האלה חייב להיות יקר.

מה שהיא אומרת שלא כל מה שעומד בקרטריונים האלה חייב להיות יקר.
זה לא מה שהיא אמרה. היא אמרה שהקריטריונים האלו לא הפוכים ממינימליזם.
אני טוען שיש דברים סימטריים ויפים שעולים 0, ויש כאלו שעולים הרבה מאד.

לסיכום, השאלה שאני שואל: עד כמה באמת האספקטים האסתטיים לא חשובים לכם? איפה הגבול? האם באמת לא חשוב לנו המראה?

לא מזמן קראתי ספר מפורסם של פסיכולוג חברתי שהסביר שאחד הדברים שעוזרים להתחבב על אנשים אחרים הוא מראה חיצוני. לא כל כך הוגן, אבל אנשים שנראים חיצונית טוב יותר, נאהבים בקלות רבה יותר ואנשים נוטים לייחס להם תכונות פנימיות חיוביות כמו חכמה, נחמדות ועוד.

בנוסף, נמצא שאנשים סובלים מהערכת חסר בעניין. אנשים במחקר לא העריכו מספיק את מידת העדיפות שקיבל אדם במראה מחוייט ונהג במכונית יקרה על פני אדם מן היישוב. אנשים חושבים בטעות שהם די אדישים למראה חיצוני שרומז על סטטוס גבוה אבל התוצאות מראות שהם מאוד מושפעים מכך.

שהקריטריונים האלו לא הפוכים ממינימליזם
לשנות את הניסוח למינימליזם לא נופל רחוק מההגדרה הזאת יפתור את הבעיה הלוגית?

אציין רק שברור שהקביעות האלה קרות ומכלילות והנושא של יופי יותר מורכב מזה (תלוי תרבות וטעם, זה דבר שיכול להיות כיף להתעסק בו וכד')

זה תמיד עיניין אותי - יחס בין מחיר של יהלום טבעי של יהלום סינטטי נע בין 10-100.
אני לא יודע להבדיל בינהם ואני מניח שהרבה אחרים גם לא יודעים.
ולמרות זאת, יהלומים טבעים יותר פופולרים, אבל קונים אותם לא בשביל שיהיה "יפה בעין" אלא בשביל "לדעת בראש" שהיהלום טבעי. לפי דעתי, ההתנהגות הזאת יותר אי רציונלית מאשר לקנות משהו שהוא רק "יפה בעין".

האמת שזה משהו שגם אני מעולם לא הבנתי, זה פשוט תרגיל שיווקי מאוד מצליח. טבעת האירוסין שלי היא עם אבנים של סברובסקי, עלתה 500 שקל מזהב ונראית מעולה, מניחה שטבעת זהה מיהלומים הייתה עולה באיזור ה-5 ספרות. לאחר האירוסין קיבלתי לא פעם שאלות בנוסח מה הוא מכר את הכליה שלך כדי לקנות לך את הטבעת הזו? לא מבינה את זה, גם למה שאני ארצה להסתובב עם אלפי שקלים על הגוף?

תמיד הלכתי בכיוון הפרקטי בנושא הרכישות. יופי זה מעולה, אבל הוא מקום שני כי זה צריך להיות רלוונטי וישים. אין לי ענין בתכשיטים שיהרסו אחרי שימוש שניים, או בגדים שנראים מעולה אבל כנראה אלבש אותם פעם פעמיים. תמיד היה חשוב לי יותר לדעת כמה זה פרקטי, אחר כך כמה זה יפה. בגדי חורף לנשים למשל, יש מאוד זולים עם כל מיני חורים הזויים (למה שאני ארצה חולצת בטן בחורף למה?) הם מאוד יפים אבל פשוט לא פרקטיים בעיניי ולכן אני לא קונה.
טלוויזיה גדולה ויפה בן הזוג שלי החליט לקנות אחרי שכבר שנים הוא רוצה להחליף את הטלוויזיה יד שנייה שקנינו. ניצלנו את הblack friday וקנינו חדשה במקום הקודמת שהייתה לו במשך 8 שנים, הוא מבסוט וזה מה שחשוב.

מעניין כמה אנשים קונים יהלומים לעצמם וכמה נרכשים בשביל אחר / אחרת. במקרה השני יש שיקולים אחרים לקניה.
יש כפל משמעות למה שרשמת, האם אתה מתכוון שאם אנשים קונים לעצמם אז הם יעדיפו יותר יקר ולמישהו אחר יותר זול, או ההפך?

לאחר האירוסין קיבלתי לא פעם שאלות בנוסח מה הוא מכר את הכליה שלך כדי לקנות לך את הטבעת הזו?
פעם מישהו שאל "כמה צריכה לעלות טבעת אירוסין?"
והתשובה היתה "משכורות אחת, כדי שהיא תוכל לספר לחברות שלה שהוצאת משכורת שלמה בשביל הטבעת", בשבילי זה נשמע כמו בדיחה, אבל כנראה שזאת האמת.

יש כפל משמעות למה שרשמת, האם אתה מתכוון שאם אנשים קונים לעצמם אז הם יעדיפו יותר יקר ולמישהו אחר יותר זול, או ההפך?
לא זה ולא זה.
אני משער שמעט מאד אנשים קונים יהלומים לעצמם. אני מניח שאנשים אלו קונים מטעמים של הפגנת עושר כלפי חוץ או מהסיבה ההפוכה של אגירת עושר שאין דרך אחרת לאגור (למשל, כסף שאי אפשר להכניס לחשבון בנק או לקנות בו נדלן).
אלו שקונים לאחרים עושים זאת כחלק מהפן הכלכלי של יחסים בין אנשים. במקרה של יהלומים אני מניח שמדובר בעיקר ביחסים בין בני זוג מסוג כזה או אחר.

נערך לאחרונה ב:
פעם מישהו שאל "כמה צריכה לעלות טבעת אירוסין?"
והתשובה היתה "משכורות אחת, כדי שהיא תוכל לספר לחברות שלה שהוצאת משכורת שלמה בשביל הטבעת", בשבילי זה נשמע כמו בדיחה, אבל כנראה שזאת האמת.
וואלה? לי אמרו שה"כלל" הוא שתי משכורות. למה? כי ככה מוכרי היהלומים מכרו להרבה אנשים.

גם טבעת נישואים לא צריכה להיות טבעת. יכול להיות כל דבר השווה לפחות פרוטה.

והיא גם לא חייבת להיות עגולה וחלקה (כחלק מזה שלא חייבת להיות טבעת). אין לה "תקן"

בעיני להגיד שאסתטיקה זה לא חשוב זה כמו להגיד שנוחות או אהבה או אוכל טעים הם לא חשובים. אם מגדירים "חשוב" כ-משהו שבלעדיו מתים באותו רגע, אז נכון, אף אחד מהדברים האלה לא חשוב. אבל אם "חשוב" פירושו "הופך את החיים שלי ליותר מאושרים" אז הרבה מהדברים האלה יכולים להיות חשובים, למרות שלאנשים שונים חשובים דברים שונים. לי למשל ממש לא אכפת מאסטתיקה של בגדים או מאופנה (וסקיני בעיני עדיין מחריד) אבל על להיות בנוף הרים מושלגים, מהסוג שאין בארץ, אני מוכנה לשלם הרבה מאד.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.

נושאים דומים

Back
למעלה