• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מידע על השקעות במניות דיבידנדים גדלים

• פותח הנושא פותח הנושא daat99
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
זה מאוד פשוט: מכל תיק מותר למשוך את התשואה שלו. וזאת, אם התשואה היא בצורת דיבידנדים, בצורת מכירת ניירות ערך או בצורת כיכרות זהב שמגיעות אליך הביתה. משכנו לא יותר מהתשואה - התיק לא יתכווץ. מעבר לזה, הכל זה טריקים פסיכולוגיים.
זה לא בהכרח נכון.
התשואה של מדדי המניות היא בסביבות 10% בשנה ועדיין הכלל הוא "3%" ולא "10% בשנה לפי התשואה".

לפי הגישה שלך אם התשואה שלילית (ראה 2008) אז אתה צריך להפקיד לתיק ההשקעות שלך חצי ממה שהוא היה לפני המשבר...

אני טוען שהפער, ככל שיהיה, זניח לעומת הבדלים אחרים (אקראיות ומס).
מסכים.

אני מדבר על הכלי בו אתה משתמש ואיתו אתה מציג את השיטה מול הכלי הכי טוב של השיטה המקבילה אותו אני מציג.
למה ההפרדה?
למה אתה לוקח את הכלי הכי טוב שאנשים לא משתמשים בו ומשווה אותו לכלי לא אידיאלי שאני בחרתי להשתמש בו מסיבות שלא בהכרח קשורות למניות דיבידנד?
אני לא יכול לשחק עם אופציות ע"י תוכנית DRIP למשל.
למה העובדה שאני רוצה להקדיש חלק קטן ככל שיהיה מהוני למשחקים שלא מייצרים ערך (מלבד אדרנלין וסיפוק זמני חולף - קרי "צריכה") צריכה להיכלל בהשוואה שאתה מבצע של שתי שיטות השקעה שונות?

האם אני יכול להפוך את הטיעון ולהגיד שבגלל שאתה נפשת בבית מלון בשנים האחרונות אז זה צריך לרדת מהתשואה של תיק המדדים כי אני לא הולך לבתי מלון (מרצון)?

התוחלת נמוכה בגלל מס.
התוחלת חייבת להתייחס לתשואה ולא רק למס.
אם התשואה של מניות הדיבידנד בפועל תהיה גבוהה יותר ב-1% אבל המס הוא רק 0.75% (25% מ-3%) אז התוחלת של מניות הדיבידנד תהיה גבוהה יותר.
מכיוון שאין לשנינו יכולת לדעת מה בפועל תהיה התשואה הסופית אז כל הדיון על תוחלת אינו רלוונטי כי חסרים לנו ערכים שנדרשים לצורך הסקתה.

השנה אולי תציף את האפקט שוב אם הירידות בשווקים הם תוצאה של בעיה אמיתית ולא לחץ עונתי.
אני מחכה בכליון עיניים למשבר הבא בשביל לראות זאת במו עיניי :)

אני חושב שזה יסתדר אבל רק ימים יעידו.

זו כדרך אגב הסיבה המרכזית שבגללה החלטתי לנהל את תיק דיבידעת בפומבי.
בצורה הזו כולם יוכלו לראות בעוד עשור (לא רק היום) מה התוצאה הסופית של השקעה לדוגמה במניות דיבידנדים ומה קרה לה לפני, במהלך ואחרי המשבר (שאולי יגיע השנה).

(שאולי יגיע השנה).
אנחנו כבר במשברון. נכנסתי עם חלק מהכסף באוקטובר (אחרי הירידות בקיץ), וחלק בנובמבר (אחרי ירידות אוקטובר), ואני במינוס 11%. אני מניח שיחסית ליולי אנחנו במינוס 20%.
אבל הכל דבש. עוד חודשים מגיע כסף גדול בדולרים, ויותר עדיף לקנות בזול ...

למה ההפרדה?
למה אתה לוקח את הכלי הכי טוב שאנשים לא משתמשים בו ומשווה אותו לכלי לא אידיאלי שאני בחרתי להשתמש בו מסיבות שלא בהכרח קשורות למניות דיבידנד?
אני לא יכול לשחק עם אופציות ע"י תוכנית DRIP למשל.
למה העובדה שאני רוצה להקדיש חלק קטן ככל שיהיה מהוני למשחקים שלא מייצרים ערך (מלבד אדרנלין וסיפוק זמני חולף - קרי "צריכה") צריכה להיכלל בהשוואה שאתה מבצע של שתי שיטות השקעה שונות?

האם אני יכול להפוך את הטיעון ולהגיד שבגלל שאתה נפשת בבית מלון בשנים האחרונות אז זה צריך לרדת מהתשואה של תיק המדדים כי אני לא הולך לבתי מלון (מרצון)?
אתה מציג שיטה שלימה. לטענתך אתה לא משקיע דרך DRIP מפני שהקריטריונים שלך להחזקה שונים מאשר הקריטריונים לקניה וכדי לגוון את התיק. ביחד עם השיטה הצגת את הכלי בו אתה משתמש והגנת עליו בפוסטים רבים. אם אתה חושב שיש כלי שהוא יותר מוצלח עבור השיטה שלך, הצג אותו ואז אתמודד איתו עם האלטרנטיבה הטובה ביותר שאמצא. כך נקדם את הדיון עבור כלל הקוראים. עד עכשיו כמעט לא הזכרת את המילה DRIP, ועכשיו היא שגורה על פיך כתורת אם. (שים לב שהפעם הקודמת שהמושג הוזכר היה לפני יותר מחודש, ואני הייתי המאזכר.)
במקום לחמוק - התנצח!

אנחנו כבר במשברון. נכנסתי עם חלק מהכסף באוקטובר (אחרי הירידות בקיץ), וחלק בנובמבר (אחרי ירידות אוקטובר), ואני במינוס 11%. אני מניח שיחסית ליולי אנחנו במינוס 20%.
אבל הכל דבש. עוד חודשים מגיע כסף גדול בדולרים, ויותר עדיף לקנות בזול ...
משברון זה לא מספיק :(
אני מעדיף משבר ארוך ויפה נוסח 2000 עם תיבול 2008.

לטענתך אתה לא משקיע דרך DRIP מפני שהקריטריונים שלך להחזקה שונים מאשר הקריטריונים לקניה וכדי לגוון את התיק.
זה לא סותר.
אני אומר שכל משקיע דיבידנדים צריך לקבוע את הקריטריונים לעצמו וחס וחלילה ישתמש בקריטריונים שלי כמות שהם.
הקריטריונים שלי נבחרו כי הם מתאימים לאופי שלי, לדעות שלי ולמחקרים שאני ביצעתי.
יש המון משקיעי דיבידנדים שמשקיעים באופן מהותי שונה ממני וחלקם גם משתמש ב-DRIP.
אל תיקח אף משקיע ספציפי כדגל של סגנון ההשקעה הזה.

בדיוק כמו שבהשקעה במדדים יש שיטות שונות (תיק הארי בראון, תיק שוקולד מריר, תיק ילד בכיתה ב' וכו') ואתה לא יכול להחליט שכולם הם "הארי בראון" כך גם בהשקעה בדיבידנדים יש שיטות שונות ולא כולן אותו הדבר.

@הסולידית הציגה את שיטת ההשקעה במדדים עם דוגמאות ספציפיות ואני מציג את שיטת ההשקעה בדיבידנדים עם דוגמאות ספציפיות.
עובדה זו לא פוסלת את שאר האנשים שמשקיעים בשיטות אלו.

עד עכשיו כמעט לא הזכרת את המילה DRIP, ועכשיו היא שגורה על פיך כתורת אם.
תראה לי בבקשה כותב אחד בפורום שמשקיע דרך הגוף שהצגת ואז נוכל להשוות גם כן.
רוב הקוראים בפורום משקיעים דרך בתי השקעות, בנקים וברוקרים ולכן אני משווה אותם.
אם אתה מחליט לרעות בשדות זרים אז גם לי מותר :)

זה לא סותר.
אני אומר שכל משקיע דיבידנדים צריך לקבוע את הקריטריונים לעצמו וחס וחלילה ישתמש בקריטריונים שלי כמות שהם.
הקריטריונים שלי נבחרו כי הם מתאימים לאופי שלי, לדעות שלי ולמחקרים שאני ביצעתי.
אתה טוען שמדובר בהבדל בשיטה ולא בכלי. חזרנו למשבצת הפתיחה בה נטען שבשיטה שלך אתה משלם עמלות קניה.
תראה לי בבקשה כותב אחד בפורום שמשקיע דרך הגוף שהצגת ואז נוכל להשוות גם כן.
דברתי על שוואב. היו לפחות שניים שכתבו שהם משקיעים דרכם בשרשור על ברוקרים בחו"ל.
רוב הקוראים בפורום משקיעים דרך בתי השקעות, בנקים וברוקרים ולכן אני משווה אותם.
אלו שמשקיעים דרך גופים פיננסיים בארץ עושים זאת מנוחות או מבורות, ולכן לא צריך להשוות את השיטה שלך מולם ממה נפשך.

אבל רגע, הסכמנו שהעמלות כולן הן החלק הזניח, אז למה אנחנו ממשיכים את הדיון בכלל?

אתה טוען שמדובר בהבדל בשיטה ולא בכלי. חזרנו למשבצת הפתיחה בה נטען שבשיטה שלך אתה משלם עמלות קניה.
לא.
תרשה לי להבהיר:
השיטה: השקעה במניות שמגדילות את הדיבידנד בעקביות (בכל דרך שהיא ועם כל קריטריון שהמשקיע בוחר לעצמו)
הכלי שאני בחרתי: לא להשתמש ב-DRIP ולרכוש מניות דרך אינטראקטיב ברוקרס עם כללים שבחרתי לעצמי.

יש המון משקיעי דיבידנדים שמשקיעים רק באמצעות DRIPים בשביל לחסוך את העמלות...

דברתי על שוואב. היו לפחות שניים שכתבו שהם משקיעים דרכם בשרשור על ברוקרים בחו"ל.
אם אני זוכר נכון אז הם לא מאפשרים לרכוש את כל התעודות המחקות.

אבל רגע, הסכמנו שהעמלות כולן הן החלק הזניח, אז למה אנחנו ממשיכים את הדיון בכלל?
כן ולא יודע (בהתאמה)

אתה טענת שאתה מעדיף לקנות מניות חדשות עד לשלב שבו התיק הגיע לפיזור הרצוי, כולל מכספים שהגיעו מחלוקת דיבידנד. בשלב הבא אתה עדיין מעדיף לקנות מניה טובה יותר מאשר זו שכעת חלקה.
להבנתי זו הסיבה שלא להשתמש בדריף, והיא חלק מהשיטה.
אם אני זוכר נכון אז הם לא מאפשרים לרכוש את כל התעודות המחקות.
המבחר שלהם כל כך גדול, שאין בעיה לבנות בעזרתו תיק סולידי עולמי בעמלה של 0.07% כנ"ל.
עכשיו אני מעוניין לדעת אם תספר לי משהו מפתיע על דריף שיגרום לי לשקול מחדש.

אתה מעדיף
נכון - אני אישית מעדיף - זה לא חלק משיטת ההשקעה אלא חלק מהקריטריונים שלי.
יש המון משקיעי דיבידנדים עם תיקים של 10-30 חברות בלבד - אני רוצה 50+.

בוא ונתמקד:
שיטת ההשקעה מדבר על השקעה במניות שמגדילות את הדיבידנד בעקביות - נקודה.
כל דבר מעבר לכך זו העדפה של אדם ספציפי ולא חלק מ"השיטה".

המבחר שלהם כל כך גדול, שאין בעיה לבנות בעזרתו תיק סולידי עולמי בעמלה של 0.07% כנ"ל.
מה עם אג"ח ישראלי?
הרי משקיעי המדדים הנפוצים בפורום לרוב מאזנים את החלק המנייתי עם אג"ח ישראלי (ומיעוט בלבד משתמש באג"ח דולרי).

עכשיו אני מעוניין לדעת אם תספר לי משהו מפתיע על דריף שיגרום לי לשקול מחדש.
אני לא מתמצא ב-DRIP וכפי שציינתי הוא לא חלק מהשיטה.

חשוב לי להבהיר שאני לא מנסה לשכנע אנשים להשקיע בצורה כזו או אחרת.

לדעתי אנשים מקבלים את ההחלטות הכי נכונות עבורם אם יש להם את כל המידע הרלוונטי.
עקב כך המטרה שלי היא ליידע אנשים שקיימת שיטת השקעות שמתבססת על השקעה במניות שמגדילות את הדיבידנדים בעקביות וכחלק מהשיטה צורכים את הדיבידנדים במקום למכור מניות (אם כי יש משקיעי דיבידנדים שכן מוכרים מניות).

כל עוד אנשים שומעים על זה מטרתי הושגה.
אם הם קיבלו החלטה שהשיטה הזו מתאימה להם או לא זו כבר שאלה אחרת שלא נכנסת למכלול השיקולים העתידי שלי והתשובה אליה רלוונטית לאותם המשקיעים בלבד.

זה לא חלק משיטת ההשקעה אלא חלק מהקריטריונים שלי.
לאדם ולדורין יש תיקים מדדיים פסיביים, אבל השיטה שלהם היא שונה ולכן הם משתמשים בכלים שונים בצדק.
באותו האופן משקיע דיבידנדים גדלים שמוכר מניות אם המכפיל שלהם גדל, משתמש בשיטת השקעה אחרת, התיק שלו יהיה מאד שונה משלך, ויתאימו לו כלים אחרים.
מה עם אג"ח ישראלי?
הרי משקיעי המדדים הנפוצים בפורום לרוב מאזנים את החלק המנייתי עם אג"ח ישראלי (ומיעוט בלבד משתמש באג"ח דולרי).
אישית, לא מעניין אותי. (וכנראה שגם לא את כל שאר המדווחים לIRS)
אני מציע כלים אופטימליים לשיטה שטובה לי בדיוק כמוך.
(אג"ח, אני לעולם לא אהיה ב100% מניות משום שאני לא מוותר על היכולת להנזיל את כל הקרן)
אני לא מתמצא ב-DRIP וכפי שציינתי הוא לא חלק מהשיטה
חבל. אם כך, מיציתי. תערב עליך שנתך.

זה לא בהכרח נכון.
התשואה של מדדי המניות היא בסביבות 10% בשנה ועדיין הכלל הוא "3%" ולא "10% בשנה לפי התשואה".

לפי הגישה שלך אם התשואה שלילית (ראה 2008) אז אתה צריך להפקיד לתיק ההשקעות שלך חצי ממה שהוא היה לפני המשבר...

אוקיי, אז עכשיו אתה כבר מדבר לא על משיכה ממוצעת אלא השונות של המשיכה השנתית. זה לגיטימי, רק חשוב לשים לב:
1. זה רלוונטי רק לאנשים שבשלב שבו הם מושכים מהתיק, ולא לאנשים שהם בשלב של צבירת הון.
2. למי שמשקיע בסנופי - תשואת הדיבידנדים שלו היא 2.5 אחוז, כך שכדי להשלים משם ל-3 אחוז לא צריך יותר מדי.
3. מה שאתה מציע הוא למעשה גידור. אתה אומר, ששווה להגביל את המניות שמשקיעים בהן כדי להבטיח שתוכל למשוך בכל שנה תזרים יציב, גם אם זה פוגע בתזרים הממוצע. זה בסדר, ורק צריך להשוות את העלות של הגידור שאתה עושה, לעלות של כל גידור אחר.

3. מה שאתה מציע הוא למעשה גידור. אתה אומר, ששווה להגביל את המניות שמשקיעים בהן כדי להבטיח שתוכל למשוך בכל שנה תזרים יציב, גם אם זה פוגע בתזרים הממוצע. זה בסדר, ורק צריך להשוות את העלות של הגידור שאתה עושה, לעלות של כל גידור אחר.
אין לי התנגדות להגדרה הזו אם זה עוזר לך להבין את הדברים יותר טוב.

אז מה התשובה? כמה אתה משלם על גידור התזרים, ואיך זה משתווה לשיטות גידור אחרות?
ה"תשלום על הגידור" כפי שהגדרת זאת זה ההבדל בתשואה בין תיק הדיבידנדים לתיק המדדים.
עקב כך אין לנו דרך לדעת כמה "עולה" לנו הגידור ואין לנו דרך לפסול את האפשרות שהגידור מספק תשואה נוספת במקום עלות.

את התשובה לשאלה הזו לא ניתן לדעת בדיוק כמו שלא ניתן לדעת מה תהיה התשואה של אף אחד מהתיקים האפשריים בטווח הרחוק.

כחלק מחיפושי עבור עובדות בשביל תגובה אחרת בפורום נתקלתי במאמר הבא מלפני שנתיים:
http://www.joshuakennon.com/it-did-...t-to-recover-from-the-peak-of-the-1929-crash/

אנחנו יכולים לראות את מחירי הדאו ג'ונס באתר הזה:
http://www.macrotrends.net/1319/dow-jones-100-year-historical-chart

בעקבות המאמר חיפשתי גרף של תשואת הדיבידנד ממדד הדאו ג'ונס ונתקלתי בגרף הזה:
Dow+Dividend+Yield+History.jpg

המאמר האתר שקישרתי אליו והתמונה מראים כמה נקודות מעניינות.
1. מחיר מדד הדאו ג'ונס חזר לשיא של שנת 1929 בשנת 1950 בלבד!
2. תשואת הדיבידנדים של המדד עלתה באופן רציף במקביל לירידה במחירי המניות (למרות העובדה שהייתה ירידה חדה גם ברווחי החברות ושאחוזי האבטלה בארצות הברית עברו את ה-30%!).
3. כאשר המדד החל להתאושש ומחירו התחיל לעלות אז תשואת הדיבידנד התחילה לרדת כמעט בהתאמה.
4. אם משקללים את הדיבידנדים ומצעים תיאום לדיפלציה שהייתה באותה התקופה (ההפך מאינפלציה) אז המשקיע שרכש מניות בשיא של 1929 והמשיך להשקיע את הדיבידנדים שהוא קיבל במניות חדשות במהלך המשבר הצליח לחזור לשווי המקורי שלו בתוך שנים בודדות בלבד (פחות מ-4.5 שנים - לא נתון מספר מדויק ולא חישבתי זאת בעצמי)!

אלו סתם נקודות שאני מצאתי מאוד מעניינות למחשבה שכמובן לא אומרות כלום לא על השקעה במדדים ולא על השקעה במניות דיבידנד...

משברון זה לא מספיק :(
אני מעדיף משבר ארוך ויפה נוסח 2000 עם תיבול 2008.
אם זה מעודד אותך, לדעתי אנחנו כבר במיתון. הרבעון הזה ככל הנראה הולך לצאת שלילי (במונחי תמ"ג), הרבעון הקודם היה אפסי - ולדעתי ברגע שיגיעו כל הנתונים יעדכנו אותו לרמה שלילית. שני רבעונים שליליים ברצף זה מיתון לפי הגדרה יבשה. מדבר כמובן על המשק האמריקאי.
אז אם כן יש סיכוי שנחווה צניחה חופשית בשווקים השנה, כמו שרבים וטובים מאיתנו רוצים כל כך :)
אני ציפיתי שכל העסק הזה יתחיל להתפתח כבר שנה שעברה אבל מבחינתי גם השנה זה טוב כי ישבתי על מזומן בינתיים ועכשיו אני שמח על זה (תשואה 0 ב-2015 וככל הנראה שלילית ב-2016).

@daat99
אחרי תקופת נסיון עם השיטה, המון מחקר סביב 32 החברות שהשקעתי בהן וביתרונות והחסרונות של השיטה עצמה, הגעתי למסקה חד משמעית שאין בה שום דבר מיוחד שלא ניתן לקבל בהשקעה פשוטה במדדים. היתרונות שלה, הם לא יותר מתפיסתיים בעיני המתבונן, ונושאים סיכונים אמיתיים שלדעתי קל מדי למשקיע DGI להתעלם מהם.
אפשר לקרוא את הסיכום שלי כאן:
http://www.hofeshcalcali.com/no-more-dgi/

@adamshalev מרשים, תודה. לא אימצתי את השיטה עבור עצמי בשל חלק הסיבות שציינת אבל עם פחות ביסוס - כי נדרש הרבה פחות מאמץ בשביל לפסול שיטה כמתאימה מאשר להוכיח (לעצמי לפחות) שהיא כן טובה. יפה לראות בחינה הרבה יותר יסודית של זה.

באופן אישי השוותי את המניות שהוכרזו האלופות על ידי דיוויד פיש בדצמבר 07 לעומת דצמבר 15
כ 59 נעלמו, לא עברתי על הכל אבל רובן לא נעלמו בגלל החלפת טיקר אלא בגלל שהורידו או הקפיאו דיבידנדים, זו כמות נכבדת, רוב השינויים קרו בין 2008-2010
ומדובר בחברות עם 20 שנה של הגדלת דיבידנדים.
המסקנה שלי היא שהשיטה שמתיימרת לחזות את העתיד ל 20 שנה על סמך סטטיסטיקות על מדדים מצומצמים כשלה בדיוק ברגעי המשבר
כשבדקתי את תשואת המניות שהוסרו מאז חלקם נתנו תשואות טובות וחלקו גרועות

כלומר אחרי 8 שנים כ 1/3 מהתיק יתנהג אחרת מהמודל השקעה, ולא ברור שאותו שליש יהיה טוב מתשואת השוק.
אני מניח שאחרי 20 שנה רוב התיק יהיה 'לא dgi'

השיטה משתמשת במדדים "רכים" של השקעות ערך עם מתן דגש חזק להיסטוריה של הגדלת דיבידנדים כסמן למשטר תאגידי תקין
היא גם מאוד מבוססת מומנטום ומזכירה גם בכך אלמנטים של ניתוח טכני
נוסחת הקסם לא עמדה במשבר האחרון כמו כל נוסחת קסם.אחד הקשיים בשיטה היא המדידה וזה התרוץ של חובביה, היא קטגוריה בפני עצמה.
לטעמי זו בדיוק האינדיקציה לבעייתיות שלה, מדובר באלגוריתם פשוט ועדייו אין דרך סבירה לבדוק אותו בלי שהבודק יבצע "דוקטורט"
למזלנו כדי להפריך שיטה צריך להביא דוגמא
ולטעמי ההשואה שביצעתי מראה את חוסר היכולת של השיטה לחזות את עתידה הדיבידנדים (מי שקנה את המניות של פיש ב 2007 לא ידע ששליש יעלמו מהרשימה תוך 3 שנים)
ומי שנכנס אחרי 2010 לא ראה את השינוי ברשימה ... ממש backdating :-)

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
אורי ג. מידע על השקעות במניות ערך שוק ההון 95
SolidAce בניית תיק השקעות - חשיפה לנדלן, אבטחת מידע וחשיפה למט"ח שוק ההון 0
sogi שיקולי אבטחת מידע בבחירת בית השקעות / ברוקר שוק ההון 122
א מידע על השקעה במדדים שוק ההון 5
P כיצד נכון לבחור מסלול קרן פנסיה? (עודף מידע) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
י מקור מידע מפורט על תעודות סל שוק ההון 1
N מחפשת מקור טוב לראות מידע על קרנות סל או קרנות מחקות שוק ההון 3
Echelon אבטחת מידע בכרטיסי אשראי - איך אתם מחליטים אם לשמור פרטי כרטיס אשראי או להימנע? צרכנות פיננסית 9
ב מקורות מידע מומלצים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
I Infinity Labs - מסלול AI - מידע על מבחני הקבלה התפתחות אישית 0
Y מניות של אדם שנפטר לפני 30 שנים - איך למצוא מידע עליהן? אוף טופיק 6
stevexcx תואר ראשון- מערכות מידע אוף טופיק 0
E מידע על נכסים כגון דירות קרקעות וכו לאדם שנפטר נדל"ן 0
E מידע אודות סך העברות מט"ח לחו"ל צרכנות פיננסית 1
I מחירי דירות שנמכרו - קבלת מידע נדל"ן 7
מ גלגול מגן מס משנים עברו, עם מידע חסר מיסים 1
U מקורות מידע מיסים 12
A מכירת ESPP ללא מידע על סכום מכירות מיסים 5
Finfree חסכון לכל ילד - איניפיניטי הלכה - הרהור כפירה(ע"ב מידע) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Lag המלצות על ספרים/מקורות מידע בנושא כלכלה בארגונים אוף טופיק 1
AsherV פרטיות ואבטחת מידע אוף טופיק 3
A מידע רישום בטאבו נדל"ן 9
C האם מידע על רווח והפסד לא נכלל בטופס 1042-S? מיסים 3
ז אבטחת מידע - התייעצות התפתחות אישית 8
341Omer מידע חסר בדוחות הכספיים של Bank Of America ?! שוק ההון 5
A מישהו יודע כיצד ניתן להשיג מידע על כמה הרוויחו המדדים המובילים שוק ההון 1
A האם מישהו מכיר מקור מידע שיראה לי בכמה עלו ממדי המניות של אירופה (stoxx600) , ארה"ב (S&P500) ומדד המניות העולמי? פוסטים מאיכות נמוכה 3
ב מקורות מידע על מינוף שוק ההון 1
ח מידע על אחוזי השווקים שוק ההון 1
J אבטחת מידע ומיסוי ריאלי צמוד מדד לצרכן שוק ההון 3
G שליפת מידע עבור קרן השתלמות תשואה שנתית - דרך api או קובץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א איפה אפשר למצוא מידע לגבי התשואה הפנימית והמח"מ של קרנות כספיות ? שוק ההון 2
N מידע רציף ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
N מנהל עסקים כלכלה עם התמחות במערכות מידע התפתחות אישית 18
Y מידע פיננסי שוק ההון שוק ההון 8
A יש למישהו מידע על מדדים שונים שוק ההון 3
ט יש מידע על דמי הניהול הממוצעים (פנסיה, ביטוח מנהלים) שמשלמים הישראלים? פוסטים מאיכות נמוכה 3
הסולידית הערה כללית על פרסום מידע אישי ופיננסי באינטרנט יומני מסע אישיים 0
א מידע על החזר מס שהתקבל מיסים 9
ת מבחינת אבטחת מידע עדיפה סיסמה או שלא תהיה סיסמה? אוף טופיק 4
P מידע על ishares floating rate bond etf שוק ההון 4
GoldenFace מקורות מידע על נדלן נדל"ן 3
מ הסבה מקצועית למדעי הנתונים / מערכות מידע התפתחות אישית 5
F מיצוי מידע מהלינקדין אוף טופיק 1
Echelon מידע רגיש במכתבים עם טפסי מס מארה"ב שנשלחים בדואר אוף טופיק 2
DiverGirl מקורות מידע על תעשיות/ענפים שוק ההון 6
L שאלה על מידע פנים שוק ההון 24
N מערכות מידע עכשיו במכללה או באוקטובר הבא באוניברסיטה? התפתחות אישית 8
ה קניית נדלן בחול מקורות מידע נדל"ן 3