• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

A Belated Self-Introduction

• פותח הנושא פותח הנושא EnsilZah
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מה זה אומר שאין תיעוד של ההעברה? אני מקווה שאיזה פקיד לא גנב את הכסף בדרך...
They're saying the confirmed again that the transfer went though, but for some reason they're having trouble producing an
אסמכתא to prove it.

הייתי מתקשר ולא מסתמך על טיקט.
I tried that, but I never had to call abroad before so when I dial the number it says I need to sign up for that first.

• אהבתי
Reactions: HHH
never had to call abroad before so when I dial the number it says I need to sign up

פעם אחרונה שבדקתי (די מזמן) 019 היו בסדר. כדאי להרשם ולא לעשות שיחה מזדמנת, אחרת רוב הכסף שלך יגמר על השיחה לחו"ל. :)
10 אגורות לדקה לעומת 3 ש"ח או יותר. לא ברור למה משרד התקשורת עדיין מרשה את העושק הזה.

So, new update, it appears somewhere between Excellence and IB my entire stock transfer was lost.
Took me about a week an a half from submitting a support ticket to receiving the answer that there are no transfers associated with my IB account.
And talking to Excellence they keep assuring me their financial department transferred the shares but for some reason they're unable to produce any documentation that I could show to IB.

So I guess back to having only 40k shekels to my name (At least temporarily, I hope)
אל תוותר לאקסלנס. אם הם מאשרים שההעברה בוצעה אז יש להם תיעוד כלשהו של זה. או שהם ממציאים את זה. תדרוש לקבל צילום מסך של תיעוד כלשהו בכתב שזה אכן בוצע. לא משנה אם זה אסמכתא או לא. אם הם אומרים שזה בוצע אז זה רשום להם, שיצלמו את זה עם הטלפון וישלחו לך. תדרוש לדבר עם הנהלה גבוהה יותר.
לא יזיק ליצור קשר עם עו״ד בשלב הזה. רק להניע תהליכים.
כאשר העברתי ני״ע מבנק פועלים ל-IB זה לקח 7 ימים. רק לצורך רפרנס. זה היה לפני כ-3 שנים.
הפרטים ש-IB נתנו לי למסור לפועלים לביצוע ההעברה היו אלו. האם שלך זהים?
לגבי שיחות לחול - תרשם ל-019, זה קל וזול. ל-IB יש גם live chat, תפעיל גם אותו.

I tried that, but I never had to call abroad before so when I dial the number it says I need to sign up for that first.
קרה לי גם.
זה לא מספיק שתבקש העברה כי אם IB לא מצפים לה הם יסרבו לקבל וישלחו את הני"ע בחזרה.
צריך לפתוח העברת ני"ע נכנסת בIB כולל פירוט מלא של הני"ע, להעביר את הטופס שהם שולחים לברוקר בארץ ולוודא שהברוקר בארץ יוצר איתם קשר במייל או בטלפון לפני ההעברה, כל דרך אחרת תגרור סירוב של IB לקבל את הני"ע.

השם שלהם די אירוני :X
אפרופו, פעם היה לי חשבון אצל ברוקר ישראלי שלא אנקוב בשמו שעבור מסחר בחו"ל סיפק לי חשבון IB.
את הסיסמה הם שלחו לי בסמס, ובסמס נוסף הם שלחו לי סיסמה נוספת, של משתמש אחר.
הסיסמה היתה מבוססת באופן בוטה על שם המשתמש (לדוגמה, עבור משתמש xnesxy237, הסיסמה היא xnesxy2307, כשגם xy וגם 237 אינם תווים אקראיים), וכך הגיעו אליי פרטי המשתמש של חשבון פעיל של משתמש אחר. אופס. מאז אותו יום לא בדקתי, אבל לא אופתע אם החשבון הזה עדיין פעיל עם אותם פרטי התחברות.
אז לא, לא הייתי סומך במיוחד על ברוקר ישראלי מסויים.
אני מניח שהסיפור יסתדר בסוף.
אבל אני נרתע מלעבוד מול IB בדיוק בגלל זה. את אקסלנס אפשר לתבוע בארץ. אם IB יגידו לך שהכסף נעלם, זה הולך להיות הליך הרבה יותר מורכב למישהו בלי אזרחות אמריקאית.
יש משהו בדבריך, אבל יש לי תחושה שהליך נגד אקסלנס יספיק כאן (ובתקווה, גם בזה לא יהיה צורך).

I only gave them the 'verfication of account information' form I got from IB, they did everything else on their own.
לפי מה ש @אורי ג. כותב, זה לא מספיק. והיה צריך ליצור העברה נכנסת ב-IB. יכול להיות שאתה צריך לחכות שזה יחזור לאקסלנס.
דבר עם IB ותברר מה קורה בתרחיש הזה, האם הם יחזירו את הני״ע לאקסלנס, ודבר עם אקסלנס להבין איך הם מתמודדים עם קבלה של ני״ע חזרה אליהם. מנסיון עם IB, לנציגים שונים יש רמת ידע שונה, יש נציגים שממש מבינים עניין, ויש כאלו שעונים תשובות בנאליות. בייחוד בצ׳אט. אם אתה לא מרוצה מהתשובה, תסגור את הצאט, תפתח חדש, תראה שאתה מקבל נציג אחר ותתחיל מהתחלה.

מה הערך של הני"ע האלה?
ומה עם המזומן שיש לך מהמימוש עצמו, יושב בבנק או שעדיין נמצא בחשבון של אקסלנס?

מה הערך של הני"ע האלה?
ומה עם המזומן שיש לך מהמימוש עצמו, יושב בבנק או שעדיין נמצא בחשבון של אקסלנס?
Should be a bit under 7 million now, I bought VT with all the cash because the people at Exellence said they couldn't transfer dollars to IB.
It's all there, or not there, as things stand.

Well, after like three days they managed to transfer the VT part, still waiting for the TSLA part.
They said they had some undisclosed issue at the 'back office' and it should be resolved in the next day or so.

Poverty averted.

Now, I'm not particularly happy with IB's side of the story either, took them like a week and a half, and multiple attempts to contact them just to tell me that they didn't see the transfer on their side.
So I guess I'll leave enough to be able to handle money conversions without any fees, and try my luck at Schwab with the rest.

נערך לאחרונה ב:
and try my luck at Schawb with the rest
רעיון טוב,בסכומים כאלה תמיד טוב לפזר קצת,זה גם נותן לך גישה למזומן כמעט בלי עלות בכול מקום בעולם.
הייתי מנסה להוסיף בהמשך גם כרטיס אשראי אמריקאי ואז אתה יכול להשתמש בהון מתיק ההשקעות שלך בכול מקום בעולם(כולל ישראל)בלי המרות ועמלות ובלי לעבור במערכת הבנקאות בישראל.

So now that the technical issues have been mostly dealt with, a status report.

Stocks:
A1jYbPQ.png

Cash: Around 60k shekels.
Pension: Around 200k shekels.
And a partridge in a pear tree.

Used the opportunity of the recent dip to buy some (relatively) small speculative positions, and realize some losses.
I know it doesn't make much of a difference in the long run, but it still feels nice to buy at a discount.

Still working, I guess partly because I liked the people and I like being useful, partly because sometimes I do get to work on projects that challenge me and give me access to materials that I wouldn't have access to otherwise, probably mostly because I'm a creature of habit and I need change to be imposed on me externally.
Haven't deposited used any of the recent paychecks to buy any stock yet, feels silly dealing with amounts that amount to a rounding error on the daily movements of stocks I already have.
It was easier when I had the block of TSLA, and around 200k worth of VT, but I guess I'll get to it when I receive my first divided with the new amount.

Seeing the rates IB offers for margin sort of feels tempting to go over 100% stock, whats the worst that could happen if I put another 1M shekel worth of borrowed money in VT?
But I'd need to do some more research on the whole setup first.

I've looked into the private equity markets now that I meet the requirements to be an accredited investor, mostly because I'd like to own a piece of SpaceX, and to a lesser extent Neuralink, Planet Labs, maybe Epic Games, if they were available, but it looks like only Planet Labs has had actual stock traded on all the platforms I've looked at.
I'll probably put a pretty decent amount of money in Starlink once it IPOs.

I'm trying to think of what to do next, but the COVID situation still holds everything in limbo.
Still thinking of going to my old plan of going abroad to study, maybe Australia, or Texas, which both have schools with programs I'm at least somewhat interested in.
Somewhere warm in any case.
Or maybe just quit my job and see what I accomplish when I have all that time to myself.

I tried joining a dating site during the lockdowns, to find someone interesting to talk with, but not much luck so far, and after a while it just becomes a blur of faces I can't relate to.
That's about it for now.​

I'll probably put a pretty decent amount of money in Starlink once it IPOs
גם אני אשים שם כסף.
מקווה שזו תהיה מניית דיבידנד כמו AT&T.

סטארלינק זה בעצם החלק הסולידי של spacex.

I tried joining a dating site during the lockdowns, to find someone interesting to talk with, but not much luck so far, and after a while it just becomes a blur of faces I can't relate to.
That's about it for now
בהצלחה!

אני מניח שהגדלת מאוד את הביטחון העצמי עם ההרפתקה שלך, שדרשה ביצים מפלדה שאין לגברים טיפוסיים באפליקציות האלה.

רק אל תיפול על גולדיגריות.

בהצלחה!

אני מניח שהגדלת מאוד את הביטחון העצמי עם ההרפתקה שלך, שדרשה ביצים מפלדה שאין לגברים טיפוסיים באפליקציות האלה.

רק אל תיפול על גולדיגריות.
עצה טובה לכולם - אף אחד לא צריך לדעת כמה כסף יש לכם. זה לא עוזר בכלום לאף אחד ורק יגרום לאנשים להסתכל עליכם אחרת. לא חברים, גם לא בני משפחה, ובטח לא בנות זוג בדייט. כשתגיעו לגשר של לדבר להקים משפחה/חתונה אפשר לדבר על נכסים קיימים ואיך הם משתלבים (או לא) בנכסים של המשפחה. לגיטימי לחלוטין להפריד בין נכסים שהיו קיימים לפני תחילת הזוגיות לנכסים שנצברו במהלך הזוגיות. בשביל זה יש הסכם ממון.

אין בהכרח קשר בין ביטחון עצמי בהשקעות לביטחון עצמי חברתי.

@EnsilZah - תוכל לומר איך אקסלנס מיסו אותך ? האם החלק ההוני מחושב לפי הפרש בין סכום המכירה הדולרי כפול שער הדולר היום פחות סכומי הקנייה כפול שערי הדולר בעבר? בחישוב הזה אתה אמור לשלם פחות מס בשקלים לעומת חישוב בו שערי הדולר של הקנייה הם מהיום (הדולר ירד בשנים האחרונות). ברוקר אחר חישב לי את החבות מס כך... אז תהיה עירני עם זה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
תוכל לומר איך אקסלנס מיסו אותך ? האם החלק ההוני מחושב לפי הפרש בין סכום המכירה הדולרי כפול שער הדולר היום פחות סכומי הקנייה כפול שערי הדולר בעבר? בחישוב הזה אתה אמור לשלם פחות מס בשקלים לעומת חישוב בו שערי הדולר של הקנייה הם מהיום (הדולר ירד בשנים האחרונות). ברוקר אחר חישב לי את החבות מס כך... אז תהיה עירני עם זה.
I didn't check the detail, I was told it was buy price in shekels relative to sale price in shekels.
But I will sort things out at the end of the year with an accountant because I still need to pay the 'rich' tax.

נושאים דומים

Back
למעלה