• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קיר הבושה והקומדיה האנטי-סולידי | חטאים לא סולידיים

• פותח הנושא פותח הנושא שרון
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אני חושב שיש משפחה וילדים השיקולים שונים , גודל הרכב בטיחות אמינות וכו.
כל חיינו קונים רכבים ישנים, בעיקר סיטרואן חביבתי :)
בטיחות ואמינות דרשנו מעצמנו ולא מהרכב, ברוח זו חינכנו גם את הילדים לנהוג כך.

אח שלי קנה איזה פיאט ב8 אלף לפני שנתיים. למעט אולי איזה תקלה או 2 לא מהותיות הרכב פרפקט.
קניתי לאבא שלי פיג'ו ב15K, שנת 13, 85K ק"מ, אני מעריך שנקבל גם שקט די תעשייתי ממנה. אין אפס, רכבים זולים נותנים תמורה מעולה למחיר.

דרך אגב באותו נושא סיפור טיפה הזווי.
יש למישהו מהמשפחה הקרובה שלי רכב מסוג מרצדס c קלאס ,שכמובן נרכשה בהלוואה ל5 שנים ומקדמה שנלקחה מההורים המבוגרים שלו שנמצאים בפנסייה וממש בחודשיים האחרונים הוא הזמין בייבוא אישי מרצדס e קלאס ברבע מיליון שקל בגלל שחסר לו דברים מאוד חשובים שאין ברכב הקיים שנקנה בישראל כמו מסאג לכיסאות ואורות קדמיים שמתכוונים על תמרורים באופן אוטומטי ועוד כל מיני דברים שחשוב שיהיה בכל רכב כמו דמוי עץ במקום פלסטיק ותסלחו לי שלא הצלחתי לעקוב אחרי האיבזור שהוא הוסיף להזמנה אבל זה ניפח את המחיר בעשורות אלפי שקלים.
את המקדמה לe הוא גם לקח מההורים שלו שדרך אגב זה המחיר שהוא טוען שהוא משלם , נסיתי להסביר לו שיש גם ריבית על ההלוואה אבל הסיפור איתו יחסית אבוד , בכל מקרה הלך לו חיישן בc לפני כמה שבועות שאחראי על כניסת אוויר למנוע והרכב סוג של השתגע , עלות חיישן כזה עם עבודה עלה לו כמו שווי הרכב שלי , לא צוחק.

הכי מצחיק אותי מכל הסיפור הזה שהרכב "הישן" עובר לאישתו, והוא הצדיק את כל הסיפור הזה בכך שהיא סיימה כרגע תואר שני ועובדת מאוד מאוד קשה ומגיע לה ליסוע על רכב אחרי כל השנים הקשות האלה.

חסכתי המון פרטים שהופכים את הסיפור הזה לעוד יותר הזווי כמו מקום העבודה שלו ושלה ותחביבים נוספים יקרים שלהם

יש למישהו מהמשפחה הקרובה שלי רכב מסוג מרצדס c קלאס ,שכמובן נרכשה בהלוואה ל5 שנים ומקדמה שנלקחה מההורים המבוגרים שלו שנמצאים בפנסייה וממש בחודשיים האחרונים הוא הזמין בייבוא אישי מרצדס e קלאס ברבע מיליון שקל בגלל שחסר לו דברים מאוד חשובים שאין ברכב הקיים שנקנה בישראל כמו מסאג לכיסאות ואורות קדמיים שמתכוונים על תמרורים באופן אוטומטי ועוד כל מיני דברים שחשוב שיהיה בכל רכב כמו דמוי עץ במקום פלסטיק ותסלחו לי שלא הצלחתי לעקוב אחרי האיבזור שהוא הוסיף להזמנה אבל זה ניפח את המחיר בעשורות אלפי שקלים.
את המקדמה לe הוא גם לקח מההורים שלו שדרך אגב זה המחיר שהוא טוען שהוא משלם , נסיתי להסביר לו שיש גם ריבית על ההלוואה אבל הסיפור איתו יחסית אבוד , בכל מקרה הלך לו חיישן בc לפני כמה שבועות שאחראי על כניסת אוויר למנוע והרכב סוג של השתגע , עלות חיישן כזה עם עבודה עלה לו כמו שווי הרכב שלי , לא צוחק.

הכי מצחיק אותי מכל הסיפור הזה שהרכב "הישן" עובר לאישתו, והוא הצדיק את כל הסיפור הזה בכך שהיא סיימה כרגע תואר שני ועובדת מאוד מאוד קשה ומגיע לה ליסוע על רכב אחרי כל השנים הקשות האלה.

חסכתי המון פרטים שהופכים את הסיפור הזה לעוד יותר הזווי כמו מקום העבודה שלו ושלה ותחביבים נוספים יקרים שלהם
לבריאות. כל אחד וטרלולו הוא

כל עוד הוא לא סיים בהתבכיינות על כמה המצב כאן קשה והכל יקר ושחסר לו כסף אז זה נסבל לגמרי:)

מסאג לכיסאות
לפחות הוא ישן ברכב גם?
רכב שהוא גם בית יכול להיות דווקא אחלה חוויה לדעתי, אפשר להצמיד לו איזה קרוון טוב ובמקום לקנות בית במליון ומשהו קנית את רכב החלומות + "בית" בחצי מחיר

החלטתי לקנות בסוף רכב ב11 אלף שקל עם 90 אלף קמ יד 2 2013. (דגם איטלקי בגלל זה הוא זול ) משרת אותי מעולה, חסכוני בטירוף וחרשתי איתו כבר את כל הארץ בנתיים נוסע בלי תקלות.
למה אתה עושה לנו חיים קשים ולא פשוט מציין את שם היצרן ושם הדגם? :lol:
למרות שזו בטח פיאט פנדה ידנית במחיר הזה.

בטיחות ואמינות דרשנו מעצמנו ולא מהרכב, ברוח זו חינכנו גם את הילדים לנהוג כך.
הפיצ'רים הבטיחותיים של היום מרשימים. התראת רכב באיזור המת, סטייה מנתיב, בלימה של הרכב מלפנים, מצלמת רוורס וחיישנים נוספים. בטיחות ואמינות הרכב לא מחליפה את זו של הנהג, אבל היא בהחלט לא גורעת.

לפעמים היא גורעת, כאשר אנשים אהבלים חושבים שהם יכולים לא להיות מרוכזים ב-100% בנהיגה
אם היא גורעת רק במקרה והנהג לא מרוכז 100% בנהיגה זאת אשמת הנהג ולא אשמת הטכנלוגיה.
זה כמו שתאשימי את פייסבוק/אינסטגרם/טינדר בכמה שגברים יכולים להיות מגעילים בדרך שבה הם מתחילים עם בחורות, הטכנולוגיה כאן כדי לשרת אותנו, ותמיד ישתמשו בה לרעה אבל אני לא חושב שצריך להתרכז בכיצד היא יכולה להיות משומשת לרעה לא בשוגג.

אם היא גורעת רק במקרה והנהג לא מרוכז 100% בנהיגה זאת אשמת הנהג ולא אשמת הטכנלוגיה.
זה כמו שתאשימי את פייסבוק/אינסטגרם/טינדר בכמה שגברים יכולים להיות מגעילים בדרך שבה הם מתחילים עם בחורות, הטכנולוגיה כאן כדי לשרת אותנו, ותמיד ישתמשו בה לרעה אבל אני לא חושב שצריך להתרכז בכיצד היא יכולה להיות משומשת לרעה לא בשוגג.
פעם נסעתי ברכב חלופי והמערכת התראה שלו היתה על פול ווליום
הצליל היה כל כך צורם ש"אזהרה" של המערכת היתה מעוררת סכנה ממשית של תגובה לא רציונלית של הנהג
במקרה הזה, הסיכון היה מהמערכת עצמה
ללא היכרות עם המערכת אי אפשר היה להנמיך את הצליל ונדרש היה כיבוי מלא, לכן היא היתה טכנולוגיה טובה אבל ב"עטיפה" גרועה
כמובן שאפשר היה לסדר זאת לאחר מכן, אבל ברגע האמת עדיף לסמוך על עצמך ועל מה שבשליטתך

[אוף טופיק]
50 שנים נהג זהיר ללא תאונות.
נסעתי לא מזמן עם ידיד ברכב 'טכנולוגי' לא סבלתי ולא יכולתי להמתין לצאת כבר מהרכב.
כל ההודעות והאלרטים מסוגלים להוציא ת'בנאדם מדעתו. אבל זה טוב כדי להוריד את הפרמיה של הביטוח.
אפשר לכבות ולנהוג בכיף.

זה טוב כדי להוריד את הפרמיה של הביטוח.
אפשר לכבות ולנהוג בכיף.
אם אני הייתי חברת ביטוח אז הייתי דואג לדחוף אותיות קטנות שאם המערכת כבויה אז הביטוח לא בתוקף.
אתה בטוח שחברות הביטוח לא עשו זאת?

פעם נסעתי ברכב חלופי והמערכת התראה שלו היתה על פול ווליום
הצליל היה כל כך צורם ש"אזהרה" של המערכת היתה מעוררת סכנה ממשית של תגובה לא רציונלית של הנהג
במקרה הזה, הסיכון היה מהמערכת עצמה
ללא היכרות עם המערכת אי אפשר היה להנמיך את הצליל ונדרש היה כיבוי מלא, לכן היא היתה טכנולוגיה טובה אבל ב"עטיפה" גרועה
כמובן שאפשר היה לסדר זאת לאחר מכן, אבל ברגע האמת עדיף לסמוך על עצמך ועל מה שבשליטתך
בגלל זה התייחסתי לתיאור הספציפי של בת העמק שאם המערכות גורעות רק במקרה והנהג ניהיה שאנן אז זה לא אשמת המערכת, אם המערכת עצמה לקויה או שלא עובדת כמתוכנן זה כבר מקרה שונה ממה שהתייחסתי אליו, ואני בהחלט מסכים שמערכות כאלו יכולות לגרום יותר נזק מתועלת כמו במקרה שהצגת עם הווליום.

זאת אשמת הנהג ולא אשמת הטכנלוגיה.
זה עניין של הבנת מנטליות אנושית. אם אפשר להעביר אחריות מעצמי אל כל אחד אחר, כולל צ'יפים, זה תמיד עדיף אצל רוב רובם של האנשים.

אם אני הייתי חברת ביטוח אז הייתי דואג לדחוף אותיות קטנות שאם המערכת כבויה אז הביטוח לא בתוקף.
אתה בטוח שחברות הביטוח לא עשו זאת?
זכור לי מקרה שקראתי לפני מספר שנים שאדם עשה תאונה והחברת ביטוח פסלה אותה כי גילתה שהוא כיבה מערכת בטיחות לבד(באופן לא חוקי באיזה מוסך שדרוגים) למרות שממה שזכור לי התאונה בכלל לא הייתה יכולה להמנע על ידי המערכת..

המשכתי לתואר שני וחייתי על משכורת של אוניבסיטה במקום ללכת ישר להייטק.

ולהוסיף חטא על פשע - חושב על לחזור ללמוד דוקטורט o_o
גם אניייייי חחח, אבל אם היו לי עוד שני מליון שקל דוקטורט זה מה שהייתי רוצה לעשות. אז מצאתי את האיזון שאני חי איתו בשלום לפחות עד שאחפש התמחות קיץ...

לפעמים היא גורעת, כאשר אנשים אהבלים חושבים שהם יכולים לא להיות מרוכזים ב-100% בנהיגה
מתייחס לבטיחות הפאסיבית - כנראה מעולם לא נסעת על אופנוע אבל זה לא שונה מרכב במהות. את יכולה להיות הכי זהירה שיש אבל תמיד יהיו בני אדם שיעשו טעות ויכירו בין שני הרכבים שלכם. אני כל יום נוסע כשעה לכל כיוון (עובר באיזורים מועדים לפורענות אם להיות פוליטיקלי קורקט) וראיתי לא מעט תאונות שבהן הרכב הישן התפרק והחדיש כמעט ללא נזק או שיושבי הרכב עומדים בצד מביטים על האמבולנס שמפנה את יושבי הרכב השני.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
קניתי אופנוע (חדש ולא יד 2), חייב לומר לכם שזה בור של כסף וכל מי שאומר שאופנוע זה תחביב/כלי תחבורה זול לא יודע על מה הוא מדבר.

נושאים דומים

Back
למעלה