• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קעקועים

• פותח הנושא פותח הנושא ABCDEFG
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מזכיר לי חבר שבמשך חצי שנה שלא ראיתי אותו הספיק לעשות שרוול על כול היד.
התגובה הראשונה שלי הייתה : "מה אתה? בלוק ציור?"
הוא צחק, והסתכל עליי במבט כזה של "מה אני אעשה..."

הזוי. אני אישית לא מבין את זה, אבל כול אחד שיעשה מה שטוב בעיניו. כולי תקווה שהם רק חשבו לטווח ארוך יותר.

ההודעה עלולה להכיל בולשיט, שברי אגוזים, שאריות בוטנים ופסיכולוגיה בשנקל.
תפסיק לצעוק.

מההתרשמות שלי, בני דור ה Z הרבה יותר שמרנים מבחינה חברתית, וגם מינית, ואפילו מוזיקלית.
ההתרשמות הזו מפתיעה אותי, אבל:
אני מוכן לזרוק השערה, שזה כי הם חושפים את עצמם בצורה טוטאלית במדיה החברתית, ובצורה הרבה יותר מלאה מדור ה Y. והרבה יותר קל להם להעביר ביקורת על אנשים אחרים באינטרנט, בגלל ה depersonalization של המדיום. אם אתה מפנים את כל מה, שהולך במדיה החברתית, כחלק מההבניה החברתית שלך (סופר אגו?), אז אתה נדחק, ודוחק את הזולת אל מה ש"מקובל חברתית" ובטוח.
קצת מזכיר מזכיר אנשים שחיים בקהילות קטנות עם חיי קהילה מאוד חזקים. זה יכול להיות קומונה אנרכיסטית, וחבריה יהיו מאוד אחדים מבחינת גוון....
רק, שתקשורת דרך אינסטגרם וסנפצ'אט מעוררת הרבה פחות אמפתיה וסימפתיה.... ו compassion ...
אני אוהב את התובנות שלך. מסכים או שלא מסכים זה שולי. הן גורמות לי לחשוב, מערערות איזו הנחת יסוד שהנחתי ומזיזות אותי ממקומי.

כולי תקווה שהם רק חשבו לטווח ארוך יותר
התקווה שלך נחמדה, אבל בלי קשר לקעקועים, הרבה מאיתנו לא עושים כל דבר במחשבה לטווח ארוך לעתיד. גם לא דברים שמסתבר מלכתחילה שהם לצמיתות כי הם חרוטים על העור, אלא דברים שהם לצמיתות מכורח ההרגל או מכורח המציאות.
אני דווקא חושב שיש בזה חן שלא תמיד (לא לקפוץ עליי...) חושבים על דבר מה עד הסוף ומשאירים מקום לחיים להפתיע/לדפוק/לאתגר אותנו... לפעמים נחפזים לדברים, קופצים עליהם. לא סתם יש משפט "לקפוץ למים הקרים", כלומר ללא מוכנות, ללא חשיבה יסודית "עד הסוף". חוסר הבהירות היא אלמנט מרכזי וחיוני בחיים, היא חשובה בפני עצמה וגם לא בפני עצמה... כמובן כתלות באותו הדבר. וכמובן כתלות במה מדובר. זה משכלל את כישורי החיים שלך.

בעיניי רוב הקעקועים לא יפים. במיוחד הגדולים שנמצאים במקומות חשופים. לקעקע את כל היד בכלל נראה לי מגוחך.
וכמובן החלק הבעייתי שהם נשארים לטווח ארוך, כאשר מה שמופיע בהם כבר לא מתאים יותר לאישיות של המקועקע.

בני דור ה Z
בני\ות דור ה-Z
דור הZ/Y/X/אנארף לא קיים. אין קבוצת מאפיינים שמאחדת את הדורות הללו. אתם חושבים שדור הZ שמרן יותר? בשמחה אכיר לכם אנשים שמסתובבים עם עקבי פלטפורמה של 12 ס"מ באופן קבוע ומתלבשים כמו פאנקיסטים. אתם חושבים שדור הZ משוחרר יותר? אז איך זה שכולם שומעים את אותה מוזיקה ולובשים אותו הדבר?
קיצר כל משפט שמתחיל ב"דור ה..." הוא בולשיט כי אי אפשר לחלק אנשים לקבוצות עם מאפיינים קשיחים רק על סמך גילם.

דור הZ/Y/X/אנארף לא קיים
קיים גם קיים וזה מושג מתחום הסוציולוגיה (תחום מחקר שעוסק בחברה ובהתנהגות החברתית של האדם).
זה שכתבת שהוא לא קיים, לא אומר שזה נכון.
אתה סוציולוג במקרה (שואל ברצינות) או שהחלטת כך משום שככה אתה חושב או מרגיש?
יש לך נגיעה כלשהיא לסוציולוגיה כתחום דעת?
הרבה פה לא אוהבים את המונח הזה, משום מה הוא מפריע לחווית החיים שלהם, מבחינתם הוא פשוט לא תופס כי... (???).
חלקם גם סבורים שסוציולוגיה היא כלל לא תחום דעת מחקרי, היא זבל של מדע או לא מדע בכלל וכל המחקר בתחום שווה לתחת (אותו תחת שכמובן למד או חקר פיזיקה/מתמטיקה/מחשבים באוניברסיטה לתארים מתקדמים ועשה מחקר בעצמו בשאר מדעים אחרים "שווים" באמת ויודע מה זה לעשות מחקר אקדמי ולא רק סמינריון).
שיבושם לכולם.

אין קבוצת מאפיינים שמאחדת את הדורות הללו.
קיצר כל משפט שמתחיל ב"דור ה..." הוא בולשיט כי אי אפשר לחלק אנשים לקבוצות עם מאפיינים קשיחים רק על סמך גילם.
"קיצר" ועוד איך שיש והיא מוסברת יפה ברשת, במאמרים, בספרים, במחקרים ואיפה לא.
אגב, המילה קיצר (כמו גם אנארף), ההתכווננות הזו לקצרנות, ההסתמכות על ראיות אנקדוטליות אישיות בלבד, קביעות נחרצות בשם שום דבר ושום כלום כבר סמכא וכמומחה על דעת עצמו, הסלנג שאתה משתמש בו בכתיבה שוטפת שדי מבזה את סגנון הכתיבה - כל אלו עשו גם דורות אחרים, אבל הם מאפיינים מובהקים וחזקים יותר של דור ה- Y.
בוא נעשה ניסוי - בן כמה אתה במקרה? שנת הלידה?...
יש גם מונחים מקצועיים והגדרות לדור ה- X ודור ה-Z.
באמת בא לך לקרוא את כל אלו או שעל דעת עצמך תחליט שלא, זה לא קיים?
בעברית - במיוחד באתר אנשים בישראל, בספר של עוז ותמר אלמוג - דור ה- Y בישראל. זה מה שאני מכיר וזה מה שאני קורא.
מה אתה קורא בעניין בשביל לקבוע קביעות שכאלה מתוך הידע והמידע לקבוע נחרצות שהכל בולשיט אחד גדול כי לך יש הוכחות טובות יותר שהן לא אנקדוטליות?

בשמחה אכיר לכם אנשים שמסתובבים עם עקבי פלטפורמה של 12 ס"מ באופן קבוע ומתלבשים כמו פאנקיסטים.
איזה מזל שעשית מחקר אקדמי בנושא, קראת המון מאמרים, זה אולי אפילו תחום הדעת שלך וגם וביססת DB רציני.
אתה יודע מה זו ראיה אנקדוטלית?

אגב, התבלבלת בשרשור... זה שרשור על קעקועים.
וכמו בן דור Y טיפוסי לא כתבת מאום על קעקועים ולא תרמת בכלום חוץ מהתפרצות לדיון מבלי להעניק לו הרבה תובנות משמעותיות (חוץ מהבטחון שלך בעניין דור ה- Y הלא קיים לדידך) או לפחות תובנה אחת שלך אישית על קעקועים - אז אוהב או לא אוהב? נגעל או מסמפט?...
(מתערב שבתור בן לדור ה- Y גם לא תהיה לך סבלנות להסתכל ולפתוח את כל הקישורים ובטח שלא לקרוא אותם בסבלנות עד תומם).
מצד שני, יכול להיות שאני טועה :)

(עריכה: מתנצל אם יצא לי קצת "עצבני", אבל אל תתרגש. זה לא שאנחנו באמת רבים, פשוט דנים על הא ודא).

נערך לאחרונה ב:
דור הZ/Y/X/אנארף לא קיים.
למה לא?
בטח שקיים, לפי דעתי, לחלק אנשים לפי גיל מאוד לגיטימי. יש הבדל מהותי בין מישהו שנולד לתוך מלחמת העולם השניה לבין מישהו שנולד עם אייפון ביד.
ההתנהגות שלהם שונה לגמרי. היחס שלהם לכסף, עבודה, מידע, למידה ואפילו אוכל שונים לגמרי.

אולי אני טועה, וזאת בכל מקרה הכללה מונפצת, ואני ממש מתעצבן מהכללות כאלה על דור ה y . אבל, מההתרשמות שלי, בני דור ה Z הרבה יותר שמרנים מבחינה חברתית, וגם מינית, ואפילו מוזיקלית.

ההתרשמות הזו מפתיעה אותי, אבל:

אוי הברוך! .... אם בני דור Z הרבה יותר שמרנים מבחינה חברתית, וגם מינית, ואפילו מוזיקלית מול דור הY
אנא אנו באים?!
1.)
למה דור ה-Y הפסיק לעשות סקס?
2.)
חוקרים: הגברים של דור ה-Y שמרנים מתמיד

כי הוא מבוגר כבר ולא בן 20 (ילידי שנות ה- 80 שעל התפר כבר בני 37). כי הם כבר הורים ומקובל לחשוב שהורים עושים פחות סקס כי ילדים וכו'. כי העולם שייך לצעירים (שמזדיינים).
כי יש דברים מעניינים יותר לעשות כמו לראות הפח הגדול והמירוץ לכלום.
הכתבה בטיים-אאוט צועקת בעין עם כל הדברים שם שזזים, לעזאזל, איזו הפרעת קשב ופיגור... ממש מנסים לטמטם אותך. פיזדייצ.

בני דור Z הרבה יותר שמרנים מבחינה חברתית, וגם מינית, ואפילו מוזיקלית מול דור הY
אני לא יודע מי הגיע למסקנה הזו ועל סמך מה. בחיי.
במיוחד פה. מישהו רשם את זה וזה נהיה דיבור.
לא קראתי עד עכשיו תוכן איכותי אמיתי ורציני על בני דור ה- Z (אולי קצת פה ובהחלט קצת פה), ילידי אמצע שנות ה- 90 שנולדו לעולם המחשבים או המלינייאלס איך שקוראים להם (שיש פה כמה שבכלל לא מכירים במושג הזה אפילו).
יש לך משהו מעניין?

לגבי השרשור וקעקועים:
הייתי אומר שבני דור ה- Z עושים הרבה הרבה יותר קעקועים מבני דור ה- Y. זו הרגשתי האישית בלבד, הרגשה שמגובה במחקר של מוסד שקרכלשהוא בשם Pew Research Center. סבבה.
האמת שזה בהחלט מעניין.
למה זה?
כי מבחינתם קעקוע זה סוג של מגניבות. סמל סטטוס. התכללות בקבוצה... נדמה לי שאצלנו בדור ה- Y זה היה עגיל באוזן שמאל או עגילים. היום אני רואה מעט מאוד גברים עם עגילים באוזניים.
מבחינתם גם לקעקועים בחלק מהמקרים אין שום משמעות עמוקה ומייצגת, מסר לעולם, חיבור אמיתי למשהו שקרה/עבר עליהם, או לאיזה סט אמונות שלהם. מבחינתם לפעמים זה סוג של ציור ותו לא. ממש ככה. ציור על הגוף.
ההרגשה שלי מגובה בבני דור ה- Z שנמצאים אצלי בעבודה. אחד מהם למשל עשה קעקוע די גדול וצבעוני על ירך ימין של שיווה... כשהתעניינתי למה ומה? האם יצא לו להיות בהודו? האם הוא בודהיסט? מה הקשר שלו למשמעות של שיווה?
הוא אמר שלא היה בהודו ושזה מבחינתו סתם ציור. בסדר אולי הוא סתם פשוט מצייר על עצמו, גם סבבה.

הכתבה בטיים-אאוט צועקת בעין עם כל הדברים שם שזזים, לעזאזל, איזו הפרעת קשב ופיגור... ממש מנסים לטמטם אותך. פיזדייצ.
:) זה נכון. אולי זה משום שאומרים שם שבדור Y כולם לוקחים את עצמם ברצינות תהומית והכתבה רוצה להדגיש את הניגוד ולבעוט.

אם בני דור Z הרבה יותר שמרנים מבחינה חברתית, וגם מינית, ואפילו מוזיקלית מול דור הY
את זה ציטטתי מהשערה של @Benjamin Willard ואני לא זוכר כתבות על מחקרים שקראתי על דור Z.
יש לך משהו מעניין?
אולי.
מזכרוני , ורק אולי לסבר את האוזן ומאחר ואני לא איזה מומחה ומלומדן לעניין :
יש איזה תפיסה כללית לינארית של התקדמות הדורות כפי שצויינה במאמר השני אליו קישרתי:
"אנחנו אוהבים להמשיג את ההסטוריה האנושית במונחים של התפתחות ליניארית, כאילו שאנחנו מתקדמים אט-אט לעבר עולם טוב וצודק יותר,...."

אני זוכר שקראתי על מודול הדורות שמציג תפיסה מעגלית של התפתחות הדורות.
לכן, אם לצורך העניין, דור 3 הוא יותר מהפכן ולא מקבל מרות וסמכות דור 4 יראה כמתקן לאחור ויותר שמרן.

יש הבדל מהותי בין מישהו שנולד לתוך מלחמת העולם השניה לבין מישהו שנולד עם אייפון ביד.
אני לא חולק על זה אלא על אמירות כמו "בני דור הY מעדיפים עבודות עם משמעות" או "לבני דור הZ יכולת קשב נמוכה" כי זה כמו להגיד "שחורים רצים מהר" או "יהודים הם קמצנים" וזה הרבה פעמים לא נכון על חלק לא קטן מהקבוצה שמתייחסים אליה.

חייבת לשתף, לפני כחודש הלכתי לאודישן (לראשונה בחיי).
אלי פנו כי נאמר שנדרשים ג'ינג'ים לתפקיד. הופתעתי לגלות שלמעט אני ואחותי לא היו ג'ינג'ים כלל אבל היו הרבה מאוד אנשים מקועקעים. מאוד.

כמויות של קעקועים צבעוניים מאוד במקומות בולטים מאוד (על הפנים, צוואר, ידיים, רגליים) צבעי שיער משונים (סגול, ורוד, כחול, ירוק) ופירסינגים מפה עד להודעה חדשה. מה שהפתיע אותי במיוחד היה טווח הגילאים המטורף של האנשים שהגיעו לאודישן ונראו ככה. החל מבני עשרה עד למבוגרים בני כ-50 ומעלה. חלק גדול מהם נראה כאילו הם יצאו מאיזה קומיקס יפני או סתם נתקעו יותר מדי זמן בוודסטוק.
בקיצור לא נראה לי שזה קשור לגיל או לדור מסויים, אנשים רוצים להתבלט בכל גיל. זה לא היה יפה במיוחד לדעתי, די מוגזם וטו מאץ' אבל בהחלט חוויה מעניינת.

אגב למי שמתעניין ,עקב ניסיון המשחק האפסי שלי, לא התקבלתי לפרסומת =\

@ביולוג ירושלמי , אתה חייב לקחת שיעורים מאביגדור.

אני גם לא מבין קעקועים, מכיר הרבה שעושים קאברים - שזה עוד יותר תמוה לכסות קעקוע בקעקוע, כנראה לא הייתה סיבה לעשות את הראשון מלכתחילה.
יש גם מלא שעושים דברים גנריים לחלוטין כמו המזל שלהם או דרקון. וואו. איזה אקספרסיוניזם.

אני דווקא אוהבת קעקועים, הסיבה העיקרית שיש לי רק אחד קטן הוא מינימליזם וחסכנות ;) מעדיפה להשקיע את זמני וכספי בדברים פרודוקטיביים. לא אשלם 1000 שח על קעקוע באותה מידה שלא אקנה תמונה ב 1000 ש"ח לשים בסלון. וגם להתחיל למרוח משחה שבועיים ולהגן על זה מהשמש כמה שנים... למי יש כוח

יכול להיות שיש בסיס לטענה שלך, אך עם זאת אני לא נתקל בזאת בחיי היומיום. להפך אני חושב שרוב בני\ות דור ה-Z הם יותר הרבה יותר משוחררים מאיתנו אפילו.
שמרנות זה עניין יחסי... כאילו, זה תלוי במערכת היחוס שלך. ברור שבני דור ה Z יהיו יותר ליברלים חברתית מההורים שלהם. השאלה היא איך הם ביחס לסביבה שלהם... ההתרשמות שלי שהם נורא טובים בלהכתיב אחד לשני סטנדרטים וציפיות, ובלקלט את ה social cues האלה...

אולי אני טועה כמובן...
אולי, אבל אני לא בטוח בכך. חלק ממובילי המדיה החברתית בגילאים הללו משתמשים באינטרנט על מנת לעצב מחדש דעת קהל.
זה חייב להיות חלק מהעניין... בין אם זה נעשה בצורה ישירה, או בצורה בלתי מודעת... בשביל שמישהו יקלוט מסרים מישהו אחר חייב לשדר אותם (בצורה כזאת או אחרת).
אני אוהב את התובנות שלך. מסכים או שלא מסכים זה שולי. הן גורמות לי לחשוב, מערערות איזו הנחת יסוד שהנחתי ומזיזות אותי ממקומי.
תודה. בכלל לחשוב זה בריא... גם אם לא תמיד צודקים... גם הדיון טוב למוח.
כן ולא... מצד אחד אני מסכים, ואבחנות לגבי דור ה Y תמיד מעצבנות אותי... וכל משפט כזה מעצם המהות שלו (הכללה על קבוצה עצומה של אינדבידואלים ) הוא שגוי. ועדיין, יש ערך להכללות כאלה. בסופו של דבר אנחנו מדברים על קבוצה של אנשים שנחשפו לאותם תנאים גיאו-פוליטיים, כלכליים, תרבותיים (לפחות כהכללה), שיש מאפיינים חברתיים דומים בעולם סביבם. ברור שחלק מהדברים האלה ישפיעו עליהם ויעצבו אותם בצורה דומה. ומצד שני ברור שיהיו יוצאי דופן. אגב, גם זה משהו שאפשר לדבר עליו....

חוץ מזה, בני אדם, למרות האשליה שכל אחד הוא יחיד ומיוחד, וחוויית חייו ועולמה היא יחודית ומקורית, ואף אחד לא יכול להבין אותו, בתכלס, דיי דומים.

קיים גם קיים וזה מושג מתחום הסוציולוגיה (תחום מחקר שעוסק בחברה ובהתנהגות החברתית של האדם).
זה שכתבת שהוא לא קיים, לא אומר שזה נכון.
אתה סוציולוג במקרה (שואל ברצינות) או שהחלטת כך משום שככה אתה חושב או מרגיש?
יש לך נגיעה כלשהיא לסוציולוגיה כתחום דעת?
הרבה פה לא אוהבים את המונח הזה, משום מה הוא מפריע לחווית החיים שלהם, מבחינתם הוא פשוט לא תופס כי... (???).
חלקם גם סבורים שסוציולוגיה היא כלל לא תחום דעת מחקרי, היא זבל של מדע או לא מדע בכלל וכל המחקר בתחום שווה לתחת (אותו תחת שכמובן למד או חקר פיזיקה/מתמטיקה/מחשבים באוניברסיטה לתארים מתקדמים ועשה מחקר בעצמו בשאר מדעים אחרים "שווים" באמת ויודע מה זה לעשות מחקר אקדמי ולא רק סמינריון).
שיבושם לכולם.
אתה סתם מתעצבן כי הבאת מחקר של הסוציולוג הלייצן ההוא שברח לי שמו וכולם ירדו עליו. ובצדק.

אף פעם לא הייתי בקטע של קעקועים עד שהגעתי למשבר גיל ה... אז התחלתי להתייחס קצת אחרת לנושא והתחלתי להרגיש שאולי קעקועים יכולים לבטא משהו בי. מבחינתי, קעקועים זה משהו אישי אך אצלי ממילא הלבוש ארוך, קיץ/חורף כך שבכל מקרה לא רואים.
בכל מקרה, זה מבחינתי לא בא בחשבון מסיבות דתיות.

סה"כ נשמע שיש כאן הרבה חבר'ה שכיף איתם במסיבות :)
צחקתי בלב. קורעים פה את רחבות הבלוק, בית מעריב, הקומפורט, הקליקה, החתול והכלב והאולטראסאונד.

אתה סתם מתעצבן כי הבאת מחקר של הסוציולוג הלייצן ההוא שברח לי שמו וכולם ירדו עליו. ובצדק.
עוז אלמוג (או בכינוי השני "הליצן").

אתה חייב לקחת שיעורים מאביגדור.
Who the f**k is Avigdor?...

באותה מידה שלא אקנה תמונה ב 1000 ש"ח לשים בסלון
בתור מינימליסט ובתור סולידי - ועוד איך שכן. לחלוטין כן ואני לא חושב שזה קשור למינימליזם. זה קשור לתרבות, אמנות ואומנות, והערצת האסתטיקה כל עוד היא במחיר נגיש (כמו כל מוצר צריכה). זה לא שמינימליסטים לא רוכשים חפצים או רוכשים "דברים", הם כן. רק שהרבה פחות ביחס לשאר או כמעט בכלל שלא.
זה לא שמינימליסטים לא יוצאים לבירה או שחושבים על כל דבר מהי העלות-תועלת שלו. מינימליזטים לא חיים בפריזמה כזו צרה של מציאות.
אני משתוקק לרכוש תמונה שלו. לא משתוקק, כמהה לה. נכסף. חולם על זה. כל כך הרבה פעמים ביקרתי באתר וליטפתי את תגית הרכישה.
עבודה שלו אצלי בחדר או בסלון או בשירותים או על המצח תפתח לי את הבוקר בחיוך כל יום.
למה אני לא עושה את זה?... כי ככה.
לא היית מוכנה לשים על אפראימוב אמיתי ונגיש שמצוייר על ידו בעצמו תמורת 200-400$?...
כל משיכת שפכטל שווה כל שקל. יום אחד ארכוש.

(פורש מהדיון על דור ה- Y וכל שאר המרעין דמתדיינים וכו' כי הספיק לי).

נערך לאחרונה ב:
אני משתוקק לרכוש תמונה שלו. לא משתוקק, כמהה לה. נכסף. חולם על זה. כל כך הרבה פעמים ביקרתי באתר וליטפתי את תגית הרכישה.
עבודה שלו אצלי בחדר או בסלון או בשירותים או על המצח תפתח לי את הבוקר בחיוך כל יום.
למה אני לא עושה את זה?... כי ככה.
לא היית מוכנה לשים על אפראימוב אמיתי ונגיש שמצוייר על ידו בעצמו תמורת 200-400$?...
כל משיכת שפכטל שווה כל שקל. יום אחד ארכוש.
.
139$ זה לא סכום מטורף גם לסולידי. אם אתה משתוקק לזה, לדעתי פנק את עצמך.

139$ זה לא סכום מטורף גם לסולידי. אם אתה משתוקק לזה, לדעתי פנק את עצמך.
ברור שזה לא סכום מטורף לא לסולידי ולא לאף אחד... זה סכום שצריך להיות נגיש והגיוני לכולם... 139$ זה גרושים בשבילי, אני מבזבז הרבה יותר על קשיו ;)
ההשתוקקות קיימת רק שאני עוד בונה אותה כמו ספר מתח טוב כבר כמה שנים טובות :lol:
תודה על העידוד.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
Back
למעלה