• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

Excess Fund Sweep ו\או השאלת מניות פסיבית

• פותח הנושא פותח הנושא קפה שחור
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אז לא רלוונטי לרוב האנשים פה שבקרנות מחקות
בהחלט.
אבל וזה חשוב - בחודשים של סוף 2018 שהשוק היה סוער למדי, QQQ למשל נתן במשך 3-4 חודשים תשואה שנתית של 1% מהשאלת מניות. לפני כן היה 0.1%.
אז אם התיק שלך זה 100 א״ד נאסדק (לא מופרח לחלק מהתיקים פה) זה 100 דולר בשנה בשוטף, פלוס בסוף 2018 היית מקבל גם כ-300 דולר דמי סיבולת סיכון על הדרך.
אני חושב שזאת אחלה עסקה.

לא יודע אם ״רוב האנשים פה בקרנות מחקות״ (כמו שאני לא יודע אם ״רוב האנשים פה ב-IB״ בכלל)

תתפלא לגלות שלפעמים בהחלט רלוונטי.
סתם לדוגמא, הנייר EIMI שמוכר פה בפורום (מחקה מדד מדינות מתפתחות) - הרוויח תשואה של 0.11% (ב-12 חודשים עד ספטמבר 2019) מהשאלת מניות, ראה סעיף "Securities Lending Return" בדף הקרן כאן. במדדים על מדינות מפותחות מדובר לרוב במספרים נמוכים יותר (נגיד 0.03% עבור IWDA).
לא המון, אבל עדיין - זה עוד רכיב שתורם לתשואה (או אפשר להסתכל על זה כהקטנה בפועל של דמי הניהול).

תתפלא לגלות שלפעמים בהחלט רלוונטי.
סתם לדוגמא, הנייר EIMI שמוכר פה בפורום (מחקה מדד מדינות מתפתחות) - הרוויח תשואה של 0.11% (ב-12 חודשים עד ספטמבר 2019) מהשאלת מניות, ראה סעיף "Securities Lending Return" בדף הקרן כאן. במדדים על מדינות מפותחות מדובר לרוב במספרים נמוכים יותר (נגיד 0.03% עבור IWDA).
לא המון, אבל עדיין - זה עוד רכיב שתורם לתשואה (או אפשר להסתכל על זה כהקטנה בפועל של דמי הניהול).
אלו הכנסות של הקרן על השאלת מניות פרטניות שהיא מחזיקה. זה לא באמת רלוונטי לדיון.
השאלה כמה אתה מרוויח מההשאלה של הקרן עצמה (של הטיקר EIMI)?

@roneng מהבחינה הזאת אתה צודק, הרווח שלי מההשאלה של הקרן ישירות הוא או אפס או זניח, לא עקבתי.

@roneng מהבחינה הזאת אתה צודק, הרווח שלי מההשאלה של הקרן ישירות הוא או אפס או זניח, לא עקבתי.
לזכרוני השאלת מניות זה רק לני״ע אמריקאיים, אז אפסי ככל שאפס יכול להיות.

בIB לפחות גם לקנדיות (חדש):
https://www.interactivebrokers.com/en/index.php?f=1556&p=communiques
"Interactive Brokers First to Offer a Stock Yield Enhancement Program for Canadian Assets"
ממה שכתוב כאן, נשמע שזה ללקוחות של IB Canada, אני לא בטוח שזה תופס ללקוחות IB LLC האמריקאי.
יש לי מניה קנדית סופר שולית ולא נזילה, ולא קיבלתי עליה סנט אחד.

ממה שכתוב כאן, נשמע שזה ללקוחות של IB Canada, אני לא בטוח שזה תופס ללקוחות IB LLC האמריקאי.
זה לא מה שכתוב.
יש לי מניה קנדית סופר שולית ולא נזילה, ולא קיבלתי עליה סנט אחד.
אולי אף אחד לא רוצה להשאיל אותה? אני גם מניח שבורסה בקנדה הרבה פחות נפוצה לשורטיסטים.

זה לא מה שכתוב.
ההדגשה שלי:
Interactive Brokers Canada (IBC) clients participating in its Stock Yield Enhancement Program can now lend Canadian fully-paid shares of stock as part of the program. This first to the market service gives IBC clients the opportunity to lend their Canadian shares to IBC in exchange for a portion of the interest short sellers are willing to pay to borrow the shares.

זה לא מה שכתוב.

אולי אף אחד לא רוצה להשאיל אותה? אני גם מניח שבורסה בקנדה הרבה פחות נפוצה לשורטיסטים.
דיברתי עם התמיכה, לטענתם מניות קנדיות ניתנות להשאלה גם מחשבון IB LLC. אם כי אני רשום לתוכנית SYEP כבר שנתיים, ומחזיק במניה כבר 5 שנים, ולא קיבלתי עליה אפילו סנט אחד, בזמן שכל ני״ע אחר (אמריקאי) קיבל לפחות סנט פה ושם. ייתכן שבאמת אף אחד מעולם לא רצה לעשות עליה שורט, אבל נשמע לי תמוה.

ייתכן שבאמת אף אחד מעולם לא רצה לעשות עליה שורט, אבל נשמע לי תמוה.
זה בתוקף רק ממאי 2019.
תבדוק מה הדמי השאלה עם SLB RATES.
בכל מקרה לא הייתי נחפץ להסיק מסקנות על סמך מניה 1 איזוטרית.

תבדוק מה הדמי השאלה עם SLB RATES.
עומד על 0.75%.
טוב כנראה שהיא באמת לא מעניינת אף אחד לשורט.

אתה מכיר דרך לראות את כל הני״ע עם ה-SLB הכי גבוה?
אחד ה-CEF שלי עומד על SLB של 100 וקצת אחוזים, ומושאל חצי מהזמן. הגדלתי את האחזקה בו לראות כמה מזה אני יכול לקצור.

מצאתי אפשרות ב market scanner לחפש לפי utilization ו-fee rate.
באופן כללי משהו נורא מוזר הולך שם - ה-utilization של המניה הוא 1%, אבל אני מחזיק בכחצי מה-loanable shares (כי יש סה״כ מעט, לא כי לי יש הרבה). אולי בגלל זה אני מצליח לקבל אחוזי השאלה גבוהים, אבל אז מה משמעות ה utilization הנמוך ...

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
באופן כללי משהו נורא מוזר הולך שם - ה-utilization של המניה הוא 1%, אבל אני מחזיק בכחצי מה-loanable shares (כי יש סה״כ מעט, לא כי לי יש הרבה). אולי בגלל זה אני מצליח לקבל אחוזי השאלה גבוהים, אבל אז מה משמעות ה utilization הנמוך ...
אולי לא כולם רשומים לSYEP, חלק ממונפים אז אולי בעייתי להשאיל מהם, וגם יתכן וזה מתייחס לכלל המניות שזמינות להשאלה בשוק בעוד IB תעדיף להשאיל מלקוח שלהם ולא לקוח חיצוני.
אני לא באמת יודע, סתם השערות.

נושאים דומים

Back
למעלה