daat99
משתמש בכיר
- דירוג
- 6,267
זה לא בהכרח נכון.זה מאוד פשוט: מכל תיק מותר למשוך את התשואה שלו. וזאת, אם התשואה היא בצורת דיבידנדים, בצורת מכירת ניירות ערך או בצורת כיכרות זהב שמגיעות אליך הביתה. משכנו לא יותר מהתשואה - התיק לא יתכווץ. מעבר לזה, הכל זה טריקים פסיכולוגיים.
התשואה של מדדי המניות היא בסביבות 10% בשנה ועדיין הכלל הוא "3%" ולא "10% בשנה לפי התשואה".
לפי הגישה שלך אם התשואה שלילית (ראה 2008) אז אתה צריך להפקיד לתיק ההשקעות שלך חצי ממה שהוא היה לפני המשבר...
מסכים.אני טוען שהפער, ככל שיהיה, זניח לעומת הבדלים אחרים (אקראיות ומס).
למה ההפרדה?אני מדבר על הכלי בו אתה משתמש ואיתו אתה מציג את השיטה מול הכלי הכי טוב של השיטה המקבילה אותו אני מציג.
למה אתה לוקח את הכלי הכי טוב שאנשים לא משתמשים בו ומשווה אותו לכלי לא אידיאלי שאני בחרתי להשתמש בו מסיבות שלא בהכרח קשורות למניות דיבידנד?
אני לא יכול לשחק עם אופציות ע"י תוכנית DRIP למשל.
למה העובדה שאני רוצה להקדיש חלק קטן ככל שיהיה מהוני למשחקים שלא מייצרים ערך (מלבד אדרנלין וסיפוק זמני חולף - קרי "צריכה") צריכה להיכלל בהשוואה שאתה מבצע של שתי שיטות השקעה שונות?
האם אני יכול להפוך את הטיעון ולהגיד שבגלל שאתה נפשת בבית מלון בשנים האחרונות אז זה צריך לרדת מהתשואה של תיק המדדים כי אני לא הולך לבתי מלון (מרצון)?
התוחלת חייבת להתייחס לתשואה ולא רק למס.התוחלת נמוכה בגלל מס.
אם התשואה של מניות הדיבידנד בפועל תהיה גבוהה יותר ב-1% אבל המס הוא רק 0.75% (25% מ-3%) אז התוחלת של מניות הדיבידנד תהיה גבוהה יותר.
מכיוון שאין לשנינו יכולת לדעת מה בפועל תהיה התשואה הסופית אז כל הדיון על תוחלת אינו רלוונטי כי חסרים לנו ערכים שנדרשים לצורך הסקתה.
אני מחכה בכליון עיניים למשבר הבא בשביל לראות זאת במו עינייהשנה אולי תציף את האפקט שוב אם הירידות בשווקים הם תוצאה של בעיה אמיתית ולא לחץ עונתי.
אני חושב שזה יסתדר אבל רק ימים יעידו.
זו כדרך אגב הסיבה המרכזית שבגללה החלטתי לנהל את תיק דיבידעת בפומבי.
בצורה הזו כולם יוכלו לראות בעוד עשור (לא רק היום) מה התוצאה הסופית של השקעה לדוגמה במניות דיבידנדים ומה קרה לה לפני, במהלך ואחרי המשבר (שאולי יגיע השנה).