• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

רסק עגבניות כשיעור לחיים

• פותח הנושא פותח הנושא אקראי
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
ניסית את האלטרנטיבה הזולה
אני לרוב הולך על האלטרנטיבה הזולה. ף
אם יש מוצר ליד על המדף שהוא נראה זהה ובמחיר יותר זול, למשל המותג הפרטי של הרשת, אני אבחר בו. אני לא אבחר בנייר טואלט זול, או בנייר מטבח זול, פה האיכות חשובה. אני לא אקח שמן זית שעולה 45 שקלים אלא משהו מיובא מספרד בחצי מחיר (לא מאמין ש"שמן זית ישראלי" טוב יותר ולא מעורב עם מיובא).
אבל אני לא אצא מהכלים לחסוך כמה שקלים.

אני לא אקח שמן זית שעולה 45 שקלים אלא משהו מיובא מספרד בחצי מחיר (לא מאמין ש"שמן זית ישראלי" טוב יותר ולא מעורב עם מיובא).
אם האיכות לא חשובה לך בשמן זית, למה לטרוח?
שמן זית בכבישה קרה מתחיל להתעפש תוך שנה-שנתיים מיצורו. עדיף לא לקנות בכלל ( שמן זית מזוכך לא שווה את מחירו ושמן קנולה מזוכך לא מתעפש).
אני קונה שני פחים של 5 ליטר לשנה מחקלאים בעמק שמגדלים, אני אפילו לא מתקרבת לבית בד, ובטח שלא לסופרמרקט.

אם האיכות לא חשובה לך בשמן זית, למה לטרוח?
שמן זית בכבישה קרה מתחיל להתעפש תוך שנה-שנתיים מיצורו. עדיף לא לקנות בכלל ( שמן זית מזוכך לא שווה את מחירו ושמן קנולה מזוכך לא מתעפש).
אני קונה שני פחים של 5 ליטר לשנה מחקלאים בעמק שמגדלים, אני אפילו לא מתקרבת לבית בד, ובטח שלא לסופרמרקט.
לא כל האנשים אוכלים ״אורגני״. הכול בסדר.
שמן זית עדיף גם אם לא קנית אותו מהחקלאי הקרוב לביתך. יש כאלה שגם מעדיפים את הטעם. לא כל האנשים גרים בקיבוץ או במושב, ואין שום בעיה בשמן זין מיובא שקונים בסופרמרקט. לא שיצא לי להיתקל, אבל אם אנשים נתקלים והוא זול יותר – מה רע?
אחלה שוק חופשי, אחלה מהפכה תעשייתית.

שמן זית בכבישה קרה מתחיל להתעפש תוך שנה-שנתיים מיצורו
שנתיים? אצלי בקבוק של 750 מ"ל נגמר תוך שבוע. השמן ה"ישראלי" המהודר והיקר הוא, על פי כתבות תחקיר, תערובת של שמן מיובא וישראלי, אולי אפילו רוב רובו מיובא. אז כבר עדיף לקנות את המיובא בחצי מחיר.
לגבי מגדלים ישראלים שמוכרים לך פח של 5 ליטר, קשה לי לסמוך. כשזה פרטי, קל מאוד להכפיל את הרווח בחימום הזיתים בזמן הכבישה, וערבוב שמן לא איכותי בתערובת, גם רמת החומציות לא ידועה ואולי תנאי האחסון לא אופטימליים, שמן ממפעל ישראלי או מיובא, אני ממש רוצה להאמין שעבר איזושהי ביקורת איכות מינימלית.
לגבי הכמות, שמן זית מתחיל להתחמצן ברגע שנחשף לאויר, כשפותחים פח, האיכות יורדת עם הזמן, אם פח מחזיק לך יותר משנתיים, אני משער שהשמן התחמצן.

אצלי בקבוק של 750 מ"ל נגמר תוך שבוע
ואוו!
אני לא משתמשת בשמן זית לכל דבר, אולי מכאן נובע הפער? לטיגונים ואפייה - שמן קנולה/חמאה, לתבשילים וסלטים - שמן זית.
בהתחשב בכמויות השמן שאתה משתמש, גם שמן זית בחצי מחיר נשמע לי יקר מאד.
לגבי מגדלים ישראלים שמוכרים לך פח של 5 ליטר, קשה לי לסמוך
תקנה פעם אחת מחקלאים אמיתיים ואז תחליט.
לא היצרנים הגדולים, החקלאי הקטן שאתה נכנס אליו למשק.
אני סומכת ב-100% על החקלאים הצנועים והחמודים שאני קונה אצלם. יש להם כמה זנים, הם לא מערבבים ביניהם. כשאני מתקשרת לברר אם אפשר לבוא, האישה אומרת לי שהזן הספציפי שלי יהיה החל מתאריך X כי עוד לא קטפו או כבשו אותו או כי נגמר.

אתה משווה גם בין מוצרים שונים לגמרי.
החבילות הקטנות זה רסק מרוכז מאוד הגדולות זה רסק יותר נוזלי גם הרכיבים שונים - למשל כמות הסוכר שהוסיפו לכל מוצר שונה. יש כאלו ללא תוספת בכלל וכאלו שיש ממש הרבה.
רק בחלק מהמקים הוא צודק ישנם קופסאות אותו דבר ממש אבל תמיד טוב להחכים ולשים לב לעוד פרטים!!

במקרה הזה עוד קל להשוות. אני מתחרפנת כשגלילי נייר טואלט באורך שונה בין יצרנים שונים. כשאבקות כביסה יש להם אחוז חומר פעיל שונה על אותו משקל. כשמתמחרים ירקות לפעמים לפי משקל ולפעמים לפי מספר יחידות. ועוד ועוד ועוד
כולם אוהבים לתמחר אבל כשאתה יודע את זה אתה מתמחר הפוך ורק מרוויח מהשטיקים שלהם לא?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
העניין הוא שלא תמיד קל לתמחור הפוך
אני מסכים
אבל בדרך כלל זה הגיון פשוט
שים לב לגודל חבילה כמות איכות וכו'
נראה לי שאת הסברת את זה מצויין כבר
ומי שישים לב פשוט ירוויח
ובעשרות אחוזים

נושאים דומים

Back
למעלה